Jaké ryby k malým cichlidkám?
jj tak kupuju mrazeny nitenky,zivy nikde nemuzu sehnat jen ty mrazeny platicka.Takze kdyz dostane vlocky,nebude ji to vadit.ale zivy je zivy
Cetl jsem o ni ,ze je mirne agresivni vuci jinym rybkam..ale to asi jen pri treni.Ale to je asi u vsech cihlid stejne vid?
Živý krmení je samozřejmě nejlepší, ale bezproblému přujímají i vločky a granule, stejně tak jako ostatní chichlidky.
Vypadaji klidne,holky jedny
Na krmeni pouze zive nebo mrazene nitenky atd?vlockove nezobou??
nu nejak se mi nezamlouva....
Mohu je jen a jen doporucit, tedy Cichlidky thomasovy. Akvarko plne techto rybek neznamena problem, jsou velice mirumilovne, odchovavaji se prakticky samy bez naroku na kvalitu vody (kdyz nemaji spolecnost jinych druhu, samo jich pribyva), netrpi nemocemi, proste velice vdecne rybky. Jsou takove rozvazne, ale zaroven zvedave, a kdyz se trou, klidne se obuji i do ruky strcene do akvarka.
omrknu to
Ahoj,chtel bych se zeptat a nebo poradit...jake cihlidy bych si mohl dat do meho akva.v prezentaci mam vypsany rybicky v nadrzi.Mam vyhlidnutou Ramirezku,ale jsou i nejake jine mensi delky a mirumilovne do spol.nadrze?
Starší reakce
0 17.10.2010 16:15 tomchamik – Re: olga
někdy se nevyhnu tomu,že mám i 15 ryb na ploše 50x50 a nejsou problémy,rozhoď pár květináčů po dně a holky si vyberou to své.
Někdy se najde i jedinec který se chce ukázat,ale to přejde,já používám dost výluh z rašeliny a olsových šišek,v "černé"vodě se cítí fakt dobře.
0 17.10.2010 13:33 tomchamik – Re: olga
Sem tam se mi taky stalo,že byl pandurák agresor,pomohlo mu přidat 2-3 samičky,a úkryty,pak se začal zajímat o harém,jestli jde o mladého jedince,doporučuji dát i větší samičku.
0 17.10.2010 11:56 radim – Re: olga
osobne bych mu tam dal jeste min. jednu samici...u mě to docela pomohlo
Dobry den,
minuly tyden jsem do dobre zarostleho akvaria o objemu 100l poridila spolu s kardinalkami a tetrami citronovymi parek cichlidek Apistogramma panduro. Uz jsou temer dospele, a v nove nadrzi se rychle aklimatizovaly. Nicmene pote zacal byt samec velmi agresivni. Neni vybarven tak, jak na fotkach, tedy celomodre - ma sede telo s tmavou skvrnou u ocasu, cernou hlavu, a neustale prohani vsechny tetry citronove i samici - a to tak, ze treba nekolikrat pres celou nadrz, a velmi agresivne. V zasade nenecha nikoho ani najist.
Je mozne s tim neco delat, prp. pomohla by izolace? Pokud ne, mate zkusenosti, zda je mozne takoveto agresory udat, nebo co s nimi? Vzhledem k tomu, jak se chova k samici, v mene zarostle nadrzi by ji pravdepodobne rychle zabil, nechci jej proto nikomu prodat do paru, ale utratit samozrejme taky ne...
Budu moc vdecna za Vase rady!
Starší reakce
Až teď jsem se toho všiml ona ta ribička se jmenuje po staru Papilochromis ramirezi a po novu Microgeophagus ramirezi tak hledej
0 14.10.2010 01:51 Andreas81 – Re: rriki
Opravdu děkuji .... koukal jsem všude na netu a zadával ten latinský název do vyhledávače a nic, prostě to žádnou fotku nenašlo ... je opravdu nádherná, už chápu, proč je dražší ... tak mě napadlo, jestli jsi chovatel, tak bych možná od Tebe koupil pár kousků, jen záleží odkudpak jsi. Já z Brna .... a určitě při mém štěstí budeš nejspíš z daleka
Samice je krátká ,možná má někdo samce s delšími ploutvemi.
Sice to není moje parketa nechat je vodit,ale když už se rozplavali tak jim to pár dní nechám, uvidím jestli to nesežerou.
0 14.10.2010 01:22 Andreas81 – Re: rriki
Ahojky ..to je ten druh na který jsem se ptal ... ? Jinak děkuji za odpověď
nepoperou,apistogrammi,neonky,tetry,
0 14.10.2010 00:58 Andreas81 – Ahojky všem ...
Ahojky všem, chci se pozeptat ... je možné mít ve stejném akváriu víš ramirézek, než dvě ? Přemýšlím o tom, že bych si je pořídil ale nechce se mi sázet všechno na jednu kartu .. tedy koupit jeden pár, který kdo ví, jestli se vůbec dá dohromady
Asi by bylo nejlepší koupit jich víc ..tak Dva páry a snad bude víc štěstí ... jen mám trošku strach, aby se nepoprali. A další otázku ... nevíte, jak vypadá tato rybyčka ? Patří to sem ... je to taky Ramirézka, ale ať hledám na netu, jak hledám ...tak ji nemůžu nikde najít ... " Cichlidka Ramirezova – Papiliochromis ramirezi gold l. f. " ...děkuji za odpověď
Starší reakce
Tak to se mi ulevilo, že jich můžu mít více. Mě by se to totiž jinak moc nelíbilo
Úkrytů budou mít myslím dostatek, vodu mají měkčí a kyselejší, takže by se jim mohlo dařit dobře
nemám s nima vůbec problém, plavou kolem sebe, a jsou v pohodě. Jediné, co je potřeba, je trošku hlídat hygienu. Pokud se něco pokazí, tak odcházej první.
Měla jsem v akva i 40 apistogramm najednou a bez jediné šarvátky, u nich v popisu to myslím taky je. Opravdu ti, co je odchovávaj mají jiné názory, než je tady v atlase.
(mimochodem údaj u závojnatek o 30 l akva je taky podivný)
0 04.10.2010 06:47 mlynář – Re: wercza
...pro jeden pár nebo skupinku cca pěti rybek nádrž i o velikosti 30 - 40 litrů.
(
www.akvarista.cz/…)
Ramorezky jsou klidné párové cichlidky, což ale neznamená, že by jich člověk nemohl mít v akváriu skupinu. A pokud by se mělo jednat o skupinu v monokultuře, tím lépe. Většina chovatelů, kteří je "dělají na kšeft" je tře v párech v menších nádržkách. Jeden kamarád se ale proslavil i svým "panelákem", kde spolu koexistovalo i okolo padesáti dospělých ramirezek v cca 200 litrové nádrži. Mluvím zde o tzv. hygienických tancích. Pokud budete chovat tyto cichlidky v okrasné nádrži se dnem, terénem a rostlinami, bude to o to lepší. A nezapomeňte, že ramirezky jsou obecně rybky, pocházející z "černých vod".
ceskycichlidklub.eu/…
No já si řikala, že bych už koupila třeba jen 2 samičky, když už tam samce mám právě. Nebo by to vadilo? Jestli je koupím, tak mám v plánu jim pořídit ještě kořen a pár kytek. A ryby dna už pořizovat nechci.
Můžeš zkusit,ale jen pár,i tak se budou samci honit.Snaž se trochu rozčlenit nádrž,aby se rozbila druhová agresivita.Nakonec uvidíš sama,nemá cenu cpát do nádrže mnoho ryb,pak bývá problém s vodou.Ryby dna jsou docela čuňata,ty už nepřidávej.
Tak to jsme špatně napsala. Já bych ráda chovala pouze ramirezky a nic jiného. Tedy ještě 2 pancéřníky mám. Právě jsem přemýšlela, ještě o jedné-zlatá forma-mám možnost jí získat. Tak jsem nevěděla, jestli to nepřeženu.
No najít ten web je nad mé síly, fakt marně vzpomínám. No ale na tom akvaristovi.cz ale nevylučují skupinu až 5 rybek ani do 30l, tak už tomu nerozumím
Ted mám samce a 3 samice. (platy už jsou v jiném AQ, když už se někdo zajímá)
0 03.10.2010 23:23 Romy [1839] - Cichlidy wercza napsala: Jsem právě na jednom webu - už teda přesně nevim kde - četla, že je to hejnová rybka, což mě právě nešlo dohromady. Asi se sekli.
No,když těch webů projdeš víc,sama si uděláš názor,jaká to vlastně rybka je,její nároky atd...Docela by mne zajímal ten web,kde takové informace píší,určitě bys jí ve své historii v počítači našla...
Nebylo to myšleno jako skupina?Pak ano,ale samci budou v době tření spolu bojovat.Jako klasická hejnová ryba to není.
Ještě jeden odkaz:
www.akvarista.cz/… wercza napsala: Jsem právě na jednom webu - už teda přesně nevim kde - četla, že je to hejnová rybka, což mě právě nešlo dohromady.
A tak jste 27.9.2010 pro jistotu koupila 4 Ramirezky a 2 Platy?
Jsem právě na jednom webu - už teda přesně nevim kde - četla, že je to hejnová rybka, což mě právě nešlo dohromady. Asi se sekli.
Ahoj, kolik můžu mít v 63l Ramirezek? Díky
Do té 522L klidně můžeš
Starší reakce
mám to trochu vychytané těma dírkama, že vlasec není skoro vidět a až to zaroste tak už vůbec
Trs mechu přiložte ke kokosové slupce a omotejte jej silonovým vlascem. Po čase se mech přichytí a vlasec můžete odstranit.
EDIT: Už jsem si přečetl Matlalův příspěvek...
No jednoduše, mám doma malou vrtačku a 0,3; 0,8; 1mm vrták, vyvrtám kolem spodního okraje pár dárek a potom tam dám mech a obmotám vlascem, kvůli dirkám nebude v tý díře žádný vlasec o který by se ryby mohli zachytit.
Jinak pochopili jste mě špatně, mám doma teď nějaké místo ve 2 akva-20 a 33l čistého objemu. V rudém holanďaniovi teď mám párek A. macmasteri a toho jednoho samce jsem přemístil do Scampi house, do příští soboty ještě donesu samici a mám ho kde udat.
Šlo mi o to, jestli bude vhodné do té 200l pak dát trio těch macmasteri nebo lépe skupinu se 2 samci a 3-4 samicemi qa k tomu už nic teritoriálního. Nebo dát tam Pár (popř trio) A. macmasteri a mám te´d možnost koupit pár nebo trio A. borelii, popř borellii můžou být v páru v Holďanovi, ten je na ně dostačující jako jednodruhové akva.
Doufám, že jsme se už vyjádřil jasně, Bohužel A. macmasteri jsou zatím přechodně v Holanďanovi, maximálně však na 2 měsíce a mám možnost ty ryby rozdělit ještě do Scampi house (kdyby samec moc otravoval samici/e). Zatím ji ale nic nadělá, jen se před ní předvádí a samice před ním.
sicw to není k témat, ale jak provedeš to aby ti kokos porostl mechem?
0 25.09.2010 22:00 matlala [798] - Rostliny Ahoj, měl bych dotaz.
Nedávno jsme si donesl A. macmasteri (foto u nádrže Rudý holanďan), jenže vyskočil mi samec(teda myslel jsem, že je to samec), tak jsem si dnes od stejného chovatele donesl pár s tím,l že budu mít trio, které během 2 měsíců přestěhuji do 200l akva, které chystám.
Jenže ze samice se po porovnání se samce vyklubal samec (je to nějaká barevnější forma a blbě se to rozlišuje). No dotaz zní jestli bude dobré pořídit ještě ze 3-4 samice a dát to jako harém do té 200l (je to nižší a širší, dno je 100*50cm) nebo dokoupit pouze 2 samice a nechat trio a pár dát pryč. Samci si zatím nic nadělali, pouze ten původní se přebarvil hodně výrazně do žluta a zvýraznil červené břicho.
Jinak původně jsme chtěl do tý 200l dát ještě pár nebo trio A. borellii, který jsme konečně sehnal a mám je domluvené, ale ty můžou zůstat jako pár v 30l čistého(Rudý holanďan).
Jinak úkryty budou v tý 200l-nějaký kokosy porostlé mechem a kořen(y).
Díky za odborné názory.
Starší reakce
žiadny problém. akurát mladé guppy poslúžia ako živé krmivo ramirezkam
spíš je otázka, co bude s gupkama ve společnosti ramirezek
Jak je velký to akvárko v němž je, či bude tato skaldba? A kolik jich tam bude celkem a kolik od jednotlivých druhů?
0 22.09.2010 13:59 Dandy – Neonka červená + ramirezka ???
Neonka červená,gupka,panceníček + ramirezka ? može byt
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 12 13
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10578x