Jaký je to krunýřovec?
No zrovna super redy odchovávám a přesně takto mladí vypadají... Uvidíme, necháme se překvapit, ale podle mě to super red je...
Co jiného by z toho mohlo být? Albín, nebo goldík?? Na to je zas moc tmavý, nevím...
Pepo ne každý zlaťák, který je víc do oranžova nutně musí být "super redem". I když i takové bledule mnozí takto nazývají...Já bych si to u takhle mladé rybky netroufl...S dospíváním může stále více blednout, až z ní bude trochu víc žlutá ryba...

Už jsem to párkrát zažil...

Zdravim vás, dneska jsem dostala dvě tyhle miminka..rodiče jsou uplně oranžoví a prckové taky. Můžete mi prosím poradit přesný název?
Starší reakce
Díval bych se jiným směrem, než hledat křížence dvou rodů.
"green phantom" Hemiancistrus jestli je myslen teda on (ať už kterýkoliv) se tře v zajetí dost neochotně, natož aby se takto křížil...
Green phantom je celkem obluda, to asi ne.
Kříženec čeho přesně je asi nedohledatelné, jen mě napadlo, jestli to není nějaká stálá varianta, která má své pojmenováni. Tak jako různým křížením vznikají ti brow a red a super red a nevím co všechno...
Koukám na to na gooooooooglu , asi to bude nějaký kříženec ancistrus green phantom ,
www.amazon-aquatics.de/…
tady se dá najít strašná spousta různých barevných variací
Tím to zjevně nebylo, dospělý ancistrus je na tom stejně jako ostatní ryby. 14 dní ho moc nerozhodí...

Přesně takového samce mám taky , tře se mi pravidelně s klasickýma samicema , no potěr je tak napůl abín , napůl obyč , ikdyž - možná když na ně občas civím zdají se mi někteří jinak barevní , no uvidím až to trochu povyroste , jsou ve společném akva se skaláry takže až asi poslední dva výtěry se snažím odlovovat, jinak to všechno sežrali

Mám pocit že se tam objevovali v malém množství zlatí, ale jestli to bylo od tohohle samce nebo od druhého nevím. To zjistím při dalším výtěru, když jsem si nechal jen jednoho samce.
EDIT:
Kdysi jsem míval i zlaté a je možné, že se nějak zkřížili s klasikou.
Dostal jsem je jako polomrtvé vyhubliny, které nedostaly minimálně 2 týdny nažrat.
U mě se spravili na 3 matečních echinodorech

Zajímalo by mě jak vypadali potomci ...
Stáří vůbec netuším, střídal se mi tu ještě s jedním samcem o samici, ale předělával jsem akvárium a při té příležitosti jednoho odchytil a poslal do světa spolu s dalšími co už dorůstali. Celkem mi tu kosili echinodory.
Tak to těžko říct... Velice jednoduše by to šlo nazvat ancistrus sp. (species). Ale...
...ale ten odstín, opravdu těžko říct, druhů je mraky a mraky. Jestli je to L-něco něco ti neřeknu, přikláním se k tomu sp., ale jistý si nejsem... Libore, co Vy na to? Sp??
Každopádně, a za to palec, je to krasavec a trošku ti ho závidím... Ženský z něj jednou budou šílet...
Kolik mu je? Dva, nebo tři roky??
Starší reakce
To na věci nic nemění... jinak teda pěkný prcek.
Ale tenhle je žlutější.

Starší reakce
Krunýřovec plochoústý
Pod tímto označením (Plecostomus) prodejci rádi prodávají právě mnou zmíněného pardála. Píše se to i zde v atlasu a i u mě to takto bylo. Koupil jsem plecostoma a vyklubal se z toho pardalis...
Takže už jsem si jistý, je to pardál... A vrať ho, 30cm u něj není žádný problém. Ty dva moji už mají tak 18 cm a nejsou jim ani dva roky...
Mrkni na nádrž uživatele Mislow (
rybicky.net/fotogalerie.php… ) ten má krasavce, hádám 40cm.
Zrovna u téhle ryby je to velmi časté. Už jako malí vypadají hezky, většinou ani moc nestojí. Viděl jsem je už od 40 kč a ještě nikdy jsem nezažil, že by lidem říkali co z toho vyroste...
Pokud je k tomu účtenka, tak vrátit a pořádně je tam z*****

Jsem si to myslel, že to bude plochoústý, ale nebyl jsem si z fota jistej. Ty plochoústý prodávají i v Hornbachu. Právě proto jsem se ptal odkud je.
Tak mi to nedalo a prohledal jsem všechny účtenky k akvaristice co si schovávám. A na účtence u PetCentra stojí: Krunýřovec plochoústý leopardí 5cm. No ty vole toto

Jestli ta "ona" má být ten vetší sumec, tedy ten gibbiceps(síťovaný)/pardalis, tak rozhodně nečekat a hned poslat dál. Půjde to dál hodně, na tom není o zkoušet a jen je to mrzačení. Ryba co naroste někdy i víc jak centimetr za měsíc nemá v 50 litrech co dělat. Mimochodem to jestli je to ona/on, se u těchto sumců dá poznat opravdu jen už u velkých kusů (v 50 litrech už by tomu čouhlaly ploutve z vody

) a ani tam to není lambáda ani pro hodně zkušené. Takže pokusy o zjišťován pohlaví jsou zbytečné. To menší je jak píše romant ancistrus sp. Není co víc k tomu psát, informací je tu spousta na hromadě a minimálně do začátků je vše v odkazech z atlasu který tu sem roman taky hodil.
No ona (myslím si, že je to samice) má už 10cm. Tak jsem fakt zvědav kam až to půjde.
Takže budu rád za jakékoli info k fotkám v mých předešlých příspěvcích. Díky.
Konkrétně síťak to podle mě nebude, ikdyž na soudy je to ještě mrňavý. Ale tele rodu Pterygoplichthys to bude rozhodně, poslat dál.
Jistej si tím stopro nejsem, on se jistě někdo další vyjádří a potvrdí či vyvrátí co jsem napsal.

Takže mi v akvaristice prodali krunýřovce síťovaného spolu s 50l akva?
To jsou mrchy

Starší reakce
Za mě pořád Hypancistrus sp. L262 , ale hádat se nebudu
To oko nevypadá zdravě...

Doufám že to bude už dostačující
Taky se přidám s vlastním tipem: Hypancistrus sp. L262
Bohužel ani ta poslední fotka není tak ostrá, aby se dalo říct o jakého krunýřovce jde.
Hypancistrus sp. /L136a.... ale špatná fotka, ruku do ohně bych za to nedal.
0 03.01.2014 15:46 Mikmiku –
Re: xx 

Je tečkovaný, velikost je asi 6 cm. cena byla 300. Pokusím se najít lepší fotku ale je furt zalezlý.
To nebude Ancistrus. Když budu hodně velký věštec, ze všeho nejvíc mi to připomíná tvarem hlavy Scobinancistruse.
Nejen že není poznat kresba ryby (je to tečkované nebo pruhované?), na té fotce nejde vidět ani pořádně tvar těla, protože je to focené pod úhlem. Lepší fotka by nebyla? Nejlépe klasicky z boku.
Co délka a cena ryby? Nevím, co se v poslední době prodávalo v Rychnově.
0 03.01.2014 14:53 Mikmiku – Co je to za Ancistruse ?

Dobrý den všem. Toho to ancistruse sem zakoupil před rokem na akvaristické výstavě v Rychnově nad Kněžnou. Mělo by jít o jedince z volné přírody. Všem děkuji za odpovědi
S pozdravem Michael
Starší reakce
Alebo ako tipol Dr.Chila a ja pozabudol.
Loricaria red.

Nebyli takový tenký dlouhý? štíhlý?
0 30.11.2013 00:23 Koudas11 – krunýřovec ze SKLOREXU
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli nebyl někdo v brně ve SKLOREXU, mají tam krunýřovce oranžové barvy, bohužel jsem si nezapamatoval jeho název, nebyl tam někdo?

Starší reakce
0 23.11.2013 17:42 lenka77 
dobrý den

chtěla bych se zeptat na moje 2 krunýrovce jaký je to druh?
mám 960l akva a tady jsou fotky jejich velikost je 30cm dekuju
Starší reakce
Vycházejme z toho, že je žlutý...druh přesně určí asi molekulový genetik...okruhy jsou jasné...gibouši a jejich příbuzní
0 30.10.2013 01:10 Teenka – je to pakrunýřnice??

poradíte??zákaznice mi říkala že to je nějaký pakrunýřovec,ale nevím,nevím,porádí někdo??
Starší reakce
Netvrdím to s jistotou, snad pokaždé, když se tady objeví fotka takovéto či podobné ryby, tak jsou zde rozsáhlé dohady, nicméně, k této rybě ("k. pardálí") to má snad nejblíže. A pokud jde o charakteristiku a nároky spojené s chovem, neřekl bych, že budou extra rozdílné.
Chlapci neviďte a nehyřte jistotou... je to moc malý kousek na jistotu. Navíc to není zcela běžně dovážený druh do našich velkoobchodů, takže bych se docela divil...
0 19.09.2013 19:52 nenormalkaja – Jaký je to druh krunýřovce?
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14822x