Kančík - rozmnožování, odchov
Možná to bude znít divně, ale o jakou že to jde rybu ?
Pod pojmem perleťák mně napadá jen Čichavec perleťový a ten se na kámen nevytírá.
Tak jen abych byl v obraze.
Dík
0 17.03.2009 00:02 RAP – Re: libca
Jestliže se jedná o mladé ryby, není to nic neobvyklého. Teprve po 3.výtěru bych to začal řešit, ale v první řadě podmínky chovu.
0 16.03.2009 21:57 libca – Tření perleťáků
Starší reakce
0 01.03.2009 16:50 libca – Re: forbel
Přesně to samé se mě stalo asi před měsícem. Kaňouři se vytřeli ani jsem to pořádně nezaregistroval. Nechal jsem je ve společném akva s Tlamovci a perleťáky. Musím říct, že statečně odhání případné vetřelce. Ale Tlamovci si jich nevšímají. Ale občas to chytne i perleťák. A zrovna včera se vytřeli i perleťáci. Může někdo poradit za jak dlouho se perleťáci rozplavávají? No myslím, že to bude dost zajímavé.
0 28.02.2009 22:51 marsz Je to strašně pěkné, když se rybky třou a malým se daří, ale co potom s nima? Kančíci jsou príma, ale kdo si je dnes vezme domů? Sám jsem zkrmil asi 200-hlavé potomstvo kančíků a vidět ten smutek rodičů mě vyléčil. Argh
0 28.02.2009 21:31 Kinga Ja mam lahev v akva a tam mam skolku. Dodivej se jak to vzpada u mne na fotkach. Udelej dirky at voda muze sem a tam. Hodne stesti.
No ještě jsem sem dal jedno foto, více v mé prezentaci nádrže.
Asi před 4 dny jsme zjistili, že nám v nádrži cosi plave a hle oni to byli mladí kančíci příčnopruzí, foto u mé nádrže. Tipnul bych že můžou být tak maximálně týden starý, ale pokud to někdo odhadne líp ať napíše. No jen teď nevím co s nimi. Vůbec mě nenapadlo a nevšiml jsem si příznaků, že by jsme mohli čekat přírůstek, už jen proto, že ten pár je spolu tak maximálně 2 měsíce a taky proto že jsou docela mladí. Poradťe, jestli se je mám pokusit nějak vylovit a dát do samostatného akvária, válí se mi doma momentálně prázdná 60l. A nebo je mám nechat napospas přirozenému výběru? Je pravda, že rodiče je srdnatě brání a kdokoliv jen proplave okolo tak ji schytá. Díky za rady
Starší reakce
Nemusí,
pořád se jedná o stejnou rybu.
Oni prežijú skoro všetko a všetkých
ahoj, ja mam xantoricku formu, samcov. ci im mozem dodat obycajnu samicku, akebo tiez musi byt albin?
Starší reakce
0 19.12.2008 20:36 Danuška – Re: RAP
vyřešila jsem to... více jak půlku jsem mladých odebrala, jasně že do vody z původního akva, část jsem jim nechala ať rodiče netruchlí, nyní je krmím artémií, tak snad něco vypiplu, díky za radu
0 18.12.2008 18:54 RAP – Re: Danuška
Zvládnout by to mohl. Pokud je přelovíte, tak akva musí mít stejné parametry vody.
0 18.12.2008 17:03 Danuška Mám 600 l akvarium, se spoustou úkrytů, mám tam kančíky příčnopruhý, dva vrubozubce paví a bohužel mi dnes vyvedl kančík zeleonoký asi 30 mladých. Chci se zeptat, jestli mají šanci se o potěr postarat, mám je odlovit a dát raději do jiného akva? Mám zaběhnuté s rostlinama. Neublížím jim tím? Děkuji
Starší reakce
0 22.06.2008 20:26 marsz Jestli s nimi máš nějaké plány, tak se dají odkalit.
nojo, ale jestli ještě před rozplaváním když jsou na jednom místě nebo až potom po rozplavání
0 22.06.2008 16:32 0 – Re: TomášB
Přelov.
Starší reakce
0 20.04.2008 11:34 Andynka – Kančík příčnopruhý - mrňata
Ahoj ... Moji kančíci nakladli jikry. Už jednou je sežrali, ale ted obstojně zůstaly tam kde jsou. Chtěla jsem se zeptat, čím je krmit, jestli se mi rozplavou a zda je mám pak třeba přelovit do jiného akvárka nebo je v tomto nechat. Bylo mi doporučeno, abych je v tomhle nechala, ale radějise chce zeptat, jestli se tu najde někdo, kdo s tím má zkušenosti. Děkuji
Starší reakce
0 16.04.2008 00:28 miro03 – Re: gastan1409
Pokial sa Ti vytru tak ich prelov do inej nádrže s vodou s akvária kde sa vytreli a prenes ikri budu mat vetší klud no mal som páry ktoré mi vodili v spoločnej nádrži ale to chce velku nádrž a množstvo ukrytov.Boli až taký vzorný rodičia že ostatné ryby nemohli cez pol akvária a to boli v akváriu akary modré,hnedé,perlovky červené,kančíky perletové,kančíky červenohrdlé.Na slovensku som mal s nimi jednodruhové akvárium 12 chovných párov v 800litrovej nádrži a dokázali sa starat o poter bez toho žeby si požierali ikri a to boli kolkokrát vytreté na koreni 4až6 chovných párov naraz vzdialených od seba do 30cm a dokázali si ustrážit mladé.
Nejspíš jim to ostatní snědli.
0 15.04.2008 20:38 gastan1409 – Re: frmol
nevadi aj tak ti dakujem
0 15.04.2008 20:30 gastan1409 – Re: frmol
ako nemoze byt neplodny ked tam mam dvoch samcov a styri samicky.jeden krat sa mi uz vytreli,ale stolkych ikier iba 6 ryb.Za 1 mesiac mi nakladli uz 2krat a stale nic.nechapem to.
0 15.04.2008 20:22 gastan1409 – Cichlasoma nigrofasciatus (Kančík příčnopruhý)
Prosim o radu:Ako mam odchovat tento druh ryb.Vobec sa mi to nedari.Nakladli mi na kamen ikri uz niekolkokrat a zakazdym mi uhynuli.Rodicia sa o potomstvo staraju.Co mam a co nemam robit.Dakujem.
Starší reakce
0 10.03.2008 18:33 Blažena Ahoj bacha na sumečky ti mi vysali většinu jiker musel jsem je přelovit třinácti centimetrovej péřovec je vysal na dva přejezdy . jinak přeji příjenmou zabavu. Jo a jestli jste z okoli prahy tak prosím o jeden pareček az budou. mě už umřeli. muj tel 775350660 a na burzach jsen je uz dlouho neviděl. Dekuji
Starší reakce
0 09.01.2008 19:20 vejvi – Re: .:Hugo:.
Jestli tam nemas nake jine ryby tak to tam nech jak to je. A jestli tam nake ryby mas tak to prendej ale ty jikry musi mit porad vodu a kdyz to budes prendavat tak to je spatne kdyz budou na suchu to ti zemrou.Musis ty jikry prendat do stejne vody jak mas v tom akva co se ti vytreli. ALe ja bych pockal az se poter zacne hybat a az pak bych to prendal.
Starší reakce
0 09.12.2007 11:47 rolandmynar – Re: RAP
Je to možné, ale i tady se o tom několikkrát Malawisti bavili, že to dělají běžně (někteří).
0 08.12.2007 22:33 RAP – Re: Malapa
Skoro půl hodiny jsem hledal článek, který napsal Radek Blažko. Jedná se o Pseudotropheus saulosi Red Coral. Je to v ATF 2/2006. Píše o tom jak přišel o téměř všechny samice, protože nedokázaly vypustit mladé a uhynuly i s nima.
.
0 08.12.2007 12:48 rolandmynar – Re: Malapa
Jasněže, chovné stabice (velké) tak fungují všechny a se samicema problém není.
S těma tlamovcema to není tak horké, spíš je to jeden z tradovaných mýtů. Měl jsem několik druhů tlamovců z Malawi a všechny samičky, byť prokazatelně pocházely z chovů kde se všechny samice vyklepávaly, bez problému donosili potěr ve společné nádrži. Ani přelovení do malé nádrže, kde potěr vypouštěli, je nijak nestresovalo, aby potěr sežraly.
0 08.12.2007 11:19 RAP – 4 Hugo
Záleží jestli chceš mladé odchovávat. Ryby odchované bez rodičů mívají problém sami odchovat mladé. Hodně problémů to nadělalo např. u skalárů, Akar hnědých, ale i u tlamovců vyklepáváním samic. Nehledě na to, že takové ryby bývají agresivnější. Pokud se to stane mně ve společném akva, nechávám to osudu. Když chci udělat odchov, přelovím pár zvlášť.
muzu otazecku,nebudou se pak napadat kdyz e dam do tak maleho akva?a proc by se meli odchovavat bez rodicu?jeste jsem nikde neslysel ze by to melo nejaky dopad na dalsi generace...
jo a ta vytiraci nadrz by mela bejt jen s ukrytem a technikou asik co?bez sterku?
0 07.12.2007 20:53 rolandmynar – Re: Roman
Já se jen zeptal, protože moje Akary modré ani Kančíci příčnopruzí to nikdy nedělali a vodili mladé po AQ spolu. Kančík akorát potřeboval skoro současně 3 samice. Prasák. Zatímco s jednou měl mladé, tak už mezitím zalétal za sousedkou.
0 07.12.2007 20:14 rolandmynar – Re: .:Hugo:.
Kančíky zelenooké jsem nikdy nechoval, ale můžu vědět, proč vylovuješ samici? Oni se nestarají o potěr spolu?
na akvarium se muzete podivat ke mne do profilu...
samicka je prelovena a bude tam dokud jikry nekdo nesezere,pak vezmu i samecka a dam do akvaria s sklenenou deskou napris,aby se videli agresivnejsi rybe tam nedam ukryt a po nekolika dnech prepazku oddelam...takhle je to popsano v literaturach o cichlidach.
0 07.12.2007 19:21 rolandmynar – Re: Nobody
Kvůli tomu odbytu je neodlovuji.
Byli mezi tlamovci a nevím kam bych všechny odlovil a nyní jsou v AQ kde je 5 mečovek a 10 parmiček a ty bych taky neměl kam dát. Přirozený vývoj je nej si myslím. V přírodě jich taky přežije třeba jen 5 proto mají třeba moje Akary modré 1000 jiker ne?
Přidat reakci
1 ...... ...... [14] 15 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9709x