Přihlásit se RYBICKY.NET »

Kančík - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Kančík - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marťas2Re: LiborSprysl
Dobrý den ještě něco, neberte si to nějak osobně, ale mě tady umírá kančík na nějakou nemoc a Vy mě tady zatěžujete nějakými soudružkami. A to že se Vám ten samec nezdá jako chovný, to mi je celkem jedno, protože s cichlidamy teprve začínám, ale pro mě to byl prostě samec, který je součástí chovu a je mi celkem jedno, že třeba neodpovídal všem předpisům, nebo že se někomu nelíbí. Tento Váš přístup k mladým akvaristům (je mi 13) se mi moc nezamlouvá, ale jak sem již napsal neberte si to nějak osobně, je to pouze můj názor. Marťas2 :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - LiborSprysl Re: marťas2
To není argument...i u lidí jsou domácí zabijačky v rodinách s dvěma, třema i více dětmi.... ano
Ahá:), no ale je to divné již jednou se spolu vytřeli.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: marťas2
Ten dotaz jsem myslel naprosto vážně...i samice hocha dovede dobít a pak už je jen krok k tomu, aby se odřeniny zaplísnily...na nějakou plíseň to vypadá a je to jev i u nigrofasciátů dost běžný, zvláště pokud nejsou ryby stejně velké a silné...On to taky moc chovný samec není, páč je to dost prcek...tak by se nebylo co divit ;-)
:) Velmi vtipné.. a nevíte náhodou co je to za nemoc ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marťas2 – Kančík - nemoc
Fotka k příspěvku Dobrý den, můj chovný samec, který byl ještě včera čilý je dnes nějaký divný a úplně změnil zbarvení a má na sobě nějaký povlak, nevím co to je, nevíte někdo co to je a jak můžu samce zbavit povlaku ? (zatím sem ho dal do karantény)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - marťas2 – krmení kančíků
Dobrý den, chtěl bych se zeptat čím mám krmit potěr kančíků, jsou velcí asi 2,5mm až 3,0mm. Děkuji za odpověď. :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: petr25
To se stává i v lepších rodinách...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petr25Re: LiborSprysl
Tak se mi nakonec vikulili ale je mi divne proc ne to 8 krat nepovedlo
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: petr25
No pak už zbývá jen doufat, že se to jednou povede...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petr25Re: LiborSprysl
Koupil jsem je jako chovný pár a hrbohlavy to jsou 100%
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: petr25
V těch centimetrech to nebude...Jikry na fotce mnoho neřeknou. Jak jste k nim přišel? Ptám se z toho důvodu, že někteří "chovatelé" pro zpestření spilurusy kříží s dalšími ze skupiny a tam bývají někdy se třením problémy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petr25Re: petr25
mám zaslat foto jiker???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petr25Re: RAP
je to pár na 100% samec má 12 cm a samice 6 cm
 Reagovat na tento příspěvek 5  - RAP
Jen jsem zapoměl, jseš si 100% jistý tím párem? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: petr25
No dá, třeba podle toho, že budou neoplozené jikry... ;-) Tvrdá voda jim moc nevadí...
Hodnoty vody přesně nevím ale je to tvrdá voda ,da se nějak poznat jestli je samec neplodný.
 Reagovat na tento příspěvek 5  - RAPRe: petr25
Hodnoty vody, neplodný samec ..... hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petr25 – kančíci a jikry
Dobrý den mam par kančíků hrbohlavých už se mi nekolikrat vytreli ale vzdy 3-4 den jim jikry splesniví čím to může být????

Starší reakce

Myslím si to protoze si porad cisti jeskynku a samice ma poradne velke kladelko.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: petr25
Jak si přišel na to, že se vytřou zrovna v noci? Jinak tma jim vadit nebude, oni vědí nejlíp co jim vyhovuje.
Jako u každých podobných cichlid. Samec se předvádí před samicí, odhání domnělé i skutečné soky, občas i samici. Později společné hledání a testování vhodného třecího substrátu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petr25 – kančíci
Dobry den mam par akar a vypada to ze se mi dnes v noci vytřou nebude jim při třeni vadit tma .A ještě prosím jak vypadají námluvi u kančíkú Heros sp.Rotkeil za odpovedi dekuji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marťas2 – Kaančíci
Tak už se mi asi kančíci ůspěšně vytřely, takže je to asi pár, ale bude asi mladý, takže to odhaduju jen na pár jiker, ale i tak to potěší :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP – pro marťas2 a Lagron
www.akvarko.cz/… Vzpoměl jsem si na tuhle prezentaci, jsou tam fotky krásných kančíků. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: RAP
A rázem byli na světe Amatitlania nigrof. smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LagronRe: RAP
Díky za info já mám formu "klasickou" takže šedo černou jen samice má šupiny do rezata...

Jinak marťas ty ryby jsou za trest nefungujou ani v 200+ litru se nesnesou s jinou rybou (když se vytřou zaberou většinu akvária a zbytek ryb je v jednom z rohů - Sajiky ani Mnohotrnné to nedělají) u mě po pokusu putovali z5 do malého akvária kde jako jediná ryba fungujou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: RAP
Abych se ještě doplnil ohledně různě barevných příčnopruhých.
V roce 2007 publikoval J. J. Schmitter-Soto revizi kančíků. V ní v podstatě rozdělil ryby tehdejšího druhu Archocentrus nigrofasciatus na 4druhy. Podobné ryby žijící v Nikaragui, Kostarice a Panamě patří k jiným, nově popsaným druhům.
Samozřejmě se k tomu musí připočítat mezidruhové křížení, ke kterému došlo v populaci v minulých generacích.
Nutno dodat, že autor pracoval s morfologickými a anatomickými znaky, nikoliv molekulárně genetickými.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - blegon Re: marťas2
Martine v pravo je na 100% samise v levo by mohl byt samec ale ma pekne okousane ploutve ale mohla by to byt i samice tak padesat na padesat. Ondra
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: Lagron
Jsou takhle barevné populace.
Jinak souhlasím s tou samicí vpravo. Vlevo by měl být samec, ale vzhledem k velikosti bych za to ruku nedal.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marťas2Re: Lagron
No, všiml sem si toho žlutého pruhu na ploutvi a je to asi nějaký odraz, protože ve skutečnosti jsou normálně do modra.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LagronRe: marťas2
Buď máš nějakej barevnej foťák nebo blbě vidím ale to není čistej příčnopruhej navíc je to na rozeznání pohlaví moc malé...

Mám pár a 40 mladých hned vedle monitoru...

vpravo je na 99% samice...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marťas2 – Kančík
Fotka k příspěvku DObrý den, tak už mám fotku obou ryb z boku, děkuji za odpověď. :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: marťas2
Abych trochu potvrdil, že se mi těhle rybách někdy i zdálo :-), bez čekání na fotku z boku...na samici dávám víc než 80% smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marťas2Re: RAP
Dobře :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: marťas2
Nemusíš je fotit najednou, ale chtělo by to z boku.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marťas2 – Samec a samice, nebo dvě samičky ?
Fotka k příspěvku Posílám fotku druhá rybky(nepodařilo se mi je vyfotit najednou):-)

Reagovat na tento příspěvek 4  - RAPRe: tomas123
Trochu klidnější a slušné vyjadřování by neškodilo.
Navíc má Libor pravdu. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marťas2 – Samec a samice, nebo dvě samičky ?
Fotka k příspěvku Dobrý den, prosím vás chtěl bych se zeptat zda se jedná o pár kančíků příčnopruhých, koupil sem je v sobotu ve zverimexu, kde se mi již několikrát stalo, že sem místo páru obdržel dvě samice, nebo dva samce, tak se raději zeptám, díky za odpověď.. :-)

Reagovat na tento příspěvek 2  - LiborSprysl Re: tomas123
Pán je inteligent...nemá argument, tak cituje cosi...odchoval jsem jich cca 10 000 za tu dobu, co jsem se jim věnoval, a kdy za ně ještě byly peníze...Nepodařilo se mi jich zbavit dodnes smich ...takže nějaké citace jsou mi fakt ukradené (vosle) měl jsem je fakt všude, a tudíž mne v tomto nepřesvědčí nikdo! K tomu červenému (nikoliv oranžovému) břichu přicházívá samice ve velikosti cca 3,5 cm a má je do smrti.

ad citace...samice jsou menší, barevnější... to asi mají jakou barvu? Ježíši...nejhorší je srážka s blbem!
Guinese si dám raději točeného, než abych se cpal do něčeho, co neumíš ani opsat! smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomas123Re: LiborSprysl
POHLAVNÍ ROZDÍLY:samice jsou menší, barevnější, plnější v bříšku. Mají tyrkysovou řitní a hřbetní ploutev a na břiše oranžové nebo žluté "třpytky“, ocasní ploutev je krátká, zaoblená. Barevné znaky si zachovává i ve formě xantorické. V období, kdy samice pečuje o potěr, své barevné znaky ztrácí, stejně jako v době, kdy není připravená se třít a je podobná mladému samci. Samci mívají delší hřbetní,ocasní a řitní ploutev, jsou celkově větší, mohutnější. Starým samcům nebo samcům v době, kdy svádějí souboje o teritorium a postavení, vyrůstá na čele tukový hrb. V období tření nebo souboje samci ztmavnou až zčernají, zbarvení samic se naopak stane maximálně kontrastní. Obě pohlaví mají hřbetní a řitní ploutev zašpičatělou. Zbarvení bříška samičky se začíná rýsovat po třetím měsíci věku.
 Reagovat na tento příspěvek -1  - tomas123 – Re: LiborSprysl
Ty vosle jestli mas samici ktera ma furt oranzovy bricho tak se jdi zapsat do gynesovky . :-P
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: tomas123
Je to roslišovací znak samice od samce, i mimo období tření!
Fotka k příspěvku

Fotka k příspěvku To teda neni pravda kdyz vodi mlade nebo neni ve trení tak má stejné zbarvení jako samec!!!!!!!

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: tomas123
Ona má břicho dočervena stále...to nemá s třením nic společného
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomas123Re: marťas2
jestli ma samice oranzove bricho tak predpokladamze mas pricmopruhe jak ma samice oranzove bricho tak se ti za chvili vytřou .Budou se ti třít poprve??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomas123Re: marťas2
teplota je ok
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: marťas2
Kterých kančíků?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marťas2 – Kančíci - odchov
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na kolik stupňů mám topit v akváriu, když tam mám jeden pár kančíků a samice už má úplně oražové břicho, zatím topím na 26°C.
Díky za odpověď Marťas. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - DeNNI85 Re: LiborSprysl
uvidím, udělám to nejspíše tak, že odsaju vodu ze stávajícího akvária a zvednu o trošku teplotu a uvidím co to udělá.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9745x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5049?od=189