Artemie
Jirkaass napsal: Caute máte nekdo návod na to jak je odchvoat aby byly vetsi kolem 1 CM??
Tak potom sa venuj sladkovodnej artémií
App. tej ruskej som s pomocou kolegu akvaristu prišiel na korienok, je super!
Myslím, že Dr. Bolíto chová artemie do dospělosti. Někde tu dával i video a návod jak na to. Tuším, že jim dával pivovarní kvasnice.
Caute máte nekdo návod na to jak je odchvoat aby byly vetsi kolem 1 CM??
Starší reakce
Bol by som vám vdačný za popísanie skúseností s artémiou ruskou "artémia koral", dakujem
Starší reakce
Zalezi jakou mas je to ze zacatku pokus jake mnozstvi soli s jodem nebo bez,atd.Podle me kazdy druh z jine zeme chce neco jineho aby jsi dosahl co nejvetčí lihnivosti.A udaje 95% - 100% lihnivosti je treba brat s rezervou .
www.dajanapet.cz/…
Starší reakce
Nezoufej,zkus ubrat sůl, mě se to u těch číňanu stávalo ,když jsem přesolil.Odměř 1,5l a dej polévkovou lžíci soli a nech rozpustit,pak tam strč prst a a zjisti jak je to slané,nesmí to pálit pak to přelej v čem to líhneš.
0 18.10.2010 07:40 JuraS Musím sem napsat moji první zkušenost s bruther automatem....
1. hlučné na to mít to v obýváku
2. principiálně nechápu
3. držák by potřeboval předělat - jedna přísavka to moc nedrží - "kotí" se to...
4. buď mám špatné artemie - koupené na aukru - profi balení pro chovny - nebo špatnou sůl - kamenná mořská sůl bez jodu - ale nevidím že by se něco vylíhlo
5. pro kostku 50*50*50 je to moc velké..bral bych kdyby to bylo vně akvária a do akvária se dostávali nauplie spojenou hladinou (třeba)
6. neříkám, že je to šmejd, jen bych to s někým kdo to má chtěl zkonzultovat....
Odhadem,přeci víš,co se ti líhne,v době,kdy jsem měl stejnou várku artemií od Easyfish,jsem nemohl sehnat sůl bez jódu,zhruba po polovině balení jsem sehnal sůl bez jódu,paradoxně to byla posypová sůl.Rázem se zvedla líhnivost zhruba o 25-30%.Nakonec sám si odhadneš kolik ti toho v petce plave,a jak ti to dlouho vydrží.Chválabohu za každý den navíc...
Jak jsi zjistil větší líhnivost?
Kvalita vajíček je jasně dominantní,ale co mám sám vypozorováno,tak v soli bez jódu je líhnivost o dost větší.Myslím,že nejsem sám.
Co mám informace, tak poslední várka Easy Fish s artemii z Číny má mizernou líhnivost.
Neptejte se mě odkud to vím, je to ověřený zdroj. Osobně mě od koupi odradil. Kdyby to byl podvodník, už bych jí měl plno na vyhození...
Sůl nesmí být s jódem,při ní je líhnivost mizerná.
25g soli, špetku jedlé soly (soda bicarbona) a cca 26C. Je možnost ještě přisvítit, o něco lepší líhnutí.
Starší reakce
Spíše přebytečnou nespotřebovanou zamrazit pro případ nouze a zkrmovat čerstvě vylíhnutou - je nejvýživnější
.
Pokud chceš jen zkrmovat nauplie artemky stačí obyčejná kuchyňská sůl..
0 10.08.2010 20:50 karel – mrchy rozmazleny
mam klinoskvrnne, galaxy a tri gupky. klinoskvrne zerou vsechnu, gupky ty by snedly i hrebik. Ale ty galaxy....
zacal jsem jim davat zive artemie (od vcera) a me prijde ze to nezerou. je to mozne? jakoby to vzdycky vyplivly. mozna se pletu. neni mozne ze si na to musi zvyknout?
ja uz nevim co s nimi, nejspis dostane kazda rejzovou postylku...
je mi jasné, že kutil si vždy poradí, ale když jsem se díval na ceny jiných výrobků jinde tak byly ještě dražší. Tím se vlastně krmí hlavně potěr, že?
no já mám dva vlastní výroba a cena byla akorát něco za hadičku a kamínek.....
fungují skvěle.... a za ty ušetřený peníze jsem nakoupil 10kg jiných dobrot pro ryby.....
ahoj, mám tu odkaz přímo na výrobník artemii, co si o tom myslíte?
www.zoohit.cz/…Starší reakce
0 30.07.2010 12:02 DrBolíto [254] - Rostliny 0 30.07.2010 11:49 JuraS – Re: kyknos
díky..to nevypadá nijak složitě..jen si asi nejprve vyrobím nějakou nádobu zarostlou řasami...v plánu je vyrobit nádobu ve které budou vyrůstat a líhnout se artemie a kdy by se automaticky denně nasála část vody, přefiltrovala by se přes síto, velké a dospělé kusy by zůstali na sítu, zbytek s vodou by se vracel z5 do nádoby a to vybrané množství by se ze síta spláchlo do nádrže s rybami..klidně tak, jak už mám vyřešeno, že vedle akva bude stát 2 lt petka s vodou a voda bude spojena s akváriem hadicí..spojené nádoby..v petce bude malé čerpadlo..do téhle petky se vypláchne to sítko s artemiemi a čerpadlo tu vodu pošle i s atremiemi do akva..pak se vypne a z5 se naplní vodou z akvária...to nasávání z nádoby z artemiemi bych řešil obyčejným způsobem jako je u filtrů poháněných vzduchem...
0 30.07.2010 11:01 kyknos – Re: JuraS
0 30.07.2010 10:49 JuraS Přiznám se, že jsem artemie nikdy nelíhnul pro mladé. Používám dva druhy artemií ve formě vloček, mražené dospělé artemia salina a teď nově mražené dospělé sladkovodní artemie (tak to bylo na burze nabízeno)..předevčírem jsem dal líhnout artemie..mám na ně 2 lt nádobu se sítkem a odměrkami koupenou na ebay (vím, že by stačila obyčejná petka) a pro líhnutí jsem použil artemie koupené na aukro.cz ..dovoz z usa..artemie se mi vylíhli v úplné tmě ale zato v konstantní +- autobus teplotě 26 C..zkontroloval jsem množství vylíhnutých nauplií ale protože je teď pro nikoho v akva nepotřebuji tak jsem znovu zapnul vzduchování..na youtube jsem viděl mnoho videí na dospělé artemie..máte někdo postup jak lze z nauplií odchovat dospělce ? jak dlouho dospělá artemie salina vydrží ve sladké vodě ?
Starší reakce
0 04.07.2010 23:30 amater – Dajana
lihnivos artemii dajana je fakt Mizerná
0 04.07.2010 09:27 reddriver všechno lepší než dajana z který se mi nevylíhlo ani 0%
Neřeš a prubni to,ale easy fish už není to co byla, zlatý Inve.
0 03.07.2010 23:25 reddriver chtěl bych se zeptat jak řešíte teplotu...já mám v pokoji i v létě cca 25 stupňů, chci zkusit easy fish, voda by asi měla míň stupňů než je v pokoji. Nesvítil bych jen vzduchoval
Starší reakce
0 29.06.2010 10:22 JuraS 0 29.06.2010 10:15 JuraS 0 29.06.2010 08:03 JuraS Jo a něco na ebay
shop.ebay.com/… moc toho ještě není..novinka...ale bude to boom..prodejci..neváhejte....!!!!
0 29.06.2010 07:57 JuraS 0 29.06.2010 07:43 JuraS – Sladkovodní artemie
Minulý víkend jsem na pankrácké burze hned naproti vchodu do školy koupil půl kilovku sladkovodních artemií...máte někdo o tomto tvoru nějaké info ? kde sehnat vajíčka, jak na jejich vývoj atd...?? a taky zda se potravní hodnotou vyrovnají těm klasickým - artemia salina...
Starší reakce
Starší reakce
0 11.04.2010 16:42 JuraS 0 11.04.2010 16:33 JuraS Starší reakce
0 08.02.2010 15:38 smajdalf – Re: Landvir
zdravím .. zaujímalo by ma či s takýmto liahnutím ma niekto ešte skúsenosti. Doteraz som liahol so vzduchovaním ale v pivnici pretože vnútro v dome mi to dost prekážalo koly hlučnosti bublania a teraz vďaka mrazom je v pivničných priestoroch pod 20 stupňov, tak sa chcem opýtať či to je možné aj bez vzduchu v nejakej malej nádobke napríklad pri radiátore kde by bola teplota stála. Alebo poprípade pri nižších teplotách aj so vzduchovaním.
0 08.02.2010 14:34 smajdalf artemku som tak isto liahol na okne v pivnici so silným vzduchovaním a slabým svetlom ktoré prenikalo cez okno a liahnutie bolo super. Používal som vodu z vodovodu ktorá je u nás tvrdá a kuchynsku sol.
Přidat reakci
1 ...... [27] ...... 37 38
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 41074x