Přihlásit se RYBICKY.NET »

Kde koupit rostlinky

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Nákup a přeprava rostlin 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Kde koupit rostlinky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - liborass
Já jsem bral rostliny od AQ daho i Rataje ( u něj vždy nějaký ten dárek v podobě kytky, nebo krmení), kvalita byla dobrá u obou i v zimě, ale teď beru kytky na burze a nemůžu si stěžovat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: vaaclav
Já bych to bral od AQ Dahoo, ale neměli skladem to, co jsem potřeboval. Jediný měl skladem co jsem potřeboval, takže já sem moc na výběr neměl. A těch 250Kč mě nezabije, za ryby platím víc jen za dopravu.
S balením problém u mého balíku problém nebyl, ale rostliny byly neoznačené a v nic moc stavu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vrkal Re: vaaclav
že bere od AQUA-DAHO je možné, ale ceny některých rostlinek má nižší (toto není reklama... no ), já od něj bral rostlinky a právě jsem porovnával s cenami od AQUA-DAHO, které měl nižší....ale mohu říci, že ceny sice nižší, ale jakým stylem balík poslal to bych mu omlátil o hlavu, naštěstí rostliny přežili (což se nedá říci a dalším obsahu balíku), ale po druhé od něj již nebudu nic brát a radši si připlatím u AQUA-DAHO.
 Reagovat na tento příspěvek 8  - R vaclav Re: NHKG
Kupujete rostliny od překupníka který má rostliny z AQUA-DAHO, dokonce zkopírované jejich fotky, jen cena je trochu jiná, co má AQUA-DAHO za 25kč to Růžička prodává za 31. Rostlinná akvária.cz to je to samé jen trochu dražší 39kč. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BaymaxRe: NHKG
hej hej to som videl ze je to ten isty dodavatel ale ked som isiel na tu stranku cz-zooshop tak tam napr mali aj ech uruguayensis ale ked som isiel priamo na stranku p. ruzicku tak tam ho v ponuke nemal ... asi bude najlepsie mu napisat ako to je...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: Baymax
Já bral nedávno zde: m.akvariumruzicka.cz/…

Jméno i adresa je stejné. Takže to bude ten samý prodejce.
Mám o tom i záznam v deníku mé nádrže s fotkou. Nákup bez problémů, platil jsem předem. V košících bylo vždy po 3 echinodory. Stav rostlin asi jak mi kdysi došly od Rate, z Aqua dahoo vypadaly líp. Ale má dobré ceny i stav skladu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BaymaxRe: vaaclav
prosim vas mate nejake skusenosti s touto strankou ? www.cz-zooshop.cz/… keby som si odtial objednal rastlinky ? co vy na to ? ci radsej nieco ine ? ten pan ružicka sa mi vidi celkom v pohode

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Baymax
Jestli se nemýlím tak v Košicích existují srazy Košické stretká www.akva.sk/…
Tam bys možná něco mohl sehnat. Rataj i Daho mají určitě dost Echinodorům nebo sháníš něco speciálního. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BaymaxRe: jamajcan
vdaka ja som tie vsetky stranky presiel uz pred tym inac by som tu nepisal ... lenze vsetky stranky maju v ponuke dokopy asi 3 echinodory a dost ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - larix Re: Baymax
Ja kupujem rastliny tropica na akvaprodukt.sk Cena trochu vyššia ale kvalita cene zodpovedá.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: Baymax
Kdekoliv na netu. Nevím jak kdo posílá z čr na Slovensko, ale je víc obchodů nez Aq-dahoo a rataj Já nedávno bral od akvariumruzicka. Výběr docela měli, ceny super, v každém košíku 3 echinodory. Akorát kvalita rostlin trochu horší než z aq dahoo, tak na úrovni rataje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Baymax – kupa rastlin
Nazdar. Prosim vas vedeli by ste mi poradit odkial by som mohol kupit echinodory ? U rataja ich vela nemaju aqua daho to iste v kamennych obchodoch ich takmer vobec nemaju velmi by som ich chcel do akvarka a nie a nie ich zohnat. na burzy nemozem ist lebo o ziadnych neviem aby boli v blizkosti Kosic a aj ked su tak nemozem lebo som v skole preto mi ostava len internet ale neviem sa k tomu dopracovat pomohli by ste mi prosim

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Beda81Re: Angel1804
za sebe muzu doporucit
rybicky.net/atlasrostlin/hygrophila_costata
www.google.cz/…

ve 40cm vysokem akva mi sla z akva dalsich cca 30-40cm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: Angel1804
Zkus se ptát na Šáchor zakrslý/Cyperus involucratus/.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angel1804 Re: jamajcan
Jop, ještě mě zaráží ta výška :-D Sice tam jsou odrudy které dorůstaji okolo 40 cm ale nejsou tak pěkné jak Cyperus papyrus-šachor, ten prý dorustá 90 cm, jinde zase píší 0,8 až 5 metrů tk jsem z toho jelímán,nejlepší bude se zeptat přímo v obchodě,ale určitě ten šachor do akva dám, schovám tím krásně filtr co je umístěný na akva, takový ten vnější a topítko :-D :-D
Tak to jsem rád. :-)
Vím,že objednat semena není problém a jinak by asi bylo nejlepší optat se přímo v nejbližším květinářství.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angel1804 Re: jamajcan
Něco takového jsem přesně hledal palec díky ;-) Zakládám mini akvárko s Beťákem, chci to mít ťip ťop :) tkž vše pořádně propracovat, ještě dodělám světlo co kutím v práci a začnu přidávat rostlinky, nechtěl jsem obyčejnou lampu tk jsem se nechal inspirovat od jednoho člena forka,led osvětlení rybicky.net/clanky/1344-led-osvetleni-pro-rostlinna-akvaria-po-1001 má to stejné až na to, že jsem to z jednotlivých dílu frézoval, časem se vám pochlubím X-) ...Jinak ten šachor, dá se koupit normálně v květinářství a nebo to je těžko k dostání? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angel1804 Re: Designer
Díky za ochotu, nejspíše ji na zkoušku zkusím, jen mám strach z toho, že bude až moc rychle růst, více se mi zamlouvá tenc šachor ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: Angel1804
Angel1804 napsal: ... ale taková se asi nenajde :/
A sazenice Mangrove by Ti nevyhovela? Kdyz pohledas na webu, kdysi jsem nasel e-shop, kde se prodavaly. Bohuzel jsem si link neulozil...
Jina moznost je nechat z akvaria vyrustat neco beznejsiho, vic rostlin Ti bude ochotne z akvaria rust. Typicky vetsi Echinodory, ale klidne i previsle rybicky.net/atlasrostlin/hydrocotyle_leucocephala.
O cem pisu, je vetsinou na vic nez 10cm nad akvarium. Ten pupecnik mam ode dna, pak jsou nejake listy na hladine, a neco i trci nahoru nad hladinu. Par cm nad hladinu Ti porostou i Ludwigie, kdyz uz neni pod vodou moc mista, zacnou z vody velice ochotne vyrustat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angel1804 – Rostliny rostoucí nad hladinu
původně jsem uvažoval o této rostlině sanderiana dracaena, mělo by to být do mini akvaria, jenže jsem se dočetl, že tato rostlina se pěstuje v hlíně,sice i ve vodě, jenže ve vodě má životnost okolo půl roku, a to prý musí být pod hladninou jen cca 5 cm jinak může začít hnít,kdyby někdo znal podonou rostlinu té co uvadím byl bych štastný ale taková se asi nenajde :/
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angel1804 – Rostliny rostoucí nad hladinu
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s nějakou rostlinou co vyroste nad hladinu ? Třeba bambus apd. Chtěl bych mít trochu zeleně i nad hladinou vody, znám jen plovoucí rostliny, ale rád bych přidal i nějakou co je 5-10 cm nad hladinou a má listy.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Jarik
Měl bych pár kousků co bych mohl postrádat rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_crispatula_balansae ale z okolí nejsem, takže by se to dalo řešit leda poštou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarik Re: jamajcan
Aha, tak to je škoda.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: Jarik
Undulata by nebyla problém,holt ale s tím okolím to je :-) Edit:aha Ty jsi chtěl kadeřavou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarik – Kryptokoryna
Ahoj, nevíte kde by se dala sehnat kryptokoryna kalatkolistá nebo kryptokoryna kadeřavá? Popřípadě jestli by ji někdo neprodal nebo nedaroval ze svého přebytku v mém okolí? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - vakes Re: Designer
Já myslel ,že má pan Slaminka Mercedesa,ale jet na burzu 300km?Proto jsem chtěl někoho poprosit o koupi a zaslání poštou(peníze bych poslal předem).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: vakes
Toho Hildebrandt od pana Slaminky sam loudim, a chteji ho minimalne dalsi 3 lide z okoli, takze se vsad, ze kdyz ho konecne koupim i ve 4ks (jako ze mi rikal, ze snad mozna nejaky najde), stejne Ti zadny neposlu smich .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bond009 Re: vakes
Ech. Mercedes maj v nabídce www.prirodni-akvaria.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vakes – rostliny
Prosím scháním ech.Regine Hildebrandt nevíte kde ji sehnat?Dále scháním ech.Mercedes (má ho pan Slaminka-poštou neposílá).Nekoupil by ho někdo na burze v Praze a neposlal by mě ho?Samozřejmě bych peníze poslal předem.Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - bahno71 Re: Kubasix Dudák
pánové taky ji zháním,takže sem mailoval p.Skácelovi a ten ji bohužel nemá,ale má ji Wasteq za 25 éček + 5 za poštovný ;-) ,což je za takovou pidi midi kytku celkem ranec palec když ji seženete za míň dejte vědět ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubasix Re: dudak
Na to jsem koukal, ale 416 Kč - v přepočtu, se mi za ní nechce dávat, k tomu ještě poštovný atd. a jsem na 6-ti stovkách nejmíň hmm , to už je na mě moc za jednu rostlinku, akvarijnirostliny.eu je dobrej nápad. Nejspíš tam budu po dovolený volat, kvůli fotkám těch Bucephalander, budu si vybírat asi 9 variet a chtěl bych i z těch novějších, který ale nemají fotky.
A pokud by jsi ji někde sehnal ty, tak já ji taky beru. ;-) :) palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dudak Re: Kubasix
no nevím jak u nás, zkusil bych se zeptat na akvarijnirostliny.eu, jestli by ji nemohli objednat spolu s buckama, jinak třeba ze singapuru by šla třeba odsud www.gcshop-sg.com/…
jestli ji seženeš, měl bych taky zájem palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubasix – Aridarum
Chci se zeptat, jestli nevíte, kde sehnat Aridarum sp. mini (nebo nějakou jinou variantu).
Je to rostliná podobná Bucephalandrám. Zatím ani nemá kartu v atlase ani na wikipedii. Chtěl bych paludárium tak trochu směřovat na rostliny z Asie - Bucephalandry, Acorus, Hygrophila corym. mini, Ophiopgon. Akorát není Anubias, Eleocharis a Echinodory.
EDIT: Na tý wikipedii je jen anglicky (což problém neni), ale je tam jen pár řádků. hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jíťa Re: aquarko
Já mám dobrou zkušenost s e-shopem akvarium Pavel Růžička. Rostliny pěkné, silné, dobře zabalené a za dobrou cenu. Kromě toho mají i spoustu různých potřeb pro akvaristy, některé jsem jinde neviděla. Všeobecně nižší ceny než např. u Rataje. Někdy i lituju, že bydlím tak daleko, dělají každý měsíc Den otevřených dveří, pro mě je to trochu z ruky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: Tereza
Ono to chce rostlinky chtit taky v pravou chvili, protoze 2 dny po setkani v Praze mame vsichni co nepotrebujeme vypleto a rozdano :) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TerezaRe: aquarko
Požádej tady někoho, ať ti pošle za poštovné přebytky, jestli nechceš nic extra. Sama bych poslala, ale mám v akva ploštěnky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aforte Re: Kubasix
Tím červeným/zeleným flekem u rostliny bych se neřídil. Nemají to vždy 100% aktualizované.
Jinak za mě také aqua-daho. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubasix Re: aquarko
Za mě rozhodně Aqua-Daho. Velké rostlinky, dobré ceny a navíc vidíš jestli je mají nebo ne. Doprava přes Českou Poštu v pohodě, jsou dobře zabaleny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ondralomnice Re: aquarko
Z Aqua Daho sem objednával několikrát a vždy v poho ( i rostlinky jako pozornost podniku :) )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LukyyyK – Rostliny přes internet
Milí akvaristi, chtěl bych se zeptat jestli někdo má zkušenosti s nákupen rostlinek přes internet?? Dosud všechny rostliny jsem koupil v Hornbachu, ale všechny v celku drahé a vždycky se musím orientovat podle ceny a vzhled je někdy až na druhém místě :-( .. (jsem student no ;-) a peníze někdy chybí). Našel jsem si pár zajímavých stránek (Aqua-daho,akvariumruzivka.cz, prirodni-akvaria.cz - ten má kamený obchod vcelku nejblíž v Kozmicích, ale nemám možnost tam pravidelně jezdit, jen zcela vyjímečně a tak se ptám. Mám strach, že bych sice za dobrou cenu dostal 2, 3 stonky. Pokud někdo má zkušenost pište budu rád za každou radu. ;-) ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jjapan Re: RBeil
Zavolej panu Skácelovi, bydlí v Raduni. Tady máš odkaz na jeho stránky akvarijnirostliny.eu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RBeil
nevíte kde sehnat tady v okolí Microsorum pteropus 'Windelov' , Microsorum pteropus a nejake Cryptocoryny ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: Kytka
Jen ty rostlinky v agaru mohou byt trosku problematicke, ne vsechno se snadno chyti. Zrovna vcera jsme to resili U Trojek. Ono je to celkem jasne, te rostline se dost drsne zmeni podminky a jeste musi jit z emerzu na submerz, ma tedy dost co delat a pokud akvarium neni pro onu rostlinu perfektni, vysledek muze byt jeste problematictejsi. Rozhodne je vetsi sance na uspech si vzit od nekoho submerzni prebytky. Vyhoda rostlin v agaru je v tom, ze se daji povazovat za sterilni, ze si clovek do akvaria neco nezatahne.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Kytka Re: PaYoch
Aqua-Daho ano a ještě mám jednu oblíbenou: www.akvarijnirostliny.eu Co se týče rostlinek v agaru, jednoznačně vede www.fytosel.eu a mají i ostatní rostliny. Jinak vřele doporučuju burzy, jsou snad v každém kraji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaYoch Re: lopez15
Již zmíněné Aqua-Daho, dále Rataj shop.rataj-spk.cz, www.akvariumruzicka.cz/…, možností je celá řada. Aqua-Daho je sázka na jistotu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: lopez15
Prazaci maji moznost "nakupovat" zadarmo zde rybicky.net/forum/10957-setkani-akvaristu-praha-u-3trojek . Obcas se stane, ze neco tak krasneho co jen tak dostanes (at uz jde o stav te rostliny, mnozstvi, nebo jeji "vzacnost"), bys hure shanel i za penize. Je to uz delsi dobu, co jsem tam nakupoval, byl jsem spokojen, takze pokud se neco nezmenilo: www.aqua-daho.cz Na webu ale jiste najdes vice moznosti, urcite mne nekdo doplni. A pak je tady moznost si od nekoho kdo sem chodi vzit prebytky, nekdo je ochoten je i zaslat, bud za postovne, nekdo nechce ani to. Je na to zde i tema: rybicky.net/forum/19452 U rostlin v atlasu je dole polozka "Nabízí:" a tam vidis, kdo konkretni rostlinu daruje nebo proda.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lopez15 – rostlinky
Dobrý den, kde se dají na internetu sehnat rostlinky do akva za rozumnou cenu ? Kde kupujete vy ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: Vydra
No to jsou ta ma nabodenicka, ktera nepisu, myslel jsem, ze muzes vyuzit sluzeb, ktere "oni pokytují", ze to Ti sdelil. Ber to i tak, ze jde ve svete akvarijnich rostlin o dost slavne jmeno (neresme s cim spojovane a nespojovane, proste slavne), takze je dost dobre mozne, ze dost nestiha, nedivil bych se tomu, znamym lidem se to stava.

Ale jiste kdybys chtel poradit, a ja amatersky akvarista na to budu stacit, urcite klidne napis i primo. Ona s rostlinami prichazi i potreba hnojeni, a protoze uz si hnojiva micham vlastni, chemikalie nakupuju za par kacek, treba se Ti nase setkani zde na foru bude hodit ;-) .

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 21331x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/579?od=243