Výstava akvarijních ryb Rychnov nad Kněžnou
0 09.09.2010 12:57 jurek – Re: provokater
No,my si to vytrpíme každý rok,ale rádi
0 09.09.2010 10:32 Mrakoplash – Re: provokater
Šťastnej člověk, já si po takovejch akcích nikdy moc nepamatuju a proto se jim většinou vyhýbám
gogle: cenu nevím, loni to byla myslím pětikačka.
0 09.09.2010 06:33 Mrakoplash – Re: gogle
Jasně, protože lístek rozbalíš a vidíš, jestli máš výhru.
0 09.09.2010 06:25 kreten – Re: jurek
0 08.09.2010 22:06 jurek – Re: gogle
V tombole to zjistíš hned,z osudí se losuje až po ukončení výstavy.
0 08.09.2010 21:22 jurek – Re: gogle
Tuším že vhozením buď vstupenky nebo nějakého hlasovacího lístku do osudí,další možností je zakoupení lístku do tomboly.
0 08.09.2010 21:21 jurek – Re: Mrakoplash
Já mám hlavu jako cedník
Určitě Miloš Kroupa bude vystavovat nějaké kančíky,dnes jsem tam už zahlédl nějaké od Luboše Hartmana,ale co to bylo za druh jsem si nevšiml.
0 08.09.2010 08:03 Mrakoplash – Re: RAP
Už to bylo i horší
0 08.09.2010 07:22 RAP 0 08.09.2010 06:24 Mrakoplash – Re: Roman
Romane, nepamatuju si pořádně ani co mám vystavovat já, natož pak zbytek lidí
Možná si na něco vzpomene jurek
Díky za odpověd,vaším příspěvkem jste mojí zvědavost ještě zvýšil.Škoda,nezbývá mi než respektovat vaše odmítnutí.Přeji at se daří a příští léto je teplejší,letošní stálo opravdu za bačkoru.
0 07.09.2010 22:14 0 – Re: elko
Dokončení:
- toto zdražení může způsobit pokles zájmu o akvaristiku , tedy i o nabídku rybiček.
Teď v tomto období se pořádá mnoho akvaristických akcí a nyní je i nejlepší nabídka ryb , takže se mi nechce věřit , že by se nedalo nikde poblíž Vašeho bydliště nic kvalitního vybrat. Už musím končit , zdravím , 0.
0 07.09.2010 22:04 0 – Re: elko
Lituji , letošní sezóna nepřála nejen úrodě mého oblíbeného ovoce v zahradě - meruněk , broskví , hroznů ( bylo jich podstatně méně ) a výnosu medu od mých včel ( bylo jen po deset kilo z každého úlu a vůbec jsem nemohl uspokojit poptávku ) , ale i produkci akvarijních ryb. Jen trávy narostlo všude dost a mohl jsem , alespoň víc králíků odchovat i na prodej.
Není pro mne problém přes zimu ryby jikernaté i živorodé namnožit do stovek a tisíců kusů mladých (, což je energeticky nákladné ) , jenže udržet v tomto množství potěry do začátku léta , kdy je lze za příznivého počasí vysadit ven a bez velké časové a pracovní zátěže odchovat do prodejní velikosti za své současné situace nezvládám.
Nesměl bych mít plno vedlejších starostí , vydání , chodit do práce a mít spoustu dalších zájmů.
Když třeba v noci do dvou , tří hodin rána měním rybám vodu a v pět hodin nevyspaný a unavený z předchozích šichet odcházím na autobus , tak mě přestávají ryby bavit a stačí malé zanedbání nebo nepřítomnost některý den a všechno snažení je vniveč. Musel bych se specializovat a zůžit sortiment , protože mám mnoho druhů ryb a jejich variet , kterých se nechci vzdát , neboť ani v obchodech nejsou a nedostatek nádrží a času nedovolí větší - produktivní úspěšný chov , takže raději nechám ryby v nižší teplotě přezimovat ( + 15 - 17°C )a na jaře nechám třít jikernaté druhy a začínám s částečným množením živorodek , které mají hlavní reprodukční dobu po vypuštění do nádrží v zahradě.
Léto roku 2010 bylo chladnější a ryby jsem mohl vysadit do jezírek koncem června a v červenci a pouze dva měsíce tam ponechané nedostačovalo , aby se patřičně namnožily a potěr vyrostl. Též velký počet čolků a jiných predátorů , kterým nevadí i větší ochlazení a nečiní je méně pohyblivými , mělo vliv na výsledek ( nejen predací potěru , ale i vyžíráním značné části předkládaného planktonu a tím nižších velikostních přírůstků u ryb. A po výlovu se snažím co nejdřív všeho čeho jen jde rychle zbavit - nemám skladovací místo .
Mimo jiných trablů mi okraje jezírek narušují hryzci , tak na příští rok plánuji kolem těch rybníčků vybudovat ohrazení a možná i nadkrytí sítí , takže by to bylo lépe chráněno proti nevítaným hostům i nepohodě a odchov by měl být úspěšnější a mohl bych zvát vážné zájemce , aby si u mne vybrali ryby pro svůj chov. Jenomže ona opatření jsou nákladná a kdo ví jestli se vůbec vyplatí do toho investovat , když má markantně stoupnout cena elektřiny a
0 07.09.2010 21:42 jurek – Re: provokater
Tak to nevíš o co přicházíš
0 07.09.2010 21:19 kreten – Re: jurek
Já jedu vozem....................a odpoledne či k večeru odjíždím
0 07.09.2010 21:18 jurek – Re: provokater
No to by dopadlo
Ale na sobotu se těším,to zas v neděli ráno budem vypadat.Doufám že nám někdo přinese česnečku
Ta uzávěra je silnici číslo 321 nebo 318 jen pro upřesnění. Loni jsem jel po 321 do Solnice a do tamtud po 14 do Rychnova. Jen pro upřesnění jelikož pojedu od Hradce a doufám že si eventuálně navigačka poradí.
Martin Honzejk
0 07.09.2010 21:14 kreten – Re: jurek
Ale ty se svým mušketýrským výzorem bys i za manekýna mohl být.-)
0 07.09.2010 20:44 jurek – Re: provokater
Neboj,kravátli nosit nebudu
.
Díky..Tak tím směrem zrovna pojedem..
Upozorňuji všechny kteří se vydají do Rychnova na výstavu, na objížďku.
Častolovice - RK (Synkov, Solnice) je uzavírka.
1. Pro znalé dá se jet přes Lično směr Lokot ("U Voříšku" se dá přejet).
2. Méně znalé Kostelec - Tutleky
3. po objížďce směr Vamberk
0 07.09.2010 09:52 kreten – Re: Mrakoplash
No dřív se tomu říkalo rotace kádrů, svěží vítr a mladý duch plný nadšených výkonů, tak jsem to myslel
ne že by si pán pořídil kravátli
0 07.09.2010 09:04 Mrakoplash – Re: provokater
Ty funkce, nejsou myslím nikde moc viditelně vystavené.
0 07.09.2010 06:09 kreten – Re: jurek
Nějak mi uniklo tvé jmenování guvernérem dění v rychnovském spolku...
Opožděná gratulace není výrazem patolízalského nadšení, nýbrž výrazem spokojenosti. Letos se docela těším. Snad se zeměkoule nebude točit naopačno a v sobotu jsem tam
0 07.09.2010 05:43 Mrakoplash – Re: Danila
Copak ?
Dašo tak to letos bude Mentální sekce silně oslabena a já se těšil, že spolu budem mít konečně trochu víc času na pokec.
Martin Honzejk
0 06.09.2010 21:33 Danila [4490] - Amerika Zdravím Rychnov, Ziky a Dan letos z vážných důvodů nedorazí. Hrozně moc mě to mrzí...
Tak mi držte místo ve spacáku na příští rok.
Ať je ta výstava stejně úžasná, jako každý rok, a ten kdo nedorazí bude brečet až do příštího září, stejně jako já.
Danila
Dobrý den,koukám že se v živorodkách vyznáte,tak se chci zeptat jestli by na vás nebyl kontakt.Už jsem dlouho neviděl např.pěkné platy,jen samé směsky.Díky
2 05.09.2010 19:02 jurek Tak voda dopuštěna,rostliny zasázeny,ve středu jdou do nádrží první ryby a v sobotu to již vypukne.
Doufám že Vaše účast bude hojná a naše výstava Vás nezklame.
Jiří Němec,předseda Akva-tera R.n.K.
Přeposlal jsem ty kontaktní informace přímo Jirkovi do vzkazu. Lepší je si tu zřídit registraci, než psát kontaktní informace přímo do fóra.
0 04.09.2010 18:35 petulka – Re: jurek
Dobrý podvečer měla bych tedy zájem o celou skupinu skalárek.Budou tedy na výstavě v Rychnově nebo si pro ně přijet přímo k Vám.
0 02.09.2010 23:48 jurek – Re: petulka
Kolik kusů si zamluvíte,tolik jich budete mít.
0 02.09.2010 20:09 petulka – Re: jurek
akvárko by neměl být problém zhruba 500l a 60 na výšku.Musela by se vzýt celá skupina nebo šlo by vzýt jenom nějaké kusy v akva už nějaké skalárky podstatně menší jsou.
0 02.09.2010 18:08 kreten – Re: 0
Na tohle téma se někdo "od standardů" chytne, já to jen odhaduji a váhám
. Zatímco u vašich o "variátech" nepochybuji, tu první bych viděl fakt jako Hawai, tedy maculatus
1 02.09.2010 14:30 jurek – Re: petulka
Zdravím,skaláry jsou zajisté i pro amatérského akvaristu
,chte to ovšem větší nádrž,neboť někteří jedinci mají dost přes 20cm.
Cena by byla cca 90,-Kč za kus.
4 02.09.2010 12:48 0 – Re: Jetta
Ryba , na kterou směruješ dotaz je podle vykazujících názorných znaků - červená ocasní ploutev s delším tělem , varieta od druhu Xiphophorus variatus - plata pestrá a ne X. maculatus - pl. skvrnitá. Dost běžné jsou i odlišné typy kratší a vyšší tělesné stavby , takže , až budeš kupovat platy , tak si všímej těchto detailů a zaměř se na posouzení co nejlepšího probarvení té červené barvy v ocásku i tu výraznou žluť v hřbetní ploutvi , která u některých kmenů je protažená - zvětšená a ryby jsou ozdobnější . Černá barva těla má být sytá a celistvá se světlou částí hlavy. Některé chovy mají světlý i hřbet.
Ještě hezčí jsou tělesně a barvami ploutví podobné a méně kdy k dostání temně modré platy s příčnými proužky po bocích. Ty platy co jsou jen bledě modré s krátším a vyšším tělem se s nimi co do krásy nemohou srovnávat.
Ty černé ( Xiph. variatus var. nigra ) , patří ( po několika generacích letního chovu venku ) mezi nejodolnější ryby jenž chovám . Stále jsou v jezírku - v chovné síti , aby se nekřížily s volně puštěnými mečovkami malinše ( Xiph. malinche ) a ráno byla teplota jen +9°C ( při focení +11°C ).
Do Rychnova s nimi nepojedu. Snadnější bude dodat je do některé prodejny a mám hned klid i peníze , lepší , než s nimi stát někde na burze. Uvidíš a rozhodneš se dle mých 'rad' podle toho ,jaké bude mít Libor ( provokatér). Já většinou běžnější platy prodávám za 8-10kč , menší i za 6kč. Končím , musím do práce.
Fotka mých ryb , ve vodě po nabrání z jezírka plavou i řasy a voda je studená , tak ryby , dokud nebudou v teple , jsou méně výrazných barev. 0.
0 01.09.2010 22:07 petulka – Re: jurek
Dobrý večer mám dotaz za jakou cenu by byla k dispozíci ona skupina skalár nebo jestli je to pouze pro zkušeného akvaristu jsem pouze amaterka?
0 01.09.2010 17:48 Robert1 – Re: Jetta
ano asi dudou
0 01.09.2010 17:45 Robert1 mikro razbory v prodeji určitě budou f1 cena asi 40kč,L ancistrusi L213,L59,super red,rio paraguay..... atd
Přidat reakci
1 ...... [20] ...... 27
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 48991x