Květy akvarijních a jezírkových rostlin
4 23.10.2014 01:29 amrtin – Pupečník bílý
emerz
Starší reakce
Tá moja pojde tiež čoskoro "von".Ešte čakám až dozrú semená - potom dám foto.Ináč ja som si nechal len 1den kvet.Ostatne som strihal nech čím skôr dozreje.
Protože to tu barkleju nepřestalo s vyháněním stále nových květních stvolů bavit a už jí byla nádržka 80*35*40 malá, zítra jde do světa.
(Pro všechny "zarputilé hnojiče" a pro zajímavost: do nádrže, kde si dosud tahle kytka vegetila, nepřišla minimálně poslední dva měsíce ani kapka hnojiva. Výměna vody ani nepamatuji, veškerá péče spočívala jen v občasném dolití odpařené vody vodou z vodovodu. Nějak to nekoresponduje s tou vysokou náročností, uváděnou ve zdejším atlase...
)
Starší reakce
Kvalita nic moc, ale musím...
Limnobium v zahradním jezírku.
Starší reakce
Tak už se klube 4. květní stvol...
(Zhruba uprostřed fotky, ještě kus pod hladinou.)
Chtělo by to si z fotkou květu si trochu pohrát.
Samolus valerandi
celá rostlina
Samolus valerandi
(omlouvám se za kvalitu)
Starší reakce
No to byla jen domenka, ja o tom vim akorat to, ze k vyvolani kveteni staci aby zacal jeden jediny list na rostline hlasit, ze jsou vhodne podminky, a prinuti tim rostlinu zacit kvest. Jestli se tyhle latky prenaseji dal i vodou, nebo jen v ramci rostliny, to nemam silu nastudovat, protoze jak zacnu cist, z kazde vety odborneho textu 3x odbocim jinam k tomu, co v ni vsechno nechapu. Mam rostliny rad, a omluvou mi bud to, ze maloktery zahradkar presne vi, co se to v rostlinach deje.
"veliky Echinodorus ma kvetni stvol a jeho hormony ovlivnuji i dalsi rostliny"
moh by ses prosimte o tomhle rozepsat a vysvetlit? jak si to mam predstavit? ze kdyz mi slahouni a kvete pulka echacu, tak mam z akvarka hormonalni polevku?
Taky mi začal bělat po tom, co jsem ho sestřihl. Nevím čím to bylo, ale byl pak už škaredý. Proto jsem mu udělal místo v koši.
Zkusil jsem lepe. A mas pravdu, jsou to nejspis jen uplne bile nove listy, a ne temer, jsou proste bile. Navic z fotky je zrejme, ze se mi tam zacala chytat zelena vlaknita rasa. Holt ne vzdycky se dari, ale proc neukazat i neusech, ze jo?
Ta fotka je silně nečitelná... Hodně mi ty šmouhy připomínají porost velké skupiny pačulí, které měly nejmladší listy téměř bílé a přes tuto "poruchu" si vesele vegetovaly.
Nešlo by to lépe vyfotit?
Je to vubec kvet? To bile je asi 2mm velke, lepe to asi nevyfotim. Ta rostlina je na odchodu, odesla na tmu, pred orvanim Echinodoru, ktere zastinily co mohly. A jestli je to kvet, pak asi jen proto, ze veliky Echinodorus ma kvetni stvol a jeho hormony ovlivnuji i dalsi rostliny, alespon si to myslim, protoze jinak mavat kvetem na rozloucenou...
je toto květ cabomby caroliniany ?(viz.foto) mám i na druhé rostlině a nevím co to je tak septám tady
Aha. Omlouvám se. Až teď jsem si všiml, že to tam je napsáno.
Není to monnieri, tu mám také (emerz i submerz), tohle je bakuma karolínská, postaru objímavá (B.amplexicaulis). Má větší a o něco jemnější lístky - chutná plžům.
Bacopa monnieri. Mám, kvete mi docela dost. Mám ji v emerzu, kde má pokaždé minimálně 10 květů. Rekord 21 květů, ale takto modře zbarvený jsem ještě neviděl.
Není to sice žádná raritka, ale květ je opravdu nádherně barevný.
Sagittaria Platyphylla. Květy sice dlouho nevydrží, ale potěší
Prvé čo z toho vyrastá je klíčny list.Som sa čudoval prečo to stojí.
Díky!
No semená nesmu vyschnúť.A ak to odkvitne tak tú "makovicu" som vyberal z akva ,ked bola velká asi ako slivka.(cca 5 týždnov po odkvitnutí).
V jednej je kolo 200 semien a klíčivosť? - je vysoká kolo 100%.
Ja som to nikdy nenechával "prasknúť" v akva.Je z toho pekný bordel.
Vzdyt je to samosprasna rostlina,pisou o ni,ze pestovani ze seminek je easy,tak nevim(nikdy jsem ji nepestoval).
Mať aspoň dve kvitnúce rastliny a opeliť, to je to najjednoduchšie vysvetlenie. Sú pravda aj samoopelivé rastliny, no tu je to ale.....
A co by teda bylo potřeba aby byla klíčivá?
Sliepka aj bez kohúta nosí vajíčka, no vyliahne sa niečo?
Proč? Proč by neměla být klíčivá? To by se přece ani nevyvinula a byla třeba různě defmovaná či tak.
Nechcem byť zlým prorokom, ale semienka budú jalové
Nu, a ja placi, neb jsem po protrhani dzungle zjistila, ze se mi z nejakeho duvodu obe barclaye jaksi rozpadaji. Pise se sice u nich, ze by nemely byt s ampularkama, ale rekla bych ze sneci jsou v tom nevinne, a jen luxuji to co jde do kytek.
Kdyby šla kytka do věčných lovišť, vůbec bych nebyl proti!
Ta potvora má už listy dlouhé kolem 50cm(!) a jak to tak vypadá, chce zničit mou podvodní zahrádku!
Semena zkusím nechat vyklíčit mimo akva, co s případnými semenáčky ještě uvidím. (Není místo...
)
Mě vykvetla pod vodou, žádné semínko se v akváriu neujalo a rostlina šla do věčných lovišť.
Tak ja se priznam, tak jednoduche to pro mne neni, takze placnu: Barclaya longifolia ?
Tak to asi nechám koňovi nebo si o tom něco nastuduji. Až budou semínka na světě, ozvu se.
Však jsem nic neřekl.
No, mě se válela všude po akvárku, ale žádné nevyklíčilo. Takže nejsem ten pravý, kdo by se mohl dělit o zkušenosti.
Tak to moc dlouho jako otázka nevydrželo...
Určitě je máte u mě!
Teda - jestli to uhlídám...
Máte nějakou zkušenost, kdy sklízet?
Berete rezervace na semínka?
1 16.07.2014 10:31 Sid [6685] - Rostliny Tak ať tu nejsou zastoupeny jen echinodory...
Zatím jde jen o poupě, takže "hádanka": o jakou kytku jde? (Pro některé až moc jednoduchá, ale až se rozvine, už nebude vůbec co řešit.
)
Starší reakce
Po dvou týdnech v lavoru. Člověk se s tím piplá, vymejšlí světlo, hnojení, CO2, a přitom stačí prostě to
nechat bejt .
Starší reakce
27 30.06.2014 13:03 Sid [6685] - Rostliny Nedalo mi to - zkusil jsem spočítat květy Bucephalander ve svém větším (112 l) akva.
Došel jsem k číslu 22.
A bývá to i "prokvetlejší"...
Ilustrační (nic moc) foto. Tady je jich 7.
To nejsem schopen posoudit.
Tak moc zase to akvárium nesleduji, ale "pocitově" je vnímám tak, že kvetou ochotně všechny.
Jistou souvislost vidím s hnojením. Hnojím nepravidelně, často i s delšími pauzami. No a když to zrovna přijde, (období hnojení), v brzku se s květy roztrhne pytel.
A podobné je to i s přírůstky. Podle mých zkušeností jsou Bucephalandry ve srovnání s anubiasy docela "rychlíci".
Tak to už se těším, a nevíte náhodou, jaká varieta kvete nejvíc? Myslím z těch, co máte.
Ju
Mám jí dva týdny a už se takhle rozhoupala
Přidat reakci
1 ...... [31] ...... 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 82757x