Pancéřníček - chov
....ještě prosím mám dotaz, když se vykulí nejspíš nejdřív visí jako jiný, ale asi když se rozplave, tak nejspíš plave při dně jako dospělí? Já jen kde když ty tři(vypadaj, že jen tři budou ok) kde mám pak vůbec hledat, dno je černý a asi nic neuvidím.
Mám v tom akva krevetky a dvě Heleny, tak snad jim při dně nějak neublíží....
Aha, už někdo psal?...já to zběžně prolítla a právě jsem na nic nenarazila, tak jsem se optala.
Tak děkuji za vyčerpávající odpověd.
Už to tady myslím někdo psal,ale ještě jednou,bílá jikra je neoplodněná a odstranit,protože je pravděpodobnost,že zplesniví a infikuje i zdravé oplodněné jikry,ty které jsou průhledné,až do hněda,tak nechat a sledovat.Je dobé,aby kolem jiker proudila voda,která zajistí proudem to,že se na nich neusazují nečistoty a také jikry zásobuje kyslíkem.Proto panceřníčci kladou většinou jikry na místa se silnějším prouděním vody.Taky je dobré přidat k jikrám,pokud jsme je přemístili do samostatné nádržky,taky nějaký prostředek,proti jejich zaplísnění,např.Antimykotin apod.
Jen hlásím, že byly bílý hned od začátku, ne že by zplesnivěly. Právě tím, že byly různý hned, tak jsem nevěděla, které jsou a které nejsou oplodněné, či proč jsou každé jiné...
Plesnivost se z ní uvolnuje,i když je jen volně ve vodě.Když to děláš s citem,tak to zase taková věda není.Pinzeta by mela mít ploché konce.
A jak jsi je to pinzetou nabral? Vždyť se ta jikra musí při tlaku pinzety rozstřelit na kaši..., bo minimálně se z ní nějaká ta plesnivost uvolní..
Mi se k odstranění neoplozených a zaplísněých jiker nejlíp osvědčila delší pinzeta.
Pokud je to možný, tak se těch plesnivejch zbav. Třeba špejlí do nich ťukni a potom odsaj, eliminuješ si tak riziko zaplísnění i ostatních.
Díky za odpověd. Hm, tak bílých je polovina.
Tak snad ze zbytku něco bude.:o)) Už se mi podařilo odchovat něco čichavců, docela dost galaxek( momentálně ve 20l plave 6 kusů týden starých), ale pancéřníčci jsou premiéra, tak snad aspoň jeden.
Bílé jsou pasé už teď...ty průhledné a tečkované se uvidí za pár dní...
Poprvé se mi včera vytřeli pancéřníčci(Sterbův). Lumpačili spolu včera celý den.:o)))Povedlo se mi některé jikry objevit různě na listech. Opatrně jsem je otrhala a vložila listy do 20l. Je jich tam asi 10. Mám dotaz jaká je správná barva jiker? Jelikož jsou bud průhledné nebo celé čistě bílé nebo průhledné s černou tečkou uprostřed...
Pokud nesplesnivěly, tak bych jim dal ještě nějakej ten den čas. Ta rychlost vykulení potěru bude hodně záviset na teplotě.
Zdravím, našel jsem už po několikáte jikry v akva od Pand, ale vždycky jich je tak okolo 5-10 různě nalepených na rostlinkách, sklech, filtru.., ale většinou je sežerou, před 2 dny jsem našel 2 jikry, tak jsem je dal do sklinky, na tu jsem dal silonku a šoupnul ji do akva, ale jikry stále "nic nedělají".. Nevíte čím to může být? Bílé nejsou jak se mi jednou stalo, že plesnivěly, ale jsou takové světle hnědé-béžové, je to normální? Díky!
Starší reakce
Na téhle fotce ta ryba vzadu vypadá jako samec...možná...
Náročná ryba to není,ale chov a odchov chce nějaké zkušenosti,jako každá věc,když má za něco stát
Okolo 6 cm. Rybky sú to celkom nenáročné.
a za kolik a jak jsou velci a je to tezky udelat chov
Aeneusy množím a prodávám.Krásná a nenáročná ryba.
Corydoras aeneus a Corydoras paleatus
budu mit 4 z jednoho druhu a 4 z druheho
Pancéřníčci se cítí líp ve větším hejnu,takže když podmínky dovolí ,klidně 8 i více.
Pancierničky panda a iné malé druhy sa najlepšie cítia, keď ich je aspoň 5ks
0 06.06.2012 18:28 ladis Ahoj lidi chtel bych zacit stimto chovem kolik musi byt kusu a jak poznam samce a samicku
Tady na té fotce jsou po přidání do akva.
Hahaha, to je diagnoza...z fotky to takhle moc nejde...tam se dá odhadovat toliko z toho, co jsem napsal. Protože jinak to lze jen naživo.
Samička je obecně mírně světlejší než sameček a také skvrna na hřbetní ploutvi je menší.(citujem z atlasu)
O kolik? Jak moc má být tmavý sameček? Čí skvrna je menší a o kolik? Co je to větší a co menší?
Ne takhle to nejde. Thole jde u paleátů, šulcáků, možná pand...
Samička je obecně mírně světlejší než sameček a také skvrna na hřbetní ploutvi je menší.(citujem z atlasu)
Nejdůležitější je stavba těla a ploutve...velikost je asi podružná, protože to nemusí být stejně staré ryby
A podle čeho se to teda pozná?? Co je v určení pohlaví nejdůležitější? Koukala jsem tu na stránkách, ale tam mi to nepřijde úplně jasné.
Hm...
tady to vypadá na dvě samice...
Tak ještě tady...
No není ta fotka ideální...ale podle figury by to mohlo být v páru
Jsem truuuubkaaaa!
....to musis urcit z textu,to je jen pro opravdove znalce!!!
ola napsala: Může mi někdo poradit, zda jsou moji pancéřníčci leopardí kluci, holky nebo páreček? Nějak nejsem schopná to určit. Jo, a věřte, že vyfotit je takhle mi dalo pořádnou fušku.
Akorát ta fotka chybí
Může mi někdo poradit, zda jsou moji pancéřníčci leopardí kluci, holky nebo páreček? Nějak nejsem schopná to určit. Jo, a věřte, že vyfotit je takhle mi dalo pořádnou fušku.
Starší reakce
Starší reakce
Zdravím,
včera jsme si všiml, že jeden z mých pancéřníčků panda přišel o ocásek, všichni jsou zdraví, včetně jeho, ale prostě mu zbyl jenom pahýlek, s kerym sice dokáže plavat, ale není to ono a je na něj strašný pohled. Myslíte, že si ho někde skřípl, že mu ho někdo ukous, nebo má rozpad pploutví? ostatní vyadají v poho a on taky až na ten ocas
ps:asi je to samec
jo ještě..... asi týden jsem v akváriu viděl pouze 4 pancíky, ale má jich tam být 5, tak jsme se smířil s tím, že je jeden mrtví a že jsem nenašel ani mrtvolku. A když jsme včera šel čistit akvárko a zvedl ricci(která je připevněna na kameni ) a hnul s kořenem, tak najednou vyplaval... myslíte, že je možné, aby tam přežil zaklýněný 7-14dní ? a hned začal v pohodě plavat a tak?
Starší reakce
Je to možné, že mají prostě hlad, zkusím dávat vícekrát tablety
O řasu se starají hlavně piskořky a krevetky
Vím, mám počet ryb docela na hraně, spíše kousek za, ale nemohu si pomoci. 10 razborek je tak akorát na mini hejnko
Každopádně rybí osádku už určitě zvyšovat nebudu.
...a s tou peci o rasu - tu efektivitu razborek v boji s rasou si dovedu predstavit
To je lepsi akvarko neprerybnovat
No, tak to se mozna z nouze naucili zrat z hladiny. Ja bych je tak nesidil a krmil spise tabletami. Razborky se rychle nauci zrat ze dna take. Pokud je drzis zkratka, tak pancikum na dno ani nic nedopadne a se potom nedivim, ze vyvadeji psi kusy aby se nazrali
0 21.03.2012 09:23 Přemek "přednost". A krmím každý den ale v nepravidelnou hodinu a tak jednou týdně nechávám půst, aby se staraly taky o řasu a zbytky.
Ano žerou normálně, razborky se chovají úplně normálně (nejsou u hladiny ale v klidu si plavou) krmím TetraMin, občas TetraRubin a tak jednou za týden jim tam hodim na dno půl tabletky aby měli taky jednou řpednost
A zerou normalne? Cim a jak casto je krmite? Barvu maji take dobrou? Razborky nejsou u hladiny?
0 19.03.2012 22:11 Přemek Hm, tak po pravidelné výměně vody se stav nelepší:( Dále se občas některý z pancéřníčků drží dlouho u hladiny a snaží se jakoby nadechnout.
Starší reakce
Jo to vím, proto jen kapička. Piskořky žijí a zatím zdárně čistí kořen
Pancěřníčci se už taky pomalu zklidňují, tak snad už bude pokoj
Nevim, zda si to pamatuju spravne, ale kombinace snek a malachytka nebude uplne ok. Nejsou ty piskorky uz v rozkladu?
Přidal jsem jen mini žabinec a piskořky. Kápnul jsem tam kapičku malachytky, protože ty kytky a piskořky mám od táty a ten volal, že má jedna jeho ryba krupičku. Tak jdu na tu výměnu vody, dokud se to nesrovná. díky
Nejaka chemie nebo razantni protrhani nebylo? Pripadne pridani/odebrani neceho? Ja jsem si jednou vybil bakterie lecivem a musel jsem dost dlouho meni denne vodu. Urcite bych to zavedl a neprestal, dokud se pancici nezacnou chovat normalne. Je videt hned po vymene vody nejaka zmena? Zkus koupit test alespon na NO3 a proverit to
Přidat reakci
1 ...... [22] ...... 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 39555x