Květy akvarijních a jezírkových rostlin
Starší reakce
Kvete mi poprvé a je to od založení, takže ani ne po pěti měsících v akváriu.

Já jí měl v akváriu roky a nekvetla takže 8 měsíců nic není. Až když jsem ji dal na sluníčko šla do emerzu a začala pořádně kvést.
Mě ještě sagittaria nekvetla

a to jí mám už osm měsíců a tak mám otázku za jak dlouho vám kvete pokud vám kvete opakovaně? Já jsem ji kupoval jako docela velkou takže
jsem očekávání a těším se

Mě také roste a kvete pod vodou. Fotil jsem ho když se dopouštěla voda

Tiez mi vykvitol Anubias, zaujimave, ze pod vodou.
Myslím si že postupně vykvetou všechny, ale v určitém časovém rozmezí. Aby kvetlo naráz celé květenství, to by bylo kontraproduktivní, protože pokud by to kytka udělala v přírodě a do tohoto časového intervalu by přišly deště, mohlo by se stát, že by hmyz ani jeden květ neopýlil a rostlina by v tom roce přišla o produkci semen.

Nový pokrok v kvetení

Zároveň mám otázku na pěstitele Sagittarie.
Evidentně je to rychle rostoucí druh, ale stihnou se otevřít všechna poupátka tak, aby kvetlo celé květenství?

Sagittaria platyphylla (nebo graminea) je v očekávání květenství
Foto 1: Květní stvol
Foto 2: Vrcholek nad vodou
Podle toho, jak šíleně rychle rostou emerzní listy, předpokládám, že i květenství nabere podobné tempo

První květ v mém velkém akváriu. Mám z něj velkou radost. Říkám si, že všechna ta práce za to stála

až rozkvete, tak ho sem přidám.
Starší reakce

Jak tak koukám, nejspíš mi pokvete Echinodorus bleheri

Uvidíme, co se z toho vyklube.

Finále nebude.Rastlina je cez 50cm na výšku a pre krycie sklo sa nad vodu dostali asi 4 listy.Ostatné rastie pod vodou resp.sklom.Z tohto budú nové rastlinky.Dve už mám v emerze na parapete.Niektoré takéto von sa tlačiace výhonky opäť zanáram ku dnu.
Prvá fotka - rastlina prerastajúca cez medzeru.
Druhá fotka - zhora,opálená po krajoch od T5 trubíc.
Tretia fotka - zanorená mladá rastlina.
Štvrtá fotka - matečná rastlina pod vodou
Mám tam jednu špeciálku,tak sa dopredu ospravedlňujem za fotky.Aj napriek menšej úprave v PC,to pri takom osvetlení nemá až takreálne podanie farieb.
EDIT- Už mi prebehlo hlavou,že by som dal kryt preč a poriešil iné osvetlenie.No to je zatiaľ hudbou budúcnosti.
Ukážeš i finále?

12 16.07.2018 16:52 -
Za tu Tvoji poslední větu Tě teď Vaaclave budou někteří lidi nenávidět. Co oni by za to dali?

Obdiv. Zajímalo by mě, jak dlouho potrvá, než se to rozroste takhle. Tipuju dva, tři roky.

Ano, právě tuhle fotku jsem už obdivovala

Snažím se si Hydrocotyle leucocephala namnožit, je to nesmírně dekorativní rostlina a převislých pokojovek moc nemám
Z akvária mám jenom dva šlahouny, ten původní už uvadl. Na fotce mám v truhlíku taky několik rostlinek, ale je jich ještě málo na to, abych je nechala převisat, tak je nechávám plazit po substrátu a oni zakořeňují a větví se

Tu krabičku tam mám, aby mi tam jeden šlahoun zakořenil. Až se uchytí, oddělím ho od mateřské rostliny.
Mi kvetl jednou asi před dvěma roky. Rostl v Pravé Šedesátce a přes Levou Šedesátku se začal plazit až manželce do postele. Dostal jsme vynadáno, že nechce mít mezi duchnami bejlí, tak jsem ho omezil. A asi moc, protože zatím stagnuje.

Bude jich víc.

Omlouvám se, že to dávám zvlášť, už mi to nešlo přidat k původnímu příspěvku.
Poupátka se už otevírají

Na šlahounu vyrůstající z akvária se objevila poupátka

omlouvám se a ještě jedna noční

První květ

25 12.07.2018 10:31 Angus68 – Hygrophila pinnatifida

Krásný pohled .

Tak jsem měl nejvíce od jednoho druhu tak maximálně najednou 7 květů letos 12 začal jsem totiž přidávat dolomitický vápenec podle rady pana Hořánka.

Leni ahoj, můj mech 'v záloze' netrousí, rovnou klíčí, ale nad vodou...je zavřenej v krabici na okně. Přišla jsem na to náhodou.

Nevím Pájo jak je máš dlouho, ale nám kvetly až po třech letech růstu

Živin jsem k nim nacpal hodně a na sluníčku jsou od rána do večera

Velké rostliny s minimem živin. Je třeba udělat probírku, většinu trsu vyházet a zasadit jenom jednu malou rostlinu a pohnojit ji. Případně další vada - jezírko ve stínu pod stromy. I to je dost často příčina nekvetení. Kytka sice přirůstá parádně, ale nekvete.
Všechno, co zasadíš sám, je neobyčejné
A čím to je, když nekvetou?
Vzhledem k tomu, že doma máme skoro až pořadník na wc, neb nás chytla střevní chřipka, nedivím se vlastně ničemu. Nám tu trousí celá domácnost

Ale pod vodou jsem žádný mech takhle neviděla, proto mi to překvapilo. Ale hezky se na to kouká.
A proč by nemohla kytka trousit pod vodou?

Dobře, tak výtrusnice... Jen mi překvapilo, že se to objevilo pod vodou.
Žádný leknín není obyčejný. A buď rád že kvetou. Už jsem zažil pár jezírek, které byly totálně zarostlé leknínovými listy a květy nikde.
Já teda botanik nejsem, ale tohle spíše vypadá na tobolky ze které se budou trousit výtrusy. Mechy jako takové totiž nekvetou, pouze tvoří výtrusnice.
P.S. Ale ten dotaz bych nemazal. I tohle patří k pohlavnímu rozmnožování, stejně jako květy.
12 09.07.2018 13:53
Eillen [645] 
Dotaz...
To mi kvete christmas moss?
Na tom snímku nic likvidačního nevidím. Hodně nových svěžích lístků, prostě kytce se daří.

Pred nedávnom to bolo 3v1, už sa tlačí piaty
Že by to bolo tým že ich ryby pomaly likvidujú?
31 08.07.2018 12:56 Angus68 – Hygrophila pinnatifida

Náš prvý kvet v akváriu.

10 03.07.2018 17:20 jamajcan – Spathiphyllum wallisii
Přidat reakci
1 ...... [20] ...... 39 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 83695x