Černý písek
Ja sem videl bridlici v Hornbachu ale chtej za jeden kamen 30 az 100 kc
podle velikosti... nastesti ja mam nejakou nasbiranou z prirody
a uz se tesim az roztaje snih a pujdu znova vybirat.. vim o jednom skvelim byvalim lomu na olomoucku tak se tam vyřádim
je tu forum, břidlice a jiný šutry koukni tam
to je zdaleka mimo muj okres, tak já neporadim.. no teď v zimě asi nepochodíš, ale jak to pijde vyběhni do všech směrů do lesů a někde musíš natrefit, když se nenajde nikdo kdo by dal tip. v obchodě ji asi neseženeš, alespon si nejsem vědom, možná nějaký stavebniny, když se používá k ruznejm obkladům atd, ale to asi taky nebude správnej směr..
to ji snad chceš kupovat? přece v přírodě, naštípeš si kusy jaký potřebuješ a mažeš domu. když nevíš kde ji hledat, napiš kde bydlíš a třeba někdo z tvého okolí poradí kam na ní..
0 29.01.2010 11:52 SirLoco zdrafím jen se chci zeptat kde seženu černou břidlici a kolik asi stojí dikec
já jsem na dno použil čedičovou drť, velikost je kolem těch 5mm , bral jsem ji u lomu, kde jsou rozdělený hromady podle zrnitosti. jinak skálu z břidlice jsem nikdy nelepil, chce to větší výběr kamenů a trpělivě skládat, ale vždy se dá dopracovat k bytelnýmu výsledku. pravda že lepení je bezpečnější, ale při dukladnym postavení její zřicení nehrozeí a pak neni nikdy problém s jakoukoliv předělávkou.
špatně jsi tu tedy hledal, mám černé dno, pozadí lepené břidlicí a v akva skálu z břidlice.. všeobecně je známo že čim tmavší pozadí a substrát, tim více vynikaj ryby a rostliny. takže tuhle volbu ti jedině doporučuju! rozhodně se neřiď radou přisypat křemičitej písek, strakatý to vypadá otřesně!!
ty mas jakou zrnitost toho dna? 1-2mm to asi nebude co?
aha, to jsem ani nevedel ze se neco takoveho dela
poptam se v akvaristice. diky
tak teda asi zvolim cerne dno, cernobile se mi nelibi, to vypada divne... na 3D pozadi zatim nemam finance a vyrobit si ho na to si netroufnu... takze prozatim bude cerna folie..
jeste k te bridlici... chtel bych udelat nejakou jeskyni a nevim cim pridelat kameny k sobe... pujde to pavnou pistoli? bude to drzet a nebude to vadit rybam? myslim ze jsem tady na foru neco cetl ale uz nevim kde... popripade jak jinak je slepit aby drzeli pohromade? a jakou zrnitost pisku? vim ze tu lidi pouzivaji 1-2 mm z flexiobkladu.. me se to zda dost jemne, da se nekde sehnat o trosku hrubsi? tak 3-4mm ? v Olomouci v Hornbach jsem ho myslim nevidel.
No, když už jsme tady tak krásně mimo-téma, tak si dovoluji upozornit, že ani slovo holt není tak docela česky...
Jinak k tomu černému dnu a břidlici...černá má tu výhodu, že na ní nejsou vidět řasy tak moc jako na světlé
díky
třeba u mě by vypadalo blbě, kdybych měla jen černé dno, protože mám udělanou jakousi skalku z bílých křemenů a myslím, že by to bylo jak pěst na oko. takhle to má inteligentnější přechod.
neříkám, že čistě černá není krásná, u mě se to nehodilo.
i modré dno vypadá pěkně, když je decentní a sladěné.
a co si budem povídat, nejpřirozenější by asi bylo bahýnko a pochybuju o líbivosti takového dna
ani obyčejný písek není už moc v oblibě a přitom i takové nádrže jsou moc pěkné
špatně jsi tu tedy hledal, mám černé dno, pozadí lepené břidlicí a v akva skálu z břidlice.. všeobecně je známo že čim tmavší pozadí a substrát, tim více vynikaj ryby a rostliny. takže tuhle volbu ti jedině doporučuju! rozhodně se neřiď radou přisypat křemičitej písek, strakatý to vypadá otřesně!!
0 27.01.2010 14:30 Jeenda mám břidlici jako pozadí a křemičitý písek z hornbachu jako dno a vypadá to taky ready. Podle mě musíš si zvolit sám co se ti bude více líbit.
0 27.01.2010 14:30 Jindrik černé dno, černé 3D pozadí a pak nějakej ten kámen... to je přesně moje představa
samozřejmě něco krásně zelenýho k tomu, myslím, že pak barva rostlin i rybek strašně vynikne
0 27.01.2010 11:33 joudis – Re: Martinezz
Kdyz si tam nedas i cerne rostlinky,tak to bude v pohode
Ja mam take cerne dno i pozadi a v klidu. Pokud tyhle barvy mas rad,tak budes urcite spokojen
.
Ahoj, chtel bych si do akva dat cerne dno a bridlici. k tomu cerne pozadi, nebude to akvarko moc tmave? mate s tim nekdo zkusenosti? jeste jsem uvazoval o klasickem ricnim pisku TOMI z honbachu, co myslite ze bude vypadat lepe? tady v nadrzich jsem nenasel nic podobneho... a jeste jake by jste k tomu cernemu dnu doporucili rostlinky?
0 25.01.2010 20:24 PPro – Re: Eff
To je zajímavé, na webu flexiobklady hnědý písek nemají. Jen něco, co nazývají "rudý písek", což má hnědočervenou barvu a nevypadá to taky zle. Ale není to moc tmavé
Mám jen Piskořky a teprve chvíli
Stačí jen proplachnout...Nemusí se vyvařovat..Dával jsem ho do 450l akvária a bez problémů..
0 25.01.2010 10:51 Martin1996 No ja jsem to tak zhruba spocital z hlavy
. Tak teda vezmu 10kg,lepsi,aby mi nejaky pisek zbyl,nez aby me stvalo nizke dno. Jeste me napadlo,bude stacit tento pisek jen promyt ve vode bez vyvareni?
0 25.01.2010 09:58 Martin1996 Shanim pisek do krevetarka a podle tech nadsenych reakci si asi taky objednam ten cerny z flexiobkladu
. Jen se trochu bojim te velikosti zrnek 1-2mm. Skoda,ze nemaji neco kolem 4mm. Si rikam,ze kdyz budu zvonem vysavat humus ze dna,jestli to nebude nasavat i ty kaminky. A kolik myslite,ze je treba kg do akva 50x30x30? Ja myslim,ze 8kg by mohlo udelat dno kolem tech 4cm vysoke.
0 24.01.2010 21:59 PPro – Re: navik
Škoad aže flexiobklady nemají i nějaký tmavě hnědý, či tmavě šedý. Namíchat ho s černým by mohlo vypadat stále dostatečně tmavě ale zároveň i trochu přirozeněji než čistě jednobarevný černý
Piskořkám se v něm daří dobře
vladislav® Cichlidy – Re: Jack
Mám tento písek..Je to nejlepší co jsem kdy měl...Jiný bych už do akvária nechtěl...O zahníváni krmení a detritu nemůže být ani řeč....Mohu jen a jen doporučit..
NEVADILO BY TO PISKOŘKÁM??
0 24.01.2010 19:19 Jack – Re: Sid
Dekuji vsem za odpoved... jdu objednavat
20kg by do 125L akva melo stacit ze?
I na nejake ty hratky s krajinou...nebo radsi 25kg
?
Mám tento písek..Je to nejlepší co jsem kdy měl...Jiný bych už do akvária nechtěl...O zahníváni krmení a detritu nemůže být ani řeč....Mohu jen a jen doporučit..
...Chtel bych 1-2mm ale ve forech i na inetu se clovek docte ze takle jemny pisek neni vhodny z duvodu "zahnivani" krmeni ci detritu?!?!...
Právě naopak - tahle velikost (a v tomto případě i "materiál") jsou pro standardní akvárium "zn. Ideál".
Ta drť vápeník je popisovaná a vypadá na pohled jako dost ostré drcené kamínky, což pro některý druhy ryb nebude to pravé. Černý písek od flexi obkladů je super - mimochodem, Nemo , viděl jsi ho tady včera - v tom maličkém akváriu na kuchyňské lince
Jinak skvělá je Fujizuma - má ji tuším Romy v akváriu s terčema.
0 24.01.2010 02:06 nemo Všechny zdravím. Má někdo zkušenosti z touto drtí VAPENIK?
www.allpet.cz/… Koupil bych si to, ale už podle názvu soudím že to nebude to pravé do slatkovodního akvária.
0 24.01.2010 00:57 Jack Asi to tu nekde na foru bude... tak se predem omlouvam.. ale uz jsem precetl tak 4ri dost obsahla vlakna a nic
tak se radsi zeptam? Jak je to s temi pisky z FLEXI obkladu? Chtel bych 1-2mm ale ve forech i na inetu se clovek docte ze takle jemny pisek neni vhodny z duvodu "zahnivani" krmeni ci detritu?!?! Co je na tom pravdy? Dekuji...
Starší reakce
Kto mate skusenosti s lavovou drtou? Ako sa to sprava? A co rastlinky a ake ryby na dno kedze je to ostre?
Starší reakce
Jak říká Sid. Černá samolepící tapeta vně akvária a nechat pořádně zarůst. Černé dno z flexiobkladů mám, černou samolepící tapetu vně akvária taky a o zarostení rostlinama se snažím.....
0 04.12.2009 13:05 Dusyk – Re: Sid
No, ale u mňa bude 3D pozadie priorita. Akvarko bude prispôsobene pre Hypancistrusy. Rastlinky, len anubiasy. Možno to bude dobre vyzerať, keď bude dno s pozadím rovnaké.
Černá samolepící tapeta vně akva.
Není to sice 3D pozadí, ale vypadá to v kombinaci s černým substrátem dobře. Nejlíp pak, až akva zaroste tak, že pozadí není vidět.
0 04.12.2009 10:04 Thomas29 Tak ta barva mě taky zajímá.Objednal jsem černej písek z flexi obkladů a teď řeším jak obarvit pozadí.Zatím jsem myslel že nějakej šedivej písek , ale ta cihlová je taky zajímavej nápad.Asi to chce aby tam byl nějakej kontrast.
0 03.12.2009 07:47 Thomas29 – Re: Koca
Ještě se zeptám jak se to odkaluje , není to moc jemné?
0 03.12.2009 07:27 Koca – Re: Thomas29
Ja to nakonec neresil a koupil 40kg za nejakych 1000 s postovnym nebo kolik to vychazelo. Taky sem puvodne myslel, ze dam dospod neco jineho, ale tak zase par stovek mi ruce neutrvne a kdyz uz tak uz. Tenhle pisek se ani nemusi proplachovat, ja to u pulky udelal a kdyz sem zjistil ze je to zbytecne, tak sem tam zbytek vyklopil. Akva ma dno 120x45 a ani sem tam nedal vsechen, jeste sem si asi 4 kila nechal stranou.
Jinak je vazne stejny jako fotka vyse.
0 03.12.2009 06:23 Thomas29 Ahoj .Řeším také problém s černým dnem do zakládaného akva.Písek z flexi obkladů bude asi dobrej , je tu na něj spoustu pozitivních ohlasů , i když jsou tu názory že to vypadá uměle , tak většina zkušeností je pozitivní , ale ta cena.Spočítal jsem si že toho potřebuji 50kg.Co takhle dát tam ve spod normální písek třeba 25kg od MIGA
shop.miga.cz/… a na vrch dát 25kg
www.flexiobklady.cz/… , vyjde to dno na 800kč i s poštovným.Od Miga budu stejně objednávat nějaký věci , je tam blbé to poštovné 195kč od flexiobkladů , ale ta paráda potom.
Nebo myslíte že by to nefungovalo?
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 17
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 36450x