Počet ryb do akvária
Ten potěr bude zobat i ta beta. Betta uloví i krevetku, která má opravdu rychlé reflexy.
Tak, beta, či beťák bude sem tam sestřelovat i dospěláky, hlavně třepetající se ocásky samečků jsou zajímavým cílem. Ovšem, jak zde zaznělo, je to individuální a nemusí to platit. Navrhl jsem variantu, kdy bude redukován případný potěr endlerek, ale jinak nic.
Jako že bych tu samici dal pryč a dal tam cichavce?
velikostiAha.Nepřečtetl jsem si na jo koho byla mirena,ale i tak samici mám asi 7měsíců a zažila dva samce takže můžu potvrdit že je to individuální.u prvního samce to bylo tak že si utvořil teritoriumo velikisti 10-15x15cm (délkaxšířka)a když samice vplula do jeho teritoriatak zji zahnal.Druhý samec.S druhým samcem neměli teritorium a každý si plaval jak chtěl.Někdy proplavali jen pár cm od sebe a nic si neudělali.Spíš jako by vůbec nebyli teritoriální.A když už ses do debaty zapojilco si mmyslíš o těch endlerek?
Co takhle místo toho "trápení" s bojovnicema to udělat schůdnější cestou a to pořízením páru čichavců zakrslých, nebo medových?
Odpovídal jsem Jáje, která navrhovala ještě jednu samici a KLUKA. Vraždu jsem nemyslel, jako útok na někoho. Snažil jsem se tím vyjádřit situaci, která v akváriu s největší pravděpodobností nastane.
Nevidím důvod se rozčilovat
1.pár může být od 30litrůasi zzáleží na konkrétním samci
2.JÁ NEMÁM SAMCE.MÁM JENOM SAMICI.
No praveze me se za tři roky u mě vystřídali 4samci takže se jim moc nedaří.Tak sem chtěl dát nějakou hejnovku jenže razborky ani nešli vidět a pak je otrávili zvýšené N látky.Tak jsem hledal a strašně moc se mi zalibili endlerky.
Vražda.
To nedělá dobrotu, pokud neplánuje odchov. I u mě v 64ce, která je zarostlá má samice co dělat.
A co kdybys raději koupil ještě jednu samici betty a případně jednoho kluka? To by byla určitě lepší varianta.
Ahoj chtěl bych si k bojovnici-samice,5pancéřníčkům skvrnitým koupit(vím že je brzo na porizovani ryb) zivorodky endlerovy.Někteří mě možná sprdnou že chci zivorodky dávat k bojovnici(spindira x cistota),ale já si nemyslím že to bude tak zlé.Akva 54l středně rostlin + přidám plovoučky údržba:každý týden výměna 20z42litrů,odkalovani dna co dva týdny(ale kdyby to byla potřeba budu co týden)(teď už)mám výkonný filtr a velký biomolitan.I když jsou to zivorodky nejsou prý až tak velcí spindirove jako pqvi oka a tolik se nepremnozují.No myslím že vše důležité už jsem řekl.Teď jen nevím kolik těch zivorodek endlerovych koupit.Nemyslím si že to záleží jen na prqvidlu 1litr.na 1cm ryby,ale i na údržbě technice rostlin(vstřebávání odpadních látek a dusíku)a co jsou to za ryby.A jak se.znám tak bych to s počtem přehnal,proto se radši zeptám.
Starší reakce
V atlasu se to pise celkem jasne. Mas tam uvedeno 120l a chovat 4 a vice kusu. Prece to tam nebude uvadeno pro 1ks, kdyz mas mit minimalne 4ks, aby to bylo jak byt ma.
Celkem logicky, kdyby na kazdou jednu malou Tetru bylo potreba udavanych rekeme minimalne 50l, mnozi z nas uz by se domu nevesli, nebo si udelali rekvalifikaci na vodnika
.
Zdravím, mám dotaz ohledně Anténovce barevného. Mohu mít těchto jedinců 4-5 v akva 100x40x40? A ještě takový všeobecný dotaz - v atlase ryb zde na Rybičkách se vždy uvádí minimální velikost nádrže. Je to velikost na jednu dospělou rybu? Nebo je to bráno třeba na jedno hejno (4ks a více) daného druhu? Děkuji za info.
Starší reakce
ono právě ty dánia,jsem koupil o víkendu na akva burze,pač jsem je nikdy neměl a co se týče těch mecháčů,ty nechám dožít a nebo je někomu daruji a mečovky to je další věc,to je ryba,která vždy u mě dlouho nevydržela,ale ted se drží zuby nehty
každopádně rostliny budu ještě přidávat postupem času,ať to není takový finanční šok pro moji peněženku
Jestli to bylo mysleno vazne, protoze tohle jsme povazovali opravdu jen za moznou provokaci, pomoc opravdu potrebuje. Jednak ty ryby do tak maleho akvaria nepatri, uz takhle je to spatne, a nejen ze tam nepatri dalsi ryby, ale ani ty co tam jsou. Dalsi problem je pH vody, uz jen Ancistrus a Tlamovci, kde je jedna ryba s pH pres, tam jeste druha ani nezacina. No a kdyz si jeste vezmes snasenlivost treba Tlamovcu (druh nevime, ale i tak)...
Uznej, dalo se to z pohledu uz i alespon poucenych brat jinak? Takze jestli jsme Ti ublizili, ber to tak, ze to mas za ublizovani rybam a pojdme s tim neco udelat. Ja ted na cas mizim, ale verim, ze po tomhle Ti uz nekdo poradi a nakonec v akvariu budou plavat ryby, ktere tam patri (pokud jsi ovsem ochoten jit ryby vratit ci darovat, a poridit vhodne).
Nerad kecám někomu do osádky, každému jak se to líbí jemu, pokud se o to umí postarat, ale myslím si že bez mečovek a mechovek by to bylo lepší, k tomu přidat pár parmiček siamských(černopruhých) v hejnu vynikají lépe a doplnit počet bud neonek a nebo danií (popřípadě dania pryč a neonek dvojnásob). Pro čichavce je takové akva ok, ale z mé vlastní zkušenosti se mi chtěli pořád třít a samec odháněl vše z půlky akva, za 2 týdny se třeli snad 3x a pak museli pryč. Pokud se ti zdá, že máš přerybněno, tak já to vždy kompenzuji počtem rostlin, valisnerií a nebo velkým počtem stonkovek do pozadí a vše je ok
Můj názor
0 04.06.2014 18:14 Danda Děkuji za radu.Syn s tím začína potřeboval poradit a myslel jsem že od toho fora jsou.
Tady jsem se asi spletl jste jedničky
hodnoty byly už téměř stejné a když jsem u všech dál jejich max délku a při ,,vzorci 1cm/1l vody,, tak mi vyšlo,že toho mám moc
Pojďme na to jinak. Podívej se do atlasu na jednotlivý druhy, který plavou ve Tvý nádrži a udělej si takovej průsečík hodnot vody, prostorových nároků a doporučovaného množství, ale jestli je to moc obtěžující, určitě se někdo s názorem najde. Za mě prozatím takto.
Zdravím vážení aktivisté,mám 200 l akvárium a mám v něm 20 neonek obecných,5 mečovek,3 ancistruse,2 parmičky siamské,2 cichavec modrý,2 tetry Mechove,5 danio a 2 panceřničky,tak se chci zeptat,zdali je to moc a nebo málo a které ryby jsou nevhodné vůči sobě,předem děkuji
Starší reakce
A nebo myslite ze bych se mi jich tech sest veslo..? :/
Dobře šéfe už mlcim..
pokusim se je nekam darovat...
Mě neukecáš.
Je třeba aby se vytvořila sociální struktura a pro to je vyšší počet daleko vhodnější.
Šest se mi jich tam uz asi nevejde.. :( stacili by 3 - 4...?
Sice je to mimo téma, ale na tom substrátu bych se nebála přitlačit. Máš 50 cm výšku, takže ve předu klidně 5 a vzadu 7-10, aby i vyšší rostlinky měly dostatek prostoru pro kořenový systém.
Skaláry nejsou párový ryby, ale hejnový, takže buď partu alespoň 6 kousků a nebo nic.
Ne .. to je šířka
vyska je 50 cm..
a vrstvu pisku mam 3cm v popredi a 5-6cm vzadu
Jestli je těch 40 cm výška nádrže, tak po odečtení dna a horního okraje to bude pro skaláry příliš nízké. Taky je riziko, že je budou provokovat betty se svými ploutvičkami a skaláry si z nich udělají trhací kalendář.
A pokud bych dal například 10 modrých a 10 červených? Hodně se mi ty červené líbí
Dobrý den, včera jsem dostala dvě malé Skaláry. Mohla bych si je nechat..? Akva viz. Profil. Jen ta fotka není aktuální už je tam více kytek. Díky moc
0 22.05.2014 23:30 Marty11 – Kolik rybek
Zdravím
mám 112 l akva...čistý objem tak cca 80 l. Vím že se počet ryb počítá 1cm ryby na 1l vody ale vím také, že je to jinak u ryb které žijí v hejnech atd. Chci se tedy zeptat zkušených zda můžu v tomhle akva mít : 20 x Neonka červená
6 x Pancéříček panda
2-4x Cichlidka ramirez
+ možná 3 x Ancistrus
Díky
Starší reakce
Pravda s těma parmičkama, já jich mám 6 a momentálně mají 10cm+, jsou to neuvěřitelně žravé ryby a občas si řikám, že i moje akvárko jim je malé
Osobně bych tam ty parm. siamský vůbec nedával, vyrostou a budou z nich darmožrouti, místo nich, tedy pokud myslíš na řasu bych dal partu 6-8 kousků
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy . Těch neonek min. 20 kousků.
Super, díky. A v jakým počtu? Plus co k nim?
Zatím 6 panceřniku a tři parmicky siamský
Ty neonky modrý si klidně pořiď, do tvého rozměru akva jsou tak akorát.
Jsou. Určitě by tam šly dát, ale přece jen 60cm není 90cm. To je jako člověk. Přežiješ v jednopokojovém bytě, ale vila s dvaceti pokoji bude a je lepší. Snad to chápeš.
No proto jsem psal ze ty neonky modré, někdo tu psal ze jsou menší.
Rozměry akvária 60x60x30? Netradiční rozměry akvária. Těch pancíků klidně dokup na 10. Klidně i 15. Větší hejno = lepší pro rybky i pro tvé oko. Ty neonky bych nechal. Jsou to hezké hejnové rybky, ale spíše ocení delší než vyšší nádrž. Co zkusit nějaké razborky? V Hornbachu máš skvrnoocasé jen za 7,-Kč. Koupíš jich 30 a máš po starostech. Akorát jsou trošku menší no.
60vyska a 60delka, pancernici skvrnity...
Jaké má nádrž rozměry? Není podstatná jen litráž, ale i plocha dna.
Jaký druh pancéřníčků tam je?
0 05.05.2014 01:09 Hardy Mam 110l akvarium, a zatim tam mam 6 pancéřníčků a 3 parmičky siamský. Chtěl bych ještě aspoň další dva-tři druhy do střední a horní části. Kolik si tam můžu dát neonek modrých? A další druhy nějaké vhodné?
I když máš hustě zarostlé AQ, tak, když se budeš trochu snažit, tak bez problému odkalíš. Není to zase tak hrozná dřina, jak ti připadá. Navíc, když ty hnijící zbytky rostlin nebudeš likvidovat, tak ti půjdou nahoru N-látky, což zrovna není moc dobře hlavně pro ryby.
Zapojil bych do akce plže okružáky. Ovšem ten lidský faktor nelze podceňovat.
Dle mě, tě toho zbaví jedině "tvor", který se jmenuje Lenka.
Starší reakce
Vybirej, studuj, to jsou prijemne starosti
. Ale hlavne nezapomen, ze akvarium je zalozeno dle prezentace "Založení: 23. 4. 2014", a tak tam ryby nedavej driv nez za mesic.
Ty neonky bych volil nejspíš modrý, ono je to akvo spíš kvádr, jsou o kapánek menší a ta 60cm rozplavba jim bude více sedět.
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 19 20
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 19727x