Artemie
záleží na tom jakou máš artémku,vodu a také sůl(ne každá je dobrá).zkus 1-2 kávové lžičky na 1,5 litrů,1lžička artémky a 25 stupnů.śvítím 15watů.líhnou se za 24hod. a déle.ale musíš si to vychytat ...
0
[191] 21.03.08 18:18 Nik Stačí. Teplota může být mezi 20 - 30 stupňů. Čím chladnější tím později se vylíhnou a naopak.
8.6 nevadí. To stačí jen sůl.
souhlasím. Ale mě se líhne i při PH 6.2 co mi teče s kohoutku. A jak jsem psal, sodu dávám jen občas.
já ji tam nikdy nedávala-na co?
je zbytečné líhnou žábronožku v 5ti litrech. Osobně líhnu v 1.5l pet láhvích a stačí to na 3 - 5 krmení pro několik stovek potěru. Do 1.5 l láhve dávám cca 1 litr vody, 3 kávové vrchovaté lžičky soli a mírně vrchovatou kávovou lžičku žábronožky. Občas dávám 1/4 lžičku sody, ale to jen když si vzpomenu

Dulezitejsi, nez jake sklenice mas, je kolik toho poteru chces krmit. A asi lihnout se ti bude lepe pokud si udelas takove "udelatko" napr. z pet lahvi (navod nekde po netu najdes), kde jim budes moci lepe intenzivne vzduchovat a lepe je odtamtud dostat nez z 5l lahvi (take 5l je docela velky objem, to uz bys asi musela mit docela velkou odchovnu, abys potrebovala artemie, ktere jde lihnout v 5-ti litrech.
Pls poradte mám 5 l sklenice kolik tram mám dát žábronožky a jakou lžičku kávovou nebo jakou a kolik lžiček soli a opět jaké?pls poradte

Starší reakce
Easyfish dělá 70 g balení, stávalo okolo 150 kč. Čínská, jemná, 90%.
Zkuste firmu EXOT HOBBY.Myslím,že prodávají menší množství vajíček artémie(jemné)za rozumnou cenu.
Chtěl bych si vyzkoušet líhnutí Artemií, ale nechce se mi dávat 300 kč za velké množství vajíček máte někdo zkušenosti s tímto výrobkem Sera Artemia-mix (18g). Děkuji.
Já jsem to nepočítal, ale viděl v ceníku

. Z důvodů které jsem uvedl v předchozích postech používám jenom obyčejnou, se skořápkou... Čínskou od Ivo Rudického (Easyfish) a Cowboy z Great Salt Lake.
Já to nikdy nepočítal,co přijde levněji.

Používám oboje(artémie).
To se ti, Nobody, nezdá, je to pravda, odskořápkovaná je levnější

. O vířníkovi více na
www.easyfish.cz V podstatě jde jen o to,jestli to potěr přijme.Pokud ano,ušetříte čas s líhnutím artémie(cenou není rozdíl-dokonce se mi zdá,že ta odskořápkovaná vyjde levněji

).
Líhnu také,když vemou,mám méně starostí,když ne...

Také lze koupit liofylizovaného viřníka(velmi jemné krmivo).Stejný postup jako u artémie odskořápkované.Zase jde jen o to,přijmou nebo ne(potěr)!
pardon - přehlédl jsem, že už jsi to popsal

nezkoušel jsem, zatím jsem vystačil s líhnutím ... máš zkušenosti? ... plavou nebo klesnou na dno? - každý potěr si to ze dna nevezme?
Myslel jsem pro běžné rybky.
Pokud se dají do proudu(nejlépe předem na 15-20minut namočit do vody,aby neplavaly na hladině)od vzduchovacího kamínku,po určitou dobu vypadají jako"živé".Pokud je rybka přijme?Pak bez problémů"loví"stále i na dně.
Jistě Nobody, ale není univerzálně použitelná. Až přemluvíš Simpsonichthys costai a Gnatholebias zonatus (mimo jiné), aby přijímaly nehybnou potravu, obzvlášť po narození, bude situace jiná

Co takhle zkusit artemii odskořápkovanou?Nelíhne se,je jemná a je výživnější než vylíhlá.

Side dekuji za info, ale i tam sem to cetl

Zikyc mi dohodil i clanek z AT (tusim)
Zkousel sem nekolikrat odchovat, ale az ted se dari.Tak se to snazim dokumentovat (trochu)

Ja jsem myslel podle popisu, ze to jsou vajíčka na lihnutí,že se jedná o pouhou sůl jsem netušil.
1.vajíčka se solí nekupovat, 2.potěr náročnějších druhů potřebuje nauplie artemií - čili čarstvě vylíhlé z vajíček, 3.potěr cichlid se při troše štěstí dá odchovat i mraženými artemiemi (jsou to dospělí jedinci o velikosti cca 10mm), ale musí se propasírovat přes sítko (stačí čajové) a vzniklou "kaši" hadičkou dát mezi hejno, ale dost se pak špiní voda
Použíj obič. kuchynskou.

O způsobech chovu žábronožky v domácích podmínkách se diskutovalo a dá dohledat na Akvaristovi.

kilo mořské soli stojí +- 12,-Kč
Co se stane s artemií, když ji nechám delsí dobu vylíhlou a hned ji nezkrmím? Vyroste z ní Žábronožka a sní můžu taky krmit potěr. Děkuji za zady.
Je hezké,že krmíte artémiemi,ale nikdo nepíše jaký druh art.používá je samozřejmé,že pro nejmenší potěr jsou nutné živé a i mezi nima si potěr bude vybírat a to i neonky!Já zrovna řešim jaké art. jsou nejmenší s Kanady nebo z teplejších míst?
jak už někdo napsal - líhne se snad více než tam je

... fakt jsou perfektní

Cowboy Artemia z GSL se prodává 90%.
světlo určitě přispívá k vyšší líhnivosti ... já tady v práci líhnu při teplotě 20°C, ale hodně osvětlená místnost a líhnou se velmi rychle - často okolo 24 hodin ... bylo to ze sáčku KOWBOY balení 75g asi za 270Kč

Já je líhnu na parapetu okna kde i svítí slunce teplo je od topení a líhnou se.
Přidat reakci
1 ...... [34] ...... 37 38
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 41254x