Jaký je to krunýřovec?
aky su velky?
Starší reakce
0 14.03.2009 23:18 georggeorg – Pomůžete mi určit Krunýřovce???
Dobrý večer,
manželka dnes přivezla nového krunýřovce ale bohužel nějak neví co je to zač.Poznáte ho někdo?Omlouvám se za kvalitu fotky,ale jsem rád,že jsem ho vůbec stihnul blejsknout,je pořád někde schovanej.
Starší reakce
Já myslím, že to už za toho půlroku zjistil.
0 09.01.2009 17:01 makky – k.červený
myslím že je to tenhle:Ancistrus sp.koukněte na tuhle stránku
www.anjincz.comStarší reakce
tak tak už jsem se lekl že z takového krasavce udělají obyčejného ancíka
je to pterygoplichtys pardalis a pohlaví nelze určit z fotky..pohlaví se pozná jen podle urogenitální papily..Neznam nikoho kdo by to s jistotou podle tý papily poznal
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_pardali Vypadá to na Ancistrus sp. ,samice - pěkně rostlý kus.
Ahoj díky všem za odpověd.
Starší reakce
s tim moc nesouhlasim..žádný náznaky fousků nevidim..jinak určení je správný
bude je mít taky, jestli dobře vidim, dle fotky to vypadá ještě na puberťáka, ale fousy už mu začínají růst, dej mu čas, za chvilku se začne holit... takže nejspíš samec
Fousky má sameček, samička je bez.
Fakt? No myslela jsem si to, jen mě mátly takový ty fousky... Ten můj je nemá.
Děkuju
0 26.08.2008 13:57 Simba – Jaký je to krunýřovec?
Můžete mi prosím poradit, jak se jmenuje tento krunýřovec? Je to plochoústý? Nebo nějaký jiný? Jsem úplný začátečník a nepoznám to. Moc prosím
Starší reakce
podle kresby by to měl být Hypostomus plecostomus, gybouš ji má jinou
já mám toho samého, koupila jsem ho jako krunýřovce velkoploutvého a až teď jsem zjistila, že je to to samé jako síťovaný..
www.catfish.cz/…
a na bříšku by měl mít ten svůj"leopardí vzor" výraznější (aspon tak to má ten můj)
0 19.05.2008 23:19 puntos7 – aky prisavnik???
poradte presny nazov?
Starší reakce
Taky jsem si dnes na burze v Teplicích (DDM) koupil 1 červeného krunýřovce. Je to asi obyčejný krunýřovec a křížením vznikla červená barva. Ten můj můj je ještě malý a na těle má shluky černých teček.
langosh napsal: Ancistrus sp. Red nebo Ancistrus sp. Red+Black (viz fotka). Zřejme půjde o komerční název některé z barevných variant ancistruse... Jo.To je skoro vono...Akorát ten náš je trochu světlejší...Tak to asi bude nějakej ten kříženec...A je docela blbý od chovatelů.Ale třeba se snaží vytvořit další druh a chtěj mu tak řikat,tak už to tak prezentujou...
Též tipuji, že jde o L010a - ty se na burzách prodávají celkem často...
www.akvarko.cz/…
Roman
Edit: Na netu se dají vygooglit ryby prodávané jako Ancistrus sp. Red nebo Ancistrus sp. Red+Black (viz fotka). Zřejme půjde o komerční název některé z barevných variant ancistruse...
Název v oficiálním názvosloví není - pokud tvrdíš opak, tak se mrkni na aquatabu je tam oficiální publikace českého názvosloví pro krunýřovce..dneska sem akorát už někomu psal že ten název je hovadina a dneska se zrovna jednalo o ancistruse hnědého..tady něco najdeš..
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_hnedy Ten název je správně?
Nemohla by být tato rybka - Rineloricaria lanceolata var.Red?
0 23.04.2008 21:24 keltan – Krunýřovec červený
Kdopak o ní něco víte?Pořídila sem si tři kousky na burze a chtěla bych další,jenže nikde není k sehnání.Ani tady ani jinde na netu sem o něm nic nenašla...
Starší reakce
je fakt, že když koukam na to tělo,tak to asi fakt neni hypík a baryho a ancáka vylučuju,protože byť ta fotka tlamy je nicmoc,tak jse vidět že spodní zuby nejsou jako u řasožravých krunýřovců..takže jedině galaxis. Tak prosím pošli fotky do atlasu.
Je to Leporacanthicus takže počítej s délkou kolem 25 cm.
Teď už bydlí tady. Tamto bylo provizorní.
Je to L240
Ano, tvar ústního otvoru je dobrý určovací znak. Kromě kresby a ústního otvoru napovídá na L240 i tvar těla, zakončení hlavy, velikost a tvar ploutví.
To je sice hezký,ale hypancistrus inspector a leporacanthicus galaxis a baryancistrus sp. LDA33 maj téměř totožnou krezbu,navíc ancistrus sp.L107 (myslim) má taky podobnou kresbu..proto chci fotku tlamy,jinak nevíš co to je..pokud to má přes 15cm tak můžu vyloučit ancíka i hypancistruse..
chyť ho pod prsníma ploutvema a přitiskni ho hubou na sklo a vyfoť..tahle ryba může být cokoliv,ale rod poznáš jen podle huby. jak je velkej?Jinak taky typuju barryho podle skvrn na prsní ploutvi.
hlavně chudák,ožužlávat tu vatu v košičkách!!
0 09.03.2008 08:51 HonzaM – Název
Dobrý den,chtěl bych poradit s touto rybou jak se vůbec jmenuje a tak.Jenom doufám,že to nebude to 120ti cm "telátko".Všem dík za odpovědi.
Přidat reakci
1 ...... ...... [10]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14712x