Květy akvarijních a jezírkových rostlin
Starší reakce
Ono se to asi lehce přehlédne, je to o chlup větší než špendlíková hlavička
Vidím to poprvé.
...malé, ale milé
...zatím poslední (osmý) květ na téhle krásce se chystá puknout...
Ahoj. Tak snad poslední rostlinka která v mém akváriu může kvést. A už je to tady . Děkuji všem za podporu a rady .
Ahoj všem,
květem Limnobia laevigatum jsem se chtěla pochlubit až v pátek, protože jsem si ráno všimla poupátka, nečekala jsem ale, že se otevře už za pár hodin.
Omlouvám se, fotka je extra živě, nepodařilo se mi vyfotit květ v normálním režimu.
Mám ji leckde, ale kvete mi jenom v Korálovém.
Asi mám nádrž, která jim konečně vyhovuje!
Blbé na tom jen je, že v té samé kouli chci, aby nad hladinu rostl saururus.
Větší rozlišení:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Už je venku.
A jak je život sviňa, tak David se namakal, aby vypěstoval úžasnou kytku a prospěchář Pepan sbírá palce.
NHKG napsal: Aby jsi nebyl klikař jak já. Koupil jsem krásnou velkou kalatku. Po pár týdnech u mě začala kvést, hodila asi 4 květy rychle po sobě a pak přestala růst. Musel jsem cibulku vytáhnout z akvária ani ne 3 měsíce po nákupu.
Tak to já jsem větší klikař. Před týdnem jsem si od Davida přines Echinodorus uruguayensis 'Janii' se šlahounem. Včera se na tom šlahounu otevřel květ.
rybicky.net/fotogalerie.php… Aby jsi nebyl klikař jak já. Koupil jsem krásnou velkou kalatku. Po pár týdnech u mě začala kvést, hodila asi 4 květy rychle po sobě a pak přestala růst. Musel jsem cibulku vytáhnout z akvária ani ne 3 měsíce po nákupu.
Ahoj tak jsem klikař. Další poupě na kalatce.
28.5.2018
Starší reakce
20 25.05.2018 19:23 Eillen [645] Když je řeč o třech květech naráz, tak sice bucka to není, ale anubias mi dělá radost. A to na obou kořenech.
Snad to je trochu vidět. Ze sta fotek jediné, kde nestraší ryby...
Bohužel nic jiného zatím kvést nechce.
19 25.05.2018 14:38 Angus68 – Barclaya longifolia
Jirko, vypadá to dobře, díky
Může jít do řádného květu i pod vodou? Nebo to končí jen u poupat?
Stále neodkvetla a dělá radost .
Starší reakce
24 18.05.2018 20:44 Angus68 – Barclaya longifolia
Schválně jestli se jí povede otevřít
Ahoj. Tak jsem se dočkal. 15.4.2017 první příspěvek zde na fóru . Nalezeno poupě Anubiasu a dnes během dne se poupě konečně otevřelo. Že to ale trvalo .
Tak finále. Kvete od 6.5.2018 kdy jsem objevil poupě.
Starší reakce
Pokračujeme v květu.
Květy anubiasů stříhám, když jim šneci či otíci "ohoblují" pestík.
Ahoj, chtěl sem se zeptat, po odkvětu mého anubiasu nana, má se květ stříhat nebo ne?
Další poupě už nad hladinou.
Prašan napsal: Taký anubias v emerze potreuje 70-80 a viac %.Listy inak uschnú,aj keď má stály prísun vody ku koreňom.
Potvrzuju. Listy anubiasu sice vydrží měsíce, ale schnou od špiček.
Máš to super, dokonce kytky i na záclonách. Milovník přírody se prostě v Tobě nezapře.
OT:
Prašan napsal: Taký anubias v emerze potreuje 70-80 a viac %.Listy inak uschnú,aj keď má stály prísun vody ku koreňom.
Záleží, co to je za druh a jak je pěstovaný. Známý kdysi pěstoval A. undulata v keramzitu na parapetu jako hydroponickou pokojovku. Je fakt že přírůstky ta kytka i na Anubias měla minimální, ale rostla. Na druhé straně vím, že třeba kryptošky by takhle určitě pěstovat nešly.
Taký anubias v emerze potreuje 70-80 a viac %.Listy inak uschnú,aj keď má stály prísun vody ku koreňom.
Procento vzdušné vlhkosti záleží na mnoha okolnostech. Zda jsou akvária krytá, jak je vysoká teplota v pokoji, jaký je pohyb vzduchu, zda je voda v akváriích v pohybu. Na Jirku sice nemám, ale akvárek mám taky celkem dost, leč protože se u nás pořád větrá, nemáme nikdo žábry.
Já ti nevím
Zkoušel sem jednu i na stěně (vermouth) a že by se jí dařilo, to tedy né. A že to i několikrát deně sprchuju
Šla zpátky do vody, a zase je pěkná
Mám taky cihlu, 26 akvárií a nano na 71 metrech čtverečných a vlhkost není nijak vysoká. Emerzní rostliny očekávají vyšší.
Tak to nevím Jirko, ale v místnosti se třema akváriama a ve zděným domě, se mi tomu věřit moc nechce
Možná příliš nízká vlhkost vzduchu.
Měl jsem to stejný
U blue light bylo poupě nad hladinou týden a ani se neotevřel. Zhnědnul a opadl. Pod hladinou mi kvetou docela běžně. Tak nevím, ikdyž jsem nějaký videjka taky skouknul
Prašan napsal: Väčšina rastlín Bucehalandra vôbec nerastie pod vodou,sú často na brehoch a tam sporadicky zaplavované.
Viděl jsem videa z lokalit a musím souhlasit.
Jeden se mi (ne)otevírá už týden, jiný je druhý den. Na stejné rostlině...
Väčšina rastlín Bucehalandra vôbec nerastie pod vodou,sú často na brehoch a tam sporadicky zaplavované.
Tak to je poněkud prekérka, protože k hladině to má ještě cirka 20 cm.
Nikdy to takto nesledujem ale asi 1-2 dni.Niektoré sa neotvoria vôbec,čo je bežné pri zaplavených rastlinách.Normálne sa kvety otvárajú najčastejšie nad vodou.
Přidat reakci
1 ...... [21] ...... 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 82757x