Jaký je to krunýřovec?
Dáváš to sem po čtvrté...už to pochop, je to normální sp.
Len sa mi zdá, ze ma nejake ostrejsie tvary. Ked som prenasal z kamosovej nadrze bol taky nejaky ostry a tvrdy.
Já si myslím že ano, jenom se maskuje podle podkladu.

A toto vie niekto? Sa mi nezda, ze by to bol obycajny..

Zdravím, poznáte někdo rybky na obrázku? Je jich vyfocených víc (ale snad jsou všechny stejné politické příslušnosti), nepodařilo se mi totiž nějak rozumně vyfotit jednu víckát, ač jsem seděl u akvárka přes dvě hodiny. Předem díky.

Starší reakce
Stejný nejsou, samec má ty viditelný fousky, kdežto samice je má buď minimální, nebo žádný a to bych viděl, že přesně na Tvoje ryby pasuje.
romant napsal: Podle mě to pár máš Som toho istého názoru

Údajně by jako měli bejt stejny. Díky za info

Zkusim tu vodu snad se vymrousknou.

Podle mě to pár máš. Zkus jim změnit podmínky, třeba častější výměnou vody. Ale je dobrý mít na paměti že čím víc chceš, tím míň to jde.

Starší reakce
Máš pravdu

Já ten "nos" nebral jako součást ryby, ale součást rostlinky za ní

Tažko povedať, ktorý je to naozaj. Medzi hypostomus sp. a hypostomus plecostomus sú tak malé rozdiely.
To bude určitě hypostomus. Máš je krásné

Chválím

Ja osobne si tiež myslím, že to je ten prvý. Vyskúšaj si "vygoogliť" nejaké ďalšie fotky, aby si mal istotu. Aj keď prasan v tom má určite viac skúseností, takže možno to predsalen bude H. plecostomus.
Hypostomus mení sfarbenie podobne ako ancistrus.Sú svetlé aj tmavé jedince.Ja by som to skôr tipoval na Hypostomus plecostomus.
Na 100 % je to ten prvý. Tá fotka je úplne identická s tými mojími.
Hypostomus a gibbiceps.Ak dobre pozerám.
Edit: Hypostomov je kopec,určovanie je obtiažné.Myslím,že ten úplne na pravo je hypostomus.Soniae(L137 blue eyes)/ plecostomus? Presne ti to nepoviem.Musíš popozerať.
Já to vidím na toho hypostomuse. Ti s tou výraznou kresbou jsou giboušové

Úplne vpravo je vidieť neznámi a síťovaní vedla seba. Ten rozdiel je obrovský.
Stejně má Yirka recht, ať jsou zrovna teď vybarvení jak chtějí

Siťovaný to asi nieje. Tie mám. Ked sa pozreš na foto č.2, tak ho uvidiš vzadu pri pozadí-iba kus hlavy. Ten je tak isto nahnednutý ako aj na fotke z atlasu, čo si dal do linku. Tieto sú skoro čierne.
Též si myslím, že je to skutečně ryba tebou pojmenovaná...Tedy tak, jak ji nazýváme dnes. Ovšem na druhou stranu, co bylo dnes nemusí zítra platit. Je to frmol v systematice těchto ryb a pokud přesně není známá lokalita, nelze nic tvrdit na 100%. Jsou sem importovány druhy podle názvů tak, jak si to místní myslí a vždy vyplní přání objednávajícího.

Takže se pak do Čech může dostat ryba úplně jiná...
Podle hlavy to Sturisoma foerschi není na 100%, také u mě dřív plavaly v akváriu stejně jako nigrirostrum

Ne, já bych Bobovi66 opnoval "nigrirostrum" je moc velká. Nejspíš to bude "Sturisomatichthys foersch" viz fota v mé 300l

Pravděpodobně Sturisoma nigrirostrum

Starší reakce
Určování zrovna z této fotografie není zcela ideální...mohl by to být gibouš, ale také nemusel. Velkých krunýřovců je v současné době k mání na trhu více druhů a břicho nebývá tím zásadním rozlišovacím znakem...

1 21.03.2012 22:55 BruceWayne – Copak je to za druh Ancistruse?

Zdravím všechny, kteří čtou.
Měl bych dotaz ohledně toho, jaký druh Ancistruse by mohl být uvedený na fotce.
A další otázka, zda lze nějak specifičtěji poznat pohlaví jedince. Mám 2 a oba jsou stejní... ani 1 nemá tzv. "fousky" ale to nemusí být problém, jelikož jsou druhy co je nemají jak samička, tak sameček... Za každý příspěvěk budu rád a předem děkuji

Starší reakce
Podívej se sem a špoupátkem vpravo u Pterygoplichthys si projeď jednotlivé ryby:
www.planetcatfish.com/…
tady pod Liposarcus:
www.l-welse.com/…
Mně ta tvoje ryba přijde jako vystresovaný P. pardalis, z té fotky se toho moc poznat nedá.
Tady je vidět barevná varianata s červeným okem, podívej se na kresbu na hlavě:
www.catfish.cz/…
(existuje ještě tmavší varianta s černým okem)
Tady:
www.l-welse.com/…
Ale už hodně velkého né?

mno lepšiu fotku nemám. Ale on ma stále také sfarbenie. Kupoval som ho za cca. 20 euro.

pardalis to rozhodně není ten má jinou kresbu
Z těch fotek se to určit nedá. Je to Pterygoplichthys. Jestli stál jako mládě do 100 Kč, měl by to být pardalis - z pěstírny. Jestli byl dražší - odchyt, určit to nebude jednoduché.
Zkus ho vyfotit až bude v klidu, aby byla pořádně vidět kresba.
Podle té kresby na hlavě ano, ale počkal bych na nějakého sumcaře...pro jistotu.

Zdravím. Neviete náhodou aký je toto prisavník ? Je to Pterygoplichthys pardalis ? ďakujem
Starší reakce
To vypadá jako vono, díky moc. Díky i ostatním

Tipoval bych křížence...tzv sturisoma sp.

Je to některá ze Sturisom, ale na přesnější určení si netroufnu.
Martin Honzejk
Starší reakce
Pterygoplichthys joselimaianus - mládě?
Pro jistotu ho vyfoť ještě z boku.

Nemáš lepší fotku? Nebo hledej v Krunýřovcích
Já mám tyhle a to jsou ty L340
To se mi nezdá, ten můj má celé tělo jako Brazilský, jen mě mate ta zadní ploutev...
Přidat reakci
1 ...... [9] ...... 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14824x