Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krunýřovec jednopruhý Otocinclus - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Krunýřovec jednopruhý Otocinclus - chov
 Reagovat na tento příspěvek 2  - -
Fotka k příspěvku Otocinclus huaorani: samec a samička plná ikier.

Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: RudeRat
www.youtube.com/…

Ja som napríklad v predajni kupoval 10 kusov a aj pri naj snahe mi ostali 3.Tie 3 mám už dlhšie a fungujú doposiaľ bezproblémovo.Ďalšie som nemal kedy dokupovať a tak im musí stačiť spoločnosť a otravovanie samcom Pelvicachromis.
Mnoho krát, ako je tomu aj u mňa sa vozievajú rôzne druhy Otocinclus.Všetko sa to predáva ako O.affinis a nakoniec to ani nie je on.Tie čo mám ja sú celkom podobné O.huaorani.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: RudeRat
tabletky pro panceřníčky jsou jiné než pro otíky. Ti jsou převážně býložraví, takže třeba od sery se dávají welschchips a pro pancíky vipachips, od Dajany dáváš pancíkům Wafer tabs a otíkům spirulina tabs. A od Tetry je vhodné Tetra Pleco, to chutná mým otíkům nejvíc a ještě mražený špenát.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: RudeRat
tak to není žádná výjimka u společenských ryb

To bych neřekl... Takhle obrovská hejna tvoří málokterý druh hejnovité ryby... Ano, existují, ale zas tak moc jich není. Kor mezi krunýřovci...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Xpe Re: RudeRat
A co takhle zkusit dát do akva spařený list salátu a uvidíš jestli to zbaští.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: RudeRat
V kterém akva vlastně jsou?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - RudeRat Re: Urtman
tak to není žádná výjimka u společenských ryb, holt kdo si může dovolit jich chovat tisíce :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JoKaRe: RudeRat
V přírodě se pohybují v tisíci hlavých hejnech. Ta jedna ryba už to nevytrhne...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RudeRat Re: prasan
nu, tak vzhledem k tomu, že jsem právě našla jednoho uhynulého, tak by asi bylo nejlepší jich ještě pár dokoupit, pokud je seženu... takhle jsou jen čtyři a to budou asi teda zalezlí už tuplovaně
 Reagovat na tento příspěvek 1  - -Re: RudeRat
Väčšina sú to importy.S tým treba rátať,že nie všetko sa správne aklimatizuje a nie všetko prežije.Tieto rybky žijú v húfoch,tak ak ich je len zopár moc sa neprejavujú.Normálne su aktívne hlavne zavčasu ráno alebo neskoro večer.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RudeRat – nežerou
Ahoj, mám v zaběhlém zarostlém akvárku pět otíků. Jsou tam od 7.12., řasa v akvárku nějaká je, hlavně na listech rostlin. Krmím je tabletkama pro ryby dna, ale vždycky je sežerou spíš ancistrusové. Otíci jsou docela neaktivní, občas se teda přesunujou z listu na list, ale nemůžu říct, že bych je viděla něco žrát... :( Taky jsou hodně schovaní v džungli. Mají teda plná bříška, ale stejně... Na fórech chovatelé píšou, jak žerou granule a rejdí společně s pancéřníčky, ale to se u mě opravdu neděje. Je to tím, že si ještě nezvykli na nové prostředí? Nebo si v akvárku umí najít jinou potravu? Bojím se, že pojdou.
 Reagovat na tento příspěvek 6  - R vaclav Re: Kulisek
Ten rozpad je otázka několika hodin. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KulisekRe: vaaclav
A je možné, že by to šlo tak rychle jen přes noc?
 Reagovat na tento příspěvek 8  - R vaclav Re: Kulisek
Fotku asi najdeš ale jde o to že existuje několik stupňů rozpadu listů, od úplné devastace kdy zbudou jen stonky po jen částečném poškození které vypadá tak jak popisuješ. Otícï se jen motají okolo už u předem připraveného žrádla. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KulisekRe: vaaclav
To jsem právě že chtěl vyloučit, ale nikde na netu jsem nenašel jak to vypadá...nějakou fotku atd..
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Kulisek
Spíš bych řekl že to je kryptokorynová nemoc než otíci. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KulisekRe: romant
Jsou tam jen půlky okousaných listů a nebo v nich jsou vykousané velké díry. Kdych měl ancíka, tak bych řekl že to dělá on, jenže ho nemám...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Kulisek
Zmizelo to úplně a nebo je tam zbytek takovýho rozblácenýho listu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KulisekRe: romant
Okružáci se mi nezdají že by to dělali, mám jich tam vysloveně málo, spíš mám problém nějakého najít a taky se mi nezdá, že by toho tolik sežrali za noc...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Kulisek
Ta kryptokoryna byla načatá a pucují(uklízejí) jí okružáci, tedy podle mě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kulisek – Ožírají rostliny otíci?
Mám ve 160L aq 5 otíků a je možné že mi ožírají rostliny? Přes noc mi někdo z poloviny sežral 8 listů kryptošky červené tone
Jinak tam mám ještě Čichavce perleťoví a Tetry ozdobný.Sem tam nějakého okružáka a lavatku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dami996
Dekuji uz to mam koupene :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik Re: dami996
Určitě ano.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dami996
Myslite ze bych jim mohla dat Dajana spirulina wafer???
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: dami996
Uhorka,pŕhľava,rôzne tablety pre ryby dna - hlavne s obsahom spirulina.Ja mám v obľube Tetra wafer mix a SAK green resp.SAK spirulina.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - drvi Re: dami996
Ja jim hazim na noc tabletku Tetra Wafer Mixu, jinak podle me luxujou i zbytky krmeni, co sem tam zapadne, moc toho ale neni. Pokud se stane, ze ji nenajdou, stopro ji najdou Piskorky a zlikviduji beze zbytku :) . Nekdo dava i platky okurky nebo sparenej salat - ja to jeste nezkousela, Otici prosperujou i bez toho :-P :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent Re: dami996
Potápivé granulky nebo tabletky se spirulinou nebo jiné s rostlinnou složkou. Doporučuji značky Tetra, Sera, JBL nebo Tropical.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Strojek Re: dami996
ja tablety pro ryby dna a okurku, kterou mam zajistenou u dna.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dami996 – Rybka Otik
Mohla bych vas poprosit mohli byste mi poradit co davate vasim Otikum k jidlu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tedvidek Re: MrUnknown
Nedávno jsem narazil na fotku, kde se cichlida snažila spolknout otíka, majitel musel otíka vytáhnout pinzetou. Bohužel to nepřežil, cichlida ano.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mislow Re: MrUnknown
Ahoj, osobni zkusenost nemam s temito druhy, ale pokud se ti vylozene nekdo neozve, ze to funguje, tak bych to neriskoval. Mnoho druhu cichlid si otiku nevsimne, ale u tech tvych nevim nevim. Ale je to jen dohad. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrUnknown – Otíci a střední cichlidky
Zdravím, jak se otíci snašejí s "většími" cichlidkami? Konkrétně mám na mysli Cichlidu mnohotrnnou, Kančíka zelenookého a Akaru pruhovanou. O Kančíkovi se v atlase píše, že příliš malé ryby považuje za kořist. Má někdo zkušenosti? Díky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivaha Re: shimcha
A krmíš je na noc? To by jim gupky požrat neměly, páč ty v noci spí.
Musí mít pěkný, lehce zakulacený, bříško, jinak je s velkou pravděpodobností problém s parazity. Nebo teda hlad, ale v dostatečně zaběhlý nádrži by si vždycky měli něco malinko najít, plus to krmení na noc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - shimchaRe: Mislow
Zkusím tu okurku a přinejhorším budu léčit začervení. Díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: shimcha
Otíci u mně milují hoblovat vrstvičku mikroorganismů z dřevěných kořenů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mislow Re: shimcha
Ahoj, zkus dat platek okurky ci cukety, to jim snad gupky hned tak nesezerou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: shimcha
Spíš propadlé, ale můj názor ber jako jeden z mnoha. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - shimchaRe: romant
No nezdá se mi, že by měli nafoukle bříško
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R vaclav Re: shimcha
Pod tímhle názvem se prodávají dá se říci všechny druhy otíků. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: shimcha
Jestli nebude problém v začervení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - shimcha – Špatný růst
Ahoj, asi před 3 měsíci jsem si koupila na burze uplně malinký otíky (3) a zda se mi, že vůbec nevyrostli. Dávám jim granule se spirulinou, ale stejně skoro všechno sežerou gupky, se kterými jsou v 54l akváriu. Nevíte čím by mohla být způsobena zastava růstu? Děkuji za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jifi Re: drvi
No, ono většinou ty hejnové ryby, když se chovají v malém počtu, tak nejsou tak v pohodě, jsou víc vystresované a mnohem líp se cítí, když jich je víc pohromadě. U denních rybek je to určitě vidět líp než u nočních. Takže ano, mohou ti žít v akvárku i když jich máš jen pár, ale v hejnu by jim bylo daleko líp, cítily by se víc v pohodě. Což je fakt líp vidět u těch denních rybek, které pak nejsou někde schované, ale vesele se prohánějí akvárkem.
Když jsem si například loni kupoval dania perlová, tak jsem jich koupil 15 a pak ještě dalších 10. Takové malé hejno se u malých rybek v pohodě vejde i do akvárka, které má třeba jenom 100 litrů.
Můj názor je ten, že se budu snažit živočichům zajistit takové podmínky, aby byli v pohodě, abych se pak na ně mohl dívat, jak vesele rejdí v akvárku.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - drvi Re: Turbínka
Máš pravdu, moje odpověď byla špatně formulovaná. Ale opravdu mám osobní zkušenost, že otíci se s Bettou v zarostlé, dostatečně velké nádrži snesou. Resp. si vůbec nevadí. Měla jsem v bettáriu ( rybicky.net/nadrze/20090 ) za tu dobu, co tam žijí otíci, už 3 různé samce a otíci se snesli s každým z nich. Je ale mimo diskuzi, že je to hejnová rybka a asi by jim teoreticky mělo být líp ve velkém akvárku ve větším hejnu. Už se tady vedla diskuze, jak moc se ale navzájem potřebují a "scházejí" . Já se přikláním k názoru, že si vytvářejí spíš menší společenství a že ani v malém počtu nestrádají. Kdybychom jim chtěli nahradit jejich původní podmínky, musely by jich být v nádrži desítky, ne-li stovky, to už tady kdosi opravdu zkušený někde psal (teď to bohužel nemůžu najít). Prostě v mých rostlinných nádržích si na hejno nikde moc nehrají.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Turbínka Re: drvi
Není zrovna šťastný nápad dávat svůj příklad chování hejnových rybek v páru a ještě v malé nádrži hmm
To Xpe: Záleží na povaze betty, budou-li se mít prckové kam schovat (hodně rostlin, úkrytů a více než 60 l nádrž), kde se najíst a zesílit, pak by nemusel být problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - drvi Re: Xpe
Pokud budou v 30 l nebo větší nádrži tak by neměla, můj Beťák žije s 2 otíkama už rok a půl v největší shodě
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Xpe
Ahoj, chci se zeptat na to jestli mi beta nebude napadat otíky. Otíky, budu mít velký jen 2 cm.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: DanH
Áno je to možné i cez deň, alebo pri svetle. Robia to i mne, no sólo majú v noci. Kto tvrdí, že nemusí mať spoločnosť "svojich" tak ich ešte po tme nepozoroval ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Tapi
Je na cestě ke druhýmu břehu, o příčině nebudu spekulovat, jenom si dovolím tvrdit, že tohle už nedá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tapi – Nemocný Ota?
Jeden z Otíků se začal najednou ve vodě točit. Je kolmo ve vodě a točí se podél své osy. Ostatní Otíci i ryby jsou v pořádku. Co by to mohlo být?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - DanHRe: ghostik
Pod obchodním názvem Otocinclus affinis se prodává několik velmi podobných druhů ( je velice těžké je rozeznat ), takže to není vyloučeno :-D . Asi mám ten stejnej druh jako ty :-D

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 22 23

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 34169x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3426-otocinclus-affinis-krunyrovec-jednopruhy-chov?od=151