Instalace tapety za akvárium
Tapeta na bočních stranách je zbytečná,přes vnitřní zrcadlení v nádrži ji z čelního pohledu nebude vidět,
Pokud nebude z boku vidět, tak bych tam tapetu dal také
Starší reakce
0 17.05.2015 22:50 Tяραsℓicɛκ – Tapeta z Hornbach
Tak si mi stalo přesně to samé po nalepení s jarem, co je tady popisováno. Taky tapeta z Hornbachu a taky mléčné fleky, jinak sedí super a bez bublin. Jdu čekat podle návodu
Když to nepomůže, nalepím to na sololit a přilepím ho silikonem.
Starší reakce
Horác napsal: djkoli napsal: Tak chlapi ... Po týdnu přijdu k AQ a co vidím, vše krásné. Tedy, nechat být a jen čekat, ono se to srovná
Taky tak resim rasy já vím, ale vůbec to tak nevypadalo
)))
Starší reakce
djkoli napsal: Tak chlapi ... Po týdnu přijdu k AQ a co vidím, vše krásné. Tedy, nechat být a jen čekat, ono se to srovná Však ti to MrUnknown psal (a já mu za to dal palec :o) ... já sice žádnou osobní zkušenost s těma samolepícíma tapetama nemám, ale už se to tu řešilo tolikrát ... že můžu říct ... "já to věděl"
...
no vidíš a to bylo pláče nad rozlitým mlékem
a teď už jen zařizovat
0 23.04.2015 09:07 djkoli [5] - Rostliny Tak chlapy, mám novou zprávu. Pro všechny, co koupili tapetu z OBI, nebo z Baumaxu....
Po použití roztoku mýdla i jaru se udělal hnusný strakatý desing, viz foto níže.
První jsem strhnul a když druhá vypadala totožně, tak jsem to nechal být a řešil jsem pokoj pro naše dítě.
Po týdnu přijdu k AQ a co vidím, vše krásné. Tedy, nechat být a jen čekat, ono se to srovná
Díky budu doufat...sem rád, že ses ozval zrovna ty....tvoje odpovědi vypadají podložené....
MOhlo by se to srovnat. Počkej pár dní a uvidíš. Jestli se to nesrovné strhni to a pokračuj od začátku.
Starší reakce
Chyba bola použiť mydlo. To i keď zaschne vytvorí film. Ako radia, počkaj ešte a potom jar s vodou a nastriekaj jemne, naozaj jemne rozprašovačom. Nevytláčaj vodu potom pravítkom, použi tvrdý filc, alebo kreditnú kartičku obalenú jemnou handričkou. Pravítko narobí rýhy
Mně spíš přijde, že mýdla použil hodně a tohle jsou zaschlé zbytky = nezmizí.
Právěže vysycháním by to mělo zčernat, i když se to zezačátku nezdá (alespoň u mě to tak bylo). Pokud jsi toho mýdla nepoužil opravdu hodně, tak by neměl být žádný problém, tohle je celkem normální jev.
Fakt jo? A jen se zeptám, zůstane to šedé, nebo černé? Totiž ty vyschnutá místa jdou do šeda :(
Počkej pár dní, mělo by to samo zmizet
a neměl si takový problém jako ja?
tapetu mají ve všech hobby marketech, já ji kupoval v Obi metr za cca 70kč, mají ji i v papírnictví kde prodávají tapety
Tak já to pak schválně zkusím s jarem. I když tu na foru byly rady a mýdlo používali téměř všichni. Jinak v akvaristice se asi nedoplatím.
Kdyby se dala sehnat někde za rozumnou cenu, určitě dejte vědět.
Já myslím, že problém u mýdla je ten, že ti bude dělat mapy pokaždý,
lepší je jar a opravdu jen kapku, aby se zrušilo povrchový pnutí vody.
Taky je otázka, jestli ta fólie je vůbec oboustranná, třeba zmléčnělo to lepidlo,
protože se předpokládá, že se na fólii bude koukat z druhý strany ...
Asi je lepší to koupit někde v akvaristice nebo na akva e-shopu.
Děkuji za radu i za video. Já jen netuším, v čem jsem udělal chybu. Všude se píše, že není problém ani s jarem ani s mýdlem. Jen se bojím, abych nekoupil novou tapetu a nestalo se to samé. :/ Máte nějaký osvědčený tip, kde se dá ta správná koupit? Ta z obi stála 130 Kč.
nejlepší bude to odlepit, pořádně umýt sklo, koupit novou tapetu, místo mýdla použít jar, tady je návod
www.youtube.com/… Starší reakce
Jen se chci podělit o zkušenost, jestli tu ještě taková není
.
Jelikož mám akva zapuštěné do zdi a přístup zezadu, řešil jsem, jak to udělat, abych měl černé pozadí a zároveň viděl do akvárka, když tam něco dělám nebo, když čistím zadní sklo.
Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem fólii nalepil na sololak a ten mám v rozích a na horní straně zaháknutý a na spodní straně jen postavený na dvou vrutech, co čouhají ze soklu.
Johan napsal: já vždycky rozříznu černej pytel a izolepou to přilepím
Tak toto nikomu neodporúčam, jedine že by sa niekomu páčilo nepekné, pokrčené, nerovné čierne pozadie...
Vyskúšal som to a je to na nič...
Starší reakce
Pokud chceš použít polystyren jako tepelnou izolaci můžeš jej natřít válečkem voděodolnou a vodoředitelnou barvou,polepit polyethynelovou folií nebo otapetovat.Boční desky bych volil ve stejném úpravě jako pozadí (při osvíceném AQ,ale stejně vidět nebudou),v příbadě že chceš boční stěny mít s reflexní úpravou prodávají se v papírnictvích zrcadlové samolepicí tapety,ale osobně bych to nepokoušel (beťáci s rájovci by s toho sice měli radost,ale u jiných ryb by mohlo dojít ke zranění).Desky k sobě můžeš zafiksovat proužky tapety )pokud je samolepící) nebo 5cm širokou samolepící páskou a z horního pohledu je v podélné ose přilepit k AQ,aby voda při manipulaci nezatékala mezi obložení a nevznikaly na vnějších sklech mapy z vodního kamene.
Mají v každém papírnictví.
Nejsem přesvědčen o tom, že toto řešení s polystyrenem (pokud chcete použít stadardní bílý) by bylo ideální pro ryby, kdy by čelní strana byl průhledová, zadní černá a boční zářivě bílé. Máte rozumný důvod použít na boky polystyren, - pak bych jej v zájmu méně stresujícího jednotnějšího prostředí zbavil či použil stejné řešení polepením v podobném odstínu jako u zadní stěny i na boky...
...Skoro všude řešíte tapetu na zadek (já černou) a boky vůbec. To se opticky na bocích udělá takový zrcadlo, že není při pohledu zepředu (z různých úhlů) nic mimo akvárko vidět?
Uvažuju na zadek samolepící černou a pak na boky i na zadek 1cm polystyren... Taky mě napadlo, že ten polystyren bude dobře dovnitř odrážet světlo...
Při čelním pohledu skrz boční sklo (vodou napuštěného!) akvária skutečně není mimo akva vidět, a to bez ohledu na to, jestli je sklo něčím polepeno nebo ne.
Co se týče zrcadlení od bočních skel
polepených černou tapetou, toto je (při čelním pohledu) velmi výrazně slabší, než zrcadlení od skel nepolepených, (čistých, nezařasených).
Z praxe - v podstatě "nulové" zrcadlení je od skel polepených průsvitnou "mléčnou" tapetou.
(To nalepení je důležité - prosté přiložení tapety k bočnímu sklu míru zrcadlení při čelním pohledu pouhým okem viditelně neovlivňuje. U polystyrenu tomu bude nejspíš stejně...)
Jo, odráží se to v bocích jako v zrcadle.
Starší reakce
Nebo v každé tzv. reklamní agentuře. Prostě tam, co dokáží dělat i reklamní poutače. Myslím, že i to je lepší, neboť mají i takové varianty, že jsou černé ze strany lepu (což nemusí být pravidlem).
Zajdi do OBI, Hornbach, atp. a tam v sekci tapet najdeš. Viděl jsem i v kauflandu, prodávali ji jako tapetu na školní tabuli za třetinovou cenu oproti Hornbachu. Je to samolepka.
0 11.09.2014 12:00 jamajcan –
Re: Dom Plastový pytel na odpadky.
0 11.09.2014 11:55 Dom – Černá tapeta
Nevíte prosím kde bych sehnal černou tapetu?
Byl jsem u nás ve akvaristice ale černou nemají. Nebo co by se dalo použít jiného?
Starší reakce
Samolepící tapetu není třeba ani ničím fixovat
vypni caps-lock to se nedá ani číst
1 25.03.2014 18:04 donelpedro – Tapeta na akvárium? MALIČKOST!
Starší reakce
Já sem beťákovi dával zrcátko,dokud nespadlo a nerozbilo se.Ale on se před ním nakrucoval jen občas,většinou se před ním předváděli panďouři,dělali tam valnou hromadu
.Beťák se vždycky den,dva kroutil a předváděl a pak třeba týden byl na druhé straně akva.
0 02.02.2014 20:45 JaM [1] to jo....byl jak jatej
nicméně jsem ještě zkusil ten fígl s olejem a vypadá že by to mohlo být
(foceno mobilem)
To by za chvíli padl kaňour jeden
0 02.02.2014 19:43 amrtin –
Re: JaM Já bych mu to tam nechal,neni od věci dávat beťákovi občas zrcátko
OK, dík za pomoc
to je dobré řešení, nicméně, nebude to vytvářet podobně zrcadlo jako ta tapeta?
černá barva, modrá barva, černý silikon - můžeš si vybrat. Prostě to natři z vnější strany
nj, tak je to teda vážně možný....jen nevim jak to teda udělat, aby nebylo akva průhledný
S pozadím by to vypadalo přeci jen líp...
No tak pokud se uklidnil po sundání,tak se tam asi vidí
Jako by zrcadlo to může vytvořit.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 13 14
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 27970x