Přihlásit se RYBICKY.NET »

Black molly - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Black molly - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Morticia
Vločky nadrob na prach.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Morticia
Fotka k příspěvku Tak máme miminka! potlesk Jen co jim dát? V Atlase píšou, že ihned přijímají běžnou potravu, ale vločky je jaxi netankují... U něčeho jsem četla žloutek, v jaké formě? Nebo něco jiného spešl pro mollyny?

Tak jsem zkusila spařený špenát a že by se po tom nějak hnaly...možná velké kousky? Dáváte ten sekaný nebo mletý?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - -Re: lacewings
Len tipujem,keď majiteľ opisuje také zmeny sfarbenia.Teraz sú tie panda platy v kurze a často sa miešajú od buka k buku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R lacewings Re: Prašan
-spíše mix vycházející z Poecilia velifera ,která rovněž byla mix ,nebo z Poecilia latipinna ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Parek
A nie je to náhodou kríženec s panda platou?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Parek
Asi nevěřím...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ParekRe: LiborSprysl
Fotka k příspěvku To si myslim že je blbost mám tam další 4 a dělá to jediná a taky je to jedina která je mnou odchovana a teď už vypadá takhle a omlouvám se za kvalitu fotek ale jsou dosti čilé a blbě se fotí

Reagovat na tento příspěvek 2  - LiborSprysl Re: Parek
:-) Mění kamufláž podle toho, jak moc velký bordel máte v akvárku? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ParekRe: LiborSprysl
No právě že ne ona během měsíce z bílé přešla na černou a pak z5 na bilou a teď zase na cernou
 Reagovat na tento příspěvek 4  - LiborSprysl Re: RE5PEKT
No jasně, když byla malá, tak shluk černých buněk byl hustý a jak roste, tak světlá...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: RE5PEKT
Návrat ke kořenům :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RE5PEKT Re: Pepan
Jestli to chápu správně, tak tazatel říká, že mu mění barvu během života coze
 Reagovat na tento příspěvek 2  - -Re: Parek
V časovom intervale cca 3-4 roky pri poctivej selekcii by sa to mohlo ako tak farebne ustáliť.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Pepan Re: Parek
Ustálení barevné formy je až tak po páté až šesté generaci. Vzhledem k tomu, že tyto ryby se chovají v Ázii v rybnících jako směs forem, zřejmě to není poslední překvapení. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ParekRe: lacewings
Nojo ale ona měnění barvy už mi to udělala po druhé
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R lacewings Re: Parek
- jedinec v důsledku křížení barevných variet
- u tohoto druhu ryb jsou také barevné variety jako Gold ,Silver ,atd. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Parek – Black molly
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím omlouvam se ale neuměl jsem najít žádné nějaké fórum o tomto. Chtěl bych se zeptat jak je možné že moje black molla změnila barvu??

Reagovat na tento příspěvek 0  - Morticia Re: vaaclav
Mňo, je tam toho dosti, ale co konkrétně?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Morticia
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Morticia Re: Zip
Kytky??? Nééé, to nemožu potřebovat. :-| Více druhů i výborců mám, jen aby to bylo dostatečné.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zip Re: Morticia
U mě ty potvory žraly všechno: vločky, granulky, tablety, kytky....... :)
Někdy jsem měl pocit, že i kružníka zbaštily
Myslím, že jsou nenáročné, střídat více druhů a výrobců je určitě vhodné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Morticia – Krmivo
Co byste doporučili za krmivo? Kromě klasických vloček přidávám i spirulinové tablety..něco dalšího?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RubiRe: LiborSprysl
Je pravda že rybky které se mi rodí jsem neviděla v žádné akvaristice :-D a když je někdo vidí nevěří že jsou to Molly :-D snad jenom ty lyry je vždycky prozradí. Ale daří se jim fakt náramně, spíše to vypadá že nemáme akvárium ale jednu velkou vytíračku. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Rubi
Takže je to hodně nestabilní kmen ryb, z nichž padá cokoliv... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rubi
Fotka k příspěvku Chovám v akváriu White, Black a Gold molly ... pravidelně se mi rodí čistokrevné černé, nebo bílé molly, ale občas se zadaří i takhle nádherné kousky :-) :-)

Reagovat na tento příspěvek 1  - R lacewings Re: Morticia
-za skupinu lze považovat cokoliv ,skupinu samic ,samcú ,barevných druhů ,typů atd.
-skupina se odlišuje od hejna ,sociální vazbou a chováním ryb
-pokud je u druhu ryby uvedeno ,,chovat v hejnu,, je to aspekt pro chov o větším počtu jedinců ,protože to odpovídá jejich chování a sociální vazbě
-v menším počtu se stávají bázlivější ,straní se mimo aktivní život v akváriu
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Morticia Re: lacewings
Stále nerozumím rozdílu mezi pojmy "skupina" a "hejno".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R lacewings Re: Morticia
-Tedy Black Molly není hejnová ryba? Molly není "hejnová" ryby
-Může být tedy v akva sama? Může, ale lepší je ve společnosti "ryb-y" svého druhu
-Jako sama s jinými druhy? Může být sama ve společnosti jiných ryb
-Nebo jak tomu mám rozumnět? Nevím ,pouze odvozuji z komunikace ,že je potřeba více načíst základy chovu jednotlivých druhů ryb
- ;-)
Vyzkoušejte
Aha,nevím, jaký je rozdíl mezi skupinou a hejnem. Každopádně jsem myslela hejno, hejnové ryby, které vyžadují vícero kusů svého druhu. (Skupina je celá osádka akva třeba? Mě tak napadlo..?)
Tedy Black Molly není hejnová ryba? Může být tedy v akva sama? Jako sama s jinými druhy? Nebo jak tomu mám rozumnět?
Panceřníčky uvádím jako příklad, že jsem o nich četla zmiňované, tak se ptám, jestli to stejné platí u black molly.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R lacewings Re: Morticia
-název vlákna je ,,Black molly - chov,,
-nevím tedy co mají panceříčci společné s tématem ,včetně společenství a chování ,
-skupina a hejno jsou dva rozdílné výrazy
-u mollyn můžete mit sice skupinu ,ale ne hejno ,nebot jejich chování tomu není přizpůsobené
-atd, s tím křížením ,tak to bylo na hodně dlouhou ..........
- ;-)
No, třeba u pancéřníčků jsem četla, že různé druhy moc spolu hejno netvoří, i když jde o jeden rod. To stejné prý i albínové formy.

Kříženci se asi vyskutnou,kor u mollyn. To jsou asi ty flekaté rybky, ne?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R lacewings Re: Morticia
Morticia napsala: A považují se za skupinu i různobarevní jedinci-nebo chce hejno stejnou barvu?
-za skupinu lze považovat cokoliv
-pokud skupinu tvoří ryby jednoho druhu ,ale odlišné kresby,typu nebo barvy ,lze je chovat ve skupiné
-je nutné si uvědomit ,že dojde ke křížení jednotlivých jedinců mezi sebou a v odchovu se vyskytnou -kříženci- jednotlivých druhů barev ,typu a kresby jedinců ze skupiny
-doporučuji chov jednoho typu (klasika ,lyra) a jedné barvy (černá ,gold) například ;-)
Asi je blbost pořizovat si jednu Molly,co? (no dobře,tušila jsem to...)
A považují se za skupinu i různobarevní jedinci-nebo chce hejno stejnou barvu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NyanBunny
Tak výměna 30% vody stoprocentně každý týden hadicí (odkalování), ale filtr pouze vnitřní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: NyanBunny
Tak také záleží,jak se budeš o akvárium starat,jaká bude filtrace atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NyanBunny
Chtěl bych ve 150l chovat Black-Gold-Silver Molly (10ks cca) a k nim samozřejmě další neživorodé rybičky. Ale vzhledem k tomu, jak znečišťují vodu, nevím, jaké rybičky jsou vhodné. Mám rád Parmičky, Razbory, Dánia, Skaláry a Pancéřníčky. (-;Dík
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Jakub1121
Dusíci... anebo kyselá voda...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jakub1121 – Molly
Ahoj, jsem začatečník a chci se zeptat jestli nevíte co znamená když se moje Black Molly hodně rychle třepetají a schovávají v travě nebo pod kořenem. Mám je asi dva měsíce a teď to u nich pozoruji prvně.
Díky za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SethaRe: melrok
Já mám opačný problém... moje Molly (hlavně jedna samička) mi permanentně cupují beťáka.. Takže je potřeba připravit hodně úkrytů..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ŠtefanT Re: nomic
Ne "někdy nutno", pokaždé nutno! Jsou to pořádná prasátka a pokud se neodkaluje v malých nádržích každý týden, je to časovaná bomba, než dojde ke stavu, který popisuje romant.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R romant Re: nomic
Jednoznačně podmínky, tedy kvalita vody, to je základ. Pravidelná výměna vody, pravidelný odkalování dna, což u živorodek je někdy nutno provádět i týdně, tu výměnu vody i klidně častěji, kvalitní, výkonnou, ale hlavně biologicky účinnou filtraci, to jsou všechno věci, bez kterých to prostě nejde.
Edit: Těch trochu více přes 50 litrů čistýho, je pro molly hodně podhranový a bez nekompromisní a takřka denní péče je to odsouzeno k nezdaru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nomicRe: nomic
Máte pravdu - chybí mu i kousek ploutve, takže oba dva samci půjdou pryč.....

Ale co to je za plíseň a jak se jí vyvarovat ?

Akvárko má 60 litrů
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: nomic
Plíseň v lepším, bakteriální onemocnění v horším případě. Jak poznamenal kolega, jestli tam ten kus ocasní ploutve chybí, je to ta horší varianta. Jinak to co píšu, je pouze tip.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: nomic
Ta fotka je strašná,vypadá to jako by rybka neměla zadní ploutev.Co tak lepší fotka,více info o nádrži,nebo nejlíp založit prezentaci,ať víme jak velké akva je,jaký filtr,jak probíhá údržba atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nomic – nemoc Black Molly - samec
Fotka k příspěvku Dobrý den, již několik dní mají moji 2 samci tyto šedivé fleky .......viz foto

V akvárku mám 26°C, pár jiných rybiček a jednu Black Molly samičku, která je pěkně prohání.

Nevíte někdo co s tím ?

Děkuji

Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: máslo
A nebylo to spíš přirovnání? Něco ve smyslu tahá to jak špagety, například patentku??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukehofarma Re: máslo
Tak molly jsou žravé ale nejlépe podle mě bude dát jim sušené kvalitní krmivo někdy k tomu salát nebo hrášek a řasu snad také najdou. Na špagety bych se vykašlal raději si je dejte k obědu. V přírodě jim to taky nikdo nedá...teda zatím nevím o podvodním fástfoodu pro ryby. A spongebob je pohádka kdyby někdo chtěl krmit hambáčema. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - máslo – špagety???
Ahoj, v jednom článku jsem četla, že black molly se mohou utlouct po špagetách smich je to možné? Jak mám jim je rozsekat na malé kousky nebo tak? Víte o tom někdo něco? :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: Jifi
A proč by nežraly papriku? coze Myslím, že si nevzpomenu na něco z rostlinné říše, co by nebyly schopny sežrat. Ono záleží na struktuře podávané zeleniny... pokud bude narušená ( nepomůže ani najemno nakrájená), budete se divit, žerou i papriku. Pravda feferonky jsem nezkoušel, protože si nejsem jistý, jak je to capsicinem pod vodou. :-P Ale takové ovadlé kapie drobet pomačkané něčím hodně těžkým, mají ryby docela rády. A červené ryby zčervenají ještě více... ahoj

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 13

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10613x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4198-black-molly-chov?od=51