Pancéřníček - chov
Vločky, mražené, tablety na dno. Musím říct, že moji pancéřníčci žerou všechno
Starší reakce
0 15.06.2010 00:06 showt – Re: Zénais
Teď byli na akvaburze.Zkus zverimex v Zábřehu,prý tam jsou
Starší reakce
Díky moc, učaroval mi právě svou vitalitou, seženu mu tedy co nejdříve kamarády
Pandíci jsou super. Stále někde rejdí a hledají krmení. Nic nelikvidují, neožírají a nevyhrabávají
Díky
, takže nevyhrabe?
Mám ho od včerejška, vím, že mu musím buď dokoupit kamarády nebo ho vrátit, první možnost se mi zamlouvá víc, jen abych potom nelitovala
Pokud jde o panceřníčka pandu, tak ten je k rostlinám velmi přátelský
Neryje tak aby uvolnil rostliny a několik kusů svého druhu by určitě uvítal.
V rostlince jsem si nechtě donesla jeden kus této rybky
, vím, že je to hejnová ryba, má se čile k světu ( v pytlíku téměř bez vody byla cca 10h
), mám chuť si ji nechat a dokoupit ji kamarády, ale jak se chová k rostlinkám? Mám koberečky z glossy, liliovníčku, cr. parva a další, ryje ve dně nebo ne? Nějak o tom nemohu nic najít
Starší reakce
Ahoj, chci se zeptat všech z okolí Ostravy.
Nevíte, jestli se tady někde nedá sehnat pancéřníček panda?
Moc bych ho chtěla, ale ještě jsem si nevšimla, že by ho někde měli.
Nebo ještě lépe - nenabízíte ho někdo?
Děkuju
Starší reakce
0 04.04.2010 20:04 MatroneK – Re: Corydoras nanus
Teď už k věci, na Aquapage se píše toto, a jelikož je to malinký pancík, tak bych tomu věřil
Je to hejnová ryba, je nutné ji chovat ve skupině min. o počtu 6-10 jedinců.
mě to taky nechce ukázat nějaké věci
nejlepší je naklikat pancéřníček a pak si vybrat
0 04.04.2010 18:44 MatroneK – Omluva
Omlouvám se, nevím proč, pancíka mi to nenašlo, prosím OT Děkuji
pancéřníček drobný?
mám jich 7, většinou plave ve stádečku 5-6 kusů, pod to bych asi nešla
0 04.04.2010 18:15 MatroneK – Re: Corydoras nanus
0 04.04.2010 18:10 Corydoras nanus – Corydoras nanus
chcem sa opytat aky je doporuceny pocet tychto panciernickov???
Starší reakce
Starší reakce
jj deník 145-ky sem čet taky.Tak ne před drahnou,ale delší?
Tos čet asi eště u malýho akva, ted tak před půl rokem sem v podstatě hlavně kvůli pancíkům založila nový, velký akvárko s jemnym dnem.. no a historie se přesně na chlup opakuje... :(
Četl jsem už před drahnou dobou deník a je to opravdu záhada
to je divný
Jo, to nikdo neví, to je záhada... čili Rebbízáhada... a pak že když je miluješ, neni co řešit... Taaak moc sem si je přála, sou to mý nejoblíbenější ryby a mít je nemůžu
Já si plánovala čistě pancíčkovský akvo, jen takový ty hodně malý druhy ... bohužel, u mě se pancíkům prostě nedaří
děkuji
Klidně tam můžeš mít všechny 3 druhy po 5 kusech od každého,i víc.Pokud budeš mít členité dno s mnoha rostlinami,budeš mít problém je někdy vůbec najít
jop, pancíci, pancíci, pancíci a MOŽNÁ 10 mikrorazborek.
minimálně dva druhy pancéřníčků, na drobném trvám, černý je no prostě mě uchvátil. zlatopruhý být nemusí, je dost velký, možná něco menšího, ale nevím, jak moc dobrý/špatný nápad to je
proto čekám na názory zkušených
Bych dala jen ty venezuelaky, tak 6 ks - chces tam i jiny ryby,ne? Nebo to bude jen pancernicci akvo?
0 05.03.2010 14:00 Linduš [166] no dobrý, tak jsem studovala a moc moudřejší nejsem
tak se zeptám ještě, zdali by se vešli do čistých 80l pancíci: drobný, zlatopásý a ten černý, popř.v jakých počtech?
je vůbec rozumné obsadit pancéřníčkama takhle akvárko?
invalida napsal: Jako malý hrozní krtci
Tomu jsem se musel smát,dobrý přirovnání
Ale tak hrozný to zas není
Linduš napsala: pod který druh vlastně opravdu spadají
Tohle se probíralo kdysi dost podrobně na akvarista.cz
www.akvarista.cz/…
Jinak si nemyslím, že by se ve svém chování nějak zvlášť lišili od ostatních druhů corydoras...
to likviduje flóru? jejda
škoda, pancíci jsou skvělí a černá je vždy v módě
opravdu se mi zalíbil
asi budu muset kouknout po mírnějším druhu
Jako malý hrozní krtci ale starší už i kytky nechávaj na pokoji
zdárek zkušení
nevíte, jak se chovají tito pancíci, nebo pod který druh vlastně opravdu spadají/čemu jsou ve svých potřebách nejpodobnější.
doufám, že neotravuju a předem díky
Starší reakce
Já je dal týden po živorodkách a v pohodě. O to u běžných druhů nejde, řekl bych.
Spíš ta nádrž musí být dostatečně zajetá. Min. 3-4 týdny.
A pancéřníčci mají raději skupinku min. 4-6 ks.
Určitě jemnější dno.. Brzy přidám svoji nádrž, abych jen nekomentovala bez vlastní prezentace.
0 28.01.2010 13:15 Tery Prosím, za jak dlouho nasazujete do nové nádrže pancéřníčky? Nejde mi o týdny od založení, ale pořadí jednotlivých druhů ryb. Jeden druh ryb už tam mám týden, ale jelikož jim toho hodně padá k zemi, tak bych už ráda dodala pancéřníčky, ale slyšela jsem, že jsou nároční na už zaběhlou vodu, tak to chce je tam dát až po několika nasazených druzích rybek, tudíž za několik týdnů od nasezení prvního druhu.
Starší reakce
V akvariu jich bylo deset a byli aktivni stale, rejdili po dne, prohaneli se... Nyni jsou ctyri a delaji to same.
2 29.12.2009 15:51 Usine – Re: Wrata
Já jich mám asi 15 a jsou zalezlí všichni celý den, mimo krmení nebo tření.
Jsem se docetl,ze pancernikek je hejnova ryba..takze je asi zpruzelej ze je sam..
mě zas zaleze do trávy a až kolikrát koukám jestli ještě žije
2 28.12.2009 15:01 Usine – Re: Honzabetta
Jsou to lenoši kteří jsou většinu dne zalezlí a probudí se jen při krmení.
2 28.12.2009 14:23 GERRY tak ja maaam v akva tento štrk a na obale od štrku píssalo že je nevhodný pre pancierníčky
To je u pancéřníčků normální. Předpokládám že je to jediný pancérníček svého druhu v nádrži a je dobře napapaný. Je tak?
0 28.12.2009 13:26 Honzabetta – paNCÉŘNÍČEK POLEHÁVÁ
2 28.12.2009 12:53 Honzabetta – betta
potřebuji radu jeden pancéřníček mi pořád poleháva někdy je i půl hodiny na jednom místě a ani se nehne co mám dělat???
Přidat reakci
1 ...... [27] ...... 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 39555x