Ale ne e, neunikají, naopak, od naší poslední debaty jsem toho dost nastudoval (proto jsem se také na chvilku zde na fóru odmlčel, začetl jsem se do knih) a zrovna to, že ze dvou černých občas vypadne jeden gold mi bylo jasné ještě předtím, na to jsem studovat nemusel...
Já ale tvrdím, že červená barva má více odstínů, některé jsou více červené, skoro do vínova, jiné jsou méně červené, skoro do oranžova nebo růžova, pořád je to ale pouze a jen odstín červené... Dva afroameričani také nejsou stejně snědí a stále jsou to geneticky "čistokrevní" afroameričani...
Přece ani ti goldíci, opravdu goldíci, které i Vy prodáváte jako goldíky, nemají všichni stoprocentně stejný odstín. Jeden je trošku sytější, jiný vybledlejší, ale pořád je to goldík...
A vraťme se k původní rybce. Jak by jste jí nazval? Konkrétně, když se Vás někdo zeptá??
Ruku na srdce, rozhodně má blíž k nedokonalému super redovi než ke goldíkovi...
Můj názor jsem vyjádřil, je to super red. Ano, není dokonalý, na výstavu bych si vzal jiné kusy a do atlasu můžu sám vyfotit lepší kousek, ale když se mě někdo zeptá, odpovím, jak jsem už odpověděl...
PS: a abych tak odpověděl, nepotřebuji vzorník barev, nejsem tukan, ani barvoslepý...
Tady bych to s dovolením uzavřel...