Black molly - rozmnožování, odchov
0 22.05.2013 11:47 Kamča – Mrňata
Zdravím, už jsem tu zase
A mám zase dotaz
Včera se nám narodili malý black mollky. Zajímalo by mě, jestli jde už teď nějak poznat, jestli jsou oba rodiče black, nebo táta silver. Většina je černá, ale asi dvě jsou takový světlý s černýma flíčkama. Jde to vůbec zjistit?
Starší reakce
To víš, že to nevadí
Máme samečka i silver, black se k tomu má ale mnohem víc, tak se necháme překvapit...
Pokud se samice "spíchla" se samcem "black", tak ani ta část mláďat, která budou silver, nebude úplně čistá a v dospělosti se třeba probarví trošičku jinak, než by měla. Čistě silver z toho nebudou a ponesou si geny pro obě variety, které se trochu odrazí i na nich samotných. Ale jestli to nevadí, tak se houby stalo. Radost budou dělat úplně stejnou .
Kamča napsal: Alle může se stát, že budou všechny jenom černý? To asi ne.. Aby byly všechny jen černé, to je v oblasti veliké náhody. Je to velmi nepravděpodobné...
Ano
Udělam jí hezkou nádržku
Tak já to zkusim, snad se nebude moc stresovat... Hlavně aby porodila zdravý prcky...
A hlavne nech není tá nádrž moc malá,aspoň 15litrov.Predsa tam bude asi nejaký čas..
Bolo by fajn mať tam dostatok rastlín aby stres nemala.Možnosť úkrytu.A hlavne ju moc neotravovať.
Mám jí dát na měsíc do samostatné nádrže? Nebude to pro ní velký stres?
Skús cca na 1 mesiac.Ak sa nepošťastí,vrátiš späť.Ak ti porodí v spoločnej,odsleduj cca kedy no a podľa toho sa zariadiš.
Ano je tam sameček black molly
Kdyby ty malé byly od něj, budou to určitě ty straky, jak si psal
Alle může se stát, že budou všechny jenom černý? To asi ne...
Já bych jí chtěla přelovit, ale asi nepoznám kdy...
Hlavně bych nejásal nad tou "silver", pokud je tam také sameček k té "black"...
také byste mohla mít straky...
No nie je isté či porodí,resp.ako dlho ešte bude prenášať.Niektoré samičky skoro v spoločnej nádrži nerodia.Alebo ak aj porodia,začne sa lov na mladé.Najčastejšie pomáha prelovenie na samotku ,kde má ryba pokoj a cíti sa bezpečne.
Tak to jí budu muset sledovat, abych to nepropásla. Bohužel nevim, jak je stará. My jí máme půl roku a koupili jsme jí normálně ve zverimexu, tak moc stará být nemůže... Nezdá se mi, že by měla nějaký velký banděro, trošku větší než ostaní má, spíš ale takový hranatější...
Na nijak extra dlouho bych to neviděl. Možná týden, možná dva.Dá se to vážně jen odhadovat, ale vzhledem k době březosti, to nemůže trvat nijak dlouho. Někdy je to na samičkách vidět na první pohled a někdy méně, proto se to blbě odhaduje. Záleží i na stáří samičky a dalších okolnostech.
Jéé to jsem ráda, určitě to ale ještě potrvá, viď? Nám se silver molly nikdy nemnožily a to samé i mečovky. To máme taky tři samičky a jednoho samečka a nic, asi jsou nějaký líný
Tak mam radost z téhle, snad se všechno povede.
Ano je, poznávacím znakem je tmavá skvrna za řitní ploutví
u živorodek se dá ale říct, že jsou těhotné vždy, má tedy smysl rozlišovat jen to, jak daleko od porodu jsou (a i to jsou více či méně spekulace). Nebojte se, dočkáte se co nevidět.
0 16.05.2013 15:40 Kamča – Silver molly
Ahoj, poradí mi někdo, zda je moje silver molly těhotná? Máme samičky tři už půl roku a u téhle jediné jsem si všimla skvrny. Nikdy se nám zatím nerozmnožily, tak si nejsem jistá,...
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
Je to přesně jak píše půlpy....Jsou dvě možnosti....a obě jsou spojené s "genetickým oběhem" černého, bílého a žlutého barviva v kůži P.shenops. Když si nahledáte podobu původního zbarvení této rybky, tak zjistíte, že tam té černé, (skutečně bílé, či žluté) moc není...Tím pádem vám musí být jasné, že se jedná o proces šlechtění a genetické zákonitosti. U těchto ryb se jedná o obrovskou variabilitu možností z hlediska genetických zákonů. Pokud se k tomu navíc přidá nekvalitní práce chovatele...bohužel velmi často se do výkupů, či akvaristik, dostávají ryby, které jsou sice na první pohled celistvě černé, ale pochází z rodičů u nichž je větší či menší podíl žluté barvy v těle. No a pak se ta míchanice začíná dělit...x%žlutých, x%strakatých, x% zcela barevně vyblitých a určité procento černých, které ovšem v dospělosti prožloutnou...
U vaší rybky se jedná zjevně o to, že se sice při pořízení jevila jako celistvě černá, ale při pečlivém pohledu byste spatřil v ocasu žluté žilkování, třeba proti světlu. Protože ryba poporostla, došlo k "zřídnutí" té černé a objevilo žluté tečkování, které jste mylně připsal svatebním námluvám.
dospívá ?!
To bych neřekl protože se mu to udělalo až časem - ještě před cca 3-4 tydnama byl jako ostatní
spíš bych řekl, že není čistokrevnej
prostě má zprclý předky s Gold Mollama
prostě porodily, narodily se rybky ...
A jak se tomu říká?
Jenom pro upřesnění si pojmů, molla se nevytírá, neb je to živorodka.
0 15.03.2013 10:53 Dzusto Starší reakce
Řekl bych že je určitě vidět lépe než u Black molly
Skvrnu březosti mají všechny živorodky, jen u některých je lépe a u jiných hůře viditelná. Gold molly jsem nikdy nechoval, tak jak je viditelná u nich opravdu neporadím.
Právě že je to samička. Tak uvidíme jestli zhubne
. A ještě se zeptam, gold molla má skvrnu březosti?
Nevím jak často krmíš. Takže pokud krmíš denně vynechej 1 či 2 dny krmení a pokud "zhubne" tak byla přežraná a pokud ne tak "Je v tom".
Když nebudeš den dva krmit a břicho se jí zmenší, případně pokud je to sameček, tak je přežraná. Když je to samička a po dvou dnech bez krmení bude břicho stejné, je těhotná.
0 07.03.2013 16:01 Kamča – přežraná
Prosím vás, jak poznám, jestli je moje black molla těhotná nebo přežraná?
Starší reakce
dakujem
takze by som mal mat okolo 100 mladych Black molly
něco kolem 50ks? gatulace
porodnicku v pohode vyrobis aj sam staci natiahnut sietku na neaky ramik a daj tam kopu machu alebo neakej plavajucej rastlinky posielam priklad na inspiraciu
EDIT: a este k tym miminkam ... mne rodia samice od 15 az po 90 zalezi aka je velka a aka plodna
tak sa priprav aj ja poriadny naval rybiek ale ak by si ich nemal kam dat je z toho aj dobre krmivo.
To záleží na tom, jak velké je to akvárko, ve kterém je máš, jak je zarostlé a jaké jsou tam další rybky. Pokud máš jen samce a samici black molly a máš tam nějaké rostlinky, hlavně stonkovky, tak nic odlovovat nemusíš. Nejjednodušší by bylo, kdyby sis zřídila co nejpodrobnější prezentace tvých akvárií, pak by ti každý mohl snadno poradit.
Jistě odlovit jak samici tak samce.
Porodnička stojí 50-200Kč. Pokud chceš potěr odchovat tak potřebuješ buď extra akvárko kam ho odlovíš nebo tam necháš samičku porodit a nebo hustě zarostlé akvárko. Rodit bude asi za měsíc znovu.
a kdyz mi porodi tak za jak dlouho bude rodit znovu? a kolik takova porodnicka stoji? diky a mam pak odlovit samce co tam mam diky
Pohledej pojem "porodnička". Nebo akvo zarostlý rostlinama, kde se můžou malý schovat.
a jak mam zajistit aby je nesezrala?
Nejspíš kolem dvaceti. Může jich být míň i víc. Porodní veteránky udělají i přes padesát, ale mladé samičky můžou vrhnout sotva deset. Mě hodila první samička pavího oka jen asi 12 mladých, ale mám tři samice takže jsem měl celkem skoro 50 mladých.
no tak to se tesim a kolik jich cca bude??? tech miminek?
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 17 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 23727x