Černý písek
Telefonátu určitě ne, to číslo tě pouze hodí na fax.
Dělej jak kdyby si si to chtěl objednat, a v postupu objednávky uvidíš kolik toho bude. Tak se dovíš co potřebuješ, a kdyby ne, tak je to otázka 1 telefonátu
řekla bych že cena bude podobná, jen tam nemají napsaný za jaký je to množství
0 03.06.2010 08:29 Příba [2] - Raci, krabi, krevetky Starší reakce
já to dělám normální trubkou na hadici, nejdřív mírne rozvířím kal a pak ho těsně nad povrchem odsaju. Celou dobu mám prst na konci hadice a reguluju průtok a když omylem nasaju kamínky, tak hadici ucpu a počkám až kamínky napadají zpátky. Šlo by to stejně i jenom hadicí, ale přez trubku je to pohodlnější
Na konec hadice v akvárku nasadit zvoneček (lahvičku s odříznutým dne apod), které snižuje tah a rychlost proudění vody a na druhém konci (v nádobě na odkalenou vodu) lze prstem rovněž regulovat rychlost proudění a v případě, že je písek nasáván ucpat zcela a počkat, až napadá zpět na dno...
Ahoj, můžu mít dotaz k tomu černému písku. Mám ho v akva s krevetkami. Vypadá moc dobře, ale fakt nevím jak mám odkalovat, abych polovinu dna neodsála. Zkoušela jsem na hadičku navléknout silonovou punčochu, ale nějak to nefugnovalo. Kal se mi na dně hromadí a řasy se příšerně rozrůstají. Musím s tím něco rychle udělat. Pomooooc.
Starší reakce
Mě teda ten skleněný písek připadá ostrý, objednala jsem si vzorek a radši jsem pak koupila z flexiobkladů.
Už ho objednávám, v krevetkáriu bude luxusní
0 29.04.2010 11:33 tube – Re: souky
Já ho mám už asi rok a půl a je super.Měl jsem trochu obavy jak půjdou kytky a vše je OK.
Vypadá to jako drobné skleněné částečky(nevím fakt co to je) ale není to ostré mám mřenky a
panceříčky a žádný problém nebo újma na jejich zdraví.Vlastnosti vody to neovlivnuje.
Dal jsem do dna jílové kuličky ,rostliny ve dně drží jenom musíš trochu dát pozor při odkalování.
0 29.04.2010 09:12 souky [617] - Rostliny Starší reakce
Stačí odkliknout množství do košíku a tam se automaticky zobrazí cena dopravy ... 80kg - 554,- (česká pošta), dají se tam nakombinovat možnosti dopravy a platby.
Starší reakce
0 11.04.2010 21:30 PPro – Re: Roby
A co je ten černý hrubý z toho webu? Neví někdo, jakou má hrubost? Jsou to flexiobklad ynebo něco jiného? I když cena je tedy trochu vyšší (50Kč/kg)
www.mamejeradi.cz/…
Zakládám nyní nové akva o bjemu 250l. Dlouho jsem řešil barvu a druh dna. Nakonec jsem se rozhodl pro černou čedičovou drť C1 frakce 2-4 mm z e-shopu mamejeradi.cz. Cena 20,- kč za 2,- Kg se mi zdá poměrně dobrá. Objednal jsem toho 40,- Kg a po týdnu to mám doma. Vypadá to docela dobře, Frakce je akorát, není to jemná ani hrubé, černá drť vel.4, kterou nabízí každý zoo-shop je fakt hrozně ostrá a velká, barva bude asi taky jen tmavo-šedá . Pravda, zrnka říčního písku jsou víc zaoblené, ale na druhou stranu to není žádné rozbité sklo a pro plánovaný chov Gavůnků to bude v pohodě. Zkouška octem je taky OK. Jakmile vyřeším problém z oštípanutým rohem akvária a dojdou mi rostliny tak zveřejním rozdělanou prezentaci. Bohužel zatím nemám ucházející hlavní foto akvárka. Doufám, že to bude alspoň trochu podle mé představy. Vychvalovaný černý písek z Flexiobkladů se mi zdá dost jemný a ostrý, alspoň podle mého dojmu ze všemožných fotek na netu, osobně jsem to v ruce nikdy nedržel.
0 11.04.2010 19:04 PPro – Re: filipsi
Díky, černé plnivo si myslím problém není. Klasický černý pigment pro malíře je jemně mletá čerň kostní nebo révová, což je de facto skoro čistý uhlík, takže v akva bez problému (zvláště zalité v epoxy) To od Havla půjde určitě také. Jen jsem se pozastavoval nad tím černým potravinářským barvivem
0 11.04.2010 18:38 PPro – Re: Danila
O černém potravinářském barvivu jsem tady v diskuzi už párkrát četl, ale ještě jsem ho nikde neviděl. nějak netuším, co to je a kde se to dá koupit. Ono se moc potravin do černa nebarví, kdyžtak se používá kulér na tmavě hnědou barvu (cola), sepiový inkoust, možná nějaké čištěné jemné uhlí. Ale co bych použil do epoxy to netuším
Na černé pozadí je velmi pěkný polystyren napatlaný černým silikonem a lehce posypaný přírodním pískem, který se prsty zatlačí do silikonu. Vytvoří to matně černý efekt.Použili jsme to s úspěchem na pozadí Malawi.
Nebo se dá místo písku kokosová drť a mírně se zatlačí do silikonu. Vypadá to super a v akva to nehnije.
Do epoxy se dá také namíchat černé potravinářské barvivo nebo antuka. Držím palce.
ted mne napadla paradni vec na pozadi... uhelny prach v kombinaci se sazema a popelem z uhli. Toho mame plny sklep a kdyz to zatru epoxy, tak by to melo byt v pohode, ne? Navic ta kombinace barev je myslim idelni...takova cerno hnedo cerveno seda
I 1,2 mm na posyp pozadí je hodně, nebude to tak pěkné jako pískem a navíc na hrubším povrchu se hůře odstraňuje případná řasa
Prodává se ještě o zrnitosti 0,6-1,2 mm.. takže sice nedokážu říct, jak by působil přirozeně co do barvy nebo třeba lesku, ale ta velikost by pak asi (hlavně při výrobě pozadí do většího aq) nehrála takovou roli..
0 10.04.2010 21:41 PPro – Re: Rexistens
Řekl bych, že na pozadí vhodný nebude kvůli zrnitosti. Je na pozadí moc hrubý a vypadalo by to tedy dost nepřirozené
nedávno jsem černý písek z flexiobkladu dával, zůstal černý a vypadá dobře
Zdravim, resi se tu cerne pisky, tak se zeptam tu a nebudu zakladat nove tema.
Uvazuju o vymene soucasne ricniho pisku za ten cerny z flexiobkladu. Chci se zeptat, jestli ma nekdo zkusenost, jak vypada v kobminaci s bridlici (takovou tou cernou, nevim jak se presne jmenuje ten typ
)
a je vhodny na vyrobu 3D pozadi (klasika polystyren, silikonen nalepene vetsikousky bridlice a pak epoxid a posypat timhle piskem
chvilku jsem zkousel prochazet prezentace, jestli to nekdo nema ale brzo jsem to kvuli neuspechu vzdal...
dik moc...
Starší reakce
nevím, jaká je to zrnitost, ale od macka mám ve velkým akva černej štěrk, zrnitost tak 1-2 mm a spokojenost, kdyžtak nakoukni do prezentačky
0 17.03.2010 19:30 švíco – Re: hop
A flexiobklady jako černé nezůstanou?
jinak je to taková drobná drt...písek by měl být kulatější...ale pod vodou na rozdíl od flexiobkladu zůstane nádherně černý
já, jezdíme tam do velkoobchodu, bereme ten černý jde nejlíp, říční je taky moc dobrý....záleží na velikosti zrn podle toho na co to potřebuješ
0 17.03.2010 01:12 PPro – Re: PPro
Znáte někdo písek z této nabídky?
www.macenauer.cz/…
Z obrázku moc není poznat, co je ten černý zač. Vzhledem k nabídce i jiných barev to zřejmě bude také barvené něco jako z flexiobkladů. Ale i ten říční písek na fotce vypadá zajímavě tmavý. Viděl ho někdo v reálu?
Starší reakce
0 01.02.2010 17:33 petr – Re: tomm
Jde o to, kolik cm je tve dno hluboke
1 01.02.2010 14:27 petulevrtule – Re: fir3n
Myslím, že bohatě, já do 54 litrového dávala 10 kg. Záleží jestli tam ještě budeš dávat nějaký ten substrát a další ty serepetičky (já tam dávala pouze ten písek...a stačilo to) na to, aby kytky dobře rostly...
0 01.02.2010 14:11 fir3n – Re: petulevrtule
Děkuju všem za příspěvky. Rozhodl jsem se, že do něj půjdu. Myslíte si, že při objemovém poměru: 1kg = cca. 700ml písku mi bude stačit 15 Kg pytel do 50 litroveho akva s rozměry dna 50x25 ? Diky
1 01.02.2010 13:51 petulevrtule – Re: chuanvaldes
Pochybuji, že byť u 1 kg písku, že by ti poslali něco jiného, než nám ostatním. U toho písku podle mě hodně záleží na osvětlení akvárka, jelikož co jsem si všimla, tak je jakoby leštěný - proto se může zdát, že je někdy do bíla a modrá - hází odlesky od akvarijního osvětlení. Ale pochybuju, že bys měl přímo modrý štěrk nebo bílý. A pokud ano, není nic jednoduššího než ho zabalit a reklamovat
A jak jsi psal...25 kg písku od Dennerleho by mě stálo skoro celou mou výplatu
Do naší 200ky
A největší spokojenost je díky tomu, že je opravdu čisťoučký a nebylo ho třeba několikrát propírat...Narozdíl od prvního, co jsme měli - říční štěrk - též kupovaný, ale jinde. Což je dobré, si myslím...Než se propere 25 kg...chvíli to trvá
Petule, tak to ja mam pravdepodobne nejakou divnou smesku...
Je pravda, ze jsem bral jenom 1kg, tak buh vi co mi tam namichali... A nekecam, byli tam jak modre tak bile ulomky, prave proto me to zarazilo...
Samozrejme jsem tim nechtel rict, ze si ma poridit pisek od Dennerleho... Kupovat 25kg Sulawesi Black je vrazda...
Nereknu tak maximalne do 50l AQ to jeste jde... ale vsechno vecsi je masakr...
Ja ho mam v Nano AQ a je to parada, jsem max spokojenej... A premyslim, ze bych nahradil Fujizunu, prave piskem od nich po stehovani, kdy budu muset nanovo zalozit AQ...
0 01.02.2010 13:12 petulevrtule – Re: chuanvaldes
Tak s tím nemůžu souhlasit...V suchém stavu vypadá právě velice uměle a zpočátku jsem si říkala - pane bože, jak to bude vypadat...
Každopádně po tom, co byl do akvárka dán vypadá výborně! Ano, v některých úhlech je do hněda...Ale že by bílá a modrá ??
Jistě, že se nedá srovnávvat s pískem, který je několika násobně dražší
Ne všichni si mohou tohle dovolit a také někteří raději ušetřené peníze investují jinam...
Milosi, zase az takova parada to neni... Ja byl z neho docela zklamany, a sel do kose... V suchem stavu je hezky, ale po namoceni a osvetleni hraje vsema barvama... hneda, cerna, bila, modra... vypada to jako jemna sklenena drt... Je sice levnej, ale to je tak vse...
Napriklad s jemnym piskem od Dennerle se ani neda srovnavat... To je jako by se porovnavalo pohodli pri jizde na Sobi20 a Bentley Continental...
Mám ho ve svém mini a mohu jenom doporučit, mrkněte do mé prezentace.
0 01.02.2010 08:42 Shef – Re: Yirka
Zrovna vcera jsem si ho objednal, tak jsem na nej zvedav
0 01.02.2010 07:33 Dusyk – Re: fir3n
No tak to s tým rátaj. Prírodný to určite nie je; je farbený.
0 01.02.2010 03:19 fir3n – Cerny lesky pisek
Máte někdo zkušenosti s tímto písekm ?
www.akvarista.cz/… . Rád bych si ho koupil, ale bojím se toho, že je to umělotina. Děkuju !
v hlubockach ani nevim ze neco je... ja sem mel na mysli smer bělkovice - těčíkov, cestou na těšíkovskou kyselku, po leve strane je takova stara bridlicova skala, myslim ze je to byvalej lom... tam se chystam i na nejaky kořeny do akva, u toho pramenu jak tece ten potok tak tam se urco neco peknyho najde
ale to vse az roztaje snih, uz aby to bylo
Přidat reakci
1 ...... [9] ...... 17
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 36450x