Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vodnatelnost

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Vodnatelnost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2013 20:11 R Muž romant [27987] Re: Baruda
Podle mě je to krupička, mrkni do patřičnýho vlákna.
Edit: rybicky.net/forum/2223

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2013 20:06 Baruda – co to je?
Fotka k příspěvku ok, tak tady je fotka, neni to nic mmoc, ale nechtěl se nechat vyfotit. Jsou to ty bílé tečky na hřbetě, má je po celém těle i ocase
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2013 19:36 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Baruda
Posli fotku a nemas-li jak, aspon fotku z webu, kde to vypada stejne. Bude to nic moc k reseni, ale lepsi nez nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.10.2013 19:34 R Muž romant [27987] Re: Baruda
Pojďme to v zájmu všech udělat následovně. Zřiď si prezentaci předmětný nádrže s fotkama a uveď o daný nádrži co nejvíce informací aby bylo z čeho vycházet a každá informace se nemusela páčit a složitě vypisovat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.10.2013 19:33 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Baruda
Vodnatelnost znamena, ze jsou ryby nafoukle, odstavaji jim supiny, obcas vyleze oko a vetsinou je to konec, "modre vodicky" na to nepomahaji. Takze je otazka, co to je.

Zkus to radeji popsat, jak to vypada.

To co pouzivas, jsou FMC, proste sirokospektralni leciva, dobre ucinna na nektere vnejsi problemy na rybach, ale na vaznejsi onemocneni byvaji kratka. Dulezite je, ze tato leciva Ti totalne rozhodi rovnovahu v akvariu tim, ze Ti pozabiji nitrifikacni bakterie (mrtvy filtr i dno) a bez vetsi pece (castejsi vymeny vody) se ryby mohou otravit cpavkem, ktery samy produkuji. Casto se pak stava, ze neco je takovymi lecivy vyleceno (treba povrchove bakterialni nakazy ci plisne), jenze diky zhorsujici se kvalite vody se po vyleceni opet objevi.

Lit leciva do akvaria jen tak, bez znalosti o co jde a souvislosti kolem, nebo alespon porady predem, je jak sazka do loterie, v te se taky nevyhrava tak casto...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2013 19:31 Baruda Re: romant
nemyslím si, že by měly nafouklá břicha, mají jen něco, jako puchýřky (podle obrázků na google.cz)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2013 19:29 Baruda Re: romant
leju to tam z toho důvodu, že je krmim "živou" potravou a mám tam dravce, kteří sem tam taky něco sežerou, nerada bych, aby chytly nějakou plíseň. Předtim to z těch ryb zmizelo a až na jednu to z nich nemá žádná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2013 19:26 R Muž romant [27987] Re: Baruda
Vyhodit ty zázračný vodičky, jenž aplikuješ, to ničemu nepomůže a pokud je to skutečně vodnatelnost, tak nebude pomoci asi ničím, snad jednom šetrným utracením jedinců příznaky vykazující a jinak aplikovat klasiku v podobě vodoléčby(intenzivních výměn vody), to čerstvě založený akvárium mě říká, že tam bych hledal ono pověstného psa zakopaného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2013 19:21 Baruda – Vodnatelnost - asi
Ahoj, je to pár dní, co jsem si do aq asi donesla rybku z vodnatelností. Dávala jsem tam takovou modrou vodičku - multi medical a z ryb to zmizelo. Teď jsem se ovšem koukala znovu a zase to mají nějaké rybky.Jedna teda hodně a další méně. Koupila jsem ještě modrý preventan, ale nevím, co s tím. Mám tam ryby o které bych opravdu nerada přišla. Minulý týden jsem předělávala kompletně celé aq. Ten regulátor kovů ve vodě jsem tam nalila. Prosím o radu. Předem děkuju

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2013 10:35 Žena LorelyTheSecond [8] - úspěšně jsem zlikvidovala spoustu kytek v květináčích, tak je čas na vodní :-)Re: romant
Díky za odpověď. Prezentaci už jsem dodala.
Pacient 0 už umřel, ale jinak se zatím nic neprojevilo... Jenom včera večer jsem krmila patentkama ze špejle a ještě dneska mají velký bříška, snad jsem to nepřehnala...
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.08.2013 05:05 R Muž romant [27987] Re: Loreley
Správná péče o akvárium, pravidelný výměny vody, nepřekrmování, pestrá strava, výkonná a hlavně účinná filtrace, hodně rostlin, to jsou tak základy co mě nahned napadá. Ta sůl dobrý, zas to nepřehánět, rozumný množství je pol. lžíce na 50 litrů vody.
Edit: Pomohla by prezentace akvária, aby se vidělo, kde je event. chybka a bylo možno doporučit její nápravu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2013 23:05 Žena LorelyTheSecond [8] - úspěšně jsem zlikvidovala spoustu kytek v květináčích, tak je čas na vodní :-) – Infekční vodnatelnost
Ahoj,
včera jsem z akvárka odlovila samečka gupky s nápadně nafouklým břichem, podle internetu jsem to určila jako infekční vodnatelnost, přičemž jsem si všimla i zježených šupin. Další symptomy se zatím neobjevily. Pro jistotu jsem dala do karantény ještě jednu hodně podezřelou.
Jako možnou příčinu bych viděla stres - před několika dny se náhle AQ zakalilo bílou mlhou, asi tím, že se uhynulá rybka dostala do filtračního systému. Po dvou dnech čištění jsem se zákalu zbavila. Taky jsem je asi jednou překrmila a nedopatřením jsem nalila do akva trochu minerálky.
Tuhle rybku už prý nezachráním, držím ji odděleně, ale potřebovala bych poradit jak PŘEDEJÍT PŘÍPADNÉ NÁKAZE OSTATNÍCH, pokud s tím máte zkušenost. Preventivně jsem dala trochu soli.
Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2013 05:50 Muž LiborSprysl [9015] Re: Designer
Designer napsal: Vodnatelnost se u nich bohuzel vidi casto, ale jestli je reseni tak snadne, poridit si ryby z ceskeho chovu, pak diky za info, treba jednou budu moc rad, ze tohle vim ;-) .

U asijských se nevidí jen vodnatelnost, tem lze často najít "všechno" smich ...a pak sem přiletí...představte si desítky ryb v jednom pytlíku, tři dny...čichavci, kteří serou po nabalení i když dva dny hladují...Já "spotřeboval" možná padesát ryb, než jsem udělal jeden pár z asijských, když jsem měl labyrintkové období...U českých stačilo chytit pět párů a deset samic do rezervy k agresívním samcům, a mohlo se frčet... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2013 10:34 R Muž romant [27987] Re: Designer
Mám nemlich tu samou zkušenost jako Libor, patriotismus se zde jasně vyplácí, prostě když se hledá, tak se najde. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2013 10:31 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: LiborSprysl
Vodnatelnost se u nich bohuzel vidi casto, ale jestli je reseni tak snadne, poridit si ryby z ceskeho chovu, pak diky za info, treba jednou budu moc rad, ze tohle vim ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.08.2013 05:23 Muž LiborSprysl [9015] Re: Designer
Designer napsal: Bohuzel tito mali Cichavci na to trpi dost casto, musi mit perfektni vodu. Ani to ze se zda kristalova nestaci, musi byt proste realne perfektni pro jejich chov, pak problemy nejsou.

Trochu bych to upravil...mali Cichavci na to trpi dost casto, píšete...Tento dojem vzniká díky tomu, že jsou v současné době na trhu podstatně barevnější, než české chovy, asijské a další importy. Českým rybám trvá dobarvení déle, a tak se v obchodech málokdy vidí. Navíc pokud je zákazník nezkušený, koupí raději barevného, a pak to takhle dopadne. Ovšem malí čichavci z českých chovů chorobami při dodržování standardních podmínek prakticky vůbec netrpí!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 20:23 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Shell
Bohuzel tito mali Cichavci na to trpi dost casto, musi mit perfektni vodu. Ani to ze se zda kristalova nestaci, musi byt proste realne perfektni pro jejich chov, pak problemy nejsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 18:22 Shell Re: Designer
Dekuju za rady, nakonec jsem radsi zvolila smrt. Pri poslednim pohledu do karanteny nakonec leceni ztratilo smysl i pro me :-( . Tak ted jen doufat, ze to byla prvni a posledni rybka s timhle problemem. Jinak mi byl v akvaristice doporucen HexaEx od Tetra Medica. Sera Baktopur je pry vetsinou jen na eshopech... Doma ho mam, do nahody. Jeste jednou dekuju za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 10:16 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Shell
Ne, nikoho takoveho neznam, tohle bohuzel byva konecna. Take se snazivam kdyz je aspon minimalni sance, ale prave proto Ti mohu rict, ze i kdyz jsem uz vyzkousel na ruzne nemoci ryb ledacos, vylecit rybu v pokrocilem stadiu cehokoli, je spis unikum. Vnejsi parazite, to se da, da se i kdyz uz to vypada hodne spatne, rybe se ledacos zahoji a doroste (treba temer chybejici ploutev, oskliva poskozeni na tele), ale jak je to neco vnitrniho, byva to tezko resitelne (pokud to vubec resitelne je, ne vsechno lze vylecit), pozdeji je to dostupnymi prostredky neresitelne.

Ryba se da utratit i velice setrne. Poradim 2 zpusoby.

1. Kdyz otevres vodu sycenou CO2 (bublinkatou), obsahuje takove mnozstvi CO2, ze ma pro rybu nejen narkotizacni ucinek, ale velice rychle ji uspi navzdy. Kdyz je vytemperovana na pokojovou teplotu, ryba vubec nema moc sanci zjistit, ze se neco deje.

2. Kdyz si pripravis led a nechas ho tat, v okamziku kdy ve vode jeste plavou kousky ledu do toho hodis rybu. Zustane stat, cukne sebou a je konec. Teplotni sok ji zabije velice rychle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 20:35 Shell Re: romant
kdyz ja nevim, v te karantene, zda se mi, trosku ozil. Nerada se vzdavam bez boje ... Co se tyce zvirat, tim spis. Zitra mu to dam a pak se uvidi. A taky jsem na to trochu mekka, jen jednou jsem byla nucena useknout rybicce hlavu a ta predstava me desi doted. Spis me zajima, jestli vubec nekdo znate nekoho, kdo to uspesne vylecil? hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 20:27 R Muž romant [27987] Re: Shell
Ukonči to, podle toho, jak to píšeš, tak se zhoršuje a zítřka už nemusí dožít, nebo to bude zbytečná investice do toho bactopuru, to bych raději pořídil jinou rybu. Možná se Ti to co píšu moc nezamlouvá, ale to je život.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 20:23 Shell Re: Designer
Ano, supiny mu odstavaji taktez, to jsem tam ani nepsala.
A daji se timto lecivem prelecit i vnitrni paraziti? Vydam se zitra na nakup, tak doufam, ze ho nekde sezenu. Ale mam strach, ze to stejne nakonec dopadne blbe :-( . V karantene mi sice plave i ve strednim pasu akva, ale jde taky vice videt, jak moc nafoukly je hmm Ale dekuju moc za rady, ikdyz mu moc nadeje nedavaji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 18:15 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Shell
Ma i podle fotky odstavajici supiny, to je hodne zle, vodnatelnost jak vysita.

Jedine lecivo, ktere se chlubi tim, ze i tohle umi zvladnout, je:
www.akvarista.cz/…

Jde o antibiotikum. Pokud je na tom ryba spatne, da se na pul hodiny do 2l akvarijni vody s jednou rozmichanou tabletou. A pak se da ta ryba do akvaria s normalni davkou. Bohuzel jsem tohle zkusil u podobne vypadajici ryby a druhy den bylo po ni (nepredpokladam ze tim lecivem, asi by sla i tak). Jestli chces ale jeste neco zkusit, o nicem jinem, co by se chlubilo sanci tohle resit, nevim.

Ty 2l a tableta, je to v navodu, radeji si to precti, nemusim si to pamatovat presne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 18:02 R Muž romant [27987] Re: Shell
Já mám s léčením čichavců nedobrý zkušenosti, ale vyčkej, třeba se někdo jiný vyjádří s jinou možností a metodou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 18:01 Shell Re: romant
leceni=trapeni,co? :/ ja jeste s nicim problem nemela, kdyz nepocitam krupicku u rodicu v akvariu. Nechci ho trapit, ale prastit s nim v pytliku o zem, taky ne. Hold oblibena ryba :-(.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 17:56 R Muž romant [27987] Re: Shell
Osobně bych neléčil a rybu šetrně utratil. A když pokusně léčit, tak na vnitřní parazity, třeba bactopur direct a to v té karanténně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2013 17:48 Shell – cichavec medovy
Fotka k příspěvku Prosim o radu, uz par dni pozoruji zmenu chovani a celkoveho vzhledu u samce cichavce medoveho. Pojala jsem podezreni na vodnatelnost, ale radsi bych kdyby jste mi rekli, ze jde o neco jineho :-(. Prikladam fotku. Zadna jiny rybka, podobne priznaky nema. Ani samicka. Samecek ale vybledl, prestal zrat, stavet hnizda, nafoukl se... Jsem z toho na infarkt sad .Je odloveny v karantene a zitra bych ho chtela zkusit prelecit.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 19:31 Šárka – podivná "vodnatelnost"
Tak musím dementovat svůj předchozí příspěvek...
1. rybky nemají atypickou vodnatelnost potlesk
2. mají nedostatek jodu a z toho jim otéká štítná žláza, což dělá ty boule palec
3. NEdoporučuji dr. Mrňáka, který je na vivarium.cz uváděn jako jeden ze dvou odborníků na rybičky. Sice milý, nepředražený atd. ale zřejmě rybky zas tak často nedělá. Postavil dg. stylem "no nic jiného jsem tam nenašel, tak to bude nějaká zvláštní forma bakt. vodnatelnosti..." coze
Škoda, že mi níže zkopírovaný odkaz nepřišel na monitor dřív (jak to goole filtruje, kdo ví), ušetřila bych si přelovování a rybkám stres a jednu dávku baktopuru. tone
akvarista.wu.cz/…
Když sjedete až dolů- je to poslední obrázek, tak naše perlovky mají přesně stejné útvary, po dalším googlení přesně sedí symptomy a odpovídá to i tomu, že máme zralou udržovanou nádrž 300l,do které živá potrava, nové rybky nebo rostliny či dekorace nepáchly víc jak rok atd. atd.
Tak jdeme doplňovat jod a mělo by se to spravit. Z ryb radost, z pana dr. zklamání veliké!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 14:14 Muž snehulda007 [850] Re: Sovice
Řešení je přesně v tom,co ti napsal Roman..Správná údržba,výkoná filtrace,nepřerybňovat a nepřekrmovat. Jo a rybičky kupuj z ověřenýho zdroje...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   21.03.2013 13:50 R Muž romant [27987] Re: Sovice
Sovice napsala: ...To abych se bála čistit filtr nebo odkalovat. :-( Ale vůbec ne, všeho s mírou a musí to fungovat. Jak jsem Ti už dneska psal, nečinit tak společně a filtr čistit až si o to řekne svým výrazně sníženým výkonem a to ne dočista dočista, ale jenom lehkým propláchnutím části filtračního média a za týden třeba další část. Všechno je třeba se naučit a to i péči o dno a filtraci.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 13:47 Sovice Re: snehulda007
Ježiš no přesně, to je jak kdybych to psala já. A problém se vyřešil nebo ještě přetrvává? To abych se bála čistit filtr nebo odkalovat. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.03.2013 13:10 Muž snehulda007 [850] Re: Sovice
Kdysi jsem měl v podstatě stejný problém jako ty...O akv. jsem se staral,rybičkám se dařilo a najednou mi odešel čichavec medový na vodnatelnost.Všechny ostatní rybky byly vpoho.Nějakej čas se nic nedělo a pak zase uhyn čichavce na vodnatelnost. Po prvním úhynu jsem si začal psát poznámky co jsem kdy dělal,abych měl nějakou spětnou vazbu kdyby něco.Zjistil jsem,že vodnatelnost se objevila vždycky po větším zásahu do dna a následnym čištění filtru..Takže jsem z toho vyvodil přesně to co ti psal Roman. Zvýšení N látek spůsobilo propuknutí jen u čichavce,kterej je na to náchylnej a ostatní odolnější druhy byly OK. Navíc,co si budem povídat,je dost pravděpodobný,že ryby byly "načatý" už ze zveráče. Jak jsou ryby jednou oslabený nevhodnýma podmínkama,tak jsou pak náchylnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 12:12 Sovice Re: vondr001
Jasně beru na vědomí, teď mi asi nic nezbývá než čekat co bude nebo nebude hmm A hledat případně veterinu, kde by mi provedly ten rozbor, abych byla připravená. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 12:07 Žena vondr001 [674] Re: Sovice
Pro vodnatelnost je typické i nechutenství. Ty jsi psala, že žrala normálně. Takže jak píše Roman, nejlepší by byl ten veterinář aby zjistil přesně o jakou nemoc jde. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.03.2013 11:58 R Muž romant [27987] Re: Sovice
Podle toho popisu to klidně i vodnatelnost býti mohla, ale stejně tak to mohl být ten plynový měchýř, vnitřní paraziti a jistě by se našla celá řada dalších "příjemností". To je přesně o tom správným a přesným diagnostikování před započetím odpovídající léčby, takže i když se budu opakovat, odkazuji na svoje dnešní reakce na Tvůj problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 11:54 Sovice Re: vondr001
No minulý týden jsem si všimla že je divná, poznala jsem že má lehce nafouklé bříško ze spoda, myslela jsem že je to zánět plynového měchýře, protože jiné přiznaky neměla, taky žrala, měla trochu problém se pohybovat. Proto jsem začala s vodoléčbou, no a včera zhruba po těch 2 týdnech měla na bříšku odstáté šupinky a večer mi umřela. Jinak zatím žádná ryba nic nevykazuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 11:39 Žena vondr001 [674] Re: Sovice
ještě se zeptám jaké měly příznaky? Nafouklé břicho, zježené šupiny, vyboulené oči?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.03.2013 11:37 R Muž romant [27987] Re: Sovice
Ano, to je to dilema a proto bych to udělal jak jsem napsal, normální chování k akváriu a v případě výskytu dalšího případu, reakce v podobě té desinfekce, ale až po přesném určení o co vlastně jde. Velmi často se léčí, nebo řeší nemoci špatně a jedině ten rozbor v laboratoři dá definitivní rozhřešení. pokud se jedná o úhyny čichavců, tak oni jsou dost háklivý na změny podmínek(jak si myslím že nstávaly) a jejich náchylnost k nemocem je posléze daleko větší a i nástup nemocí rychlejší než u jiných "odolnějších" ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 11:32 Sovice Re: romant
Děkuji za radu, akorát moc nerozumím tomuto, pokud je to infekční mají to teda všechny moje ryby nebo nemusí to mít? Protože co když teď žádná neumře, ale vyskytne se to až za půl roku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.03.2013 11:14 R Muž romant [27987] Re: Sovice
Osobně bych postupoval tak, že při event. výskytu u dalších ryb, bych je odnesl k veterináři a požádal o rozbor, tak aby bylo definitivní o jakou že to nemoc se jedná, aby se mohla posléze zaujmout patřičná cílená opatření.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 11:09 Sovice Re: vondr001
To určitě, ani jsem to teď neměla v plánu, ale jak dlouho čekat? Zkusím pořídit ty olšové šištičky a listy mandlovníku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 10:59 Žena vondr001 [674] Re: Sovice
Ještě bych doporučila jednu věc- rozhodně nekupovat nové ryby -vodnatelnost je infekční. Uvidíš jestli ti budou umírat další ryby. Pokud ano, tak potom (až vymřou) znovuzaložit akva + desinfekci + nové ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 10:22 R Muž romant [27987] Re: Sovice
Desinfekce zajetýho akvária to není nic jinýho než znovuzaložení s tím, že se na akvo použije třeba savo a potom se všechno znovu naskládá a poskládá a jede se od znovu a tomu bych se prozatím bránil a proto jsem doporučil, co jsem doporučil. Uvidíš co k tomu napíše někdo jiný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 10:13 Sovice Re: romant
Akvárko mám atman 620, kde je venkovní fitr dvoukomorový, v obou je filtrační vata + v druhém jsou ještě keramické kroužky. Takže místo toho přeléčení použiju třeba ty šištičky ano? Hodně se tu píše o desinfekci akvárka, to se provádí čím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 09:59 R Muž romant [27987] Re: Sovice
Normální režim, týdenní výměny 1/3 vody, čištění filtru(nevíme o jaký filtr jde), když je jeho výkon viditelně snížený, poloviční výkon filtru to je dobře zjetej filtr. Možno vylepšit prostředí nějakým rašelinovým výluhem, olšový šištičky, listy mandlovníku, prostě něčím co přirozeně podporuje imunitu ryb. nepřekrmovat a dno odkalovat dle potřeby. Určitě by stálo za úvahu si zřídit prezenatci předmětnýho akvária, ať se informace nemusí posléze složitě opisovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 09:53 Sovice Re: romant
Děkuji za koment, mohu se zeptat co tedy doporučit? Jak často filtr čistit? A jestli mám nyní celé akvárko přeléčit, protože momentálně u žádných nějaké příznaky nevydím. Doma mám bactopur direct tak jestli tímto? A po léčení jak opět nastavit standartní údržbu (filtrovat přes aktivní uhlí)? Vím že se ptám na hodně otázek, ale nechci nikde udělat chybu a nechce se mi utrácet celé akva, některé rybky mám už dlouho a daří se jim. Jinak filtr když čistím tak neodkaluju.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.03.2013 09:44 R Muž romant [27987] Re: Sovice
K tomu co napsala kolegyně vondr001 není co dodat. Tak snad zapátrejme po té příčině. Snažíš se to řešit vodoléčbou, to je v pohodě a za to chválím, ale dělá to na mě trošku dojem že je to takový skokový opatření. To měsíční čištění filtru, pokud je opravdu třeba(jeho výkon je viditelně snížený) s sebou může, podle toho jak intenzivně je provedeno nést jeden problém v dočasným a krátkodobým možným zvýšení N látek v akváriu(při čištění filtru nikdy neodkalovat dno) a to se může na kondici ryb může neblaze projevit. Neber to jako, že to tak skutečně je, to je jenom moje úvaha z dostupných informací. Jinak moje zkušenost je taková, že když je ryby od N látek tzv. načatá, tak nemusí onemocnět hned, ale v momentě zhoršení podmínek v akváriu se jí posléze kdejakej moribundus snadněji chytá a už to jede.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.03.2013 09:32 Žena vondr001 [674] Re: Sovice
Vodnatelnost je infekční. Někdy je potřeba zrušit celé akva, ryby utratit, akva vydesinfikovat a založit znovu. :-(
Léčba je velmi problematická a možná pouze u ryb s počátečním stadiem nemoci pomocí některých antibakteriálních léčiv (antibiotika, sulfonamidy). Napadené ryby je nutné ihned izolovat a nádrž vydezinfikovat. U této nemoci bohužel platí, že je vhodnější napadené ryby šetrně utratit vzhledem k nákladné a problematické léčbě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 08:53 Šárka – vodnatelnost u perlovek
Ahoj, připojuji novou zkušenost s vodnatelností :-( . Může se projevit i jako bouličky na žábrách. Jedna z perlovek rudých začala před cca. 14ti dny odtahovat jednu skřeli a za pár dnů tam byla boule. Jsem si říkala- hmmm, chudák má nádor. Tak až jí bude hůř (žrala a vesele plavala), tak utratíme. No a pak koukám- další 2 perlovky odtahují skřeli...
Tak to mi už blikl majáček, že je něco špatně, ale tipovala jsem to spíš na žaberní parazitozu hmm . Tak šup s nejpostiženější rybkou k vetovi (rybičky dělá dr. Mrňák v Mělníku- můžu doporučit, kdyby někdo něco), ten udělal miroskop. vyšetření, punkci a pak i pitvu, taky se tomu divil, ale je to bakteriální inf. vodnatelnost. Zježené šupiny ani nafouklá bříška se nekonají!!!
Tak ty které se mi nezdály jsou v karanténně a do obou akvárek (karantény i původního) dáváme bactopur direct. Tak držte palce, nerada bych přišla o všechny perlovky ;(
A hlavně bacha na "nádory"...
Má někdo ještě nějaký tip na léčbu???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 22:47 Sovice – co způsobuje...?
Fotka k příspěvku Ahoj zdravím, mám problém a nevím v čem. Zhruba před 5 týdny mi umřel čichavec medový na vodnatelnost. Akvárko pravidelně čistím, poté co mi umřel čistila jsem 2 týdnu obden jednu třetinu vody, po měsíci čistím filtr v odsáté vodě z akvárka.
Před týdnem jsem si všimla že je zase jedna rybka divná, hned jsem opět začala obden měnit jednu třetinu vody, také jsem jí dělala koupel ve vodě se solí. Bohužel dnes mi umřela. Proto prosím o radu kde můžu dělat chybu, že mi vždy ryba umře na vodnatelnost (předpokládám že to je ono). O akvárko se starám, upravila jsem krmení, jak druhy, tak množství, teplota akvárka je stálá cca. 24 stupňů. Přikládám foto (fotoaparát není moc kvalitní, akvárko není tak do zelena), tak snad někdo poradí. :-)
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 16 17

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 22464x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6443?od=301