Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Kančík - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 16 Žádná další stránka   1  
Kančík - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2006 16:42 Radek – kancik zelenooky
ta samice ma od nej okousane ploutve nevim co mam delat. ja ji prave nekam nemuzu odlovit protoze nemam do ceho. prosim poratte co mam delat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2006 15:48 Žena sharon [126] – :o/
Kdo jim snědl potěr? Jak staré jsou ty ryby? Jak velké máš akvárko a jaké ryby s kančíky chováš?

Mimochodem, samec samici honí běžně, je to rituál, který stimuluje kladení jiker a není k vidění jen u cichlid, ale u mnohých jiných druhů, labyrintek, sumců...zrovna u kančíků zelenookých nebývá běžné, že by samec samici skutečně ublížil, jako třba u kančíků červenohrdlých, perleťových, salvini...kteří v podobném případě(přesně, jak uvdl Roman), viní samici za ztrátu snůšky a chtějí ji okamžitě nahradit a často samici zabijí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2006 15:42 Radek – kancik zelenooky
co mam udelat kdyz mam pludek u kancika zelenookeho aby mi ho ty ryby nesnedli.prosim o radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2006 10:32 Radek – kancik zelenooky
Plodna musi byt urcite protoze jsem mel mali ryby od nich vcera mi je prave snedli a dneska ji zacal honit. Dik za odpoved.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2006 10:31 Muž [] – C.sajica
Tak jako u většiny kančíků se zřejmě dostavil tento model:

Samička přišla o jikry nebo o už vykulený plůdek.U tatíků se stává že jsou tak rozjetí rodičovskou péčí,že při strátě potomstva nejspíš dávají za vinu samici tento stav.Chtějíse třít znovu,ale samice není dostatečně plná zralých jiker,tedy nepřipravená.Potom se zvětšuje samcova agresivita.
Řešení:

Buď vyčkáme,než se smice zaplní jikrami
Nebo můžeme přidat ještě jednu vzrostlou samici(mladou nepřipravenou napadne taktéž).Nikdy nedáme samce-to je pak zle
Pár na několik dní až týdnů od sebe oddělíme a po čase je dáme pokusně k sobě.(Z dřívější praxe se po 1-2denní agresivitě samce pár okamžitě vytřel).

Mnoho zdaru.Tito kančíci jsou z těch klidnějších a lehce odchovatelných

:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2006 09:43 Žena sharon [126] – radek
Jestliže máš jistotu, že máš pár a máš akvárko minimálně 60 litrů s úkryty, nemusíš dělat nic, je to normální. Kdybys viděl na jednom z kančíků evidentní zranění, vykousané šupiny, zakalené oči nebo extrémně okusané ploutve, odlov ho, buď to není pár, nebo je to nemocný nebo neplodný jedinec.

Přidávat ryby stejného druhu není nejvhodnější řešení, spíš je to špatné řešení, vhodné jen pro africké cichlidy. Ve velkém akváriu je možné chovat 2 samice a jednoho samce, "náhradní" samička odpoutá pozornost samce, když si potřebuje favoritka odpočinout od kladení jiker.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2006 09:09 Radek – kancik zelenooky
Mam dva kanciky zelenooke samce a samici. Samec prohani samici po akvariu a nekdy ji i kouse. Muzete me poradit proc to dela. Prosim odepiste.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2006 14:12 Heavyk1 – co rodiče?
Jirko, malý bys těžko viděl mezi kamenama, nenajdeš je jen tak, ale pozoruj rodiče, pokud hájí teritorium ap., sleduj je a v blízkosti jednoho z nich bys určitě našel prcky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2006 23:22 Jirka – díky všem,snad příště
Tak prckové nikde,bud je sežrali rodiče nebo jsou někde mezi kamínky,ale o tom dosti pochybuji,příště dám květináč s jikrama mimo,uvidíme:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2006 05:00 wampirek – poter kancika
No nam se taky vytrely, nic jsme neresili, a vyrosli nam ve spolecnem akvarku s bichirem a sumeckem zralocim. Spise jsme pak meli problem s odchytem tech malych, protoze se schovavali uz jak videli sitku. Mali v pohode odobavali rasy :-) Porad nam jich v akvarku prebyva 20 a to maji uz tak 4 mesice :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2006 00:01 Hucul – odchov
tak tak, asi pred 5 rokama jsem mel ten samy problem a "vyloveni" pomoci hadice male rybicky davaly naprosto v pohode. Odchovaval jsem je v malem akvarku, ale bez rodicu (kvuli "pocitu neodvratného nebezpečí"). Krmil nadrcenyma vlockama. A pokud vim, tak dovadeji dodnes
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.07.2006 21:04 Heavyk1 – dodatek
S tím jídlem... samozřejmě to bylo myšleno tak, že dospělé budeš krmit dál, ale artémie si s chutí dají taky. Co se týká prcků, uvidíš, asi to zní drasticky, ale když mi rodiče poprvé nejspíš kvůli nějakému nebezpečí (přestože si myslím, že nebylo) požrali téměř celý potěr, podruhé jsem malé odlovila až po rozplavání, protože se vytřeli ve velké jeskyni, kam nebylo vidět. Nevěděla jsem si rady, nakonec použila opatrně hadičku na vzduchování a malé odsála. Žádná újma, rodiče je v klidu odchovali v druhé docela malé nádržce. Už jsou zpět a malí rostou jako z vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2006 19:54 pirát – potěr
pokud se ti vylíhli ve společném akva a nestačil si párek přelovit před třením nechej je tam,při pocitu neodvratného nebezpečí , samice nebo samec část potomstva sežere ,to kvůli lepší ochraně zbylích jedinců a potom jestli máš akva zarostlé s dekoracemi je problém je vylovit,rodiče by si je měli ohlídat,krmivo dávej pro potěr a dospělím to na co jsou zvyklí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.07.2006 19:09 Heavyk1 – rada???
Nevím, zda ti tato rada k něčemu bude, ale volila bych odlovit - pro jistotu. Asi bych ale počkala, než se malí rozplavou. Artémiemi krm samozřejmě, rodiče si dají rádi do nosu s prckama. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2006 18:00 Jirka – Potěr kančíka příčnopruhého
Dneska jsem si všimnul jiker na květináči co mám v akva na vytírání.Už padá dolu potěr a zdá se mi ,že ho samička co ho hlídá bere do ůst a snaží se ho vrátit zpět.Mám v nádrži jen párek a 1samce.Mám květináč dát do jiného akva nebo to rodíče zvládnou?
Když jsem dostal potěr od kamaráda krmil jsem ho artenií(samostatné akva),čím ted,když je s rodiči potěr?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.06.2005 19:53 petr55 – ..
Je to u Cichlid normální jev, říká se tomu vnitrodruhová agresivita. Až bude samička připravena ke tření, budou zase kamarádi.
Tady by pomohlo větší avárium a víc ryb stajného druhu, kdy se agrasivita silnějších jedinců roztříští mezi ostatní ryby.

Tady je popsána agresivita u podobných druhů: aviaservis.cz/…

PV
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2005 18:18 Saiby – Kančík zelenooký
Mám dva kančíky zelenooké(samce a samici).Před tím než měli jikry neustále plavali spolu.Jikry měli v květináči.Poté se jikry ztratili a samec začal nahánět samici.Samice je neustále schovaná a pokaždé,když ji samec spatří začne ji nahánět po akváriu.Nevím čím to je a nevím co s tím dělet??? :-(

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 15 ...... [16]

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9704x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5049?od=751