Mikry a grindal
roy napsal: Jednoduchsie a lacnejsie je zalozit novu kulturu. A nie este aj do grindalu mrskat nejaku chemiu.
Určite áno, avšak, keď je z čoho...
Jednoduchsie a lacnejsie je zalozit novu kulturu. A nie este aj do grindalu mrskat nejaku chemiu.
Starší reakce
Tak to je OP

Takto to nemám ani já

Mám asi přes rok násadu na 2 cm tlustém molitanu v krabičce po zmrzlině. Klidně nechám celý piškot 3 dny dokud nezmizí, nezasmrádne. Jednou začas properu molitan a pohoda. Občas se mi objevovaly červený tečky rychle běhající jak v molitanu, tak v krabičce. Bylo to vždy když sem kolonii nechal hladovět a lehce vyschnout, protože jsem na ně zapomněl. Řešil jsem to zbytečným topení kolonie a těch brouků. Teď vím, že stačí proprat molitan dat piškot a samo to zmizí.
taky mám jednu krabičku na molitanu, ale přijde mi to trochu náročnější na vyladění ideální vlhkosti. Jinak výtěžnost je dost podobná.
Já to mám na obyčejné hubce. Každopádně zajímavé. Děkuju za možnost porovnat!
mám to na lignocelu - kokosové drcené vlákno a jsou tam protože mezi to nedávám mřížku, ale drží to na skle, do vody se to nepustí a kdyžtak to ničemu nevadí, občas je dobré to sklo umýt, když už tam toho je hodně.
P.S. Co jsou ty červenohnědé hrudky? Ty to máš na zemině?
Hmmmm ... nooo ...

.
Nepřemýšlel jsem, že bych měl málo, protože, co mám, mi na jedno krmení stačí a krmím několikrát denně (3x-4x) - spousta živorodek má potěr. Víc bych měl problém skrmit (pokud chci krmit různou stravou). Násada funguje déle, než tři měsíce. Relativné malé množství, ale vyhovuje.

nedělej si legraci, vždyť na tom skle nic nemáš, z toho chceš krmit??
na fotce je průměrně rozjetá kultura, za které jsem ráno krmil, sklo bylo holé. Krmeno piškotem

9 15.04.2016 12:03 R
vaclav [15036] - Echinodory + stonkové rostliny Jo to je pěkný.... Až sem hodím ten můj grindal tak puknete

Tolik jsem ho neměl od založení.
Mám bálík sušeného krmení. Asi půl kila... Jednou jsem z toho odsypal do pytlíčku (velkej jako krabička cigaret) a krmím z něj abych neprovětral ten velkej. Za dva měsíce jsem spotřeboval půlku. To že ten pytel budu mít na rok neli déle mě opravdu nezrujnuje. Jde o to pohodlí. O nic víc a ještě se to lépe množí... Hodím sem foto pro představu.

Takto vypadá sklo, které bylo pár hodin předtím lehce poprášeno vločkovým krmivem pro ryby.
BuldozerGT86 napsal: Mohu potvrdit, že grindal dokáže sežrat i sušené krmivo pro ryby. Každý večer a ráno jim to tam rozpráším a oni to zpucujou jinak ještě jedno plus je to že to nesmrdí jako když se tam dává piškot.
Nejsi laik, jsi akvarista.
3 15.04.2016 11:34
dudak [1895] krmení piškotem je úplně v pořádku, jen si musíš vyzkoušet, kolik ho dát, aby to červíci do druhého dne snědli, a když se to nepovede, tak zbytky vyměnit za nový, případně i s částí plesnivého substrátu. Když kultura není pořádně rozjetá, je dobré ho i rozdrtit. Vlhčení závisí na tom, kolik je v kultuře momentálně vody, já mám krabičky které mají větrací otvory a ty se musí vlhčit pravidelně (většinou stačí voda co ulpí na sklíčku po krmení) a pak mám chovy, které jsou úplně zavřené a tam prakticky nevlhčím vůbec a když z toho krmím, snažím se sklíčko co nejvíc okapat vedle, aby se kultura nepřemokřila, případně když se to stane, nechávám krabičku několik dní otevřenou. Krmit krmením pro ryby je určitě vhodné, ale ne ekonomické.
Co se týče mušek v chovu, v jedné krabičce se mi pravidelně objevují mušky, nejspíš octomilky, objeví se vždy, když v kultuře není něco v pořádku, jak upravím podmínky zase zmizí, kultura jede beze změny substrátu už rok a víc jak půl roku se objevují mušky cca 1-2x do měsíce, ale množství získaného krmiva je pořád stejné. Asi by bylo jednoduší ji přeočkovat, ale jsem na to dost línej

dik .bud tak hodnej posli mi to na meil
Protože parazituje na jeho chovu grindalu ... Čisté a správné biologické názvosloví po nás laicích chtít nemůžeš.
Večer ti hodím foto. Hodím foto jak to je čisté a to jsem dnes ráno dával. A pak ti hodím foto až to posypu... Důležité je že se to po tom skle rozleze všude do stran a ne jak u piškotu že to je jen okolo něco. Jinak to ani podstatě nevlhčím každý den. Mám to dané nad krytem osvětlení akvarka a sráží se mi po stranách voda zevnitř.... Od té doby co tomu dávám sušené tak nevlhčím (ale až příjdou horka tak začnu), nesrmdí mi tam piškot, nemusím vyndavat zbytky. A toho grindalu je podtstatě víc tak o 300%. Je to prakticky bezúdržbové až na to že to dvakrát krmím....

Lidi, proč říkáte všemu živému, co se vám nelíbí, parazit? Škůdce, nezvaný host, ok, ale parazit je něco jiného. (pořád se to tu opakuje)
ja taky civavaka tadease.chtel bych videt jak nas to zradlo posypany na molitanu nebo drti
Pro psi jsem to nezkoušel. Ale jakmile rozmnožím násadu tak to zkusím. Mám doma čivavi

posli foto jak do delas to krmeni.zkusil jsi piskoty pro psy?
Také jsem včera zkusil vločkové krmení pro ryby.
Pokud je slabší kolonie tak musím toho piškotu dávat méně než se namnoží. Jinak jak zbude déle jak den a zkysne tak to je smradu a červíci se už další den snaží prchat ....
Sorry za ty OT co jsme tu rozjeli. Jinak Mohu potvrdit, že grindal dokáže sežrat i sušené krmivo pro ryby. Každý večer a ráno jim to tam rozpráším a oni to zpucujou jinak ještě jedno plus je to že to nesmrdí jako když se tam dává piškot. Jinak když jsem tam měl piškot tak se kolonii moc nevedlo. Teďka jich tam mám tolik že nevím co s tím

Takže ještě jednou díky za TIP

Samozřejmě vám neodpadá vlhčení (molitanu nebo kokosové drťe). Já je mám na té drti a daří se jim. A taky mi to už nechytá plíseň jako u piškotu.
Vsechno, co najdu v grindalu, vcetne musek, pouziju jako krmivo. Dlouho to u me nevydrzi.
Mikry, kdyz jsem je koupil, obsahovaly nejake tluste cervy. Privital bych jich x-krat tolik

.
Tak jsem včéra šílel u akvarka do 1:00 ráno než jsem to celé vypustil vyčistil a zase vrátil 150l vody. Žena mi řekla že se semnou rozvede

A pak čumím na Grindal a tak nějak mě asi hyne.... Ale na to jsem už neměl náladu a šel jsem chrápat. Tak jsem zvědavej co z něj dneska bude...
Starší reakce
Jo to mě taky napadlo

scháněl jsem tam minule řaso koule a nikdo neměl

Tak doufám že grindal bude
Zkus projít toto vlákno, o pár stránek zpět dával Burik kontakt na nějakého pána (Kuča se myslím jmenoval).
Nevíte někdo kde koupit Grindal? Chtěl bych ho pro Elegansky. Nebo jestli to tu někdo prodává tak prosím SZ. Díky
Starší reakce
Kolegovi vydržela násada týden. Největší problém je spíš to, aby nevyschnul.
Zdrava kolonie mi vydržela 10 dni bez jakéhokoliv zásahu. Potom jsem jen propral a znovu začal krmit. Samozřejmě po malích davkach. A chvilku to trvalo než se daly zase zkrmovat. A myslim že když je daš někam do sklepa kde není pokojova teplota, tak to bude v pohodě.
2-3 dni vydržia bez kŕmenia hravo - inak by som pri svojej ľajdáckosti nemohol držať násady pri živote viac ako 10 rokov

No 2 týždne, to už treba požiadať nejakého kamaráta a zveriť mu do opatery. Zásada je - radšej menej (hlad, nenamnožia sa) ako priveľa (skysne a zaniknú).
mam take 1 krabicku s filcem .je to parada akorat kdyz to zacinas delat tak ho musis dlouze proprat v horke vode

Podla mna je lepsie viac platkov molitanu na seba,nez takto. A hlavne tie diery si upchaj, prevlec cez ne kusky molitanu,lebo sa ti do nasady velmi rychlo dostanu nejaky skodci a znicia ti celu nasadu.
0 03.02.2016 00:51
JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky 
Mám už asi dva týdny grindal od jednoho kluka z Bratislavy. Zaujalo mě, jak rozřezal molitan - vidím poprvé. Myslím, že dobrý nápad (taky dal těžké sklo a proděravěl víko, takže asi ví, co dělá).
Dávám buď čtvrtinu piškotu nebo trochu vloček, vydrží den, dva (krmím tím každý den, v různé intenzitě v různých akváriích). Každé nově podané krmivo pro grindal máčím ve vodě v některém z akvárií.
Asi máš jinou normu na piškoty

Já mám jeden tak na dva dny (v jedné násadě). Používám ale nesladké.
lhajek napsal:Jen když jsem četl že zdlábnou někomu každý den celý piškot tak trochu nechápu. Jeden piškot mám pro všechny násady na více jak týden a drobím jim ho po kouskách každý den. Já jsem zkoušel dávat míň piškotu, ale když jsem dal ráno 1/2 piškotu , rozdělený na 6 částí, tak odpoledne už nebyl skoro žádný.
Přidat reakci
1 ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 32157x