Kvet echinodoru Red Chameleon. Doufam, ze z toho metrovyho pokroucenyho slahounu (ktery nejak nechce zastavit rust) jeste vydyndam i nejaky rostliny (zatim se pacholek k tomu nema). Kvitek rozhodne potesil.
Echinodorus, který jsem přesadila z akvária do nádoby teprve letos na jaře. Kdyby třeba někdo poznal, co je to za druh, byla bych ráda.
dudak napsal: a ještě bych měl jeden dotaz ke květům šípatky, předpokládám, že na 1 fotce je květ samičí a na druhé samčí, když je opylím vytvoří se mi plod se semeny? 

Myslel jsem si že je to Atlansberg ,ale květ je jinej než v atlase 
a ještě bych měl jeden dotaz ke květům šípatky, předpokládám, že na 1 fotce je květ samičí a na druhé samčí, když je opylím vytvoří se mi plod se semeny? květy na různých rostlinách, ale zřejmě mají stejný genetický původ - vše namnoženo vegetativně z jedné kytky. Oba dva druhy květů se mi vyskytnou jen vyjimečně, protože poslední dobou to dost stříhám sotva vyženou šlahouny, ale kdyby to šlo, tak bych to zkusil nechat a opylit
A dají se od sebe nějak jednoznačně odlišit? co jsem se snažil najít, tak obě mají dost variabilní listy i zbarvení květu, ale u té mojí mi přišly ty listy více do kulata než má dubia a ty modrofialové znaky na květu jsou taky častěji vidět na fotografiích rotundifolie. Přidávám ještě jednu fotku květu
Dlouho jsem pěstoval rostlinu, kterou jsem dostal na pražském srazu akvaristů jako Bacopu monierii, sice mi to k ní úplně nesedělo, ale nevěděl jsem co jiného by to mohlo být. Konečně vykvetla a tak je určení snadnější, jedná se s největší pravděpodobností o Lindernia rotundifolia, sedí to podle fotek jak květu tak rostliny, jen ne podle fotek v místním atlasu, ty patří podle mě rostlině jiné. Můžete mi to někdo, kdo máte zkušenosti s touto rostlinou vyvrátit/potvrdit? Děkuji
Trochu sa pochválim, moja hygrophila, korene má v akva v dne, čiže rastie cez celú výšku akvária a nad tým má vyše pol metra
Jsem v predchozim nenapsal k cemu to je, ono to sice vyjde z kontextu tohoto vlakna, ale radeji: rybicky.net/atlasrostlin/Echinodorus_tornado
Toz uvidime. Mam jeste dalsi fotky, treba makro pohled do kvetu, proberu to a zkusim schvaleni do atlasu, no a kdyz ne, zkusim znovu. Foti se to pekelne blbe, bud nemam svetlo, nebo mi desne zavazi dekl, a i kdyz vypnu LEDky, ty zarivky delaji na hladine peklo, vytahnout kvet nemuzu, slahoun je kratky... ale nakonec, vzdyt kdo fotil kvet to zna Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 85078x