Hele, me kosokvet kvetl takhle (je to Heteranthera zosterifolia)... Blbej dotaz - je kosokvetu vic druhu a kazdej kvete jinak? (dubia?). Nebo (aspon to podle fotky mi to pripada) je kvet jinej protoze to mas v emerzu?
kvitek cabomba caroliniana - nevim jak je to mozne, ze v ty dzungli to vykvetlo, a ze jsem si toho vubec vsimla.
Zkus mu vrazit jílovou kuličku ke kořenům, možná to pomůže.
V Echinodorech se nevyznám...bude z toho něco víc? Dál to neroste...list mezitím urazil pěkných pár centimetrů.

Nejsem si úplně jistý, protože tu rostlinu jsem dal do koule už před dlouhými lety, ale měla by to být rotala. Pomůžete někdo s přesnějším určením, prosím?
Opravdu mě velmi překvapilo když se nad hladinou objevilo v pořadí už šesté květenství.
... to není květ (uprostřed), ale bude. Barclaya longifolia. První poupě, které po šesti pokusech tuto rostlinu pěstovat nebo sehnat, mám.
... sice plod, ale ...
Já jí měl v akváriu roky a nekvetla takže 8 měsíců nic není. Až když jsem ji dal na sluníčko šla do emerzu a začala pořádně kvést.

Tak už rozkvetl, mám z toho vážně radost. Můj první květ v akváriu. A co mě těší ještě více je to, že další 2 Anubiasi pokvetou taky Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 85078x