Květy akvarijních a jezírkových rostlin
Jsem se tesil, jak dnes dam fotku kvetu E.'tornado', a rano koukam, ten slahoun natlacil kvet k zadni strane akvaria a skoncil vlhky u filtru, zatim stale rozvinuty asi jako tulipan, proste jeste ne uplne. Hned jsem zjednal napravu, ale jestli z toho polorozviteho poupete jeste takhle po maceni neco bude... Prezije kvet par hodin namoceny, nebo uz mam po radosti a musi byt celou dobu nad hladinou?
Starší reakce
Starší reakce
14 25.11.2014 08:58 jamajcan
Starší reakce
Starší reakce
Já se nehádal,ale nejdřív sem si myslel,že ten v paludárku je emerzní.No,neni...

Jsem ti to říkal , a hlavně že jsi se semnou hádal že emerzní pupečník bílý nemá chlupaté a načervenalé stonky

Jo,ale je zajímavý,že mě takhle jede

Byl to fakt jen pohozený kousíček do misky s vodou...
jo , ten kvete jak pominutej , na začátku léta mi na okně uschnul , asi ho zase skusím

mám na to podobný názor, bohužel akvárium vidím v lepším případě jednou za 14 dní
4 27.10.2014 12:31 amrtin – Pupečník bílý

-na okenním parapetu

Skutečně malý zázrak, že se jí, chuderce, v takových podmínkách vůbec chce?!

Njn - pud sebezáchovy...
BTW: Testoval jsem odolnost bucefalander na nízkou teplotu. Do včerejška jsem pár těchhle kytek "letnil" na balkoně, v noci přitom klesala teplota až ke 3°C. A vypadá to, že jim nízké teploty nevadí.

Starší reakce
0 24.10.2014 01:17 amrtin No,mě takhle pistie vykvetla v pětilitrovce od okurek za oknem!

Bez jakýhokoliv hnojení(jenom jsem doléval odpařenou vodu vodou z akvárek).A když se tlačila ven,tak jsem to zlikvidoval...začala uhnívat.
Hansel napsal: Já je zas nemůžu dostat na velikost větší než padesátikoruna. A to byly časy kdy jsem je měl nádherný a velký. Stejně tak se všema plovoučkama, střídá se období, kdy jdou doslova nádherně a najednou se to zlomí a prakticky o všechny přijdu
Mám úplně stejný problém

Zezačátku mi šly a rostlo to tak, že jsem vyhazoval kýble a teď to jsou takoví zakrslíci co nemají skoro žádné odnože.
Jediné co fungovalo přes léto, že byly (pistie) na přímém slunci za oknem. Teď už zas nerostou... Délka a intenzita svitu?
No rozjela se mi poslední dobou pod hladinou ve velkém akva riccie. Pistei se nehly a jsou stejné. Nic jsem nezměnil.
Já právě zkoušel kdo ví co, mám na výběr 3 nádrže, v jedné nejdou vůbec, silný proud, málo světla, zaryběnno, všetečný ryby,, teplejší voda, takže smůla. Pak dvoumetrovku, tam jsou momentálně nejlepší, přitom jakš tak proudění, 26 stupňů a světlo na kytky to taky zrovna není. No a čekal bych že půjdou nejlíp v 30 litrech, stojatá voda studenější voda kolem 23, dvě malý cichlidky, bublifuk, hodně světla pod kterým vždy vše rostlo a tam nedokážou ani stagnovat. Už nevím co ty kytky chtěj

Nijak mě to netrápí, spíš to jsou hokusy pokusy z nudy a trocha teoretizování, ale je to zajímavý.
U mě z padesátikorunové velikosti jsou za krátký čas na dobrých 15 - 20 cm, každý týden je vyhazuji, nehnojím a zas tolik přerybněné (kvůli NO3) to není. Týká se to však jen jedné nádrže, v ostatních (kde jsou bublifuky) se na větší než 7 cm nedostanu. Tady listy plesniví, ale ne díky vlhkosti či kapkách na listech a kořeny se nevětví a spíše opadávají. Zase v těhle nádržích krásně rostou salvinie, ne každé rostlině se daří všude, ač jsou to akvária se stejnou vodou, stejným stylem údržby a pár metrů od sebe.
Já je zas nemůžu dostat na velikost větší než padesátikoruna. A to byly časy kdy jsem je měl nádherný a velký. Stejně tak se všema plovoučkama, střídá se období, kdy jdou doslova nádherně a najednou se to zlomí a prakticky o všechny přijdu

Našla jsem na ní kvítek prvně, zrovna tuhle kytku pod drobnohledem vyloženě nemám

4 23.10.2014 01:29 amrtin – Pupečník bílý

emerz

Starší reakce
Tá moja pojde tiež čoskoro "von".Ešte čakám až dozrú semená - potom dám foto.Ináč ja som si nechal len 1den kvet.Ostatne som strihal nech čím skôr dozreje.

Protože to tu barkleju nepřestalo s vyháněním stále nových květních stvolů bavit a už jí byla nádržka 80*35*40 malá, zítra jde do světa.

(Pro všechny "zarputilé hnojiče" a pro zajímavost: do nádrže, kde si dosud tahle kytka vegetila, nepřišla minimálně poslední dva měsíce ani kapka hnojiva. Výměna vody ani nepamatuji, veškerá péče spočívala jen v občasném dolití odpařené vody vodou z vodovodu. Nějak to nekoresponduje s tou vysokou náročností, uváděnou ve zdejším atlase...

)
Starší reakce

Kvalita nic moc, ale musím...

Limnobium v zahradním jezírku.

Starší reakce

Tak už se klube 4. květní stvol...

(Zhruba uprostřed fotky, ještě kus pod hladinou.)
Chtělo by to si z fotkou květu si trochu pohrát.

Samolus valerandi
celá rostlina

Samolus valerandi
(omlouvám se za kvalitu)
Starší reakce
No to byla jen domenka, ja o tom vim akorat to, ze k vyvolani kveteni staci aby zacal jeden jediny list na rostline hlasit, ze jsou vhodne podminky, a prinuti tim rostlinu zacit kvest. Jestli se tyhle latky prenaseji dal i vodou, nebo jen v ramci rostliny, to nemam silu nastudovat, protoze jak zacnu cist, z kazde vety odborneho textu 3x odbocim jinam k tomu, co v ni vsechno nechapu. Mam rostliny rad, a omluvou mi bud to, ze maloktery zahradkar presne vi, co se to v rostlinach deje.

"veliky Echinodorus ma kvetni stvol a jeho hormony ovlivnuji i dalsi rostliny"
moh by ses prosimte o tomhle rozepsat a vysvetlit? jak si to mam predstavit? ze kdyz mi slahouni a kvete pulka echacu, tak mam z akvarka hormonalni polevku?

Taky mi začal bělat po tom, co jsem ho sestřihl. Nevím čím to bylo, ale byl pak už škaredý. Proto jsem mu udělal místo v koši.

Zkusil jsem lepe. A mas pravdu, jsou to nejspis jen uplne bile nove listy, a ne temer, jsou proste bile. Navic z fotky je zrejme, ze se mi tam zacala chytat zelena vlaknita rasa. Holt ne vzdycky se dari, ale proc neukazat i neusech, ze jo?
Ta fotka je silně nečitelná... Hodně mi ty šmouhy připomínají porost velké skupiny pačulí, které měly nejmladší listy téměř bílé a přes tuto "poruchu" si vesele vegetovaly.
Nešlo by to lépe vyfotit?

Je to vubec kvet? To bile je asi 2mm velke, lepe to asi nevyfotim. Ta rostlina je na odchodu, odesla na tmu, pred orvanim Echinodoru, ktere zastinily co mohly. A jestli je to kvet, pak asi jen proto, ze veliky Echinodorus ma kvetni stvol a jeho hormony ovlivnuji i dalsi rostliny, alespon si to myslim, protoze jinak mavat kvetem na rozloucenou...

je toto květ cabomby caroliniany ?(viz.foto) mám i na druhé rostlině a nevím co to je tak septám tady
Aha. Omlouvám se. Až teď jsem si všiml, že to tam je napsáno.

Není to monnieri, tu mám také (emerz i submerz), tohle je bakuma karolínská, postaru objímavá (B.amplexicaulis). Má větší a o něco jemnější lístky - chutná plžům.
Bacopa monnieri. Mám, kvete mi docela dost. Mám ji v emerzu, kde má pokaždé minimálně 10 květů. Rekord 21 květů, ale takto modře zbarvený jsem ještě neviděl.

Není to sice žádná raritka, ale květ je opravdu nádherně barevný.

Sagittaria Platyphylla. Květy sice dlouho nevydrží, ale potěší

Prvé čo z toho vyrastá je klíčny list.Som sa čudoval prečo to stojí.

Díky!
No semená nesmu vyschnúť.A ak to odkvitne tak tú "makovicu" som vyberal z akva ,ked bola velká asi ako slivka.(cca 5 týždnov po odkvitnutí).
V jednej je kolo 200 semien a klíčivosť? - je vysoká kolo 100%.
Ja som to nikdy nenechával "prasknúť" v akva.Je z toho pekný bordel.

Vzdyt je to samosprasna rostlina,pisou o ni,ze pestovani ze seminek je easy,tak nevim(nikdy jsem ji nepestoval).

Mať aspoň dve kvitnúce rastliny a opeliť, to je to najjednoduchšie vysvetlenie. Sú pravda aj samoopelivé rastliny, no tu je to ale.....
A co by teda bylo potřeba aby byla klíčivá?
Přidat reakci
1 ...... [31] ...... 39 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 83695x