Jaký je to pancéřníček?
Vypadá to jako black venezuela.
Že by to bylo zatvrdlýma jikrama se mi nezdá. Většinou jsou samičky schopné jikry odložit i bez samečka.
Starší reakce
Ano vyzerajú ako samice aj keď foto môže klamať
Děkuji, Zdenok. Chtěl jsem si být jistý. Takže to jsou dvě samice?
0 15.01.2021 19:52 OTTO – Pohlaví panceřníčka skvrnitého
Starší reakce
Děkujeme, podle fotek to vypadá opravdu na Panceřníčka Zeleného.
Souhlasím. Dovolím si přidat foto samičky, staré cca 10let.
Je to starý a zbědovaný pancéřníček zelený (Corydoras aeneus).
Připadá mi jako pancéřníček zelený (Corydoras aeneus), ale ta fotka nic moc teda. Projdi si zdejší atlas, bude to nějaký Corydoras.
0 28.12.2020 14:22 Patrik – Panceřníček
Dobrý den,
prosím o určení Panceřníčka, chtěli by jsme přikoupit další, ale nevíme o jaký druh se jedná. Předem děkuji.
Starší reakce
Když se podíváš na toho prvně uvedeného,tak v synonymech máš dřívější název C.schultzei. A to si myslím je ten, který ti byl doporučen.
Dobrý den, prosím o radu. Byl mi doporučen Pancéřníček šulcův( nebo šulcej) nebo tak nějak. Omlouvám se, ale můžete mi dát odkaz, který by to mohl být?
Starší reakce
Starší reakce
Ano, oba jsou Corydoras trilineatus.
Na obou fotkách jsou leopardí ne?
A tenhle je jakej
Ano, na té fotce z mecamartin... je krásný exemplář Corydoras trilineatus
cituji z:
www.scotcat.com/…
Below you can see the comparisons as the C. julii on the right has a fine spotted head and C.trilineatus on left has what you would term, reticulations in that area. Apart from these obvious differences, julii is a finer spotted species and not as robust as C.trilineatus. Keeping the "three-lined corydoras" is not that difficult and with most Corydoras species will do best kept in a group of six or more as above all they are social animals. Another Cory that is similar is Corydoras leopardus but in this species the longer head is a give-away. Ano to jsem taky našel ale ani jeden nemá jen tečky ale všichni mají klikichaky po těle a čáry takže tohle je špatně
mecamartin.717.cz/… Na všech fotkách je Corydoras trilineatus (pancéřníček leopardí). Mezi Corydoras trilineatus a Corydoras julii (pancéřníček Juliův) není žádný rozdíl v ploutvích, ale v kresbě. Označování ryb Corydoras trilineatus jako Corydoras julii se táhne z dávné historie, a i když už bylo nesčetněkrát publikováno, že ryby, které se nejen u nás, ale i jinde v Evropě převážně chovají, jsou Corydoras trilineatus, objevuje se toto mylné označování pořád znovu. Skutečný Corydoras julii nemá na hlavě kresbu z klikatých čar, ale z teček a vypadá takto:
www.corydorasworld.com/…
Jaroslav Hofmann
Jakých ploutví? Mě to přijdou stejny
Ty nevidíš rozdíly ve tvaru ploutví?
Starší reakce
Jj.
Ahoj, myslíte, ze je to Panceřniček zelený nebo jiný? Díky
Starší reakce
Děkuji za info a za odkaz. Právě proto se chci dozvědět kterého pancéřníčka mám. Snad se ještě někdo ozve co by to mohl být za druh.
Opatrný ve smyslu jistoty, že je to on. Vysvětlení C- a CW-kódů tady:
www.aquatab.net/… (druhý odstavec oddílu Malí pancéřníčci).
C a CW + číslo se označují ještě vědecky nepopsané druhy, jestli si dobře pamatuji.
Měli jsme celkem 6 kusů a v obchodu jich bylo ještě hodně, všechny byli úplně stejný . Teď už bohužel ne. Dali jsme je po 3 do dvou akvárií. Bohužel v jednom 3 umřeli a je tam jen jeden. To je ta fotka. A opatrný mám být proč? Právě že podle vzhledu mi není přesně jasný který by to mohl být. A ještě co znamená C a CW forma? Díky za reakci.
S tím mřížkovaným bych byl opatrný, rozhodně to není typický vzhled. Ale ta ryba nemá typický vzhled žádného druhu ani C- nebo CW-formy. Jenom pro zajímavost - máte takovou rybu jenom jednu? Jak se k vám dostala - je to jedna odlišně zbarvená ryba ve skupině jiných corydorasů nebo máte takhle zbarvených ryb celou skupinu?
Je to pozdě, ale nějak jsem si toho tady nevšiml. V prezentaci "První podvodní" je na fotkách jako "vrcholovka s piskořkou" ze 17. 11. 2019 i na starších fotkách z listopadu a prosince 2018 a ledna 2019 pancéřníček napský (Corydoras napoensis). Ty ryby v pytlíku vypadají nejvíc jako pancéřníček barimský (Corydoras bondi), což sice býval svého času ne až tak vzácný druh, ale ty časy jsou tak třicet a více let zpátky. Nebyla by nějaká fotka z akvária?
Jaroslav Hofmann
Ahoj můžete mi někdo říct co je to za pancéřníčka? V obchodě neví a podle fotek mi stejně nevychází nic přesně. Za odpověď předem děkuji.
Starší reakce
Myslel jsem si to, jen mi přišel nějaký obrovský, jsou to kusani, tak jsem nevěděl zda nejde o jiný druh, viděl jsem ho v loni byli to prckové, a teď jsou skoro největší z akvária, hned po té šnečí Godzille
Který je to druh? Mám tam dva a jsou to pořádný kusani
Starší reakce
Díky za reakci. Teď jak pár hodin plavou v akváriu, tak mi už taky trochu připomínají drobné. Právě, že jim i ten pruh končí za žábrama, nejde přes oko, jako u pygmejáčků. Tak to možná budou opravdu oni
Dívám se na ty fotky znovu (už ne v telefonu) a podle hlavy a tvaru těla mi připadají spíš jako C. nanus. Pygmejáčci jsou štíhlejší.
Takže fakt nevím
Za pár týdnu budeš chytřejší...
V obchodech rybky často označené jako pancéřníček drobný (který se u nás u chovatelů pravděpodobně vůbec nevyskytuje) bývají většinou pancéřníček napský.
Ke všemu jsou si velmi podobní pancéřníček napský, drobný a dvoupásý.
Podle mně je to přesně jak říkáš, na HF je drobný (nanus) a v pytlíku jsou pancéřníčci malí (pygmaeus), nevybarvení - mládí, stres atd., jinak mají pruh přes oko až k tlamičce...
Ahoj,
poradíte? Byla jsem dokoupit pancéřníčky drobné, nějak se mi nezdálo zbarvení, ale prý, že jsou mladí, tak vypadají jinak...
jsou to pancéřníčci malí, co jsem koupila? Foto za dne, přes sáček... (na HF První podvodní- panc. drobný, co si myslím, že je opravdu "drobný"
)
Díky moc.
Přidat reakci
[1] ...... 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12025x