Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaký je to krunýřovec?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Copak je to za rybičku? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Jaký je to krunýřovec?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xxRe: prasan
Ano, naprostý souhlas. V odkaze jsi zalinkoval moje ryby, které byly F1 a jejich mláďata měla vyrovnané zbarvení, barva dospělců byla také stejná - tmavě hnědá s lehce načervenalou hlavou. Vousky samců nebyly větvené.

To, co se prodává jako "brown" teď, jsou ale kříženci s různými rybami Ancistrus a to jak tvarovými, tak barevnými formami. Barevně a tvarově jsou mláďata nestabilní a nemá cenu je ani jako "brown" označovat. Je to jen barevná forma Ancistrus sp.

Viz ty moje odkazy na welse.com - rozptyl barev u dnešních "brownů" je opravdu velký.

Velikost, barva, tvar ryb, ploutví, větvení vousků - chaotický mix. Zeptat se chovatele na ryby má smysl pokud má čistou linii ryb. Proto ten můj tip na nějakého křížence s brownem.

Ale pokud má precan kontakt na prodejce nebo chovatele, není co řešit. Třeba to bude něco úplně jiného. U tak malých rybek se musí počkat až vyrostou a vybarví se.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: precan
Nebudem hádať.
Poznámka k reakcii kolegu.Ancistrus sp.braun je základ pri rybkách predávaných ako 2 color,red black,LDA16,red resp. super red.
Často ide i o krížence s ancistrus sp.
Takto dvojfarebne sú zväčša len v mladosti a neskôr tmavnú.Jedine,že konkrétny chovatel tam mixol viac šlachtených rediek a mohli by ostať takto flekaté i v dospelosti.To len tipujem.
LDA16 má za mlada biele bruško a na ňom čierne škvrnky.Všetko ostatné čo má skôr tmavé bruško a svetlé škvrny je už často kríženec s Ancistrus sp.
Ancistrus sp.red/super red je šlachtený s Ancistrus sp.braun (LDA 16).
Všetko flekaté na internete je mladá rybka.Také typické sfarbenie dospelého jedinca viď.foto odkaz.
www.catfish.cz/…

Osobne si ale myslím,že nejde o ani jedno s popísaného.
Asi by som zapátral po predajcovi a opýtal sa konkrétne jeho čo Vám to vlastne predal.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xxRe: precan
Pravděpodobně tohle:
www.l-welse.com/…

pokud by byli v dospělosti tmavší pak tohle:
www.l-welse.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - precan – Zbarvení
Fotka k příspěvku Dobrý večer, tyhle krasavce jsem si přinesla z burzy, ale zapomněla jsem ten název (číslo) co měl pán na tom akvárku, řekl by mi někdo něco o tomto zbarvení? jak se tomu docílilo nebo jaké typy křížit aby vznikli takové barvy? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: wed
Mrkni sa na Hypancistrus.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wed
Fotka k příspěvku dobrý den chci se zeptat že jaký je to ancistrus

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - JoKaRe: janesik1xjakep
Až si vygooglíš co znamená to sp. (species) za názvem a proč se to používá, tak zjistíš proč může vypadat trochu jinak a může mít i trochu jinou velikost...
Je to prostě obyčejný ancák...

Tady je to vysvětleno celkem srozumitelně a jednoduše... rybicky.net/clanky/497-krunyrovci-rodu-ancistrus
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janesik1xjakep Re: NHKG
Určitě? Protože já jsem ho kupoval za jinou cenu než se uvádí a vím že mi to chovatel říkal latinsky, a vím že to znělo jinak než ancistrus SP. A ještě jedna věc, měl jsem ancistruse SP.stare asi 12 let a dorostli max. 12 cm, a tihle mají už teď 7. Ale je pravda, že vypadají hodně podobně. Možná jsem to měl uvést na začátku, moje chyba
 Reagovat na tento příspěvek 2  - NHKG Re: janesik1xjakep
Ancitrus sp. Asi mladý samec.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janesik1xjakep
Fotka k příspěvku Ahoj, mohl by mi nekdo poradit, co je tohle za krunyrovce?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: Majo
Když už tak Dasyloricaria filamentosa - Krunýřovec vláknoocasý. rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_vlaknoocasy
Ale pod tímto názvem se nejčastěji prodávají právě různé Rineloricarie. Pro mě jsou ty ryby nerozlišitelné. Třeba se najde nějaký odborník a určí ti to přesně.

Je dost možné, že i tady v atlase jsou pod odkazem Krunýřovec vláknoocasý fotky nějaké Rineloricarie.

Jsou absolutně nenáročné. Měj jsem podobnou rybu. Nejlínější ryby co jsem kdy měl. Ležely na jednom místě a ožíraly řasu. Ani pro žrádlo se jim nechtělo doplavat. A při údržbě, když jsem potřeboval odkalit v místě, kde zrovna ležely, tak jsem je musel rukou přesunout... Nechovat s agresivními rybami a rybami co ožírají ploutve.
Třou se do úzkých trubek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MajoRe: NHKG
Teraz mi priatelka volal. A vravela, že to je Loricaria Filamentóza je to možne? Čo som čital, tak take sa velmi nechovaju v akvarku pre ich velké rozmery.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: Majo
Rineloricaria sp. Určit přesný druh je skoro nemožné.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Majoporadte prosim
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte dnes som dostal od priatelky k narodkam ancika teda aspon dufam vedeli by ste mi poradiť čo je to presne za druh nech si to môžem naštudovať presnejšie prosim dakujem :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: piano300d
Pro dospělce tak 500l... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - piano300d Re: Urtman
Díky za určení,louže bude adekvátní resp. budu pořizovat novou ...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JoKaRe: piano300d
Taky pardál. A pohlaví ti z fotky neřekne nikdo na světě. Mimo jiné taky proto, že je to ještě hodně mladý jura... Jo a docela vyroste, tak snad máš pro něj adekvátní akvo...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - piano300d – ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,pls poradí někdo jakej je tohle "model" a případně pohlaví?Díky...

Reagovat na tento příspěvek 1  - JoKaRe: Jespe
Už jsem na něj kokal v inzerátech. Jo je to pardál celkem s jistotou...
S tvým joselimánem nemám zkušenost, ale já mám pardála s giboušem a není problém, ale bude to hodně o jedinci... V tvém bazénu úplně bez problému...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jespe – Krunýřovec
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,

chtěl bych se zeptat, zda někdo nepozná o jakého se může jednat krunýřovce.
Je to 35 cm velký kousek.

Doma mám Pterygoplichthys joselimaianus (L001) ve velikosti 20 cm, tak přemýšlím, zda by nebyl problém mít v nádrži (900l) dva větší kousky.

Můj tip je teda Krunýřovec pardálí (Pterygoplichthys pardalis). Stále však nevím, zda nebudou ve dvou dělat neplechu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: Durg
Podívej se do záložky "charakteristika" rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_rasnaty :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - curk
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj trochu mi vrta hlavou jestli mám doma ancistruse nebo krunyrovce skvrnitého ( koupil jsem je pod názvem ancistrus ale nevím)... Děkuju za odpověď ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Legioix Re: lefalo
Já myslím, že to je Krunýřovec guyanský. Pokud se nemýlím a máte 400l akvárium, tak klidně dokupte dalšího. V dospělosti dorůstá délky okolo 40cm.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lefalo – Ancistrus sp,nebo claronský,či jiný?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dostala jsem ancistruse,podle atlasu se mi zdá,že by to mohl být ancistrus sp,nebo claronský a samička.Můžu poprosit o pomoc s určením?Chtěla bych jí(nebo mu),dokoupit partnery(od dárce to nezjistím,prostě koupil ancistruse :-D ).Děkuji za pomoc :-)

Reagovat na tento příspěvek 3  - jamajcanRe: lefalo
Ještě bych doplnil kolegu. Vzhledem k tomu, jak je vyhublý bych to viděl na napadení střevními parazity. Tyhle ryby na to dost trpí.
rybicky.net/forum/3375-trnovec-belopruhy--chov…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Legioix Re: lefalo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lefalo – jaký je to ancistrus
Fotka k příspěvku Můžete mi prosím někdo poradit jméno tohoto ancistruse?Děkuji moc :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - NHKG Re: attilaracz
Není to krunýřovec, ale Přísavka thajská.
rybicky.net/atlasryb/prisavka_thajska
U mě ve 100 litrech se 2 kusy nesnesly. Jsou to dost agresivní ryby co vyrostou na 15cm, ale žerou řasy možná líp jak otocinclus affinis. Hlavně nekombinovat s čichavci (guramy), skaláry a jinými placatými pomalejšími rybami. Přisávají se jim na bok a zraňují je tím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 0000
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Potreboval by som poradit o aku rybku sa jedna. Dostal som 2 kusy, ze su to otocinclus affinis, ale tie moje su 2x vacsie maju cca 6-7cm su velmi zive a nie plache. Aj podla foto v atlase sa nie celkom podobaju...Vopred dakujem za kazdu radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Wendy2 Re: prasan
jj, zůstává, mám o něco menší 213 a lem již pomalu mizí, takže budeš mít taky 213, mají ale výraznější tečkování než 181
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Wendy2
Má asi 6-7cm.Lem nemá,len v predu také cca dva fúziky.Možno odrastená samička.Mám ich od včera.
L181-ke lem ostáva i v dospelosti? Myslím,že tiež nie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wendy2 Re: prasan
jestli ten puntíkatý ztratil bílý lem, tak to bude 213, ne? z těch fotek to není moc vidět
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: NHKG
Pýtam sa nie len na L270 ale i na toho v ľavo na fotke.Sú tam dva druhy. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: prasan
L181 a L213 jsou puntíkatí, vůbec nevypadají jak ten na fotce...

L181: www.plecoplanet.com/…
L213: www.l-welse.wbl.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Xpe
Alebo ten jeden L181.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Xpe Re: prasan
Podle mně, ano.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku L270?
L213?

Reagovat na tento příspěvek 0  - mPP Re: radim
Budem mať väčšie akva okolo 1000L a niektore ryby stadial potom pôjdu tam. To keď budem stavať svoj vlastny dom ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: mPP
Samice Ancistrus sp.
nechat ji tam můžeš...spíš bych do budoucna popřemýšlel co v 300L s 2 gibbiceps
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mPP – ??
Dlho som sa ho snažil odfotiť ale podarilo sa mi ho dokonca natočiť. Môj gibiceps dnes zvádzal tuhy boj s neznamým. Pozriete si video a poviete čo to je a či ho mám nechať v akva alebo nie ? Je to pozostatok ešte od kúpi akva. Napada ho aj prisavka thajska ale s gibicepsom sa pustil do tuhého boja celkom zaujímavé to bolo :) palec Inak od kedy ho mám vždy je taky maličky.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jespe Re: xx
Aha. :-) Já spíš tipoval Pterygoplichthys pardalis.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xxRe: Jespe
Pterygoplichthys joselimaianus
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jespe
Fotka k příspěvku V rybách se celkem dobře orientuji, ale v přesné identifikaci krunýřovců stále nemám pevnou půdu pod nohama. Může mi někdo pomoct? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - katrina – Ancík
Fotka k příspěvku Dobrý den, chci se ujistit, jestli mám pravdu. Je tohle ancistrus L144? Četla jsem, že tyhle černé skvrny po čase až vyroste zmizí.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Mexxx – Krunýřovec LG6
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, rozhodl jsem se koupit nějaké krunýřovce, a padli mi do oka krunýřovci LG6. Chtěl bych se jen zeptat zkušenějších jestli jsou to opravdu oni, protože na fotkách na netu mi přijdou nějaké bledé. Zkouším tyto ryby poprvé. A na druhé fotce se chci zeptat jestli je v pořádku taková "prohlubeň" za hlavou, má to jen jedna. Díky moc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: Veronika
V 60ce? Ne asi, ale určitě musí pryč!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VeronikaRe: Hansel
Děkuji,já jsem to už v takovéhle velikosti kupovala v obchodě.Mám to v 60 litrovém akváriu.No netušila jsem že to může být až tak velký.Asi ju dám pryč.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Hansel Re: Veronika
Buď krunýřovec pardálí, síťovaný nebo další z mohutně prodávaných telátek, z takových fotek jen těžko určit kor u ryby takhle malé velikosti. Pohlaví není možné určit. Při takové velikosti a stáří je to zaručený zákrskek zmrzačený chovem v malém akváriu a špatných podmínkách. Ve správných podmínkách by už měl kolem 40 cm.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Veronika – Krunýřovec
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,chtěla bych se zeptat,co je toto za druh krunýřovce?A je to samec,nebo samice?Má 3,5 roku a má 16 cm.V rybách se vůbec nevyznám.Děkuji.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 15

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14830x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7943-jaky-je-to-krunyrovec?od=151