Takze prvne, eshop
www.juwelakvarium.cz funguje, dorazilo to treti den po objednani, ale to asi jen proto, ze jsem objednaval az odpoledne a nemohli to stihnout do druheho dne, takze rychlost dodani super, dobre zabalene a pridali jako darek i 2x sacek TetraMinu a 2x Tetra Aquasafe (oboji s napisem Gratis, zrejme Tetra reklamni baleni), ale kazdy darek jiste potesi.
Reflektoty jsou vlastne pulvalce, do nich jsou nasunuty 2 odrazove folie a pak 2 drzaky. Dodavka je jak s drzaky na T5, tak T8 trubice, takze staci nasunout ty spravne. Prislo mi to sice takove subtilni, ale jen na prvni pohled, sedlo to dobre a po rozsviceni zarivek jsem dokonce uvidel na reflektoru dokonale prosviceny napis z okraje zarivky, tedy odrazive je to dobre. Vyzarovaci uhel je trosku vetsi, nez bych si predstavoval a take je to dost male, takze spis to vidim vhodnejsi pro zarivky T5, nez pro me T8, kde ta skvira mezi reflektorem a trubici je uz pomerne mala a vetsi reflektor by mohl udelat o neco vice prace, tim co nevrati odrazem do zarivky. Take by to mohlo byt malinko delsi dolu smerem ke dnu (zarivka vice utopena v reflektoru), pro T5 zase fajn, pro T8 by se dalo zlepsovat.
Nicmene behem montaze (vlastne jen nacvaknuti na zarivku) jsem zjistil, jak desne muzu byt rad, ze to neni vetsi. Do krytu WATERHOME 100x40cm se to veslo akorat, takze ve vysledku jsem pochopil, ze se vyrobce snazil i o co nejmensi rozmer, aby se to dalo dat pokud mozno kamkoli a tak si nemohl moc vetsi rozmer dovolit.
Vyzarovaci uhel bych si sice dokazal predstavit uzsi, ale kdyz jsem si vsiml stinu pod rybami na dne, rikal jsem si, ze ty stiny jsem tam pred tim nevidel (nebo nebyly tak vyrazne, abych si jich vsimal), a kdyz jsem se podival na vedlejsi akvarium, ktere bylo pred tim osvetlene pro oko vyrazne vic, rikam si, spatne to neni, dost to pomohlo. Plovoucky na hladine jeste budu muset zredit, samozrejme primo pod reflektorem vadi, ale i kdyz pod tim jeste nejake jsou, i tak uz je to fajn.
Celkove tedy mohu rict, za cenu 224Kc/ks ty reflektory spatne nejsou. Co jeste nemohu hodnotit, je jak dlouho ty plastove klipsy vydrzi na zarivce, protoze ta se pochopitelne zahriva a ne kazdy plast to nese dlouhodobe dobre. Takze to se jeste uvidi, jak dobre ten plast vyrobce zvolil. Vyhodne u toho plastu je, ze si jim na rozdil o kovovych drzaku clovek neodre zarivku ani nahodou.