Reflektory
Ahoj, rád bych se zeptal jestli nevadí voděodolné patice reflektoru, který je velikostí určen pro danou zářivku?.Tzn.zářivka 39W/830/849mm a reflektor třeba Arcadia Reflektor pro 39W/850mm T5.Díky
Starší reakce
Jo, jo délka je stejná. Mate mě ta "watáž". Napadlo mě jestli třeba těch 18W není příliš na "plech" reflektoru, ale asi ne.
Ano, budeš, je to dýlka 60 cm, jako Tvoje T8 18W.
Myslíte, že budu moc tento reflektor
shop.miga.cz/… použít na zářivku T8 18W? Mate mě, že na obrázku je napsáno 15W, ale na 18W jsem žádný v této cenové skupině nenašel.
Starší reakce
Souhlas mám je doma a jsem přesvědčený že by šli střihnout i nůžkami na papír. Za ty prachy co to stálo fakt na materiálu šetřili.
Super, hned poběžím koupit,snad to trochu pomůže, maličko mám nějakou hnědou řasu hlavně tam kde je proud od rampy a u dna mi nic neroste. Jinak vyšší rostliny valí jak blázen a stále trhám a trhám.
je to hodne tenky plisek, nuzky na plech jsou v klidu, jeste budes muset udelat jednu diru na plastovou uchytku, taky jsem to tak tak delal
Myslím, že jsou z leštěného hliníku. Nůžkami na plech je lze zkrátit bez problémů.
Chtěl bych přidat Juwel Reflektory na své T8 30W 90 cm dlouhé, ale u nás mají prý jen 105cm.Bude problém si je zkrátit ať už nůžkami, nebo třeba flexou? Nevím z jakého materiálu to je. Koupit si u nás delší mě vyjde levněji než si někde z eshopu obědnávat kratší.
Děkuji za odpověď.
Starší reakce
Tak reflektor jsem koupil v Hornbachu,díky za příspěvky
Jak budu předělávat kryt akvárka, tak uvažuju o nějaké folii. Ta se dá sehnat v kdejakém obi, hornbachu... V praze toho musíte mít víc než dost, stačí se jenom zajet někam podívat.
Starší reakce
Ahoj. Přesně. Zatím jsou tam 2 x T8 38 W (105 cm), ale už mám materiál na posílení o 2 x T5 39 W (85 cm).
Tiež som kúpil tie isté reflektory a odfotil stav pred a po. Rozdiel na fotkách je minimálny ale dá sa vidieť napríklad na najmladších listoch červeného Echinodorusu "Red Special" a na niektorých listoch Vallisnerie a Hygrophily. Voľným okom bol rozdiel podstatne viditeľnejší.
Fotka vpravo je s reflexnou fóliou, vľavo s reflektormi.
rybicky.net/nadrz/13966/d66391.jpg
PS: Aké to máš žiarivky T8 38 W?
0 17.02.2012 10:00 kamimira – Reflektory Dennerle TROCAL
Protože téměř kompletně předělávám kryt na 120 x 40 cm (momentálně 2x T8 á 38 W), neodolal jsem a koupil
www.dennerle.eu/…. S tím, že do krytu doplním 2 x T5. Momentálně osazeno 2 x T8 (105 cm). V profilu jsem slíbil, že nafotím akvo se zafixovanými hodnotami (čas, clona, ISO, WB) na zrcadlovce. V krytu jsem měl původně lesklé bílé plastové folie, částečně prohnuté do "paraboly", resp. oblouku. Následně jsem je polepil hladkou "zrcadlovou" folií (Hornbach). Při focení nejdříve nafotil akvo s těmito fóliemi, pak bez nich (nad trubicemi černý plast) a nakonec s reflektory Dennerle. Nevím, nakolik je vypovídající hodnota subjektivního vjemu lidského oka z digitální fotky, ale fotka se zrcadlovou folií a s reflektory Dennerle byla téměř stejná. Malým nedostatkem pro focení může být i to, že folie byly pod celou délkou T8, kdežto Dennerle Trocal jsou o 6 cm kratší než trubice T8. Fotky doplním později, doobjednal jsem Dennerle Trocal 105 cm.
Starší reakce
Úplně nový to nebude. Vyhrabu ven celý pajšl, tlumivky nahradím předřadníkem a zřejmě vyhodím i plech, který tam je. Snaží se odrazit co nejvíce světla dolů, ale nejde mi to moc, tak něco na lepší odrazivost se hodit bude. CO se zručnosti týče. Podle toho co dělám a pro koho to dělám. Když pro sebe, tak zručnost a maximální nasazení samozřejmě je
a dle hesla že "něco nejde, to neznám" se taky dá řídit.
diamantová folie by měla být uplně stejná technologie, jenom na podstatně tenčím plechu naneseném na nějakou geotextilii. Záleží na tom, jak jste manuálně zdatným. S textilií se podstatně lépe pracuje, plech pravděpodobně vydrží déle.
Pokusím se kdyžtak někdy v průběhu týdne dát do kupy nějaké ucelenější informace, momentálně nejsem ve stavu to rozumně zpracovat.
Pokud ale stavíte zcela nový kryt, skusil bych sehnat embosované hliníkové plechy, odrazivost mají zhruba stejnou a navíc dobře vodí teplo a jsou podstatně trvalejší. Prodávají se pod obchodnímy jmény stucco a hammer, hammer je hrubější
www.aluminiumshop.cz/…
www.thyssenkrupp-ferrosta.cz/… jako novy prispevek.
Je pravda, že zrcadlová fólie po čase "slepne" a musí se vyměnit. U té "diamantové" tento proces není?
fólie s vlisovanými diamanty
By mě zajímalo, co to je za diamanty. Ale dík. Možná lepší než alobal. Jak budu předělávat kouknu po ní.
www.growshop.cz/…
Prodávají se na běžné metry, tedy 1,4*1m, ceny se pohybují tak mezi 150-300 za 1bm
Jelikož se chystám na úpravu světla, tak je to příjemné sdělení. Mohl bys ještě napsat orientační cenu?
Nevím, co si představujete pod pojmem zrcadlová folie, ale jestli je to ta klasická, tak je pro účely odrážení světla dost nevhodná, má učinnost ejnom kolem 60-70%. Pro kutily, co mají sklony vyrábět si kryty na koleni nemůžu než doporučit diamantovou folii s garantovanou odrazivostí 99,5%, dá se koupit ve větších hobby marketech jako Hornbach, nebo v každém growshopu.
www.pbgrow.cz/…Starší reakce
Nakrajsie je ked sa clovek pozera do akva a tam mu plavaju drobne akokeby snehove vlocky z folii.tento problem sa stal napr. mne.teraz mam obycajny nerezovy lesteny plech a vsetko v najlepsom poriadku.
To je otázka času
Starší reakce
Já mám matně černou
Ve většině svítidel se používá bílá barva podkladu, se stejným účinkem odrazu a podstatně lepší údržbou.
no, kryt i filtr mám dost zakamenenej, protože máme dost tvrdou vodu, ale octe by to muselo jít.
Je to ale asi jen provizorní řešení. Voda vám po čase stejně tapetu oslepí a vyčistit to už půjde špatně.
Zrcadlová samolepka spíše v papírnictví, tam kde se prodávají tapety.
ok dík, ten reflektor bude zrovna od juwelu
hranate..oblukový vracia svetlo do žiarivky..ale niekde to už tu bolo aj na obrázku..juwel ma každú stranu v inom uhle oproti žiarivke
dík, dá se ta zrcadlová samolepka shnat v železářství? Jo a ještě je lepší kulatý reflektor, nebo hranaty? já si myslím že kulatý, ale táta mi dá jen hranatej(jinej není)-myslím 3strany(hrany) v rovině s hladinou a 2 v nákem uhlu k zářivce. Myslím, že kulatý je lepší, protože ta plocha nad zářivkou odrážím světlo pouze zpět do zářivky.(ale je to jenom malý pruch.
no nevím jaký názor mají ostatní, ale pro mne ano
takže zrcátka jsou lepší jak alobal(nerez, atd...)?
zrcadlová fólie je dobrá, já mám sice alobal u 480 litrové nádrže, ale stojí to dost za prd.
myslím , že zrkadlová fólia úplne stačí..
problém vyřešen táta mi dá reflektor jeho akva od juwelu, ale je delší, tak ho zkrátim. ale říká že to hodně pomáhá.
Nový dotaz: Je lepší aloba(plech.......) nebo zrcadlo? že bych do toho reflektoru, který má správný tvar nalepil zrcadlovou samolepku, nebo zrcátka.
a čo tak namiesto kartónovej trubice plastová?
Poradil by někdo jak vyrobit parabolu z alobalu? So třeba krtonová roura na 1/2 a na ni zevnitř alobal? Nezhřálo by se to hodně a nechytlo? Nebo by stačilo jen rovně na kryt nalepit plát alobalu?
Starší reakce
Takto nejako to vidim aj ja, od reflektoru sa odrazi ziarenie pred luminoforom. To ziarenie sa na spodnom luminofore zmeni na viditelne svetlo. Preto ta zarivka moze fungovat, narozdiel od pokusu s alobalom na zarivke.
Zarivky s Alobalem. Kedze som od prirody nedovercivy, taky neveriacky Tomas
tak mi to nedalo a spravil som pokus sam. Zarivky som olepil alobalom na 50%. Skoda reci, fotky hovoria same za seba. Fotky boli robene s fotakom z rovnakeho miesta zo stativu, s uplne rovnakym manualnym nastavenim.
Oki, je to somarina, takto to nefunguje, stacilo vas pocuvat
Ale, tak ako Luckymu005, neda mi spavat co sa kurwa stane s tym svetlom co sa vytvori na luminofore zakrytom Alobalom? Od Alobalu sa odrazi, pride naspat na luminofor a potom co?
Ale toto je uz asi otazka na ine forum, nie akvaristicke
trochu jsem nad tim meditoval a jestli reseni od philipsu spis neusmernuje (odrazi) to neviditelné ultrafialové zareni do zbyle casti s luminoforem, kde tato látka absorbuje ultrafialové záření a sama září ve viditelné oblasti a proto se ta cast trubice kde neni odrazova vrstva jevi oku ze vice sviti
žeby nalepenie zrkadla alebo zrkadlovej folie bolo lepšie ?..
A ještě ke všemu když jsem po tý alobalový zářivce přejel prstem (po tom alobalu) tak ta zářivky vydávala zvuk, jakoby v ní byla zavřená moucha nebo minicirkulárka. A maličko víc se hřála. Jediný co nefungovalo byl ten reflektorovej efekt.
... a jestli neuniklo oknem, tak tam bloudí dodnes.
Zazvonil zvonec a pohádky byl konec.
Krásná pohádka
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 8 9
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 2317x