Instalace tapety za akvárium
0 27.12.2007 20:24 agent007 – Re: Naďa
kolik lt má to akvárium?
0 27.12.2007 19:11 agent007 – dotaz
Kolik lt má to akva?
0 27.12.2007 15:35 Diego [72] 0 27.12.2007 15:32 Anonym ne
Súhlasím so Sidom.
Ja mám tiež čiernu samolepiacu tapetu a myslím že je to super. (Lacné a nič tým nepokazíš)
Dobrý den,poradíte mi jakou tapetu do mého většího akva (např.jednobarevnou modrou,fotku atd.)nějak se nemůžu rozhodnou a akvárko mám ted moc světly.
Starší reakce
0 21.12.2007 07:00 midiborec – Re: agent007
nevim o zadne chemicke reakci mezi silikonovim olejem a sklem maximalne ho pak budes mit mastne kdyzby si tapetu oddelaval
0 20.12.2007 21:06 Štěpán WD myslím obsahuje něco dalšího. Silkal je myslím bezpečnější. Na tapetu je to jedno, ale psal jsem taky o těch přísavkách, které jsou ve vodě.
0 20.12.2007 21:04 agent007 – Silikonový olej...
Tzn., že lze třeba použít obyčejné a dostupné WD? To má snad doma každý? Jinak ještě dotaz...pokud použiji třeba to WD či jiný olej, kdyby došlo k poškození tapety nic se neděje, ale nemůže delším působením oleje v kontaktu se sklem dojít k poškození skla akv.? Je to už spekulace ale...ptám se.
0 19.12.2007 22:43 midiborec – pro vsechny
tak vam pomuzu..ja to taky resil u mensiho akvarka kdyz je tapeta jen tak na skle polozena neni tak vyrazna...tak sem po precteni nejake reakci docet ze nejlepsi je silikonovej olej ze rostline i zivocisne oleje casem zacnou zluknout... tak sem oddelal tapetu nastrikal lehce silikonovim olejem chvili pockal nez to lehce houstne vzal si pravitko nebo sterku a prilepil to na sklo pravitkem jsem vytahal vsechny bublinky ale mejte po ruce i ubrocky pri stirani bude prebytek oleje vytikat neni toho ale moc...no a to je vsechno mam to uz nejakej ten patek bez olepeni kraju a zatim ani ousek nevyschl nic nesmrdi akvarku to nevadi takze ja si stojim za silikonovim olejem ovsem je drazsi nez ostatni oleje a motorove oleje a pod bych dal stranou
0 19.12.2007 18:39 gekon5 K těm olejům: Oleje rostlinné ani živočišné bych nepoužíval - nejsou stálé, oxidují, žluknou, vysychají... Přitom kromě zápachu obvykle i tmavnou. Snad by byl lepší silikonový nebo třeba parafinový, ale chce to dát si pozor, uvnitř akvárka by mohly vadit i stopy. Taky budu řešit podobný problém poměrně brzy, tak mne zajímá, co se z diskuse vyvine. Ještě mne tak napadlo, co třeba glycerin. Přijde mi, že není moc toxický a mohl by splnit funkci oleje, je mísitelný s vodou. Ještě by bylo dobré zkusit, co ty kapaliny udělají s tapetou, ale na to nebude dost času.
0 19.12.2007 11:04 rolandmynar – Re: MiHl
Myslím, že právě vyschnout to nemá, proto ta izolepa kolem, aby se zabránilo přístupu vzduchu a tudíž vyschnutí.
možná to má vyschnout a tím se tak přilepit... nevím... nikdy jsem to nepoužil... nebo se třeba počítá, že tapeta je těsná a přes okraje se dostane jen minimum vzduchu právě pouze k okrajům a dál ne... Pokud to ale má být oddělávací a držet to hned, tak se na vysychání nespoléhají... v tom případě bych použil spíše ten minerální olej
0 19.12.2007 10:31 rolandmynar no ono vysychají i rostlinné tuky
jednou, ještě jako malé děcko, jsem namazal pistoli tzv. "flusbrok" olejem z kuchyně... ten sajrajt co to pak udělalo jsem z toho nedostal do dnes
jinak třeba viz "fermež lněná" - také rostlinný a také vysychá
0 19.12.2007 10:03 rolandmynar – Re: Štěpán
Bylo by dobré, když ne Slunečnice, abys odpověděl. Třeba SuperMogul?
Myslím, že nejvíce "žluknou" živočišné tuky jako sádlo a máslo za přítomnosti kyslíku.
Mohl bys to Štěpáne dovysvětlit, když to popíráš?
0 18.12.2007 21:06 agent007 – jaký olej?
Co AVIRIL dětský olej?
0 18.12.2007 20:54 agent007 – Slunečnicový olej ano-ne
Slunečnicový je špatný?
0 18.12.2007 19:23 Štěpán – Re: Štěpán
Jasně, Roland doporučuje slunečnici. Jako bych to nečekal...
0 18.12.2007 19:22 Štěpán Nepoužívejte organické oleje! Žlukne to! Je to fuj!
Ještě varování o tom silkalu, po nastříkání se z něj intenzivně vypařuje nějaký hnací plyn, výrazně ochlazuje, takže bych to pro všechny případy stříkal na tapetu a ne na sklo.
0 18.12.2007 19:20 rolandmynar – Re: agent007
Klasický slunečnicový olej, stěrka na okna, já měl z auta, gumovou stranou, natřít mašlovačkou sklo jako buchtu a odprostředka stáhnout. Drží to skvěle, akorát v případě potřeby to jde sundat a zase znova nalepit.
0 18.12.2007 19:16 agent007 – Re: rolandmynar
takže postup?Olej bez ředění, jakýkoliv?Namazat sklo a přilepit?
0 18.12.2007 19:06 jirkoun taky doporucuju olej, taky jsem nejakou dobu resil jak tapetu pridelat a olejem to jde nejlepe,
pokud se ovsem nejedna o pozadi z obycejneho papiru
0 18.12.2007 18:46 rolandmynar – Re: agent007
Mrkni na moje AQ jak to vypadá přilepené olejem a bez dalšího zrání. Je to takhle od prvního dne a bez nejmenší bublinky.
izolepa
0 18.12.2007 17:50 petak – agent007
tak co to přilepit silikonem co se s ním lepí akvária?jen nápad já bych to zkusil.
samozřejmě průhledným ne černým
0 18.12.2007 12:40 agent007 – ad Sidonius
No to jo, tohle není problém a je fakt, že je to opravdu super. s nálepkou se dá hýbat atd.ALE! Jak přidělat nelepící tapetu mi někdo poraďte
1 18.12.2007 12:36 Sidonius – Re: agent007
Samolepící tapetu (
ideální!) přilepíte tak, že sklo (vnější stěnu akvária) navlhčíte vodou, do které přidáte několik kapek Jaru. (Doporučují se na cca 0,5 l vody 2-3 kapky Jaru). K navlhčení můžete použít např. rozprašovač, ale i hadřík nebo hubku.
Na takto dobře navlhčené sklo přilepíte samolepící tapetu
lepící plochou, ze které předtím sejmete ochrannou folii.
Při lepení pomocí stěrky nebo hubky ap. vytlačujte z pod tapety vzduch.
Kdyby se vám první pokus nepovedl, klidně tapetu odlepte a postup lepení zopakujte.
Nelekněte se, že např. černá samolepka je po nalepení šedá a flekatá navíc! Časem "vyzraje", ztmavne a fleky zmizí.
Takto přilepená tapeta drží velmi dobře, ale v případné potřeby je možné ji odlepit.
To ozivovani prisavek si myslel tim silikonovym olejem???Fungu je to?? Me uz nic nedrzi(filtr,topitko,teplomer....)
Tohle by mě taky zajímalo... mám doma cca 0,5cm tlustej polystyren, dneska ho budu natírat načerno a teď přemýšlím nad tím, jak to tam přilepit...
zvenčí samozřejmě...
0 18.12.2007 11:56 agent007 – Jak přichtit nesamolepící pozadí?
Trošku bych oživil znovu toto téma. Zrovna řeším tuto situaci a u známého jsem viděl, že tapetu s hladkým lesklým povrchem namazal vodou a přilepil.K mému podivu drží. Ale jak dlouho bude držet máte někdo zkušenosti? Samolepícím a nátěrům se chci vyhnout
Zkuste poradit, nebo nabídnout své zkušenosti.Heftnutí průhlednou izolepou se mi zdá amatérské.
Starší reakce
0 08.10.2007 15:18 Vrubouš Staci klasicky cerny balakryl nebo jina barva,3 az 4 natery a neni co resit.
Zarostlé,zarostlé.
Do velkyho mi to zas prijde skoda, teda pokud nema byt zarostle tak, ze zadni stenu nebude vubec videt.
Vrubouš: S tým súhlasím,v piatok by som mal mať nové 240 l akvárium a plánujem to natrieť,alebo nastriekať na čierno.
0 08.10.2007 15:01 Vrubouš Jsem zastance cerneho balakrylu na pozadi!
Doporucuji balakryl.Vypada dobre
.
Ja som mal kedysi tapetu "prilepenú" silikonovým sprejom,je nezávadný a kraje prelepené priesvitnou páskou. Ale keď nemáš kde zobrať silikonový sprej,tak ho nekupuj,asi bude drahý. Niektorí ľudia písali aj že stačí tapetu potrieť jedlým olejom(slnečnicovým....)a pricapiť na sklo a povytláčať bublinky vzduchu a samozrejme kraje prelepiť priesvitnou páskou. hlavne pri tom experimentovaní nech sa Ti nedostane do vody.
Přidat reakci
1 ...... ...... [12] 13 14
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 27970x