Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké ryby k malým cichlidkám?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Jaké ryby k malým cichlidkám?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2017 10:22 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: LiborSprysl
Nevím, tak se zeptám: Fakt je v přírodě běžné, aby z jednoho výtěru byli samci barevně od skoro albína až po skoro celočervenou rybu? To se mi zdá trochu moc. A u těch skalár, to nebyla jedna prodejna. V té době bylo v Ostravě akvaristik tuším pět a to nepočítám okolí jako Hlučín, Frýdek Místek a podobně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2017 10:15 Muž LiborSprysl [9015] Re: Pepan
Pepan napsal: Při psaní mého příspěvku jsem si vzpomněl, jak jsem v jedné prodejně viděl hejno rybek Pelvicachromis pulcher. Samice byly všechny skoro stejné, ale u samců jsem viděl možná pět barevných rázů. Ale všechno to byl pestřenec červený, přitom snad ani jedna ryba neodpovídala fotkám v našem atlase. Myslím si že bychom tady měli vést lidi k určité čistotě forem, aby nedopadli tak jak jsem viděl kdysi u jednoho chovatele doslova tisíce skalár neurčité formy. Takové nepopsatelné hašišáky. Měl je v několika velkých akvárkách, přitom žádná prodejna je nechtěla brát, protože byli škaredí a neprodejní a on pořád chrlil další a další.
No hoši estéti ... trochu by to chtělo urovnat, abyste zase neplácali tolik blbostí... já jsem kdysi také dostal "naplácáno" od pana doktora, tak jen připomenu... U těch pulchrů v obchodě si nepomůžeš...jistá variabilita je totiž charakteristikou této ryby v přírodních populacích. Takže se těžko můžeš odvolávat "na náš atlas". Kdo co vyfotil, to tam je. Začíná to samozřejmě od té samčí "jednotečky" po dvou a třítečku. Takže tvé pobouření je tak trochu omylem, nebo spíš neznalostí.
No co se týká těch skalár... asi byl pan chovatel spíš debil... a nebo měl dost koček... v tomto případě moc rozhořčení nechápu, když je prodejna nechtěla brát, tak mu kysli doma... :-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2017 10:14 JoKa Re: Ivoš
Jinak tvůj názor rozhodně chápu, krásně ho ilustruje tento inzerát: www.ifauna.cz

Úplně přesně. Jsem rád, že tady se chápeme...

Však jsem ji tak v první fázi odpověděl. Ano, vytřou se, barvu oni neřeší. Ale nesmí to mezi lidi. Nepředpokládal jsem odchov a už vůbec ne, že to bude ustálovávat... Sám nemám představu, jak dlouho by to trvalo mě, natož začátečníkovi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2017 10:08 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Urtman
Já tvůj názor měnit nehodlám, mně bohatě stačí, že si uvědomuješ, že veškeré nové barevné formy ryb původně vznikly coby "hnus fialovej" a celou tuto diskuzi beru pouze jako akademickou protože, a to opakuji: Pokud se někdo ptá, zda se spolu mohou vytřít ramirézky dvou různých barevných forem, tak je to akvarista laik a nehrozí, že by cokoliv z tohoto výtěru odchoval.

Ale pokud připustíme, že i to je možné, tak stejně tak můžeme připustit i to, že se dále může zaměřit na šlechtění nové zajímavé odchylky.

Jinak tvůj názor rozhodně chápu, krásně ho ilustruje tento inzerát: www.ifauna.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2017 10:03 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Ivoš
Já si myslím, že kolega Urtman měl na mysli, že je rozdíl mezi cíleným křížením a nechtěným, kdy si do jednoho akvárka nasekám různé formy stejného druhu a pokud se dočkám potomstva, i když to vypadá jako některá z výchozích forem, geneticky je to směska a to je při další distribuci nebezpečné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2017 09:54 JoKa Re: Ivoš
Je docela zásadní rozdíl mezi tímto a šlechtěním!

Evidentně si nás vůbec, ale vůbec nepochopil...

Ano, také mám hnus fialovej (to zavolej Pejšovi, bude potěšen), ale ustálený...! A o tom to je...

Tazatelku jsem varoval, ať to mezi lidi nepouští, protože. Skutečně se domníváš, že má tendence tu krásu ustálit?!

Například pes Kavalier King Charles Španěl také vznikl skřížením kokršpaněla a pekingského palácového psíka. Existuje několik barevných variant. Hádej proč štěňata, která vzniknou ze dvou variant nikdy nedostanou papíry?? Stejné důvody...

Už jsme ale docela odbočili, končím, můj názor nezměníš a dal ho budu prosazovat... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2017 09:40 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Urtman
Urtman napsal: Tak sis rejpnul... OK...

Jen to tady siřme, ať se tvoří nové a "nové barevné varianty"...
Psal si něco o ustálení formy... Myslíš, že to proběhne? Nebo se do oběhu dostane ryba, která bude náhodou modrá a chrlit bude "pestrobarevné" potomstvo... Hnus fialovej...

Ale fajn, že sis zaslovíčkařil s pojmy typu kříženec...


Víš co je na tvém názoru nejzajímavější?
Že se jedná o názor akvaristy, kterému v nádrži plave dokonce několik forem "fialového hnusu". Anebo se domníváš, že ty malboráci či tyrkysáci, o které se s láskou staráš, jsou přírodní formy terčovců?

Nejedná se náhodou o ustálené barevné formy ryb, které původně vznikly mutací? Pokud by prapůvodní akvarista uvažoval stejně jako ty, tak by je nejspíše spláchnul do záchoda protože co si budeme povídat, s přírodními terčovci nemají barevně společného nic.
Jenže on naopak patrně zajásal a začal přísně selektivně množit ty nejlepší kousky tak dlouho, až se požadovaná forma v dalších populacích ustálila. Pak ji pojmenoval a patřičně na ní zbohatnul.

No jo, co se dá dělat, i tací se najdou a dokonce jsou na ten svůj "fialový hnus" patřičně hrdi a pak se najdou i ti, kteří si něco takového dobrovolně a záměrně koupí :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 23:48 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Urtman
Přesně tohleto jsem měl na mysli. Měli bychom lidi vychovávat k určitému purismu a nespoléhat se na to, že dotyčný je ňouma a nezvládne odchov. Pak možná dospějeme k tomu, že těch "překvápek" v akvaristice bude ubývat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 23:34 JoKa Re: Pepan
Mám vlastní zkušenost s kakadu, které odchovávám. Mám variantu Orange...
Tři samice. Dvě ok a ta třetí sypala v jednom vrhu mladé jednou Orange, jednou "přírodní zbarvení" a jednou něco mezi... Při prvním výtěru jsem to řešil selekcí mladých. Když se to stalo podruhé, tak jsem se zbavil samice a pořídil jinou a ta to dělala také, v jiných poměrech...
Až pak jsem zjistil, že to dělá samec a to byl krásně stavěný, barevně ukázkový...
Zbavil jsem se i jeho, i té druhé samice, koupil samce z jiného zdroje a mám klid...

Výsledek takovýchto kratochvíl, které popisuje Ivoš je, že to ods*ali dvě jinak zdravé samice a na pohled nádherný samec...

Proto jsem poslední dobou alergický na podobné pokusy...!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 23:20 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Urtman
Při psaní mého příspěvku jsem si vzpomněl, jak jsem v jedné prodejně viděl hejno rybek Pelvicachromis pulcher. Samice byly všechny skoro stejné, ale u samců jsem viděl možná pět barevných rázů. Ale všechno to byl pestřenec červený, přitom snad ani jedna ryba neodpovídala fotkám v našem atlase. Myslím si že bychom tady měli vést lidi k určité čistotě forem, aby nedopadli tak jak jsem viděl kdysi u jednoho chovatele doslova tisíce skalár neurčité formy. Takové nepopsatelné hašišáky. Měl je v několika velkých akvárkách, přitom žádná prodejna je nechtěla brát, protože byli škaredí a neprodejní a on pořád chrlil další a další.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 23:14 JoKa Re: Pepan
Úplně přesně... potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 23:13 JoKa Re: Ivoš
Tak sis rejpnul... OK...

Jen to tady siřme, ať se tvoří nové a "nové barevné varianty"...
Psal si něco o ustálení formy... Myslíš, že to proběhne? Nebo se do oběhu dostane ryba, která bude náhodou modrá a chrlit bude "pestrobarevné" potomstvo... Hnus fialovej...

Ale fajn, že sis zaslovíčkařil s pojmy typu kříženec...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 23:09 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Ivoš
Náhoda je blbec a může se stát, že i když dotyčná nepatří mezi zkušené akvaristky, odchová mladé a pustí je dál. Třeba má náhodou vodu požadovaných parametrů a někdo jí poradí, jak dál s odchovem. Díky tomu se může stát, že se tyto ryby dostanou k chovateli, který je zkusí odchovat a u potomstva se bude divit, co za hybridy mu vycházejí. Spíše bych se snažil lidi vést k tomu, aby v jednom akvárku měli ryby jedné formy, aby k takovým excesům nedocházelo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.01.2017 22:41 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Urtman

Urtman napsal: Pokud je nehodláš odchovávat, tak ok, oni barvu neřeší...

Ale rozhodně se takové případné potomstvo nesmí dostat mezi lidi...!!! A to ani takové, které se barevně tváří, že je to, barevně dokonalé, nebo to druhé. Už je to kříženec a je to hnus fialovej...!!!


Ono to tak horké nebude. Podle dotazu Emerelle nepatří mezi zkušené akvaristky, takže odchov mladých nehrozí ani hypoteticky protože ramky jsou dost náročné na vše, co si jen lze představit.
S výrazem "kříženec" bych byl v tomto případě velmi opatrný protože za křížence se považuje potomek různých rodů, druhů či podruhů, nikoli barevných forem stejného druhu. Ramky jsem nikdy nemnožil ale tipnu si, že i v případě množení jedinců modré formy bude značná část populace klasického zbarvení protože veškeré vyšlechtěné barevné formy čehokoliv jsou na bázi recesivních genů, nikoli dominantních.
A rovněž hypoteticky dodávám, že případná nová barevná forma ramky by mohla vzejít právě z výtěrů dvou rozdílných barevných forem, zde jde o nalezení zajímavé barevné odchylky a pak o její ustálení v následujících generacích.(Které samozřejmě nebude 100%.)
Takže bych byl i velmi opatrný na výraz "hnus fialovej" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.01.2017 20:59 JoKa Re: Emerelle
Pokud je nehodláš odchovávat, tak ok, oni barvu neřeší...

Ale rozhodně se takové případné potomstvo nesmí dostat mezi lidi...!!! A to ani takové, které se barevně tváří, že je to, barevně dokonalé, nebo to druhé. Už je to kříženec a je to hnus fialovej...!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 20:35 Emerelle
Dekuju hmm a to mel samecek z ceho vybirat a on si vybere ramirezku ne :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 20:30 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Emerelle
Jasně, je to jeden druh, jen jiná barevná forma. Ale je otázkou, jak budou vypadat potomci, kříženci barevných variant bývají často nepěkně zbarvení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 20:27 Emerelle – Krizeni cichlidek
Zdravim,
chtela bych se zeptat, zda se mohou krizit cichlidae ramirezi s electric blue. Mohou vytvorit treci par? Dekuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2017 14:32 Muž LiborSprysl [9015] Re: dudak
Pravda. No záleží na štěstí a na mnoha faktorech, které tu my teoreticky neovlivníme ... někdy se dá, jindy je to frkot u tvrdých párů pestřenců...Proto jsem se směrem k začínající raději držel zpátky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2017 14:29 Muž dudak [1885] Re: Kikyo
pokud tam těch pestřenců je jen jeden pár, tak bych k nim klidně něco z cichlidek JA přidal
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2017 14:18 Žena Kikyo [2] - CichlidyRe: LiborSprysl
Takže když jsem to akva založila hlavně kvuli jihoamerickým cichlidkám, tak dát ty pestřence raději pryč? Takhle bych tam nemohla mít skoro nic z toho, co jsem chtěla :-( Anebo založit pestřencům zvlášť menší nádrž, ale to by bylo až za nějaký čas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2017 11:22 Muž LiborSprysl [9015] Re: Kikyo
Ramky, apistogramy, nanacary a podobné bych vynechal... Ony ty hnědé akary by mohly dostávat na držku, jiné už méně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2017 11:12 Žena Kikyo [2] - Cichlidy – Pestřenci červení - můžou k nim další cichlidy?
Zdravím, tak nějak jsem udělala chybu při výběru druhů hned z kraje. Měla jsem zato, že pestřenec červený je rybka žijící v Jižní Americe, nevím jak jsem na to přišla, ale myslela jsem si to léta. Teď jsem zjistila, že je to africká cichlida, moje otázka tedy zní: můžu k nim pořídit do 300l nějaké malé druhy jihoamerických cichlidek? Někdo mě od toho odrazoval, že prý pestřenci jsou šílení agresoři, když vodí mladé a může z toho být problém... jinak jsem tam plánovala pancéřníčky, tetry a krunýřovce. Ještě tam plavou 4 black molly, ale těch si pestřenci zatím nevšímají (další rybičky budu přidávat postupně, akva je založené čerstvě). Původně jsem chtěla k těm pestřencům ještě cichlidky kakadu a možná nějaký další druh rodu Apistogramma, případně ramirezky, či nepříliš agresivní akary (hnědé?), ale teď nevím, jestli nemám ty pestřence raději dát pryč, aby tam nedělali dusno později :-( Myslela jsem si, že 300l už je slušná litráž pro více menších druhů cichlid, ale s těmi pestřenci jsem se bohužel sekla... jinak nádrž bude hustě osázená (zatím mám jen pár rostlinek, zítra mi přijdou další) a je tam i poměrně dost úkrytů, které časem určitě ještě přibydou (od začátku jsem to cílila na ty malé druhy cichlid vytírající se do dutin).

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.12.2016 15:57 Muž dudak [1885] Re: Maq
Daji se na sušenou stravu naučit, ale moc ochotně to neberou, mám cichlidky, které si zvykly a když jim 1-2 tejdně něco strčím tak to vezmou, ale jiny se to nenaučily nikdy a hladem je kvuli tomu tyrat nebudu. Mladé ryby se učí líp než dospělé, granule berou líp než vločky. Hikari je dobrá volba ale pozor, spousta jejich granulí pro cichlidy plave a to není taky ideální. Mraženou potravu přijímají dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.12.2016 15:33 Muž dudak [1885] Re: PedroRabiaSorda
Odchovavam běžně v páru a nevidim v tom problém. Spíš je tam ten samec zbytečnej a když se bude chtít znovu třít, tak to mladý odskáčou. Nebude to holá nádrž s květináčem, takže vyskočení samce bych se nebál. Já mám víc vyskočenejch samic, když je samec nutil do tření.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.12.2016 14:34 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: PedroRabiaSorda
No to sem prave cetl v tech polskych e-zinech, ze od toho se tam maji dat ty male "antistresove" rybky, aby se ta jejich nervozita rozdelila mezi vice ryb a pak tam ten samec muze zustat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 14:30 Muž PedroRabiaSorda [83]
Až se vytře jedna z těch samic, tak i toho samce donutí vyskočit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 14:26 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Maq
To jsou cistotne rybky, ty modre neonky snad ani nezerou (a neserou).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 14:24 Maq Re: romant
No snad jsem tolik neřekl... stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.12.2016 14:20 R Muž romant [27982] Re: Maq
Napsal jsem vše, co jsem chtěl, pokud se bude tazatel toho držet, může a nemusí, nevidím v tom složení problém. Obdobných nádrží provozuji několik.
Edit: Jak jsi vzpomínal ty dusíky, tak ve všech nádržích se musí dodávat, většinou je to neměřitelné, rostlinám se daří, ale pouze šnečím tempem.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 14:15 Maq Re: romant
romant napsal: Kluk a dvě holky, 10 pancéřníčků malých, 25-30 neonek modrých.
Jéžiši, dyť psal 54 litrů, to je určitě 60x30x30, to je čistého možná 45 litrů. Do takové zavařovačky byste toho dal tolik????
hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 14:12 Maq Re: Jan
Jaké krmivo?
Já jsem je dělal před mnoha lety, a tehdy nic kromě živého nebraly (aspoň mně ne). Takže dafnie a koretry.
Počítám že dneska už jsou líp aklimatizované a kvalitní umělé by brát mohly. Snad Hikari?
V tom posledním budu rád když mě někdo osvítí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 14:11 R Muž romant [27982] Re: Jan
Kluk a dvě holky, 10 pancéřníčků malých, 25-30 neonek modrých. Pokud nemáš zkušenosi s nítěnkama, zapamenout na ně a použít kvalitní mražák(patentky, artémku) a ze suchýho krmení třeba klasiku Tetramin a nebo Sera san, možnosti jsou i v granulovaným, většina firem dělá i spec. pro cichlidy(ky), krmit pestře, ale střídmě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 14:05 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Jan
Tak jak psal Maq, 1samec a MAX 2samice. Doporucuje se pridat nejake male drobne rybky, modre neonky, drobnoustky. Otici taky muzou byt.Nebo mali pancernicci. Pygmaeus,habrosus,hastatus...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 14:02 Jan Re: Maq
Díky za odpověď. Jaké krmivo doporučujete tedy?

Otíky už tedy ne? Chtěl jsem tam aspoň nějaké dojížděče.

H,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 13:58 Maq Re: Jan
Na cichlidky potřebujete hodně nízkou hladinu dusíku (dusičnanů). To je nutno brát vážně, bez toho to nepůjde! Takže si počtěte a udělejte všechno pro to, abyste toho dosáhl před tím, než cichlidky nasadíte. Kvalitní filtrace a hodně dobře rostoucích rostlin.
I potom bych do 50 litrů nedával víc než pár, možná samce a dvě samice (ale ony bývají agresivní i mezi sebou), a žádné další ryby k tomu. Musíte počítat s tím, že Apistogrammy se často třou a pak je v akváriu husto.
A nitěnky... romant asi spolehlivý zdroj zná. Já nikoli, a nitěnky s Apisotrammami u mě vždycky byla velmi špatná kombinace (=vytřít a umřít).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 13:51 Jan Re: romant
Díky za odpověď. Tedy otíci mně postačí? Jaké byste doporučil úkryty ke tření? Ještě mě napadlo vysadit tam krevetky jako živé zákusky, ale prý se zase tak rychle nemnoží.

Honza
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 13:43 R Muž romant [27982] Re: Jan
Ancáky ani omylem, nítěnky z dobře prověřeného zdroje a jenom živý, správně uchovávaný. Ten štěrk jemnější křemičitý písek frakce 2-4mm. Kameny, kořen(y), hodně rostlin, výkonnou a hlavně účinnou filtraci, žádný spěchy, cichlidky do pořádně zaběhnutýho akvária, tedy ne dříve než za 6 neděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2016 13:40 Jan – Co k cichlidkám kakadu
Již klasický dotaz. Mám akvarium 54 l a chtěl bych začít chovat cichlidky kakadu a hledám jen menší doplněk. Tedy: rád bych k 1 samečkovi + 3-4 samičkám vzal 5 otíků (ale jsou na rostlinnou stravu, budu krmit hlavně nítěnkami) a 3 nějaké okusovače řas - zakrské bílé ancíky. Co si o tom myslíte?

Jaký štěrk na dno? Líbí se mi bílý...
A jaké úkryty? Kameny či 3-4 skořápky od ořechu?

Díky všem za podmětné odpovědi!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.11.2016 20:27 Maq Re: FishWoman
FishWoman napsala: to jste měl vidět můj seznam, když jsem byla uplně na začátku plánování
Vyřešila jste to velmi velmi rozumně. Určitě brzy přijdete na to, že dávat hodně druhů ryb "od každého trochu" není dobrá cesta. I ryby chtějí svůj klid a nejlíp se projeví, když mohou žít po svém, tj. ve správně velké skupině a převážně nerušeny ostatními.
A ta ramirezka byla pro začátečníka - a do nového akvária - přece jen trochu odvážná volba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.11.2016 20:12 Maq Re: FishWoman
A tak, jako geniální Cimrman, jsme skončili u "Hamleta bez Hamleta" (= jaké ryby k malým cichlidkám bez malých cichlidek).
:)
M.M.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2016 20:10 Žena FishWoman [7] - Amerika
Jsem začátečník, tak jsem to chtěla mít pěkně barevný, to jste měl vidět můj seznam, když jsem byla uplně na začátku plánování :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2016 20:09 R Muž romant [27982] Re: FishWoman
A když budou ty čichouni z menších, tedy třeba zakrsláci, nebo meďáci, tak proč ne. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2016 20:07 Žena FishWoman [7] - Amerika
No tak jenom čichavce, pancíky a stohlavý hejno razborek :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2016 20:05 R Muž romant [27982] Re: FishWoman
Škoda, bude to roztřelený a nevynikne nikdo, ale to si musí každej vyzkoušet, perleťáků rozhodně jenom ten spolehlivě určený pár.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2016 20:03 Žena FishWoman [7] - Amerika
Jasně že jich tam nedam 30, myslela jsem cca 15 a neonek taky tak ně jak. Jsou to tetry klínoskvrné a neonka obecná. Těch čichavců do 112 stačí 1 pár.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2016 19:54 R Muž romant [27982] Re: Maq
Předpokládám i ty vzrůstnější, naopak bude to i třeba s klasikou klínoskvrnných vypadat velmi efektně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2016 19:53 Maq Re: romant
Není na 112 litrů 30 rasbor trochu moc? (Chybí zmínka, o kterou rasboru se jedná...)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2016 19:52 Žena FishWoman [7] - Amerika
Tak možná necham jenom 2 čichavce a větší hejna neonek a razborek, jo a ještě jsem zapoměla na nějaké pancíky na dno :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2016 19:48 R Muž romant [27982] Re: FishWoman
Potulující se neonky po nádrži je podle mě šptná varianta, místo toho bych dal dvojnásobek těch razborek a po řádným záběhu nádrže, ted ne dříve než za dva měsíce jednoho kluka a dvě holky těch ramiréz, nepodceňovat údržbu, měnit týdně klidně polovinu vody, mít hodně rostlin, výkonnou, ale hlavně účinnou filtraci, nebláznit s krmením, prostě pečovat o to akvo. :-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 12 13

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10288x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3270-jake-ryby-k-malym-cichlidkam?od=51