Přihlásit se RYBICKY.NET »

Black molly - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Black molly - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gunguy – Balloon molly chov
Dnes mi porodila moje Balloon molly , ale porodila jenom nevyvinuta vajicka, a mrtve rybicky.... zive jsou pouze dve nebo tri, nevite , co to mohlo zpusobit? Koupil jsme ji naladovanou, a dal ji rovnou do porodničky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Danča
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Danča – Dobrý den
Prosím vás nevíte jaký je u Black molly nejvyšší věk :-O ? děkuji vám ...... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 77luky – black molly
já sem chovatel rybek black molly se množí dcela dobře akorat potřebují hodně rostlinstva aby se ty malí měki kam skovat :-) :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: simakov7
Nevím, nedokážu to takhle posoudit, jenom jsem na základě poskytnutých informací vyslovil svůj názor. Pokud se nějak zajímáš o tresové reakce akvarijních ryb, tak bude jistě dobré použít strejdu gúgla a jistě se něčeho dopátráš. Když se podíváš do zdejšího atlasu ryb na nároky Tvých chovanců, tak Ti z toho taky jistě něco vyjde. ;-)
EDIT: rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: simakov7
To se muze projevovat ruzne u ryb, stejne jako ruzne u ruznych lidi. Takze kdyz cloveka zavres do sudu, a druhy den ho pustis, nekomu to nic moc neudela, nekdo sebou svihne o zem a zacne brecet, a nekdo vezme sekeru a vysvetli Ti to :) . A tahle ryba zvolila neco jako ten system "sekera".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - simakov7
Tak když se u ní projevuje stres, tak jak to, že ještě neumřela? :-|
Tak rozhodně tam nepatří ta neonka, to je bez debat. Na moly je to velmi malá nádrž a zřejmě se u nich projevuje stres z toho malýho prostoru a projevuje se to tím požíráním pavích oček. Nechal bych tam jenom ty paví oka.
terarko má 30l a mam tam 3 paví očka, 4 neonky a 1 black molu
jo aha...ony se ty komentáře objevují na konci.pardon on o u terarek je to jinak :-D
Takže ještě jednou. Jak je velký akvárko v němž jsou společně ty moly a paví oka a kolik je tam celkem ryb?
Me black moly žerou paví očka, hlavně samečky. Koušou jim ocásky a někdy je kousnou do krve, takže umře. sad
Ano je docela dost velká a pozor!! Požírá ocásky samečkům pavích oček, kteří na to následně umírají.... :-(
Jak je to akvárko velký a kolik tam těch rybek je celkem?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - simakov7 – Žravá Black Mola
Jednou jsem si koupila do akvárka dvě Moly a měla jsem tam i paví očka. Od té doby mi začala paví očka ubývat a jázlistlia, že moje Black moly jim ukousávají ocásky, protože jim to ukousnou do krve a rybička umře. Stává se to jen u samečků (samičky nemají tak dlouhé ocásky). zkoušela jsem je už někomu udat. Je možné tomu nějak zabránit?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: luciasek
Pořídil bych jim tam samce bety a bude po problému s nekontrolovatelným množením. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luciasek – Re: romant
Taky mě to napadlo, akorát už se stalo, všichni jsou společně a v tom :) Navíc málo místa v bytě na další akva. A ještě ta vidina, že i když je odseparujem, tak si samička schovává sperma do zásoby. Doufala jsem, že když pořídíme více parmiček čtyřpruhých, že potěr budou brát jako zpestření jídelníčku, ale vždy něco přežije a už je jim tam těsno. Škoda že v rybím světě neexistuje hormonální antikoncepce. sad Ale díky za reakci :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: luciasek
Chovat samečky a samičky odděleně, to je 100%. :) Bohužel žádnou jinou spolehlivou metodu neznám. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luciasek – Antikoncepce:-)
Chtěla bych se zeptat, jestli neexistuje nějaký způsob, jak zajistit, aby se Black Molly neustále nepřemnožovaly, nějak se nám to vymyká z rukou. Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: tichav
Pokud to jsou rybky stejnýho pohlaví a ještě samečci, tak je to normální.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tichav – Re: romant
právě že jsou obě ty rybičky silver molly... a to prohánění mi přijde až takový agresivní ... né žádný sexuální hrátky ... a nebo nad tim možná moc přemýšlim :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: tichav
Pokud ten co prohání je sameček a prohání samičku, tak je jim úplně jedno, že jsou to jiný varianty. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tichav
prosím prosím pomoz .. mám v akvárku 2x black molly, 2x gold molly a 2x silver molly .. a z ničeho nic větší silver molly začala po akvárku prohánět tu menší ... ta kvůli tomu plave jen u zadní strany akvária a schovává se před tou větší ... dokážete mi někdo poradit .. prosíííím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - masterPKbanan Re: jinokrajec
Třeba si už zvykly na nové prostředí ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jinokrajec Re: jinokrajec
Jako kdyby věděli, že jsem si na ně stěžoval :-D .Dnes se celý den prohání před sklem a konečně jsem se mohl s něma pochlubit. Všechno je ok. Děkuji za užitečné rady. ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: jinokrajec
Rybky se vždy zdržují tam, kde se cítí dobře a bezpečně. Popřemýšlej v čem by to mohlo být. Světlo, příliš mnoho pohybu před nádrží, otřesy....????
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jinokrajec Re: Gunguy
asi 2 tydny.., na mlade nevypadají...prakticky co jsme jich koupili...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gunguy Re: jinokrajec
jak dlouho se tam tisni? jestli se tam zacali dneska a jsou to samice, s velkou pravdepodobnosti budes mit akvarium plne black mol :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jinokrajec – Black Molly furt v zadu
Prosím o radu. Moje Black Molly se zdržují pořád u zadní zdi za kameny ( skalky ).Do předu plavou jenom za potravou. Když se chci s něma pochlubit návštěvě, tak jsou zase za kameny. Nevím, jak je dostat do předu. A tady je dotaz. Chci kameny ( skalky ) dát blíže k zadní zdi akva. Nebudou se zase zdržovat pořád za kameny na cca 5cm a tísnit se tam? Už si nevím rady :-( Děkuji za radu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ladis – Re: blotchen
krmim je tropik clasik uz mam rybicky 10let a davam jim tohle krmeni chi si zalozit chov a nejak se mi to nedari akorad pavi ocka tich mam asi 60 malych
 Reagovat na tento příspěvek 0  - blotchen – Re: ladis
nema pokrivenou pater ?? jestli krmis patentkami, tak mohla byt take zacervena a mit nafouknute bricho :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ladis – Re: blotchen
ja jsem ji mel mezi malyma pavima ockama a porad jsem ji sledoval jen lezela na moturku a nebo se valela po dne byla opravdu tlusta nemohla skoro ani plavat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - blotchen – Re: ladis
Ahoj, asi nic jsi neudelal spatne ...uz se mi tohle take uz stalo :-( nekde jsem cetl, ze u zivorodek je tohle obcas normalni, protoze porod je dost tezky, ale vetsinou jsem tam mel poter, tak se radsi podivej do akva poradne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ladis
Cus mam problem vcera vecer mi posla molla zluta a pritom uz by rodila kazdym dnem tak jse ptam co jsem udelal spatne at to vim dopredu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - leontin – Re: ladis
Vy můžete všechno,ale oářit se budou ryby. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: ladis
Trochu toho čtení není nikdy na škodu.
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ladis – molly
Mam 2 zlute molly a 3 samce cerne muzu je zm parit a jak to na nich poznam a jak dlouho to cekaj diky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadioactiWe – Re: Tesinka
Neviem, ale aj moja gupka zastrašuje ostatné ryby. Tiež samica.

EDIT: Ja som rozmýšlal že by som jej kúpil endleráka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tesinka
V atlase se píše, že black molly je klidná, mírumilovná a tolerantní ryba. Mám v akva jednu zděděnou, asi samici, protože je celkem velká. Já mám ale asi vyjímku. Zkoušela jsem si dát do akvária bojovnici, ale za chvili jsem viděla, že jsou s molou v sobě. Přirozeně jsem z toho obvinila bojovnici a ta šla pak na samotku. Dnes jsem přidala dva krásné čichavce medové a těšila se, jak si rybky užiju. Houbeles! Molly je neustále pronásledovala a a ťukala do nich, chudinky čichavci byli celí vystrašení a snažili se schovat :( Uniká mi něco, nebo tady vážně něco nehraje? tone Ta molly mě štve, nechápu, proč útočí na nové rybky. Neonky a pancéřníčky nechává na pokoji, ale když je to trošku větší očividně po nich jde. Nevíte někdo, co s tím?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Tondo
Hlavně nenechej osiřelého toho pancéřníčka a kup mu alespoň 3-4 kamarády.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: Tondo
Rozhodni se buď pro platy a nebo ty moly. Obojí bych tam nedával. Pořídil bych samečka a 2-3 samičky. Jsou to živorodky a budou se dost množit, takže to chce nezanedbávat údržbu akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tondo – Velkost
Má 80l
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: Tondo
Jak je to akvárko velký?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tondo – Ryba
Dobrý den prepacte ak to tu uz niekde bolo spomenuté ale ja som hľadal a nič som nenašiel prosím vás chcem sa spýtať mám akvarko a mám v ňom gupky prisavnickov a jedného panciernika a chcel by som to ešte trošku Oživiť len neviem s akými rybami Ci sa nebudú neznasat a tak.ja by som tam chcel napr platy,blackmolly dalo by sa to?a ešte mi prosím napíšte aké ešte ryby by som tam mohol dať.všetkým vopred ďakujem. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 0
Fotka k příspěvku Fotečka pro morouse : Mladá samice Poecilia sphenops v přírodní barvě formy 'kropenka' po výlovu z jezírka. Letošní rok byl pro odchov ryb venku z důvodu velkých ztrát a minimálních početních přírůstků ten nejhorší , jaký jsem v historii provozu zažil.

Reagovat na tento příspěvek 0  - 0 – Re: ilonQa
Fotka k příspěvku Tři týdny je málo , tak šest , osm týdnů a mladé molly potřebují velmi často a rozmanitě vydatně nakrmit , aby výrazně rostly , za předpokladu dostatečného prostoru a obměňované vody s teplotou kolísající v rozmezí +18 , až +26°C v bytových podmínkách ( venku to je o něčem jiném ). 0.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Alzakhraj – Re: ilča
u me je to vzdy tak ze kdyz prezijou den porodu tak pak je nechavaj starsi uz na pokoji palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: ilonQa
to záleží na velikosti a jak je nádrž zarostlá, jestli se mají kam schovat. Nebo to můžeš zkusit u pár kusů. Lepší je vypustit je třeba při zhasnutém světle, aby si ostatní nemysleli že je jdeš krmit. Taky když mladé krmíš živým nebo mraženým a často měníš vodu, tak vyrostou rychleji ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ilonQa – molly
mužu se zeptet kdy mužu dat myllý gold molly do akvarku k ostatníím plosíím děkuju ilča :o* :-O :-O stydim uš sou v jynim akvarku asi 3 tejdny nebo dyl a sou furt malinkýý :'( a bojim se že mi je samci sežerou !!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadioactiWe – Re: 0
Tie divoké molly som videl u nás v chovprodukte, hneď som sa do nich zalúbil palec

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 13

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10613x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4198-black-molly-chov?od=351