Artemie
tak vzduchujem stale ale nic sa nevyliahlo este a uz je tomu okolo 29-30hodin asi som niekde spravil chybu
Vzduchovat musíš celou dobu dokud se nevylíhnou. Jo, dal ses na válku tak musíš bojovat
.
Dej tomu čas. Přes noc tam určitě takový teplo nebylo. Mě se to taky líhlo až tak po 32 hodinách.
0 28.03.2014 10:05 matus13 preslo okolo 26hodin a stale sa nic nevyliahlo
este uvidim ci sa nieco vyliahne skusal to prvy krat flasu som polozil na akvarko nech ide teplo aj svetlo trochu ale pouzivam taky vzduch motorcek ze v noci asi nezaspim jak vrci uz som ho polozil aj na vankus a nepomohlo
Až bude vylíhlá tak vypneš vzduchování, počkáš cca půl hodiny a artemku odsaješ hadičkou a zcedíš přes sítko. Na novou várku použiješ zase novou osolenou vodu.
len som to trochu domotal neviem jak tu artemku potom vyberem z flase
dno som odrezal a verchnak som prilepil takze jedine ju vyliat
Jen nech tu artemku pořádně ve vodě lítat.
0 27.03.2014 12:53 matus13 poradite mi?skusal prvy krat artemiu dal som do pet flase sera mix to je aj zo solou zapol vzduchovanie len to trochu moc buble to nevadi?alebo to mam radsej priskrtit trochu
Starší reakce
Můj důvod proč to tak dělám je ten, že je to hlučné na spaní. Mít rybárnu někde mimo, tak bych asi taky bublal.
Bettasplendens napsal: Můžu se zeptat, jestli je možné líhnout žábronožky bez vzduchování, popř, jak?
Není lepší neexperimentovat, a pak se neptat proč chcípla? Když se vzduchováním je jistota vždycky, pokud to nejsou nějaká špatná vejce?
Můžu se zeptat, jestli je možné líhnout žábronožky bez vzduchování, popř, jak?
- diky, to me taky napadlo...priste to zkusim se vzduchem dle nekterych napadu, co tu akvaristi uvedli...
V tom prvním okamžiku když se vylíhne, tak ji je tolik, že se vzduchem nestačí zásobit a padne. Dal jsi buď malou plochu misky nebo moc vajíček. Občas se mi to stane taky.
- presne podle zde uvedeneho navodu jsem zkousel lihnout trochu artemky (Ocean Nutrition) bez vzduchu - miska 2,5cm vody polozena na okennim parapetu
- coz o to artemka se po 24hod vylihla, ale vypada ze posla... oranzove "tecky" lezi na dne bez pohybu, par orange cosi plave po misce ...
- stalo se to nekomu? budu asi muset zkusit klasiku se vzduchem...
Starší reakce
Neekonomické jsem myslel v tom, že měsíc nebo dva krmíš artemku a to co vychováš zkrmíš za jedno krmení. Pokud ji teda nechováš v aspoň těch 60l.
Jinak jsem ji do dospělosti vychoval na první dobrou. I se množila, ale těch vajíček nebylo zrovna nejvíc na to aby to pokrylo spotřebu. Takže jedu čtyři misky bez vzduchování čerstvé artemky, doplňuji mraženým a když není zrovna led, tak jdu na živé ven. Mám házecí síť, takže když je led mám smůlu.
jen bacha na sůl a chce to používat pro chov sůl pro reef ale ne kuchyňskou sůl s jodem
Já už to také začínám brát spíš jako osobní hec. Prostě jsem se rozhodl, že tu artémku do dospělosti vypiplám. Roste mi a to dost, ale dospělost se ještě nepovedla. Navíc jsem strašně zvědavý, jestli se budou množit a kdo ví, třeba ušetřím za vajíčka...
JosefVavra: U mě ti čichavci v této velikosti také žerou naprosto cokoli, co jim předložím, granule, mražené, ale i vločky (byl to jen příklad). Jenom jim občas, sem tam, chci dopřát nějakou dobrotu, než půjdou z domu... Jsem také koníčkář, dělám to proto, že mám radost, jak rostou, takže náklady přepočtené na jednu rybku moc neřeším. Stejně si z akvaristik vždycky místo peněz za ryby nosím buď další ryby, nebo mražené krmivo...
No já to pořád zkoušim... Teď je mam ve většim množství vody 5L a uvidim.Dřív jsem to zkoušel v 1,5L vody a neuspěl jsem, asi jsem překrmoval. Chybama se člověk učí
Já to dám
0 02.02.2014 22:18 JosefVavra –
Re: deck asi jo , já mám jen 260.000.g to je asi ta nejmenší co se dá sehnat a taky z toho dělám velké které mají asi 1cm , mě tak zrovna napadá jestli třeba 180.000.g má dospělce větší a nebo jestli to je stejné a ty 260 jsou vlastně vajíčka od mrzáků
3cm čichavci už mě žerou suchý krmení ale je fakt že živá artemka je lepší a nebo můžeš klidně dávat i mražený krmení , kupuji měsíčně asi 20kg mraženýho pro snad všechny kamarády v okolí a sám spotřebuji asi 1kg patentek a 0,5kg artemky ale na tu jsem musel ryby naučit pomalu protože ji na začátku moc nežraly
Mam hobby artemix, dá se z toho vypiplat velké dospělé korýše?
0 02.02.2014 22:13 JosefVavra –
Re: deck znám lidi co ti každé akvárium vypočítaj na to kolik to měsíčně stojí a to do halíře
já to taky nepočítám prostě to je koníček a tak to zůstane ale poslední dobou mě začíná táhnout jiné odvětví a to mořské ryby , korály jsou moc hezké ale něak mě netáhnou a zkusit si rozmnožit a vypiplat mořskou rybu je jiný kafe a celosvětově to nyní dělá spousta lidí a v určité míře se to i daří
Já právě potřebuji něco většího, než takové prcky... Chci s tím krmit například 3cm čichavce. Nepotřebuji něco velikosti artémky 0,5mm, ale 0,5cm. Prostě něco, co je živé a velké jako dospělá artémka...
chovám spousty živého krmení ale nejekonomičtější je vířník a dají se koupit i druhy které mají prý téměř 0,5mm to je asi jako malá artémka ale s tím rozdílem že si jich za 50kč udělám za měsíc 20-100L podle toho jak budu potřebovat a artemku je potřeba nechat líhnout, mám artemku v akváriu nad psacím stolem a je to super ji občas pozorovat
60L akvárium plné artemie a kdo koliv ke mě příjde zůstane na ní koukat a ptá se co je to za potvory a to i letitý akvaristé čuměj jak puci
přemýšlím i o tom že si koupím vajíčka té obří artemky co měří asi 5cm
Neekonomické, ale navrhneš ekonomičtější? Teda kromě kalorické bomby grindalu? Nemáš čas lítat po rybníkách a lovit. Potřebuji si doma živé krmivo "vyrobit"...
Jojo, neekononické, ale chci to zkusit
Zatim žádné vrtvé nevidim, pokud začnou nějak umírat, tak je hned zkrmim a budu je líhnout na zkrmení rovnou. Řikám, chci to jen zkusit. Díky
Když jsem já choval artemku do dospělosti, tak jsem ji normálně nalíhnul ve flašce a co jsem nezkrmil tak dal do 9l akvárka, krmil jsem je mikrozelem jednou za tři dny tolik, jako kdyby sis solil krajíc chleba. Vzduchoval jsem kamínkem tak, aby se voda lehce vířila. Asi po dvou měsících jsem zkrmil všechny dospělé. Jako krmivo to je neekonomické.
Zrovna jsem vylíhlé dal do elemenky a asi polovinu hned zkrmil a polovinu ještě zkusim chovat. Byli z 18-ti gramů artemix od hobby. Musim říct, že se jich líhne snad 100%, nebo se to k tomu aspoň blíží. Měl jsem pitlíček od sery a nevyhlíhli se ani za 3dny. Nevim, co s nim bylo... No, dal jsem je do 5L a řádně prosolil. Liquizel použiju za tři dny(píšou v návodu) a dám ho teda radši míň a uvidim.
Pro Raviolku: No myslim, že teď jich v elementce mam tak akorád (neni to polívka).
No a stim vzduchváním nevim, když se nevzducuje (nebo nečeří hladina), tak se dělá bíly šlem a pokud do toho sáhnu, třeba při krmení tak to rozvířim a všude to tam plave... Ten bublifuk mi příde namístě
Pro Raviolku a Decka:
Já v podstatě také nevzduchuju, teda klasickým kamínkem. Jenom bublám bublifukem, ale fakt jen lehce, čistě kvůli kvalitě vody...
No a zrovna dnes jsem našel celou elementku popadanou, tak nevím, něco je špatně, přitom žádná změna...
Jestli nebude třeba i problém ve vajíčkách jako takových, jak jsme tu spolu jednou už rozebírali, každá bude jiná a začínám mít podezření, že "fabrikovaná" vajíčka, co se k nám dostanou, budou nějakým způsobem zdegenerovaná a pěstování do dospělosti bude oříšek...
Ale ještě to nevzdávám...
Právě proto jsem ti psala, že nevzduchuju, což považuju za důležité
Do dospělosti dorostou všechny, pokud jich dáš samozřejmě málo úměrně malému objemu vody.
No asi na tom něco bude, dam polovinu krmiva a víc vody.
Mam artemix, tak při líhnutí nesolim a když je dám do akva na chov, tak solim dle návodu. Já teda vzduchuju, aby se nedělala "mrtvá hladina" Kolik se jich tak podaří odchovat do dospělosti?
Liquizellem jsem taky krmila a problém s vodou nebyl. Chce to mělkou nádobu, žádné vzduchování ani filtr, pokojovou teplotu. Při líhnutí artémi solím málo (např. na litr vody malou lžičku soli), když jsem je pak chovala do dospělosti, tak jsem dala soli cca 3krát víc.
Jasně, že vidíš tělíčka. Když cípne, tak se nevypaří a to dále kazí vodu. Prvotní příčinu fakt ale vidím v tom překrmování, ten Liquizell je fakt hustý, skoro bych to nazval koncentrátem, ve tvém objemu o dvě kapky víc a je hotovo. Krm přesně půlku co krmíš a uvidíš...
Netopím, pokojová teplota. V malém objemu vody jich nesmí být tolik...
A ten filtr. Já je mám v 5l elementce s bublifukem, ale netvrdím, že je nutný...
No já vidim mrtvá tělíčka těch artemek. Krmil jsem podle návodu, spíš ani né tolik. Třeba nevim, jaká je dobrá teplota, nebo kolik vody(mam plastové akva ze sady Hobby artemia set), filtr? No filtr bude asi blbost, nebo ne?
Zrovna experimentuju jako ty. Liquizell používám taky, ale musí se opatrně. Strašně snadno se tím překrmí a to zkazí vodu, ne umírající artémky jak tvrdíš, ale překrmení....
Použij maximálně 5 kapek na 2 litry vody denně.
A toto je jenom startovací krmivo do začátku. Desátý den musíš přejít na například Dajana micro flora...
Ať se daří...
Tak se ptám zase... Líhnu artemie, s tim problém nemam, ale chtěl bych je odchovat do větší velikosti. Podaří se mi že rostou, ale postupně umíraj a tim se mi kalý voda. Krmivo mam Liquizell. Máte někdo dobrou zkušenost? Vim, že vylíhlé jsou lepší než odrostlé, ale chci to zkusit... Díky
Starší reakce
No dostal jsem to k vánocům, tak se pokusim o chov
Jinak líhnout budu pořád, rybkám to moc chutná
Díky
Tak v tom pokračuj, ale ber to tak, že to je pro zajímavost. Na krmení značně neekonomické.
Starší reakce
jojo, taky jsme párkrát zalovil, ale tady na rybníkoch nic moc a není moc času a energie pro to jezdit. Spíš občas a zamrazit.
Ve vlákne o živém krmení jsem dával fotku z mojeho dnešního premiérového lovu. Je toho fakt spousta. Velikost krmiva tak akorát, že trošku odrostlejší potěr to vezme bez problémů a dospělé ryby to bude taky bavit.
včera jsem byl na živém a je toho spousta
blechy jsou pod mikroskopem uplně obalený vajíčkama a buchanky jsou také
mečovky a paví oka nemohli ani plavat jak se narvaly holky
Koblasa jí bere od Grýgery,1kg za 100kč krásná červená, mražená na Ukrajině.
střídám, asi 6 druhů včetně suchýho.
Tak jistě, musíš střídat krmiva. Ale u mě to má celkem úspěch zatím. Ale mám tolik variant, že prakticky každý den mají něco jiného.
určitě, ta moje cos mi bral je taky supr, i patentky. Jen skaláry jsou toho už nějaké přežrané potvory.
Vzal jsem na zkoušku od Koblasy dvě tabulky 100g a líbí se mi to celkem. Pěkně oranžová a žádné potrhané kusy. Velikost 0,6-1,2cm. Až se někdy s ním dostanu do kontaktu, tak vezmu celý litr.
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 37 38
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 41074x