Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký je to krunýřovec?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Copak je to za rybičku? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Jaký je to krunýřovec?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2016 08:52 Muž janesik1xjakep [63]
Fotka k příspěvku Ahoj, mohl by mi nekdo poradit, co je tohle za krunyrovce?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 17:36 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Majo
Když už tak Dasyloricaria filamentosa - Krunýřovec vláknoocasý. rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_vlaknoocasy
Ale pod tímto názvem se nejčastěji prodávají právě různé Rineloricarie. Pro mě jsou ty ryby nerozlišitelné. Třeba se najde nějaký odborník a určí ti to přesně.

Je dost možné, že i tady v atlase jsou pod odkazem Krunýřovec vláknoocasý fotky nějaké Rineloricarie.

Jsou absolutně nenáročné. Měj jsem podobnou rybu. Nejlínější ryby co jsem kdy měl. Ležely na jednom místě a ožíraly řasu. Ani pro žrádlo se jim nechtělo doplavat. A při údržbě, když jsem potřeboval odkalit v místě, kde zrovna ležely, tak jsem je musel rukou přesunout... Nechovat s agresivními rybami a rybami co ožírají ploutve.
Třou se do úzkých trubek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 17:30 Majo Re: NHKG
Teraz mi priatelka volal. A vravela, že to je Loricaria Filamentóza je to možne? Čo som čital, tak take sa velmi nechovaju v akvarku pre ich velké rozmery.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 17:07 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Majo
Rineloricaria sp. Určit přesný druh je skoro nemožné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 17:07 Majo poradte prosim
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte dnes som dostal od priatelky k narodkam ancika teda aspon dufam vedeli by ste mi poradiť čo je to presne za druh nech si to môžem naštudovať presnejšie prosim dakujem :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 19:18 JoKa Re: piano300d
Pro dospělce tak 500l... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 18:59 Muž piano300d [0] Re: Urtman
Díky za určení,louže bude adekvátní resp. budu pořizovat novou ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.02.2016 18:50 JoKa Re: piano300d
Taky pardál. A pohlaví ti z fotky neřekne nikdo na světě. Mimo jiné taky proto, že je to ještě hodně mladý jura... Jo a docela vyroste, tak snad máš pro něj adekvátní akvo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 17:19 Muž piano300d [0] – ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,pls poradí někdo jakej je tohle "model" a případně pohlaví?Díky...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.02.2016 09:50 JoKa Re: Jespe
Už jsem na něj kokal v inzerátech. Jo je to pardál celkem s jistotou...
S tvým joselimánem nemám zkušenost, ale já mám pardála s giboušem a není problém, ale bude to hodně o jedinci... V tvém bazénu úplně bez problému...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 07:18 Muž Jespe [3] - Malawi, Tanganika – Krunýřovec
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,

chtěl bych se zeptat, zda někdo nepozná o jakého se může jednat krunýřovce.
Je to 35 cm velký kousek.

Doma mám Pterygoplichthys joselimaianus (L001) ve velikosti 20 cm, tak přemýšlím, zda by nebyl problém mít v nádrži (900l) dva větší kousky.

Můj tip je teda Krunýřovec pardálí (Pterygoplichthys pardalis). Stále však nevím, zda nebudou ve dvou dělat neplechu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2016 11:49 Žena Turbínka [2558] Re: Durg
Podívej se do záložky "charakteristika" rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_rasnaty :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2016 11:44 Muž curk [0]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj trochu mi vrta hlavou jestli mám doma ancistruse nebo krunyrovce skvrnitého ( koupil jsem je pod názvem ancistrus ale nevím)... Děkuju za odpověď ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2016 13:55 Muž Legioix [574] Re: lefalo
Já myslím, že to je Krunýřovec guyanský. Pokud se nemýlím a máte 400l akvárium, tak klidně dokupte dalšího. V dospělosti dorůstá délky okolo 40cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2016 13:32 lefalo – Ancistrus sp,nebo claronský,či jiný?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dostala jsem ancistruse,podle atlasu se mi zdá,že by to mohl být ancistrus sp,nebo claronský a samička.Můžu poprosit o pomoc s určením?Chtěla bych jí(nebo mu),dokoupit partnery(od dárce to nezjistím,prostě koupil ancistruse :-D ).Děkuji za pomoc :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.01.2016 16:14 jamajcan Re: lefalo
Ještě bych doplnil kolegu. Vzhledem k tomu, jak je vyhublý bych to viděl na napadení střevními parazity. Tyhle ryby na to dost trpí.
rybicky.net/forum/3375-trnovec-belopruhy--chov…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.01.2016 12:10 Muž Legioix [574] Re: lefalo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 12:00 lefalo – jaký je to ancistrus
Fotka k příspěvku Můžete mi prosím někdo poradit jméno tohoto ancistruse?Děkuji moc :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.01.2016 20:05 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: attilaracz
Není to krunýřovec, ale Přísavka thajská.
rybicky.net/atlasryb/prisavka_thajska
U mě ve 100 litrech se 2 kusy nesnesly. Jsou to dost agresivní ryby co vyrostou na 15cm, ale žerou řasy možná líp jak otocinclus affinis. Hlavně nekombinovat s čichavci (guramy), skaláry a jinými placatými pomalejšími rybami. Přisávají se jim na bok a zraňují je tím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 20:01 0000
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Potreboval by som poradit o aku rybku sa jedna. Dostal som 2 kusy, ze su to otocinclus affinis, ale tie moje su 2x vacsie maju cca 6-7cm su velmi zive a nie plache. Aj podla foto v atlase sa nie celkom podobaju...Vopred dakujem za kazdu radu.

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2015 19:03 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: prasan
jj, zůstává, mám o něco menší 213 a lem již pomalu mizí, takže budeš mít taky 213, mají ale výraznější tečkování než 181
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2015 18:57 - Re: Wendy2
Má asi 6-7cm.Lem nemá,len v predu také cca dva fúziky.Možno odrastená samička.Mám ich od včera.
L181-ke lem ostáva i v dospelosti? Myslím,že tiež nie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2015 18:55 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: prasan
jestli ten puntíkatý ztratil bílý lem, tak to bude 213, ne? z těch fotek to není moc vidět
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2015 18:55 - Re: NHKG
Pýtam sa nie len na L270 ale i na toho v ľavo na fotke.Sú tam dva druhy. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2015 18:53 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: prasan
L181 a L213 jsou puntíkatí, vůbec nevypadají jak ten na fotce...

L181: www.plecoplanet.com/…
L213: www.l-welse.wbl.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2015 18:50 - Re: Xpe
Alebo ten jeden L181.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2015 18:10 Muž Xpe [132] - LoricariidaeRe: prasan
Podle mně, ano.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2015 17:20 -
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku L270?
L213?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2015 23:20 Muž mPP [4] Re: radim
Budem mať väčšie akva okolo 1000L a niektore ryby stadial potom pôjdu tam. To keď budem stavať svoj vlastny dom ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2015 23:02 radim Re: mPP
Samice Ancistrus sp.
nechat ji tam můžeš...spíš bych do budoucna popřemýšlel co v 300L s 2 gibbiceps
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2015 21:22 Muž mPP [4] – ??
Dlho som sa ho snažil odfotiť ale podarilo sa mi ho dokonca natočiť. Môj gibiceps dnes zvádzal tuhy boj s neznamým. Pozriete si video a poviete čo to je a či ho mám nechať v akva alebo nie ? Je to pozostatok ešte od kúpi akva. Napada ho aj prisavka thajska ale s gibicepsom sa pustil do tuhého boja celkom zaujímavé to bolo :) palec Inak od kedy ho mám vždy je taky maličky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2015 09:43 Muž Jespe [3] - Malawi, TanganikaRe: xx
Aha. :-) Já spíš tipoval Pterygoplichthys pardalis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2015 09:35 xx Re: Jespe
Pterygoplichthys joselimaianus
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2015 09:29 Muž Jespe [3] - Malawi, Tanganika
Fotka k příspěvku V rybách se celkem dobře orientuji, ale v přesné identifikaci krunýřovců stále nemám pevnou půdu pod nohama. Může mi někdo pomoct? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2015 14:15 katrina – Ancík
Fotka k příspěvku Dobrý den, chci se ujistit, jestli mám pravdu. Je tohle ancistrus L144? Četla jsem, že tyhle černé skvrny po čase až vyroste zmizí.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2015 21:38 Muž Mexxx [7] - Amerika – Krunýřovec LG6
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, rozhodl jsem se koupit nějaké krunýřovce, a padli mi do oka krunýřovci LG6. Chtěl bych se jen zeptat zkušenějších jestli jsou to opravdu oni, protože na fotkách na netu mi přijdou nějaké bledé. Zkouším tyto ryby poprvé. A na druhé fotce se chci zeptat jestli je v pořádku taková "prohlubeň" za hlavou, má to jen jedna. Díky moc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 15:51 JoKa Re: Veronika
V 60ce? Ne asi, ale určitě musí pryč!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 15:16 Veronika Re: Hansel
Děkuji,já jsem to už v takovéhle velikosti kupovala v obchodě.Mám to v 60 litrovém akváriu.No netušila jsem že to může být až tak velký.Asi ju dám pryč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.02.2015 14:41 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: Veronika
Buď krunýřovec pardálí, síťovaný nebo další z mohutně prodávaných telátek, z takových fotek jen těžko určit kor u ryby takhle malé velikosti. Pohlaví není možné určit. Při takové velikosti a stáří je to zaručený zákrskek zmrzačený chovem v malém akváriu a špatných podmínkách. Ve správných podmínkách by už měl kolem 40 cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 14:26 Veronika – Krunýřovec
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,chtěla bych se zeptat,co je toto za druh krunýřovce?A je to samec,nebo samice?Má 3,5 roku a má 16 cm.V rybách se vůbec nevyznám.Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2014 12:29 radim Re: LiborSprysl
To není špatný nápad. Projdu si ten jejich katalog ryb, co mají na prodejně a doma v klidu porovnám s fotkama ve vyhledávači. :-)
Líbí se mi na rybě, že je neustále aktivní.
Ze začátku se i zahrabávala na spůsob trnuch, ale s tím naštěstí přestala, jinak by mohla zle dopadnout... Jako širokohlavci, které mi ryby vyhrabaly a zabily:-(
Edit: Mise obchod byla neúspěšná... Žádný katalog ryb prý nemají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2014 15:27 Muž LiborSprysl [9015] Re: radim
Se obávám, že to bude spíš sturisoma...s ohledem na to, že je to z marketu...i když pod názvem ... ale ten dává dodavatel...
Edit: No ale teď pryč od huby (na jiné fotky jsem nekoukal)...ta hřbetní ploutev a konec těla to k těm lórám hází....zkus cestu zpátky...od obchodu směrem dozadu...třeba se dostaneš ke zdroji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2014 15:17 radim Re: LiborSprysl
ZOO Panda. S touto rybou koupeni oba dva pod názvem Hemiloricaria lanceolata.
rybicky.net/fotogalerie.php…
Vzal jsem si ji schválně, protože byla jinší než všechny ostatní. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2014 15:08 Muž LiborSprysl [9015] Re: radim
Znáš původ? Už jsem viděl i docela dobře se křížící.... Takové jsem měl zlaté
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2014 14:36 radim
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Poradí někdo? Už jsem se ptal tak před rokem, Ryba se trochu změnila a dospěla. Jediné co si troufnu říct je, že je to samec.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2014 07:23 - Re: patamatix
L či LDA čísla v skutočnosti označujú miesto/ lokalitu výskytu daného druhu.Pretože ich je ešte nespočetné množstvo nepopísaných.Až bude známe rodové i druhové meno,tak označenie nebude potrebné.Ako napísal radim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   22.03.2014 07:05 radim Re: patamatix
Pro ty křížence se L označení nepoužívá.
U takových neurčitých ryb se dává za rod právě ta zkratka sp. (species - druh) a je to...
Tady na stránkách je pěkný článek, kde je to rozdělení vysvětlené.
rybicky.net/clanky/490-krunyrovci-loricariidae
a až je páni vědátoři jednou všechny popíšou, tak třeba označení L zmizí...stejně ale nepopíšou, protože někde pod tím kořenem bude vždy nějaký schovaný
hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   21.03.2014 19:51 Muž patamatix [408] Re: radim
Je pravda,že se to kříží všechno se vším :-D A pak ji musejí dávat čísla,protože jména došli smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 19:49 radim Re: LiborSprysl
Spojovat zbarvení takového prcka s dospělou rybou nemá snad ani smysl. V dospělosti takové strakaté zbarvení mít vůbec nemusí. Když si projedete a.sp. v různých prezentacích, tak jsou rozdílní skoro všichni :-D kdoví co nám to všem doma plave za mix:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 19:32 Muž Čeníček [-22] - cichlidkyRe: patamatix
Taky bych řekl.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 14 15

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14742x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7943-jaky-je-to-krunyrovec?od=151