Jaké ryby k malým cichlidkám?
Podle fotky jsem si původně myslel že je to ramireze
Jestli myslíš tu mojí, tak to jsou ramirézky. Vysokoploutvé jsem míval taky.
Našel jsem 1 starou nicmoc fotku.
Podle fotky jsem si původně myslel že je to ramireze.Ale podle atlasu mohu pouze konstatovat že by stálo o této rybě zauvažovat každému komu se líbí malé cichlidy.Já osobně bych pár chtěl,ale až dozraje moje akvárium do stavu kdy tam cichlidky budu moci pustit a vědět na sto pro že vše klape.
Akorát asi bude problém někde sehnat pár Mikrogeophagus altispinosus.Soudím podle toho co je napsáno v atlasu.
Jestli jdou lépe ramirézky nebo kakadu, o tom se dá dlouhodobě diskutovat. Z mého pohledu mají ramirézky nevýhodu, protože díky importům z Asie mohou být zdrojem různých nemocí. Řekl bych, že lepší alternativou jsou Mikrogeophagus altispinosus.
Apistogramma cacatuoides mají druhové jméno podle papouška.
Je to tak jak říká romant!A někde tady na fóru jsem vyčetl že snad nejhorší na jikry jsou Ancistrusi.Jinak tě nechci nutit(každý má svůj vkus),ale na odchov jse mi zdá že bude lepší pár ramirezek.I když samci druhu kakadu jsou moc pěkní taky(připomínají mi indiány co jdou do boje)
Ať už se rozhodneš pro cokoli tak hlavně ať se ti daří a máš radost s prcků.
Akvaristice Zdar
V pořádku by to bylo, ale počítej s tím, že čím více dalších obyvatelů, tím větší možnost sežrání potěru, to je příroda.
0 01.03.2013 07:19 Rada Jsou to nádherné akvária ani jsme nevěděl že je tolk druhu malích cichlid které se dají dát do akvária kolem 60 l , překvapilo mě že tam měli třeba i 2 druhy cichlid. jeden dotaz .. ty kakadu nich budou asi i nejvhodnější na odchovy ? (jde mi to to abyc viděl rust prcky aták )
myslíte že by bylo vpořádku teda třeba pár cichlid a jedno hejno menší ryb ?
Když jsem byl na burze v OL začátkem prosince, tak jsem byl odhodlán si přivést dva páry ramek. Ale když jsi viděl ty nádherné kakaďáky... Byla to těžka volba, sakra těžká, ale vyhrály ramky. Jinak osobně si myslím, že dělat dvou hejnové akvárko má význam spíše až od 100l a víš. Uděláš tam aspoň dvě desetikusé hejna. V menších objemech by to bylo buď na úkor přeybnění, nebo nižšího počtu ryb v hejně, což se mi nejeví zrovna optimální.
Neber mě za odborníka já totiš taky teprve začínám,ale myslím si že u mě by to takhle být mohlo.Akvárko mám o sice jen o 18litrů větší než ty.Ikdyž taky přemíšlím že bych možná nekombinoval neonky a dánia(dal bych jen jedny,ale za to trošku víc).V tvém případě bych určitě dal jen jeden druh hejnové rybičky.Ale ty otíky a Pandičky klidně snima.
A výběr druhu cichlid?Toť otázka,ale mě se výc líbí ramireze.
Každému jse může líbit něco jiného(Někdo rád blondýny a jinej zase brunety).
Alspoň podle mě.Třeba jse ještě někdo přidá do diskuze.
Pro jeden pár to bude v pohodě.
0 28.02.2013 06:59 Rada kdyby v tom mohlo b ýt tolik ryb to je super počítal sme ak nák že bych měl jen ten jeden prár kakadu .. a jsou teda ty kakadu do toho akvária vhodne ?
Taky do budoucna plánuji koupit Cichlidky Ramirezové.Jeden pár.AQ mám 60*40*30.
K nim chci dát Pancéřníčky Panda 6Ks,nějaké otíky 5ks,Neonky obecné(nebo modré)10Ks,dánio pruhované 6ks.Podle toho co jsem zatím našel a přečetl tak doufám že by to takhle nějak mohlo spolu fungovat.Ale možná se mílím.
0 27.02.2013 21:12 Rada čaute chtěl sem se zeptat jaký máte názor na osazení nádrže
cca 54 l (60x30x30)
chtěl bych nějaké cichlidy nejlépe kakadu (1+2) nebo nějaké menší cichlidy které by se dali třeba i odchovat (moc s emy líbí jak se se o to starají aták)
akvárium je hodně zarostlé a udělal bych i více ukrytů jen by mě zajímalo co k tomu ? jde k tomu vubec něco ? popřípadě je akvárium dostatečné pro tyto ryby ?
Starší reakce
0 24.02.2013 19:54 Tym – Cichlidky
Čusik, potřebuju poradit, jak obydlet akva cichlidkama. Jestli pořídit více druhů po párech (snesou se samci?) nebo třeba jeden druh v hejnu. Akva má něco kolem 150l a rozměry dna jsou 33x95.
Starší reakce
Ahoj, zakládám nové akva 360l (120x50x60(výška)) a ještě tak úplně nevím, co v něm budu chovat. Napadly mě cichlidy. Potřebovala bych poradit kolik a které bych tam pospolu mohla mít. Zatím tam mám tetry ozdobné 8ks a hejno neonek (ty asi daruju známému).
Tak předběžně jsem vybrala
cichlidku ramirezovu-1 pár
cichlidku kakadu-1 pár
cichlidku borelliho-1 pár
cichlidku agassizovu- 1 pár -ty čtu, že jsou agresivnější, tak nevím
a pár nějakých větších.
Opravdu nevím, a proto se ptám...Děkuju za odpovědi
Máme ve slušně rostlinama zarostlý, kořenama a kamenama dno rozdělený po páru ramiréz a boreláků. Všechno jak má být, tření u obou párů, možná trošku nadstandartní péče v podobě výměny vody a to 2-3x týdně 1/3 akva, je to akvo školní a děti rády vodu mění.
Dva, tři páry ramek...třeba. Moc bych ty druhy nemíchal...je to malé akvárko.
Ahoj, chci se zeptat, kolik maximálně párů cichlidek je možné dát do 112 litrového akva, a zda není problém mít každý pár jiného druhu cichlidek. Respektive jaké druhy se snesou v takovémhle akváriu. Díky za odpověď.
Starší reakce
Bohatě.
Bude stacit pro par tech mych 112 l ?
Jasně, jen odhání od mladých
. Nejdřív naježí skřele a když dotěra neplave pryč, tak po něm jde.
Překvapilo mě, jakou rychlost dokáže na vyvinout při útoku na samce
.
Já mám pozitivní zkušenost se soužitím ramiréz, akarek zelenejch, cich. boreliho, cich. vysokoploutvejch a cich. macmasterových a thomasových s otíkama v míru.
Edit: Ne v jedný nádrži ale v různých akváriích.
Jasny ale ja v akva jeste nikdy nemel ryby co by byli agresivni, tak to ta moje osadka nezna
a nechtel bych aby na to nejak dojeli...ale tak samice jen odhani od mladych ne?
Já četl v atlasu snad u každé malé cichlidy "v době tření agresivní". Ale ten můj otík byl mladý ňouma, v blbý čas na blbém místě. Rozhodně bych napaušalizoval, že cichlidky nesnáší otíky.
Prave jde mi o to aby mi pak neubijeli ryby...
Tak mně samice kakaďáka otíka zabila (teda zmordovala ho tak, že jsem to včera ukončil). Ale to je tím, že vodí potěr a prohání všechny ryby, co se přiblíží. Samec i druhá samice jsou v klidu a na ostatní neútočí.
Jako problémový bych to Tvoje nastíněný soužití neviděl.
Taky jsem cetl, ze se moc nemaji radi cichlidky s otikama..
Potrebuji radu..z meho akva chci dat pryc anciky a SAE...poridil bych si nejake cichlidky a otiky, snesou se spolecne s tetrama cernyma a parmickama purpurovyma?Jde mi o to aby je cichlidky nejak neotravovaly
Starší reakce
Přiznám se , že zkušenosti s tim nemám, ale devadesátka je dost velká. Tam by se měly porovnat.
Starší reakce
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, pořizuji si "devadesátku", a přemýšlím, že bych tam chtěl nějaké cichlidky...sneou se mezi sebou různé druhy??? myslím tím, že bych tam dal třeba 1x-samec + 2x samice Cichlidka Agassizova, a 1x-samec + 2x samice Cichlidka Ramirezova ???? nerad bych, aby mezi sebou nejak zápasily... prosím, kdo má s tím nějaké zkušenosti poraďte.....díky moc
Starší reakce
I tak malé akvárium může být krásné...jen je třeba dobře volit obsádku. Spíše více rostlin a méně ryb, zato třeba nějaké výrazné. Ať už barvami nebo projevy. Chce to studovat životní potřeby ryb...Tohle je ideální na nějaké halany, pokud chcete hodně barevnou rybu, nebo na menší pár cichlidek, ale ne s betou...No chce to hledat. To samozřejmě opomíjím své oblíbené divoké živorodky...
LiborSprysl napsal: Fish_OV napsal: Mám akvárium 54 litrů a rád bych ho osadil takto:
Cichlidka Agassizova - pár,
Bojovnice pestrá - sameček,
Panceřníček malý - 2 ks
Tetra královská - 6 ks
Snesou se navzájem?
No hezky se přetahujete s tím kdo co máte raději...vrátím to na začátek...54 litrů? 6 kerrin? To je překvapivě tetra, která roste pomalu, ale furt. Pěticentimetrové tetry k beťákovi a dvěma cichlidkám, u nichž samec také není zrovna nějaký drobek...i devět cm? No já nevím... Aby to nebyl zase pro změnu zákazník v kolonce Co mám dělat když...
Do té situace bych se právě nerad dostal.
Proto jsem ten dotaz položil předem. Díky za odpovědi. Ještě to promyslím.
já mám v 82 litrech s cichlidkama kakadu dvacetihlavé hejno mikrorazborek Boraras maculatus , a snáší se perfektně. Razborky si plavou ve vrchních vrstvách vody, cichlidky ve spodních a je to paráda
Ještě chci přidat 8 kousků některých "minipancéřníčků".
u tebe bych volil podobně - malý hejnovky v dostatečným počtu, a malý druh pancíčků v aspoň 6 kusech.
Fish_OV napsal: Mám akvárium 54 litrů a rád bych ho osadil takto:
Panceřníček malý - 2 ks
Tetra královská - 6 ks
Snesou se navzájem?
No hezky se přetahujete s tím kdo co máte raději...vrátím to na začátek...54 litrů?
6 kerrin? To je překvapivě tetra, která roste pomalu, ale furt. Pěticentimetrové tetry k beťákovi a dvěma cichlidkám, u nichž samec také není zrovna nějaký drobek...i devět cm? No já nevím...
Aby to nebyl zase pro změnu zákazník v kolonce Co mám dělat když...
možná už je to trochu ohrané ale doporučila bych modré neonky
jinak třeba razborky hengelovy, možná dánia pruhovaná... na výběr je toho hodně, jen aby zas nebyly tak malé nebo nemotorné aby si na nich ostatní nesmlsli, nebo aby naopak oni nokusovali bettě ploutve
Já bych kolegyni trošku doplnil a snad i dovysvětlil, jak to bylo myšleno, to její doporučení. Do menší nádrže(tu vlastníš) je lepší dát více hejnových rybek menších, než méně větších. Podle tohoto pravidla bych se orientoval.
Já bych zvolila nějaké menší hejnové ryby, aby jich mohlo být víc do hejna, 6 je dost málo (i když v atlase píšou že to stačí, ale tam toho občas nakecaj)
Bez problémů, ale pancíků dej alespoň 5.
0 24.08.2012 19:05 Fish_OV – výběr rybiček k cichlidkám Agassizovým
Mám akvárium 54 litrů a rád bych ho osadil takto:
Panceřníček malý - 2 ks
Tetra královská - 6 ks
Snesou se navzájem?
Starší reakce
To sú cichlidky mierumilovné, čiže v pohode aj s tetrami.
Starší reakce
Cichlid je spousta druhů. Jaké máš na mysli ty?
Starší reakce
V té "100" parmičky čtyřpruhé? No..., nevím, jestli jsou to ideální rybky k těm "pomalejším"...
Kdyby nebylo zbytí, ta "50" by zbyla asi na paví oka. No a kdyby neklapalo soužití sumatranek s ostatními rybkami, šly by na zkušenou do světa.
0 10.01.2012 15:00 Makret –
Re: Sid děkuju, tak je přendám do toho 100litrového, ale chtěla sem se zeptat jaké rybky mám přestěhovat do toho 50litrového akva abych tam něco měla, v tom 100 l mám parmičky čtyřpruhé (10ks), neonky červené (9ks) a paví očka (8ks), předtím už tam Betty byli ale já je přestěhovala zvlášť, nijak je tam parmičky neotravovali byli spolu od mala. Tak já jen jaké ryby z toho 100l by ste mi doporučil přendat do toho 50litrového. děkuju
Samec bety + tři samice v 50 l nádržce?!
Jak tohle může bez stresu fungovat?
(Snad jen v hodně zarostlé nádrži...)
No, já bych se přiklonil k tomu dát je do 100 l akva. Pak i ty ramirezky si u nich dokážu představit.
0 10.01.2012 07:53 Market –
Re: Sid akvárko je velké 50 litrů, kdyby to nešlo kvůli velikosti mám i 100 litrové akvárko
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 12 13
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10578x