Cichlidka Ramirezova - pohlaví
Taky mi to bříško přijde načervenalé, to mají jen samičky. Ale třeba ta fotka zkresluje, mrkni a jestli je to bříško opravdu růžové, tak bohužel je to samička.
Tak toto je samice na 100% ma cerveny brisko to samec nema a prvni dva trny ma mele u samce by byli vetsi.
možná se pletu, ale řekl bych že jen samice má kolem tý černý skvrny flíčky a červený břicho, ale třeba je to přesně na opak
děkuji za jistotu, je ještě malej tak možná až vyroste tak se projeví

to bude samec

podla fotky je to urcite samec

a ještě jedno foto

nevíte prosím někdo jestli je tohle sameček nebo samička ramirezky, koupil jsem ho jako samečka, ale nemá první 3 paprsky ploutve delší

a taky bych řekl že hřbetní ploutev není ukončena ostře, ale nadruhou stranu se chová jako samec a nemá fialkové tečky v černé skvrně

tak fakt nevim
Starší reakce

tak ještě jednou

... neonky - ideální teplota 23°C, ramirezky 26-27°C ... ramirezky jeden pár do minimálně 30 litrů (a to už je na hranici trápení) ... neonky - minimální počet 12 kousků, jinak se trápí ... jakmile ramirézky jednou prochladnou nebo se odřou a podobně, je s nimi konec - prostě se nedají vyléčit - pouze zpomalit průběh nemoci ... přikládám vlastní odchov - vzorek ...
Koupit si jí můžeš, ale určitě je nedávej do 28 litrů a s tím osazenstvem co píšeš.

Starší reakce
Tak v této velikosti je již např. chovatelská forma"asie"už vybarvená.Ta má dost modré barvy.
U Vás to začíná vypadat na nějaké křížence - možná forma Gold a Asie nebo přírodní a Asie.
Jestli se ještě nějak vybarví...?No uvidíte sám.
su este dost male maju asi 4cm
Tak to Vám neřeknu.
Jak je máte velké?
ja som si vsimol ze tie ramirezky maju po tele modre bodky to znamena ze sa pekne vyfarbia?
Tak to promiňte.Špatně jsem Vás pochopil!

já si k tomu přihodil vlastní "tip na vítěze", nevycházel jsem jen z vašeho příspěvku
varianty znám (čti: viděl jsem) asi tři nebo čtyři. Jestli jde skutečně o závojovou formu, tak to bych si nevsadil. Ale při pohledu na ně nemají viditelnou (ani náznak) nějakou kresbu, tudíž zůstávám u tipu, že tu bude gold (resp. nebude klasická varianta, ale jedna z těch "bledých"), což bylo pro otázku (jestli budou vybarvené) podstatné.
a ke skalárám: tak to netuším, protože ty jsou komplet mimo moji oblast zájmu (nelíbí se mi), tak se o ně nijak nezajímám.
Já jsem napsal nejspíš.
Proč Vy usuzujete podle fotek z google,že autoři fotek ví,co fotí a že se jedná přesně o tuto variantu ramirézky?

Že by fotky od odborníků nebo laické veřejnosti?
Nepovažuji se za znalce variant ramirézek!
Když Vám napíši:
Skalára-zlatá s diamantovým leskem po celém těle,horní strana hlavy a hřbet červený-přechází do hřbetní ploutve a mění barvu na červenohnědou s proužky vodorovnými v hřební ploutvi.
Jaká je to varianta ?Co na to řekne google?
no dobre dakujem

řekl bych že ne
viz.
images.google.cz/…
(platí hlavně první řádek, protože ve výsledcích bude i bár "ne-gold" variant)
Nobody® napisal ze jeto gold a zavoj.Bude tiez taka farebna ked vyrastie ako su normalne ramirezky?
velmi pekne dakujem

Tak toto tipuji na samičku,jak už psal Unnamed.

Souhlas
Poznat to jde pole prvnich paprsku v hrbetni ploutvi. Samci je maji prodlouzene a tmavsi, podobne jako u rodu apistogramma, ale neni to zakon. To posledni je samice

dakujem a este mam jednu fotku je to samec alebo samica ?
Tak to si nedovolím ani tipovat.
Teoreticky první fotka samička druhá samec,ale taky oboje může být samec.
Nejspíš forma Gold a k tomu ještě závoj.
Nezbývá než počkat až na případné tření,pak se to ukáže.
napište niekdo

a tato je samcek alebo samicka
dakujem

Sameček

podle prsních ploutví sázím na samečka
no dobre diki napiste este niekto
neviem asi samcek

Dobrý prosim vás toto je samička alebo samček?
Starší reakce
tak akvárko se teprve rozjíždí, 20 dní s rybama ještě není žádná doba a rostlinky se rozrostou, víc se mi líbí když něco zasázím tak aby se to pak samo rozrostlo a ne že to hned na začátku nacpu koupenýma

Spíš než na rybky, bych se teď být tebou zaměřila na "zvlelebení nádrže. Máš jí takovou holou. Něco by to tam určitě ještě chtělo. Třeba rostliny

rozhodně nebylo

tak teď teda nevim

ale už sem tu viděl spoustu akvárek kde sice není vyloženě přecpáno, ale je tam ryb dost a fungují bez problémů nebo to tak aspoń vypadá

Jestli se jedná o vaši 112tku, tak tam těch ryb máte ještě kapánek více a IMHO je to tedy pěkná směsice. Za něco takového bych se určitě moc nepřimlouval...
Roman

tak určitě by se tam vešly, klidně i dalších třicet... ale kvalitní život ryb by to asi nebyl
jo klidně přidej, to ja vpoho

já mám pár remirézek a kakadu s 6ks pancéřníčků skvrnitých a v poho. dále tam mám taky 5ks neonek obecných taky v poho
Modle mě můžeš
Podle mě tam ten 1 pár přidat můžeš.
to motýlek: no tak neonky maj mít teplotu 20-28 stupńů a ramirézky 24-28 takže nevim co se ti na teplotě nezdá

? a navíc u mě je normálně 25-26
ale není mi jasný co by mohli od panceřníčků chytit?
Přidat reakci
1 ...... [17] ...... 20
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 23812x