Zdravim koupil jsem si do akva pancernicky a vetsina vypada viz foto a dle prodejce by to meli byt rybicky.net/atlasryb/pancernicek_skvrnity je to tak ??
Zdravím, prosím o pomoc s rozpoznáním rybky na obrázku.
Tady je pro srovnání tvar hřbetní ploutve u druhu Corydoras aeneus. Albinotickou formu tohoto druhu v digitální podobě v archivu nemám, což je ale v tomto případě jedno, neboť tvar a velikost ploutví jsou u albinotické formy stejné jako u formy normálně zbarvené. Všechny tři fotky vznikly v průběhu let na rychnovské výstavě, a tak na závěr výzva pro všechny uživatele servru - jezděte do Rychnova, uvidíte tam všechno
Albinotické formy druhů Corydoras aeneus a Corydoras paleatus, které se obě objevují pravidelně na trhu, se od sebe neodlišují úplně lehce, základním vodítkem je výška a tvar hřbetní ploutve, případně celkový tvar a proporce těla, a to u samců. Samice obou druhů si jsou hodně podobné. Podle hřbetní ploutve mladého samečka na snímku se domnívám, že jde pravděpodobně o druh Corydoras paleatus. Na C. aeneus je hřbetní ploutev příliš vysoká, zašpičatělá a vzadu strmě klesající. Pro ilustraci přikládám několik snímků. Zde je samec albinotické formy Corydoras paleatus.
Dobrý den, dnes jsem akvárium doplnil o 2 rybičky. Nejsem si jistý zda je to Corydoras aeneus Gold albino tak se radši zeptám.
maru: Corydoras schwartzi - vcelku bez jakýchkoli pochybností, prakticky se 100% jistotou
ahoj všem. chtěla bych znát váš názor. až do dneška jsem si myslela že mám pancéřníčky příčnopruhé, ale po prolistování katalogu ryb si nejsem až tak jistá. není to pancéřníček schwarzův? přidávám i foto, a děkuji za názory
Prosím, jakýpak je název tohoto pancéřníčka? Jsem začátečník, nějak jsem ho nemohla identifikovat podle zdejšího albumu fotek. Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12166x