Pancéřníček - chov
To by mělo být akceptovatelné, nevím, pro lepší porozumnění by bylo potřeba dát do profilu více informací. (Velikost AQ, obyvatelé nádrže, rostliny, technika, chemie, údržba, dekorace atd..)
Jakou máš teplotu vody, není mu zima?
tak tak - mam to uplne stejny - muj todela taky tak , jen kdyz svitim v akvu - a to v cele dobe sviceni tak 70%
0 22.01.2009 21:28 Fogi – Re: karelpavel
mě to dělá pancéřníček skvrnitý ale jakmile tam něco nasypu tak je hned u dna a chytá řrádlo těsně nade dnem tak neim
tak 3 den uz nekrmim a furt tam saskuje u hladiny
- tu vodu sem zatim nestih otestovat - zitra
0 20.01.2009 23:44 marsz – Re: Geri
Pancéřníčci mi připadají docela odolní. Aspoň mí paleatus. Bude to asi problém konkrétního jedince. Zkusil bych třeba dva nebo tři dny nekrmit. Žere normálně?
pravda, budu doufat, presto tobe dik za krok v pred - a ocekavam nejake vysvetleni od zkusenejsich , aby se nas vic poucilo
Jsem taky zvedavej co kdo ze zkusenejsich poradi. Kdyz se tam placal ten muj, tak jsem moc rad nenasel - spis par podobnych dotazu bez pozitivniho reseni. Doufej ze se vyprdi...
JO tak kdyz se na nej podivam, tak take sleduju jakoby nejakou bublinku na brisku - je ocividna ( kdyz oni vim ) - odbornici, co vy teda nato ?????? dikec
No podobne se u me nedavno projevovali tri pancernicci. Jednoho jsem zrejme posramotil pri udrzbe akvaria (navalil jsem na nej koren). Po par dnech ho to zacalo nadnaset a po nejake dobe uz nemel silu udrzet se u dna, tak se jen tak "valel tesne pod hladinou". Kdyz zacal byt i naprosto netecny na vnejsi podnety, tak jsem to s nim radeji skoncoval. Zrejme jsem mu nejak posramotil ty jeho dychajici streva. Druhy zacal delat za par dni to same, po dvou dnech jsem ho nasel tuhyho za korenem. Co se stalo jemu, to fakt nechapu. No a kdyz se takhle zacal vznaset treti, zacal jsem byt uz opravdu nervni. Zajimavy bylo ze bylo jakoby videt jak v nem zrejme postupuje nejaka bublina. Nejdriv ho to zacalo nadnaset "vodorovne" a potom "zadkem napred". Pak si zrejme poradne prdnul a byl zase v pohode. Ted (po nejakych dvou tydnech) normalne dovadi s partakem...
Tohle vsechno jsou ale pouze moje znacne amaterske dojmy spojene s ruznymi postrehy z internetu.
0 20.01.2009 20:21 vitek38 všechny druhy pancéřníčků se nadechují i z hladiny, ale jen jako blesk... nevím zda-li je to možné ( skušení akvaristé, potvrťte, nebo vyvraťte ) ale možná může mít nějak poškozené žábry a nemůže brát vzduch z vody. Je to jen taková teorie a leckdo se mi možná vysměje...
0 20.01.2009 19:49 zdenek111 – umírající pancéřníčci
poraďte moc prosím,umírají mi pancéřníčci,ostatní rybky jsou v pohodě-neonky,tetry žhavé,ancistrus...zato pancéřník už druhý.v neděli jsem odkalil cca 1/3 vody,dnes jsem změřil hodnoty-no2 neměřitelné,ale no3 asi 30 mg/l-nevím proč?krmim asi 5-6krát týdně,nemyslím,že překrmuji,přesto taková hodnota.prosím poraďte.
ne nema
Nemá zvětšený objem nebo odstáté šupinky?
Je to divny ale to rychle nadechnuti me delaji jen tri druhy ale panda ne ty vetsinou blbnou u hladiny dele i kdyz jsem si myslel ze mu neco je tak se nic nestalo naopak normalne se mnozi aniz bych chtel.
jj, jak rikas - to mi delaji i ostatni pancernicci, ze vali se jen nadechnout a šupky rychle dolů - ale tento je tam furt - jak maňas
0 20.01.2009 12:13 She To se sice může nadechnout i z hladiny, ale ti moji to dělají tak, že jako blesk vystřelí ze dna, nadechnou se nahoře a zase šupem spěchají dolů, u hladiny se nezdržují. Ale co by to mohlo být, to ti neporadím, sama teprve začínám :(
To jako muze delat v kuse treba 2h ?
0 20.01.2009 12:03 Bexi to jenom dýchá - může se nadechnout i z hladiny
Ahoj
Prosim vas o radu. muj pancernicek panda je stale u hladiny a mrska se tam jakoby lapal furt vzduch. Mam 2, ale jen jeden to ted zacal delat - kdyz se na nej divam dele, tak vypada jakoby ho neco stale nadnaselo - nevite oco muze jit ?? - nevim jestly mame ocekavat ze nas opusti ????
Zatim diky za nejake odpovedi
Starší reakce
0 11.01.2009 20:41 Dixon [13] - Sumci 0 11.01.2009 20:41 ondra08 nech jich namnožíš co nejvíc!
0 11.01.2009 20:38 ondra08 konduktometr(na vodivost(microsiemense))pH metr,nebo nějaké připravky na meření gh(nevím esli su enom roztoky nebo aj nejake měřáky)ale podle konduktometru vodu namýchas jaku chces
0 11.01.2009 20:35 ondra08 ale chtělo by to měřák aby sis tu vodu namýchal podle potřeby.
0 11.01.2009 20:33 ondra08 no budto přez demikolonu,osmozu a nebo chytat deštovku
0 11.01.2009 20:24 ondra08 jake máš hodnoty vody?jestli by s toho neco bylo
Dospělé ... 3 samce a 2 samice. Kupovala jsem jich pět a takhle se to vyvrbilo
0 11.01.2009 18:00 Mirec A kolko ich asi tak mas??? Tych Panciernickov???
No, mě se jako zběsilí vytírají pancéřníčci skvrnití. Jelikož teď nemám volnou vytíračku, vytřeli se dokonce i ve společ. akva, ale potvory skaláry jikry sežraly.
0 11.01.2009 17:49 Mirec – Pancierniček
Zravim chcem sa spýtať,že ktorý druh Panciernička sa najľahšie rozmnožuje?plsss poradte diky moc za rady
Starší reakce
Bílé "patentky" budou s největší pravděpodobností koretry.
Já krmím patentkama úplně normálně a v poho. Baští je všechny rybky a pancíci se po nich můžou utlouct.
Patentky jsou pouze jedny-červené.
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 39555x