Jaký je to krunýřovec?
Děkuji za to. Tomu věřím, že to byla řehole. Pro mne jsou nuance mezi nimi na první pohled těžko postřehnutelné. Původně jsem jej měl právě jako affinis. I tak byl při prodeji označen. Až poté, co jsem podrobně prostudoval zdejší atlas, tak jsem prozřel a zároveň i opravil v prezentaci. Nebyl jsem si však jistý, proto jsem zde vznesl dotaz. A ano, jsou to skvělé rybky. Ještě jednou děkuji.
Já jsem ve zdejším atlasu ryb otíky rozděloval protože otocinclus affinis pod kterým tu původně všichni byly a pod kterým názvem se stále u nás prodávají se vyskytovaly různé druhy. Rozdělit tyhle překrásné a zajímavé rybky nebylo vůbec jednoduché.
www.aquatab.net/… tak řekněme že máš pravdu.
Jaký je to druh Krunýřovce, prosím? Otocinclus hoppei? Děkuji.
Starší reakce
To vypadá na Panaque Maccus L104
0 20.06.2019 09:07 Hanka Copak je tohle prosím?
Starší reakce
Naštěstí už je o ně postaráno a v průběhu dubna se postěhují do velkých nádrží.
V dobrých podmínkách doroste i přes pade...
Gratuluji, je to velkoplouťák.
No ono i kdyby to byl jen Sp., tak 6 jich je na tvoji nádrž hodně, řekl bych. Ale jinak souhlas s NHKG, bude to něco většího, šel bych je vrátit...
Tak to nejsem potěšen.
Mám jich 6 a už těch 31 cm u brazilského mě trochu rozhodil. Přesto děkuji, na toho jsem v atlasu ani nenarazil.
Dobrý večer,
celý měsíc žiji v přesvědčení, že jsem si koupil krunýřovce sp., ale po prohlížení atlasu jsem na pochybách, zda nemám krunýřovce brazilského či jiného krunýřovce. Přece jenom rostou rychle. Mám tedy očekávat, že mi dorostou do 30 centimetrů?
Starší reakce
Tak to je prusvih
Jinak dekuji, ano dle fotek je to tato rybka. Ja si rikala, ze jsou nejaci jinaci nez muj zlutej krunyrovec v druhym akva. A ze nejsou prisati.
0 10.01.2019 22:47 Allassa – Ancitrus albin
Dobry den, mohli byste mi prosim rict, ktereho krunyrovce je toto albin? Zrejme toho nejvice prodavaneho, ale nezapamatovala jsem si nazev. Pres den a jak sviti svetlo jsou schovany (mam 2) a jak se zhasne tak smejdi. Dekuji za pomoc a omlouvam se za kvalitu fotek.
Starší reakce
hm,tak jsem to typovala spravne,asi omdlim
A myslis Silviebarisi pro darovani tyto stranky, musim se asi registrovat ze?,abych mohla do zdejsi inzerce,ale pravdepodobnost je mala,ze najdu nekoho,kdo ma min. 370l akva,jeste obvolam akvaristiky,moc dik,j.
4 01.12.2018 12:15 Silviebaris –
Re: Jane krunýřovec velkoploutvý
Zde je téma na darování..
0 01.12.2018 12:10 Jane – Druh krunyrovce
Ahoj,prosim o nazor o jakeho krynyrovce se jedna, dostala jsem ho nevyzadane
do maleho akva 30 l cca pred rokem, byl pry zakoupen v hornbachu jako ancistrus sp., nyni ma 17cm! Prosim prip. o typ, kam bych ho mohla darovat. moc dekuji.
Starší reakce
S velkou pravděpodobností krunýřovec moronanský (Otocinclus macrospilus). S kříženci si nelamte hlavu, u rodu Otocinclus zatím žádné mezidruhové křížení nebylo popsáno. To sice samozřejmě neznamená, že k němu nemůže dojít, ale kdyby to byl častější jev, tak už by to někdo zaznamenal.
Jaroslav Hofmann
Když to vemu vyřazovací metodou...
Napský to nebude, cocama vůbec ne, pružný taky ne, belémský je blíž, ale většinou mu chybí světlej pruh nad tím výrazným tmavým,
Zbejvá mi tu moronanský, stružkovitý a jednopruhý.. no asi bych to tipnul teď u pc podle obrázků na googlu a tady v atlase na křížence jednopruhýho s moronanským, jenže všichni jsou si dost podobný, stejně veliký a už může bejt chyba někde v atlasu, googlu a jiných stránkách... kde se to různě zamíchá
nehledě na to, že každej druh může mít nějakej výkyv tvarů, barvy atd..
4 dny jsem čekal, abych si jednoho v akváriu mohl vůbec prohlédnout. Ani vůbec netuším, kolik jich tam mám. Jsou zalezlí mezi rostlinami. Jedna z mála možností, jak ho vyfotit, bylo ho chytnout, rychle vyfotit a pustit zpátky.
Bejt tebou ho vyfotim v akvariu a nebo v pruhlednym kybliku u tmavyho pozadí, takhle na ruce může lehce změnit barvu.
Podle mě jsou ty druhy promíchaný mezi sebou..
Chová je strejda, u kterého je celkem často pozoruju, taky je kupoval na dvakrát a jedni jsou vic k tomu stružkovitému, druzí víc sedí na jednopruhého.. dle mě se to pak rozmnoží mezi sebou a vznikne něco, co se pak nedá určit.. nebo dá ale sedí to na víc druhů.. to je stejný jak u ancistrusů (sp.) Dle mě tedy..
Na tohohle mi to vzhledově zrovna sedí nejmíň, ale nechám si poradit.
0 02.09.2018 12:51 Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář) 0 02.09.2018 11:34 Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby. Starší reakce
0 22.04.2018 10:05 Jarka – krunýřovec
Dobrý den,
dostali jsme krásného krunýřovce, ale nevíme co je to za druh? Prosím o pomoc, děkuji.
Starší reakce
Zdravím, chtěl bych se zeptat o jaký druh se jedná?
Děkuji
Starší reakce
Díky, trochu mě to mate, protože jsem kdysi 2 gibicepse měl a ti v této velikosti měli hodně vybarvenou kresbu. Ale teď už tomu rozumím.
-určeno správně
-spočítejte si měkké paprsky v hřbetní ploutvi ,to vám dá náhled vývojové kresby
-méně paprsků (11) výraznější hrubší kontrastní kresba ,více (14) jemnější kresba ,ale není to vždy určující ,především u importů z Asie
0 11.02.2018 17:26 Jarda62 Ahoj nějaký čas už uběhl tak to zkouším znova, Krunýřovec se trochu vybarvuje tak jestli by už někdo poznal byl bych vděčný. Pomalu začíná připomínat gibicepse.
Starší reakce
Ako povieš, ja ti budem veriť. Môžbyť kľudne, že tie dva fľaky takmer splývajú...
Musím pre prípadného dalšieho majiteľa rovnakých ako tie čo som mal spomenúť,že som sa ich pokúšal odchovať - samičky i boli plné ikier - postupoval som podľa tunajšieho príspevku ,no po prelovení do chladnejšej vody som o všetky prišiel.Tak na to bacha!
Otocinclus macrospilus
Otocinclus huaorani
Ty jo, to je exemplár. To si nelíznem, ale môžem ti dať tak päť a môžeš si tipnúť.
Ja som mal tieto: Už si tiež nie som istý.
Taky jsem někde četla, že se to určuje podle zubů...
Díky všem.
Prečítal som asi štyri rozlišovanie stránky v de a en, keď som sa snažil zistiť, čo mám. Ale i tak to ostáva tak na 70-80%. Niektoré rozdiely proste laik len tak nepozná, ide ďalej o zuby atd. Napr. ten prvý by som tipol ešte tak na tri druhy...
Takže aby som odpovedal na tvoju otázku... nie.
Ty se v nich fakt vyznáš?
Hm, tak huaorani (napský) v Rybičkovým atlase vypadá jinak než na PlanetCatfish. Do hry vstoupil ještě moronanský... Klobouk dolů, kdo se v nich vyzná. Ale jedním si můžu být jistá, Otíci to jsou.
Tie čo som onoho času choval mi prišli ako O.huaorani - i keď som ich tiež kupoval pod iným označením.
Vittatus má machuľu kosoštvorcovú. Hoppei nemá fľakatý chrbát, má celý sivý. Huaorani určite nie, ten má machuľu viacnásobnú.
Druhý je určite macrospilus. Prvý ešte premýšľam.
Edit: ten prvý sa prikláňam k huaorani.
Já vždycky kupoval jen "Affinis". Měl jsem cekem tři druhy. Affinis nikdy...
Přidat reakci
[1] ...... 10
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14712x