Jaký je to krunýřovec?

Ahoj, mohl by mi nekdo poradit, co je tohle za krunyrovce?
Starší reakce
Když už tak Dasyloricaria filamentosa - Krunýřovec vláknoocasý.
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_vlaknoocasy
Ale pod tímto názvem se nejčastěji prodávají právě různé Rineloricarie. Pro mě jsou ty ryby nerozlišitelné. Třeba se najde nějaký odborník a určí ti to přesně.
Je dost možné, že i tady v atlase jsou pod odkazem Krunýřovec vláknoocasý fotky nějaké Rineloricarie.
Jsou absolutně nenáročné. Měj jsem podobnou rybu. Nejlínější ryby co jsem kdy měl. Ležely na jednom místě a ožíraly řasu. Ani pro žrádlo se jim nechtělo doplavat. A při údržbě, když jsem potřeboval odkalit v místě, kde zrovna ležely, tak jsem je musel rukou přesunout... Nechovat s agresivními rybami a rybami co ožírají ploutve.
Třou se do úzkých trubek.
Teraz mi priatelka volal. A vravela, že to je Loricaria Filamentóza je to možne? Čo som čital, tak take sa velmi nechovaju v akvarku pre ich velké rozmery.
Rineloricaria sp. Určit přesný druh je skoro nemožné.
Starší reakce
Pro dospělce tak 500l...

Díky za určení,louže bude adekvátní resp. budu pořizovat novou ...
Taky pardál. A pohlaví ti z fotky neřekne nikdo na světě. Mimo jiné taky proto, že je to ještě hodně mladý jura... Jo a docela vyroste, tak snad máš pro něj adekvátní akvo...

Ahoj,pls poradí někdo jakej je tohle "model" a případně pohlaví?Díky...
Už jsem na něj kokal v inzerátech. Jo je to pardál celkem s jistotou...
S tvým joselimánem nemám zkušenost, ale já mám pardála s giboušem a není problém, ale bude to hodně o jedinci... V tvém bazénu úplně bez problému...

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda někdo nepozná o jakého se může jednat krunýřovce.
Je to 35 cm velký kousek.
Doma mám Pterygoplichthys joselimaianus (L001) ve velikosti 20 cm, tak přemýšlím, zda by nebyl problém mít v nádrži (900l) dva větší kousky.
Můj tip je teda Krunýřovec pardálí (Pterygoplichthys pardalis). Stále však nevím, zda nebudou ve dvou dělat neplechu.
Starší reakce
Starší reakce
Já myslím, že to je Krunýřovec guyanský. Pokud se nemýlím a máte 400l akvárium, tak klidně dokupte dalšího. V dospělosti dorůstá délky okolo 40cm.
0 21.01.2016 13:32 lefalo – Ancistrus sp,nebo claronský,či jiný?
0 20.01.2016 12:00 lefalo – jaký je to ancistrus

Můžete mi prosím někdo poradit jméno tohoto ancistruse?Děkuji moc

Starší reakce
Není to krunýřovec, ale Přísavka thajská.
rybicky.net/atlasryb/prisavka_thajska
U mě ve 100 litrech se 2 kusy nesnesly. Jsou to dost agresivní ryby co vyrostou na 15cm, ale žerou řasy možná líp jak otocinclus affinis. Hlavně nekombinovat s čichavci (guramy), skaláry a jinými placatými pomalejšími rybami. Přisávají se jim na bok a zraňují je tím.
0 09.01.2016 20:01 0000
Starší reakce
jj, zůstává, mám o něco menší 213 a lem již pomalu mizí, takže budeš mít taky 213, mají ale výraznější tečkování než 181
Má asi 6-7cm.Lem nemá,len v predu také cca dva fúziky.Možno odrastená samička.Mám ich od včera.
L181-ke lem ostáva i v dospelosti? Myslím,že tiež nie.
jestli ten puntíkatý ztratil bílý lem, tak to bude 213, ne? z těch fotek to není moc vidět
Pýtam sa nie len na L270 ale i na toho v ľavo na fotke.Sú tam dva druhy.

0 02.12.2015 17:20 -
Budem mať väčšie akva okolo 1000L a niektore ryby stadial potom pôjdu tam. To keď budem stavať svoj vlastny dom ;)
Samice Ancistrus sp.
nechat ji tam můžeš...spíš bych do budoucna popřemýšlel co v 300L s 2 gibbiceps
Dlho som sa ho snažil odfotiť ale podarilo sa mi ho dokonca natočiť. Môj gibiceps dnes zvádzal tuhy boj s neznamým. Pozriete si video a poviete čo to je a či ho mám nechať v akva alebo nie ? Je to pozostatok ešte od kúpi akva. Napada ho aj prisavka thajska ale s gibicepsom sa pustil do tuhého boja celkom zaujímavé to bolo

Inak od kedy ho mám vždy je taky maličky.
Starší reakce
Aha.

Já spíš tipoval
Pterygoplichthys pardalis.
Pterygoplichthys joselimaianus
Starší reakce
0 22.09.2015 14:15 katrina – Ancík

Dobrý den, chci se ujistit, jestli mám pravdu. Je tohle ancistrus L144? Četla jsem, že tyhle černé skvrny po čase až vyroste zmizí.
Starší reakce

Zdravím, rozhodl jsem se koupit nějaké krunýřovce, a padli mi do oka krunýřovci LG6. Chtěl bych se jen zeptat zkušenějších jestli jsou to opravdu oni, protože na fotkách na netu mi přijdou nějaké bledé. Zkouším tyto ryby poprvé. A na druhé fotce se chci zeptat jestli je v pořádku taková "prohlubeň" za hlavou, má to jen jedna. Díky moc
Starší reakce
V 60ce? Ne asi, ale určitě musí pryč!!
Děkuji,já jsem to už v takovéhle velikosti kupovala v obchodě.Mám to v 60 litrovém akváriu.No netušila jsem že to může být až tak velký.Asi ju dám pryč.
Buď krunýřovec pardálí, síťovaný nebo další z mohutně prodávaných telátek, z takových fotek jen těžko určit kor u ryby takhle malé velikosti. Pohlaví není možné určit. Při takové velikosti a stáří je to zaručený zákrskek zmrzačený chovem v malém akváriu a špatných podmínkách. Ve správných podmínkách by už měl kolem 40 cm.
0 08.02.2015 14:26 Veronika – Krunýřovec
Starší reakce
To není špatný nápad. Projdu si ten jejich katalog ryb, co mají na prodejně a doma v klidu porovnám s fotkama ve vyhledávači.

Líbí se mi na rybě, že je neustále aktivní.
Ze začátku se i zahrabávala na spůsob trnuch, ale s tím naštěstí přestala, jinak by mohla zle dopadnout... Jako širokohlavci, které mi ryby vyhrabaly a zabily

Edit: Mise obchod byla neúspěšná... Žádný katalog ryb prý nemají.
Se obávám, že to bude spíš sturisoma...s ohledem na to, že je to z marketu...i když pod názvem ... ale ten dává dodavatel...
Edit: No ale teď pryč od huby (na jiné fotky jsem nekoukal)...ta hřbetní ploutev a konec těla to k těm lórám hází....zkus cestu zpátky...od obchodu směrem dozadu...třeba se dostaneš ke zdroji.
ZOO Panda. S touto rybou koupeni oba dva pod názvem Hemiloricaria lanceolata.
rybicky.net/fotogalerie.php…
Vzal jsem si ji schválně, protože byla jinší než všechny ostatní.

Znáš původ? Už jsem viděl i docela dobře se křížící.... Takové jsem měl zlaté
0 06.09.2014 14:36 radim
Starší reakce
L či LDA čísla v skutočnosti označujú miesto/ lokalitu výskytu daného druhu.Pretože ich je ešte nespočetné množstvo nepopísaných.Až bude známe rodové i druhové meno,tak označenie nebude potrebné.Ako napísal radim.
Pro ty křížence se L označení nepoužívá.
U takových neurčitých ryb se dává za rod právě ta zkratka sp. (species - druh) a je to...
Tady na stránkách je pěkný článek, kde je to rozdělení vysvětlené.
rybicky.net/clanky/490-krunyrovci-loricariidae
a až je páni vědátoři jednou všechny popíšou, tak třeba označení L zmizí...stejně ale nepopíšou, protože někde pod tím kořenem bude vždy nějaký schovaný

Je pravda,že se to kříží všechno se vším

A pak ji musejí dávat čísla,protože jména došli

Spojovat zbarvení takového prcka s dospělou rybou nemá snad ani smysl. V dospělosti takové strakaté zbarvení mít vůbec nemusí. Když si projedete a.sp. v různých prezentacích, tak jsou rozdílní skoro všichni

kdoví co nám to všem doma plave za mix

Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 14 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14742x