Kančík - rozmnožování, odchov
0 28.02.2010 14:34 havex77 Tak mám se tam podívat nebo ne?Bojím se,aby se o ně nepřestaly starat.
0 28.02.2010 14:07 havex77 Jo a teplota je ve dne 25C a v noci 23C.
To zjistíš podle stavu jiker,musí mít v sobě viditelné embryo,rozplavat by se měly kolem sedmi dnů v závislosti na teplotě vody.
0 28.02.2010 13:35 havex77 – Jikry
Zdravím,kančík má nakladené jikry už týden,ale ještě se nerozplavaly.Jak dlouho to asi bude trvat,rozplavou se vůbec?
Starší reakce
0 22.02.2010 16:06 fuky – Re: havex77
čágo ja mám taky kančíky příčnopruhé měl sem je samostatne snad ve 25 litrovem akva a bylo to v poho krásně se vytřeli a mladý sem tam nechal 3 týdny.ted je mam ve 47 litrovem sami a a už jsou tam s malýma 3 týdny ale hodlám je tam nechát i dyýl klidně i 2 mesíce..čím dele s rodicema tim lepe rostou atd
Aha takze mas dva samce?No ja mam jednoho samce a dve samice.Mam je asi ve 140 litrech zatim nez poradne povyrostou.Ale k veci kdyz to mam takhle a samec se vytre s jednou samici tak napr je necham ty maly poradne rozplavat a treba po 14 dnech je odlovim nekdy i driv ty maly rybky samozrejme a jakmile je odlovim samec se vytre s tou druhou samici a tak to pokracuje porad.Takze kdybych chtel tak jich mam kolik chcu
0 22.02.2010 15:46 havex77 Mám 2 samce a jednu samici
0 22.02.2010 15:46 havex77 Nádrž 35l,vím že je to málo chystám větší.Až odlovím toho samce,bude pouze třecí pár.
Ted jeste mas dve samice a jednoho samce?
Aha uz to vdim 3 kancici 35 litru
A jak mas velkou nadrz kolik jich tam mas?
0 22.02.2010 15:43 havex77 Ne,to je poprvé co se vytřeli.
A maji uz nejake zkusenosti s vytiranim popr s odchovem?
0 22.02.2010 15:41 havex77 Mam kanciky zelenooké,jsou tam sami.
Jaky mas kanciky a s jakejma rybama v jake nadrzi???
Me se kancici pricnopruzi trou jak o zavod a jikry tam nechavam rodice se o ne staraji a ostatni ryby vyhaneji.Poter se vylihne za cca 3 dny a rozplave taky tak aspon co sleduji na mem akvariu.
0 22.02.2010 14:46 havex77 – Jikry
Tak kančíci konečně nakladly jikry.Dnes odlovím zbylého samce aby je nesežral,stejně ho oba vyhánějí.Jen mám strach aby jikry nesežraly rodiče.Cichlidy se většinou dobře starají o potěr.Nemusím se tedy bát?A za jak dlouhou dobu se asi rozplave?Děkuji
Starší reakce
Děkuji za radu, snad to bude opravdu tak..
Tak to je ještě radši nechám v miníčku,odrbané rybičky nerada
Je to tak, u klasických sp. je to přesně ta hranice, kdy větší ryba třeba ochutná, ale odnese to maximálně ta jedna malá rybka. V té velikosti už jsou dost nepoživatelné. Nicméně opravdu mladí od narození tak po 1,5cm jsou likvidováni systematicky a přežijí tak 2-3 z vrhu.
To: mobydick - pokud se tvému upřesnění dá rozumět tak, že ancíčci mají 1,5cm, tak by jinému potěru (byť ještě menšímu) ublížit neměli.
0 10.12.2009 12:31 kreten – Re: zelvik58
No pokud se dvoucentimetrový ancík bude kmitat pod nosem vzrostlé skaláře, nemusí být vždy jisté, že svou troufalost někdy zopakuje. Záleží na tom, jak ta skalára má velkou hubu.
Ale už by měl mít v této velikosti docela tvrdý krunýřek, tak by to žvejknutí přežít mohl
mohl jsem to napsat hned, tak jen doplním že ancíky které chci dát k potěru kančíků jsou mrňata, mají cca. 1,5 cm. ale nejsem si jistý, tak se radši ptám zkušenějších
Koukám,že jsem se zeptala poněkud nesrozumitelně,mám malé krunýřovečky kolem 2cm,chtěla bych vědět jak musí být velcí aby pro ně byla bezpečná společenská nádrž,kdejsou právě 2 dospělé lorikárie a dva větší skaláři.
0 10.12.2009 11:32 kreten – Re: traktorysta
co je to mladý???centimetrový ancistrus žere cyklop zcela bez prolémů, proč ne potěr kanců?
pokud jde o "mladé" ancíky, tak je to podle mě téměř bez rizika.
No nazdar a já myslela že baští jen mrtvolky.Tak bych se chtěla zeptat jak velký musí být potěr krunýřovců aby jim nic neudělaly.
0 10.12.2009 11:09 kreten – Re: mobydick
Záleží na tom, jaký je to kančík a jak velcí jsou to ancistrusové. Každopádně bez rizika to není
Byl jsem překvapený, když jsem neměl kam přelít týdenní potěr skalár a nalil jsem jej k červeným lórkám a ty velmi konsolidovaně utvořily půlkruh a natlačily potěr do kouta začaly hodovat
Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o radu. Jelikož jsem se poprvé rozhodl odchovat potěr kančíka, přelovil jsem je do 50l akva. Jsou zhruba 14dní staří a chtěl bych k nim dát dva mladé ancíky aby akva nekvetlo. Jen nevím jestli by ancík potěr nesežral... Moc dík za pomoc.
1 08.12.2009 19:40 Libor123 – Re: lukes
Ahojky.
Připíšu moji zkušenost s Kaňoury. Moji Kaňouři když se vytřou, tak je to úplně v pohodě. Jednak mám dost velké akva a je dobré mít dost úkrytů. Mám akviško 480 litrů, tak je to o něčem jiném, ale taky se občas honí. U mě honí spíš samice samce. Ale mají svůj koutek kde jsou a nikoho tam nepustí a prohání ostatní ryby i Kančíky perleťové. Jsou agresivní jen v době tření a péče o potěr. Jinak je to v pohodě. Jinak pokud chceš odchov aby se podařil, tak je dobré dopřát rybám klid. Čili druhé akv. , ale jsou schopni uhlídat potěr i v společném akvárku. U mě jsem je měl v 360 litrech a uhlídali to v pohodě. Potom další tření neuhlídali a teď zase hlídají. Tak jsu zvědavej jak to teď dopadne. Ale snaží se. Pokud mají nějakou zkušenost a nemají mladé poprvní tak je to v pohodě. Ale jinak i když se stane a neuhlídají to nic si z toho nedělej, budou se třít za měsíc znova. Aspoň u mě to tak funguje. Tak pokud bys něco ještě chtěl písni do vzkazů a můžeme hodit řeč. Libor
Proč je chcete dát do samostatného akvária?
V jakém akvárku je máte nyní?
0 08.12.2009 18:38 miky2245 – Kančík příčnopruhy
je to samec je trochu agresivni a mam i samicku mam je dat do samotneho aqua na boku nema nic oranzoveho
Starší reakce
lukes napsal: mam problem mam maly kanciky samice je do vcerejska hlidala porad a dnes ji sames furt prohani a mlati se a ta samice je hlidala jako oko v hlave nevite cim to je?
Jestli je máš v málé nádrži tak jí odlov Je to rodinná hádka a může jí i ubít ale to jen v případě že se nemůže schovat tak abi na ni neviděl.Tyto hádky se stávají někdy u mladých ryb.Při dalším výtěru by to uš mělo bejt v pohodě
Jinak je to asi nejodolnější ryba co znám mimo Karase
Starší reakce
0 24.06.2009 19:22 Vak. – Re: lukes
A krmíš tie mladé vôbec?
pokud se dobře krmí, tak ne víc jak za měsíc.....
Starší reakce
0 19.06.2009 08:02 visek – Re: visek
ja te nechal at se staraj.v akva.byli dalsi ryby a koukam ze jsou schovany v kytkach a v pohode.uz maj aspon 1 cm a porad se one staraji
0 16.06.2009 20:40 Alligator – Re: lukes
Jen tak to není...
Až jednou budeš mít manželku a děti, tak si je taky budeš hlídat a nikoho k nim do domu nepustíš
A oni mají své teritorium a tam taky nikoho nechtějí (to teritorium je většinou kam vidí a na ten dosah prožene každého)
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9709x