Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaký je to krunýřovec?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Copak je to za rybičku? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Jaký je to krunýřovec?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Terry009 – Druh?
Fotka k příspěvku Zdravím, chtěla bych se zeptat, co je to za krunýřovce... Koupila jsem 2 ve zverimexu v Karlových Varech, byli asi 3 cm velcí. Je to už nejméně půl roku, co je mám a dnes jsou stále malý (něco kolem 4 cm). Podle kresby vypadají jako krunýřovec obyčejný, ale podle velikosti tomu moc neodpovídají... :-O Přikládám fotku. Děkuji za odpověď! X-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy Re: invalida
Jo, těch 333 vypadá asi nejvíc jako to, co mám, děkuji oběma za tipy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: Plecos
270 bych nehádal spíš něco sp.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Plecos Re: Nessy
L129, L340, L104?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: Nessy
333?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nessy – Copak to je?
Fotka k příspěvku Vím, že je to hodně špatná fotka, ale od koupi jsou furt někde schovaní a není možné je vyfotit celé. hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - tillecek Re: Fída
Na první fotce je na škebli obyč. krunýřovec, na druhé a třetí je "k. pardálí" a pod ním opět obyč. krunýřovec.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fída
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, co to vlastně mám? Prodali mi to jako ancistruse. Ale jeden z nich bude něco jiného...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - vondr001 Re: duko1995
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995
Fotka k příspěvku prosim vas jaky je presny nazev tohoto krunyrovce dneska sem ho dostal od kamose ma tak 4 cm diky :-)

Reagovat na tento příspěvek 4  - tillecek Re: Dasto
Krunýřovec ekvádorský (řasnovousý) - Loricaria simillima. Tady je o něm dosti pěkný článek - www.akvarko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dasto
Fotka k příspěvku Dobrý den rád by som sa opytal co je tento krunýřovec za druh dakujem dopredu.
Na blok my napísali ze plochoústy comu neverim.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: pepa750
Tu rybu hlavně trápí nějaká nemoc jak je vyhublá. A navíc takto pohlaví asi nikdo nepozná :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepa750 – Hypancistrus L 401
Fotka k příspěvku Prosím o radu. Potřeboval bych určit u této ryby pohlaví. Ryba je stará 2,5 roku a má 10 cm. Mám více fotografií v případě potřeby. Děkuji všem za příspěvky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Plecos Re: pupa
Pokud jste ryby koupila jako L129, tak jim tak říkejte i nadále. Rozeznat je od L340 prakticky nejde. Jediný kdo to asi pozná jsou indiáni, kteří je chytají - označí je podle lokality(?). Beztak to asi bude stejný druh...
L270 jsou něco jiného.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: pupa
Zkus pohledat a porovnat ;-) www.l-welse.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: pupa
To nevypadá na L129 ani na L270 spíš mi to přijde jako mladá L340. Mrkni ke mě na 250L akva a tam je na fotce ta L340 a zkus porovnat :-) Mě to přijde jako mladá L340 :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pupa – Krunýřovec sp.L 129
Fotka k příspěvku Dobrý den,dnes byla moje L 129tka ochotná k focení a pozorování,tak jsem ji porovnávala s fotografiemi zde na stránkách a zbarvením mi ta moje přijde mnohem více výrazná s více pruhy.Nemůže to být třeba Krunýřovec
sp.L 270?. Děkuji za postřehy či srovnání,pokud vám někomu plave v nádrži kolega :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: grizly
Gibouš je velmi odolný, pokud zanesením nemyslíte chemii. Pokud byla nádrž zanesena jen rostlinnými a živočišnými zbytky, tak jen dobře...žrádla měl dost. I ta chladná voda by mu při delší aklimatizaci nemusela vadit. Voda v tropech v období dešťů také není žádný teplý lázeňský pramen.Ale s ohledem na to, že byl uloven na prut, tak si myslím, že toho měl už dost. Nebo měl alespoň hlad...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull
Když už něco píšou, mají si zjistit co chytili...ostuda jak barák.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hardy Re: grizly
Tak to teda čumim paradni kousek by me zaajimalo jak tam byl dlouho a jeste ho vytahnout na prut neskuteecny
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - grizly – My tu máme všechno.......
Proč jezdit za exotickýma rybičkama na jiné kontinenty???
www.rybarimokarvina.estranky.cz/…
Podle stromů je to foceno tak v září. Je možné aby přežil delší dobu (dny, týdny) v chladné vodě???(12-15 stupňů)??? Jedná se o poměrně hodně zanesenou nádrž. coze
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R romant Re: zappa
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zappa – krunýřovec
Fotka k příspěvku dobrý večer prosím jaký je to krunýřovec děkuji mám 3 asi přes 30cm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - Bob66 Re: Meandra
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Meandra – Lorikárie jaká?
Fotka k příspěvku Pomůžete mi určit druh lorikárie co mi plave v akva? Osobně si myslím že je Wolfeho...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - rudolf Re: Čtverzubec
Do druhů bych se nepouštěl, už vůbec ne u zlatých forem, ale rozlišení rodů Hypostomus a Pterygoplichthys je velmi snadné, stačí spočítat paprsky v hřbetní ploutvi. Za prvním nevětveným trnem má rod Hypostomus pouze 7 (výjimečně 8) měkkých rozvětvených paprsků, zatímco u rodu Pterygoplichthys je rozvětvených paprsků vždy nejméně 10, u některých druhů až 14. Paprsky v hřbetní ploutvi se dají spočítat snadno a i u mladých ryb, bohužel z přiložené fotky to možné není. Podle toho, jak dlouhým dojmem působí hřbetní ploutev u této ryby, bych tipoval spíše Pterygoplichthyse, ale to už je věštění.
Jaroslav Hofmann
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ČtverzubecRe: LiborSprysl
Pod názvem hypostomus plecostomus se v obchodech většinou prodává druh krunýřovec pardálí (Pterygoplichthys pardalis) a jeho albinotická forma.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - LiborSprysl Re: rudolf
lebo je to prísavník...na Slovensku...jako všechno s hubou přisávací... smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 11  - rudolf Re: 5elhal
Rrodem Hypostomus si nejsem jist, hřbetní ploutev vypadá, že je dost dlouhá, spočítejte v ní paprsky.
Jaroslav Hofmann
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: prasan
Oko je červené....to xantor nebude....
On to snad plecostomus není, ale pod tímto označením se tato ryba prodává....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: 5elhal
Hypostomus plecostomus albín :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: 5elhal
Už som písal i kámoške.Asi xantorická forma plecostoma.(hypostomus plecostomus)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 5elhal – Velký asi ancitrus
Fotka k příspěvku Zdar lidi, dostal jsem od kámošky trošku většího ancitruse (asi 25cm). Ale má na sobě ostny a po skle moc lozit nechce. Ono ani vlastně nevypadá, že by něco chtěl ocucávat. Nikde nemůžu najít co je to zač pls poraďte. dikes

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Ad@m Re: sweetbetta
Ja sa v tom moc nevyznám, ale pozeral som galériu a popis na www.akvarista.cz a najviac sa mi podobá na L213 hmm .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hostRe: sweetbetta
Koukni se zde:
www.l-welse.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: sweetbetta
Osobně se přikláním k Silentovi. Zdejší atlas mu dává za pravdu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - warraRe: sweetbetta
Myslím, že spíš L-181.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lucie.aqua Re: sweetbetta
Jelikož mám takového doma, troufám si ho tipnout na Ancistrus L-213
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R Silent Re: sweetbetta
Nejsem sice odborník na krunýřovce, ale mám pocit, že tohle je Krunýřovec přívěskatý.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sweetbetta
Fotka k příspěvku Zdravím mohl by mi někdo poradit copak je to za Krunířovce? :) Vypadlo mi označení :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - xxRe: tyna181190
Tady jsou fotky těch albínů:

www.planetcatfish.com/…
www.scotcat.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tyna181190 Re: xx
Jo to by mohl být on jen teda v zlaté barvě :-) moc děkuju
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tyna181190 Re: prasan
Ancistrus L144 to být nemůže protože to co mi "válí" v akvárku má u tlamy tak 2-3 cm vousky a po bocích těla malý ostny od žáber až k ocasu... sice to má krásně modrý oči ale L144 to fakt není
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 4  - xxRe: tyna181190
Mládě Pterygoplichthys pardalis - albín.
rybicky.net/atlasryb/glyptoper_pardali_albin

V obchodě se prodává pod označením Hypostomus plecostomus - gold nebo albino.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: tyna181190
Ak má tmavé oči,ako to vidím na fotke.Ancistrus L144
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tyna181190
Fotka k příspěvku Ahoj poznává někdo z vás tohohle fešáka? Dostala jsem ho od kamošky s tím že jí se už do akvárka nevejde... Má cca 15 cm

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Lagron
Ten vpravo je Platydoras costatus - sumec, je sice pancéřovaný, ale mezi krunýřovce nepatří . Ryby jako větší v noci žere....teda oka klidně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LagronRe: hujerek
Péřovci :-) Peřovec Schoutedenův můj typ teda toho vpravo nepoznávám. Krunýřovec v pravo dole je Krunýřovec Síťovaný...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hujerek
Fotka k příspěvku Dobrý den, zajímalo by mě, jakého druhu jsou tito krunýřovci na fotce(krom vrubozubce :) ) a zda-li můžou být ve 400l s gupkami, děkuji.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 15

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14830x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7943-jaky-je-to-krunyrovec?od=351