Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Instalace tapety za akvárium

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Pozadí 

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Instalace tapety za akvárium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 12:18 Muž JaM [1]
Ahoj,

koupil jsem beťákovi na akvárko (20l) pozadí. Taková ta folie s potiskem (není to papír), tak by to mohlo chvíli vydržet. Naštěstí s potiskem jen jedný strany a z druhý strany je klasická modrá...měli to ve výprodeji v Baumaxu 20kč/m tak proč ne...
No přilepil jsem mu to klasicky izolepou a po chvíli jsem si všim, že to beťáka asi nějak dráždí. Zdržoval se jen u tý zadní stěny, celej roztaženej včetně vějíře kolem hlavy a dopředu ani neplaval..navíc občas "napadával" filtr a narážel do něj...
Může to vytvářet zrcadlo? Z mého pohledu to vypadalo normálně, ikdyž s minimálním odrazem....Nějaký nápad co s tím? Zatím jsem mu to zase sundal, aby ho to zbytečně nedráždilo...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2014 07:15 Uno – Tapeta
Já to mám "nalepené" slunečnicovým cca půl roku a že by žluknul mi nepřijde......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 23:06 Muž Pítik [14] - AmerikaRe: sivon
no a nežluknul?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 23:02 Žena sivon [1714] - PlžiRe: Pítik
Nemám tušení jaké druhy jsou. Já jsem to kdysi taky řešila slunečnicovým, ale pak jsem se dočetla, že to není úplně košer.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 13:49 Muž Pítik [14] - AmerikaRe: sivon
mohl bych se tě zeptat ještě nějak konkretněji na ten minerální olej?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 12:18 Muž Pítik [14] - AmerikaRe: sivon
vidim to tak ze si to nejdriv zkusim na rubu tapety a na kusu skla X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 11:47 Žena sivon [1714] - PlžiRe: Pítik
Ten olej funguje 100%, ale raději zkus nějaký minerální. Jedné oleje mají na světle snahu žluknout. Pokud ho ale nemáš, žádná tragedie, hlavně to pořádně utřít.
A opravdu jen pár kapiček - důkladně rozmazat po celém skle či tapetě. Pozor, aby se nedostal do akvária.
Jen před instalací nech tapetu nějakou dobu stočenou opačně než byla z obchodu! Narovná se a pak není problém ji přilepit. Podobná (i když s obrázkem mi držela na akváriu 4 roky i bez přilepení okrajů izolepou. Nesmí přesahovat, či být přilepená přes spoj - takže pečlivě měřit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 11:40 Uno Re: Pítik
Nejlíp se to dělá s prázdným, ale co se dá dělat. Hodně štěstí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 11:30 Muž Pítik [14] - AmerikaRe: Uno
pujdu do toho. je trochu problém. že sem nečekal že budu řešit pozadí a akvárko už je ted snad i zaběhlý. zkusím. děkuju za rady přátelé. zkusim olej, kdyžtak zkusim silikon, a nebo koupím jinou. zatím ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 11:24 Uno Re: Pítik
Půl roku cca. Tuto radu jsem se zde taky dočel, takže to neni můj nápad, někdo třeba souhlasit nebude :-) Každopádně oleje dej přiměřeně, napatlej celé sklo. Při ruce měj papírový ubrousek, jak budeš vytahovat bubliny, tak samo bude vylejzat nadb. olej.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 11:16 Muž Pítik [14] - AmerikaRe: Uno
tajně sem doufal v takovouhle radu za pár korun. jak dlouho ti to už drží? hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.01.2014 10:59 Uno – Tapeta na akvárium
Mě se tedy hodně osvědčil klasickej slunečnocovej olej, ale když se použije jinej taky myslím že nebude problém :) Rozmažeš na akvo, přilepíš folii a pak vytaháš bulbiny, na to je dobrá cukrářská karta :) Drží to skvěle, teda mě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 10:51 Muž Pítik [14] - AmerikaRe: Designer
ou! napadlo mě, že si nerozumíme a že jak nelepí :) nicméně bych to nerad vyhazoval. střešní silikon asi taky nebude uplně vhodnej... ale myslim že to můžu aspon zkusit :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 10:39 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Pítik
Tu vodu s Jarem jen na samolepici, nelepi to, umoznuje to jen snazsi manipulaci. Na folii bych sel po nejakem transparentnim lepidle ve spreji, ale myslim, ze bude snazsi koupit tu samolepici tapetu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 10:37 Muž Pítik [14] - AmerikaRe: Designer
takže jenom vodou a jarem? už sem to četl, ale prý to moc nedrželo. moje tapeta je lesklá folie www.rajkrmiv.cz/… a není samolepící. zkusim to tím jarem. zatim děkuju Designere ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   23.01.2014 09:30 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Pítik
Kdyz koupis samolepici tapetu, normalne ji nalepis na zadni sklo, pochopitelne z vnejsku akvaria. Alespon co mam cernou, je dobre cerna i takhle pres lepeni, ze se vlastne divas na jeji rub. Pokud muzes (ze mas zatim sklo bez vody), poloz si akvarko na bok, houbickou navlhci slo vodou s jarem a tapetu lep postupne na takhle navlhceny podklad, stahuj postupne ten kryci papir, a nedovol vytvoreni bublinek. Kdyz se bublina povede a vsimnes si ji pozde, muzes bublinu propichnout spendlikem a vymacknout. Pri lepeni si vem vetsi vlhkou houbu a tou to postupne jak to lepis uhlazuj.

U maleho akvaria jsem ji nalepil izolepou okolo, kryci papir jsem nesundaval, taky uz to tam rok drzi, ale trosku se to nahore pomackalo jak sundavam a davam zpet kryt, je to urcite horsi reseni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2014 09:22 Muž Pítik [14] - Amerika – přilepení na sklo
stěna akvária 60cm x 40cm. čím byste to přilepili plošně ke stěně? a zajímá mě jiná odpověd než izolepa, páč ta bude držet jen na kraji.
dal sem za ten kousek igelitu 90 a nechtělo se mi dát dalších 150 za lepidlo. to sem si řekl že se raděj zeptám zkušených :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2014 06:20 Žena Scilla [3] - RostlinyRe: georg
Takto jsme to přesně s přítelem lepili. Je lepší, když jsou na to dva, jeden odvíjí a druhý hladí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2014 06:19 Žena Scilla [3] - RostlinyRe: Scilla
Po třech týdnech je pozadí zcela OK. Bublinky zmizely. Před nalepením tapety jsem sklo namočila ostřikovačem obyčejnou vodou bez jaru. Těsně po nalepení jsem bublinky vytláčela kreditkou a zbytek propichovala jehlou (cca 2 hodiny!), ale zůstaly bubliny, které byly nevyhnatelné do jakéhokoliv směru - ty jsem propíchávala, ale úplně vzduch stejně nešel vytlačit. No a pak také po celé ploše byly malilinké bublinky, které nešly ani s kartou nějak odstranit -vždy to pod hranou přeskočilo zpět na druhou stranu. A těch bylo po celé ploše tolik, že jsem jakékoliv vytlačování i propichování musela vzdát. Po čase se ale ukázalo, že voda nastříkaná na sklo před aplikací se musela odpařit (asi těmi propichy? - tapeta mi připadá zcela neprodyšná - fólie z umělé hmoty, žádný papír) a z čelního pohledu opravdu není žádná vidět - jen jednolitá černá barva. Ze trany AQ pozadí vypadá jako s jemňounkou krajkou ze stříbrných drátků, ale to se postupně také vytrácí. Takže spokojenost hop

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 18:26 georg Re: Designer
Napíšu zde ještě jedmu metodu lepení a to na sucho. Chce to trochu cvik a je to bez bublin. Lepili jsme tak panely 1m x 2,5m.
Uřízneme si délku a šířku s malým přesahem. Poté tapetu přiložte na místo a odlepte asi 2cm fólie a odřežte nejlépe ostrými rozevřenými núžkami ten papír, na kterém drží ta fólie. Znovu si srovnejte místo, kam ji chcete přilepit. A pak ty holé 2cm přilepte a použijte tu kreditku. Vhodnější je ale plstěná stěrka ( je dostatečně tvrdá a můžete přitlačit bez toho, aby jste zadrhli a fólii protrhli).Poté jednou rukou odrolovávejte zespodu ten papír a druhou rukou stále projíždíte a přitlačujete tu odlepenou část hned za tím již odlepeným podkladem. A takto postupujte až to dolepíte celé. Přesah oříznete nožem.
Ten začátek chce trošku cvík ale pak to jde rychle.
;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 17:13 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: georg
Dulezita je ta metoda jarove vody (pred lepenim namocit vodou s JARem, a predpokladam ze nepouzila, protoze kdyz se pouzije, jsou bublinky spis minimalne. Je fajn mit fotovalecek, ale nutny neni. A jiste, nic nejde hned, chce to grif, ale tady se ziska celkem snadno.

Dalsi metoda je to nelepit primo tapetu, nechat tapetu i s podkladem, oriznout (nebo ostrihnout) o par milimetru mensi a prilepit po obvodu izolepou. Tam zadne bubliny nehrozi a vypada to taky dobre, dokonce to i dost dlouho drzi, pod to nema jak natect, az jsem se divil ze ta izolepa casem neodpadla, asi byla slusna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.12.2013 17:02 georg Re: Scilla
Pokud jsi použila před lepením jarovou vodu, tak to časem vyschne samo a bubliny zmizí. Dej tomu čas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 16:31 amrtin Re: Scilla
Při instalaci samolepky se používá např. kreditkarta to i na odstranění těch bublinek.Mě se taky nikdy nepovedlo nalepit jí dokonale,ale zbytek zakryly rostliny,takže dneska nejsou bublinky vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 13:34 Žena Scilla [3] - Rostliny
Tak nevím, právě mám za s sebou 2 hodiny mordování s černou samolepící tapetou na plochu 155 x 45 a stále tam jsou jemné bublinky, které nejdou odstranit kreditkou ani špendlíkem, jsou malé (od 0,01 do 0,5 cm )a všude... :-| Tedy ty větší jsem buď vypudila na kraje, nebo propíchala tone ale bojím se, že to černou jednolitou plochu nikdy neudělá... :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2013 20:01 Muž acik [416]
samolepící tapeta se dá koupit za par kaček v reklamní agentuře a to jakoukoliv barvu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2013 19:58 amrtin Re: Soky
Na sklo se přicucne pomocí pár kapek jedlého oleje,poté vytlačit vzduch(třeba starou kreditkou) a po krajích přilepit průhlednou lepící páskou.Olej časem vytvrdne a pak už bude tapeta držet sama.
Já mám ale raději jednobarevnou,tedy samolepící tapetu swend.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 14:48 Muž marek21 [16]
www.akvariumonline.sk/…

pouzi riadne lepidlo a uz tam bude aj nieco vidiet :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2013 11:58 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: Soky
:-D No já to lepím izolepou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2013 11:01 Soky
prosím prosím, čím se přilepí tapeta ke sklu, zkoušel jsem to jarovou vodou ale to nějak nedrží. Když jsem to jen přilepil irolepou, tak potom tam nebylo vůbec nic vidět, pochopil jsem že ta tapeta, musí být přicuclá na skolo a bez vzduchu. ona byla vidět ale né když se rozsvítilo. děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.07.2013 22:29 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Zab01
Ono z ní toho není moc vidět, ale na tom, co vidět je, se to nepozná. A jestli ji není na co položit, tak bych ji přilepila tak, jak psal Designer.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 15:34 Muž kacercz [36]
Ha, konecne vim na co pouziju cerny balici papir. Kdyz do nej dam darky na vanoce tak na me vsichni koukaj jak na vraha ;))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 14:59 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: Kaira
To já mám stolek přesně velikostně na to akvárko, že to nepoložím a zajímalo mě tedy, jestli to nekazí estetický efekt když neni nalepená, nebo se to ani nepozná?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 14:25 Žena Kaira [919] - Labyrintky – Re: Zab01
My máme za akváriem ještě míň prostoru (a navíc stojí v rohu), tak jsme koupili černou tapetu a prostě jsem ji tam strčila. Dole tapeta stojí na stojanu, po stranách jí ve srolování brání zeď a zepředu to vypadá úplně normálně. Až vymyslím, jak na to, možná ji ještě po stranách přilepím, ale zatím to ani není nutné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 14:20 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Zab01
Cernou (nebo jinak barevnou) tapetu nemusis nalepovat, coz jde prave u Tebe blbe, ale staci si ji oriznout na velikost o 5mm mensi na kazde strane a oblepit ji dokola pruhlednou lepici paskou. Ona ta tapeta sice bude od skla odstavat, ale kdyz je matna, vubec to nevadi. A ze na ten podkladovy papir co se na ni necha obcas natece voda, nevadi taky, protoze mezi sklo a tapetu Ti nenatece, takze hnusne fleky od vodniho kamene se na zadnim skle neobjevi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 14:00 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetky – tapeta
Zdravím, potřeboval bych dát za jedno akvárium pozadí, nejlépe černou folii nebo něco podobného, problém je že je cca necelých 10cm od zdi, nemá někdo zkušenosti jak tam dát něco aby tam nebyly bubliny?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2013 07:47 zotyo
Na oboch bočných stranách akvária mám "zrkadlo", dalo by sa to nejak odstrániť? Má to dosť zvláštny vizuálny efekt. Máte takýto problém viac ľudí?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2013 17:40 S Muž invalida [3881] Re: Kytka
Kecáš..lidi sou různéKytka napsala: Všechny tapety se dávají zvenku. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2013 17:23 Žena Kytka [2146] Re: honza
Všechny tapety se dávají zvenku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2013 17:15 honza – tapeta
Dobrý den.Dnes jsem zakoupil akvárium, je u toho tapeta, materiál asi něco takového jak nákupní tašky.Dává se tato tapeta zvenčí nebo zevnitř?Díky za radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2013 07:59 andrejm
vdaka, myslel som si to, len som sa potreboval uistit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 22:07 Muž sportsmen [62] Re: andrejm
Jak již bylo řečeno, vůbec se toho neboj a do týdne ti to vyschne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 20:16 Muž RadekH1 [129] Re: andrejm
taky sem lepil černou folii, samolepící a druhý den koukám a byli tam takový hnusný mapy. ale zhruba po 3 dnech to pořádně vyschlo a ted je to super. Myslím si že to bude v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 14:57 Muž Ad@m [1051] Re: andrejm
Ja som pri lepení pozadia šiel na istotu - len lepiaca páska a som spokojný. Veľa šťastia pri zakladaní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 14:39 andrejm Re: savan
bubliny su vytlacene....ja verim ze to je tam este voda co sa mi nepodarila odstranit, a ked sa to odpari hadam to bude lepsie... :-) uvidim po case
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 14:33 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: andrejm
tie vzduchové bubliny treba odtial vytlačiť von,napr.gumenou stierkou alebo handrou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 14:17 andrejm
caute, prave som nalepil ciernu samolepiacu foliu na zadnu stenu akvaria....ale ako tak pozeram vytvorili sa mi tam take "mapy"...postupoval som podla rad v tejto teme (voda s jarou)...pevne verim, ze sa to odpari a bude to o.k....pytam sa preto kym je este cas ju dat dole a nanovo nalepit...dik

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 12:33 hanzys Re: hanzys
Ještě bych chtěl dodat vyhlazení bublin !!! ;-) potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 12:12 hanzys – Tapeta
Použil sem na nelepící taletu olej a oblepil paskou a vypadá to dost dobře !!Doporučuji ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 09:55 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: hanzys
Balakryl nebo Eternal, obě jsou OK
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 08:47 Muž Yirka [9126] Re: hanzys
Černá tapeta v každém papírnictví, černá folie z každého pytle na odpadky.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] ...... 13 14

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 27949x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3719?od=251