Květy akvarijních a jezírkových rostlin

Možná začínáme kvést , ale v mém AQ sotva

Starší reakce
vaaclav napsal: Tak zažil jsem oba případy ale květ byl jen u emerzu.
Ja oba pripady v sub

Fakt? No vida, tak jsem zase chytřejší.

Ona ale nekvetla, to bych nepřehlídla.
Jj

Iri to je otevřenej semenáček květ vypadá jinak...květ je to co poslal Vaaclav a po květu někdy vyrazí semenáček

...
Kvetou aniž by vyháněly emerzní listy? U mě to vždycky zkoušely naopak...

Pokud se dostane nad hladinu tak z toho bude květ.

Dobrej,to není květ ale semeník.

Sagittaria platyphylla jde do květu
Starší reakce
Taky jsem nic podobného nikde nenašla. Až jsem si říkala, jestli to k té kryptě vůbec patří.

Já viděl pod vodou kvést kryptokoryn hodně, ale tohle jsme nikdy neviděl, ani v žádné knížce nebo na webu. Zvláštní to je.
Díky za vysvětlení, taky mi ten květ přišel podivný. Zvláštní je, že ve stejném akváriu mi občas kvetou i jiné kryptokoryny, a ty mají toulce mají. Tak proč tahle nemá, to je záhada.
Ten květ kryptokoryny není natahovací a pokud má kytka dobré podmínky a je nasazená v hlubší vodě, tak vykvete takhle.
Tak kryptokoryny kvetou většinou nad vodou, tohle ale také vidím prvně.

Je to nějaká vývojová vada nebo to někdo sežral?
To je fakt zvláštní, vůbec to nevypadá jako květ kryptokoryny.

Podobný květ mi vytvořila Cryptocoryne wendtii "tropica"

ale už je to dýl.

To je vlastně poupě ale pod vodou z něho květ nebude, (někdy ani nad vodou) když počkáš vytvoří se tam rostlina(y).

Bude to květ nebo mala rostlina?
A už ať bzučíš a pobíháš se štětečkem. Na jaře budeš vysévat.
Starší reakce
Starší reakce
No, když mohou z Ruska (a určitě i jiných zemí) posílat jako semínka, tak by to mělo nějak fungovat.
jeva to jsem nikdy nezkoušel...
to mam udělat jak?
ja ji sehnal v akvaristice za 75 kaček.
byla bez popisu....../evidentně šlo viďet že rostlina byla do košíčku sazena nějakým akvaristou/ - naše akvaristika vykupuje rostliny na další prodej i od akvaristů ale musí být v dobrém stavu a umiśtěna v košíčku.
názor že je to JANII možná za čas změním ale nyní to vypadá že je to skutečně ona.
Tahle rostlina se už dlouho neprodává dá se říci že jde sehnat jen od akvaristů.

vím že to bude boj, přesto jsem za šlahoun rád.
před časem jsi mi rostlinu pomohl identifikovat. Já její specifikaci mírně upravil. Domnívám se že jsem sehnal typ Janii. listy jsou dlouhé cca 23 cm.
co napsat......
ph 6,5
teplota - cca 27,5 s nočním poklesem (ohřev kabelem ve dně)
CO2 - ano
pmdd - ano
dno - profi soil o výšce 8-9 cm
eriocaulon malý cca 2 cm v průměru do takové viz foto tedy průměr 14cm výška po bambule 25cm) vyroste za 3 měsice pokud je na světle. Pokud nemá dostatek světla roste pomalu.
řasa se na ní žádna nedrží. jen jak jde do bambuli tak se se mi na ní chytá štětičná. To neřešim protože do měsíce ji ostřihám listy včetně bambulek a rozkraju ji střed na dvě půlky. Ty zasadím a z jedné rostliny mám tak dvě. a pořád dokola
Se šlahounem jsi teprve na začátku a poměrně hodně dlouho to trvá než na něm něco vyroste.

Jak ho máš dlouho, v jaké vodě, jak roste, zda se rozmnožuje...

Co chceš o něm vědět? Přijde mi jako nenáročná rostlina.
Copak echinodorus, ale ten Tvůj eriocaulon, to je věc!
Jaké s ním máš zkušenosti?
Starší reakce

Jak roste brácha.
Starší reakce
Ano Václave, je to Cryptocoryne retrospiralis (dle údajů na štítku při koupi).
Vím, že kvetou převážně emerzně, ale když už se rozhodla takhle, tak sem doufal, že vydrží

Myslel sem si, že jí něco chybí, protože ten stonek hodně zeslábnul a květ se asi neudrží.
Očekávám, že se to dnes ulomí

Škoda. Díky

Předpokládám že je to kryptokoryna a ty kvetou většinou nad vodou takže pod vodou nemusí toulec vydržet.

1 12.01.2018 19:19 Angus68 
Kvete už podruhý za čtyři roky, ale nikdy nezůstane květ až do konce. Něco tomu chybí. Mohl by někdo poradit?
Blixa se celkem rychle množí takže pěstovat jí ze semen bude opruz.

Zdravím, každou chvíli mi kvete blyxa, ale teď jsem tam našel i nějaká semena nebo co, je to možné? Dá se to nějak využít?
Nikdy jsem to neřešil.

Osobně ho stříhám, když už není hezký

Přidat reakci
1 ...... [24] ...... 39 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 83695x