Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Reflektory

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 9 Žádná další stránka   1  
Reflektory
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 11:25 rolandmynar
Tady bych se chtěl zeptat, abych netvořil nové téma. V krytu co mám nad AQ jsou originál bílé reflektory a zdají se mě být trochu kontraproduktivní, protože při pohledu na ně a zaplých světlech mám posit, že snad žádné nebo jen mizivé světlo odráží. Pomůže tomu, kdybych je sehnal stříbrné, nebo potáhl hliníkovou fólií? Nebo jsou ty bílé reflektory v pořádku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 11:25 Muž filipsi [1297] Re: irča
Je to samozrejme mene, ale prekvapive mnoho. Kolik je to "mnoho" zalezi na moc vecech.
Rozhodne bych reflektor doporucil, bud doma vyrobeny temer zadarmo (podle zrucnosti a zdroju), nebo jiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2008 11:19 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: irča
Jak radí Johan...
Ale jen na okraj - když jsme s kolegou cestovali počátkem prosince do Blavy na výstavu miniakvišek, zrovna tuhle otázku jsme diskutovali. Po delší době jsme se shodli, že to možné je. :-) Tedy - ne přímo zvýšení svítivosti zářivky, ale množství světla dodaného do akviška. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2008 11:01 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: irča
na akvarista.cz to je ve foru docela dobře rozebrané. zkuste se poohlédnout i tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2008 10:59 irča – Reflektor zvyšující světelný výkon zářivek
Ahojky, nemáte někdo zkušenost s tímto produktem?
Píšou, že to zvýší svítivost zářivky o 100 procent... Principu rozumím, odráží to světlo, ale že by to z jedné zářivky udělalo 2...
moc se mi tomu nechce věřit, co vy na to?

link: shop.miga.cz/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.12.2006 12:30 Muž Norton [109] to Rybouš
no, 2x? Zdroj světla, zářivka, vyzáří energie stejně, lhostejno, zda s reflektorem, či bez něj. Bez reflektou ovšek všemi směry, myšleno v ose trubice. pak záleží na vlastnostech odrazové plochy reflektoru, kolik té energie odrazí do námi požadovaného směru a ono to nikdy nebude 100%. A pokud jsou trubice umístěny v krytu, který není ideálně matný a ideálně "černý", tak i ten, bez reflektou cosi odrazí. Z toho plyne, že reflektor výrazně zvýší intenzitu osvětlení do námi požadovaného směru, nikoli však 2x. ;-) I přesto, neváhej a kryt opatři reflektorem, nevěř však tomu co píší prodejci doslova, ono i polepení vnitřku krytu pouhým alobalem, či "zrcadlovou tapetou pomůže! ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2006 12:09 Rybous – 2x
slyšel jsem že prý reflektor zvýší intenzitu světla zhruba 2x ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2006 20:59 Muž Horác [3942] Štěpán
JJ. Já dal čtrnáct stovek za 4 kusy (na trubici 150 cm). Včetně poštovného tedy ... (kurýrní zásilka z MIGY)
Na tom odkazu od Sida to vyjde trochu levnějc ... jestli to jsou ceny včetně DPH ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2006 20:56 Štěpán Re. Sidonius
COŽE, za tohle chtějí dvě sta?! coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2006 20:50 Štěpán Re: Luki
Reflektor odráží světlo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2006 20:49 Sidonius Re: Luki
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2006 20:30 Luki – Reflektor
Poradte mi prosim vas čo je to reflektor ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2006 15:34 Usine Re: Koudy
Před týdnem jsem je namontoval vypadá to jako bych přidal jednu trubici. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2006 15:11 Muž [] Re: Koudy
osobně nemám zkušenost,ale má to lámat světlo ,které jde ze zářivky do krytu směrem do vody.Já jsem si kryt vylepil zrdcadlovou samolepkou.jde to taky vylepit alobalem. ;-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2006 14:20 Koudy – zarivkovy reflektor
Zajimalo by me,jestli ma nekdo tyto reflektory,co k nim muze rici.Opravdu je to znatelny rozdil svetla v akva pred jejich pouzitim a potom?Dekuji za pripadne odpovedi. :-) :-) :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 8 ...... [9]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 2317x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7645-reflektory?od=401