Jaké ryby k malým cichlidkám?
0 09.01.2012 19:37 Makret – hodí se k sobě tyto ryby?
Dobrý den chtěla sem se zeptat jestli se k sobě hodí Betta a Cichlidka Ramirezova, mám jednoho samce a tři samice Betty a chtěla bych k nim přikoupit Cichlidky, ale nevím jestli spolu můžou být. Děkuji za rady
Starší reakce
Pokud je to akvárko skutečně založený 23.8.11, tak bych tam prozatím žádný další rybky nepřidával a spíš bych se zaměřil na kvalitu vody pro stávající osádku a to častou výměnou vody, klidně obden 30 a více procent, bez přidávání dalších podpůrných prostředků na úpravu vody.
Uvažuji co bych přidal k jednomu páru ramirezek a osmi kusů teter ozdobných. Hoďte nějaký návrh? Rád bych nějaké tetry či menší cichlidky. Rozměr a nádrž tady
rybicky.net/nadrze/13240
(125litrů akva)
Starší reakce
V podstatě by se tam pár až trio vešlo, záleží na možnosti rozdělení teritorií a úkrytů.
Starší reakce
Ahoj, můžu do svého akvárka MeuSonho ( bit.ly/myaquar ) přidat nějaký druh cichlidek? Jde mi hlavně o snášenlivost s A.Borelli . Nejspíš bych zvolil cichlidku kakadu nebo jsem zde v atlasu našel A. elizabethae či A. panduro . Nebo mám AQ nechat ,,tak jak je" ? Dík předem všem za názory. Tomáš V.
Starší reakce
ok ja som nepozeral na veľkosť pozrem tie menšie
no jo, podle atlasu jsou menší o půl cm. Myslíš že je to takovej rozdíl?
Měla jsem na mysli třeba tetru ohnivou, když nebudu brát jen tetry tak třeba razborka galaxy, trochu větší a líp sehnatelná je razbora hengelova.
Na čichavce moc malé nejsou, s cichlidkami nevím. Možná by šly i menší druhy
jsou to hejnové ryby, v menším počtu s nimi mohou být problémy, můžou jiné ryby provokovat nebo i okusovat. Ve větším počtu si většinou jiných ryb nevšímají. Míň než 10 bych jich nedávala. Jinak bych se rozmyslela nad nějakým menším druhem aby jich mohlo být hejno
ok a keď nie krvavé tak aké by mohli byť ?
dám tam asi tých 6 tetier a akvarko bude veíke asi 70 l
všechno záleží na velikosti akvária, a počtu ryb, u teter na počtu záleží obzvlášť
viem tam idem redukovať počty rýb ja sa pýtam na druhé
O.K. Chce to těm ramirézám vytvořit dostatek úkrytů v podobě nějakých jeskyněk. Dal bych tam jeden pár, jak od těch ramek, tak od čichavců.
do toho akvárko co máš v prezentaci? Más ho málo členity a dost málo rostlin. Na můj vkus až moc ryb, už bych žádné nepřidávala
Ano, jaké další rybky tam budou? Jedná se o to akvárko co je v prezentaci?
Starší reakce
Teď mám modré neonky a ty drží hejno úžasně
Jako rhodostomky, kam jedna, tam všechny, při 50 kusech je to hezká podívaná
A v akvárku přežívají i malé krevetky, Agassizky už tam nemám.
Ještě jsem ted nedávno viděl tetru ohnivou.
ta je menší ,ale píšou u ni že se nehodí do společnosti větších ryb.
a hejno taky asi moc nedrží.
No to jste mně moc nepotěšily.
protože ty červenousté prý drží nejvíce hejno.
a neonky ty tam moc nechci.
Ty se na rozdíl od rhodostomek nechaly samcem zahnat do kouta
Potěr dokážou požrat i neonky.
Mně tetry červenoústé potěr Agassizek sežraly, jsou hodně rychlé
Tu bych přiřadil mezi ty menší. I když může dorůst až 6 cm je velice subtilní.
To menší ,platí i u těch teter červenoustých.nebo to už je velká hejnovka.
Pokud bude nádrž členitá a dobře zarostlá tak rodiče něco uhájí téměř vždy. Pak je jedno jaké menší hejnové rybky tam budou.
To že žádná rybka neodolá to je mi jasný.
ale cichlidky se vytírají docela často ,a jde mi oto
aby se zachránila třeba jen troška.
Jo to otom že je dokonalá hejnová rybka píšou všude.
červenoustá je muj favorit číslo jedna ,až po ní ty žhavý.
ale budou asi taky dost žravý.a taková akara zlatá asi potěr neuhlídá.
Pokud chceš cichlidky cíleně odchovávat tak jedině v separaci. Jakékoli rybky, i když se nezdají, můžou potěr napadnout, případně rodiče vystresovat tak, že snůšku sežerou sami.
On ten popis s tou rychlostí bude sedět na všechny tzv. hejnovky. Tetru červenoústou mám a je to supr hejnovka, kam první, tam poslední.
Rozborka je docela rychlá ne. a potěr rozpraší?
mě se hodně líbí něco jako Tetra červenoustá,měděná,žhavá
ty asi nepřipadají do uvahy co.
Mohli by jste mi doporučit,nějakou neohrabanou hejnovou rybku do 160l čístého.
chtěl bych k akara zlatá,cichlidka boreli,akarka zelená,cichlidka thomasova
(budou tam jen dva druhy) nějákou hejnovku se kterou budou mít cichlidky
šanci ubránit alespon nějáký potěr(ve společném AQ)
Dík za každou radu.
Starší reakce
Jak a ktera chemie Ramirezkam ublizi, fakt napsat nedokazu. Pred nejakym pul rokem mi odesly dost rychle, lecil jsem je hned jak jsem si vsiml problemu, ale odesly, a zda k jejich odchodu k nemoci prispela jeste i chemie, to nedokazu posoudit, ztratit uz lecbou nebylo co.
Ale napisu to jinak. Koupim si ryby, jsou krasne a zdrave. Dam je do karanteny. A ted kdyz jim mam neco pridat do vody, nemohu to udelat cilene, nevim co by jim melo byt. Takze jedine pouzit nejaky sajrajt jako FMC, neco se sirsim zaberem, hlavne proti plisnim, parazitum, nebo i bakteriim. Ale tim jim jednak ublizuju, takova leciva nejsou pro ryby zcela netoxicka, a jednak mohu potlacit neco, co by se behem karanteny rozjelo, ale takhle se rozjede az pozdeji, protoze se to jen potlacilo, ale nevylecilo. Takze jsem zastancem dat do ciste vody bez chemie a sledovat, protoze karantena je od toho, aby se poznalo, zda jsou ryby zdrave.
Jiste se ale najde podobne podlozeny protiargument, ze dat nejakou kratkodobou koupel a pak do ciste vody, nebo pridat neco behem karanteny preventivne, a verim, ze i tento postoj pujde obhajit.
dobre.Tak uvidim snad budu mit na ne stesti.Kdyz je dam do karanteny mam jim tam dat nejakou tu chemii proti pripadnym skudcum nebo nemocim?nebo je to hned jejich smrt ?
Ja Te asi s temi Ramirezkami vystrasil, no trochu jsem to chtel, ale ne zase az tak uplne. Ze jsem ja mel smulu, nebo mam neco spatne, nemusi tomu prece tak byt i u Tebe. Myslim, ze treba s
rybicky.net/atlasryb/cichavec_zakrsly tady bude mit vice lidi zkusenost s tim jak tyhle ryby uhynuly, ale neznamena to, ze by je nikdo nechoval, chova je dost lidi a je to celkem bezna ryba, mozna asi tak, jako ta Ramirezka. Jen se clovek musi smirit s tim, ze nevydrzi to, co vydrzi ryby s beznymi naroky a chyby a zanedbani ze strany akvaristy odpousteji nerady.
Az (a jestli) je pujdes koupit, precti si jeste jednou co jsem napsal (na co dat pozor), najdi si clanky jak kupovat ryby (klidne obecne minene), a pak teprve vyraz na nakup. Az uvidis, ze je vsechno O.K., kup je a dej je do karanteny. Par sutru, kvetinac atp. v te karantence jim pomuze, aby nebyly tak stresovane, jako v uplne hole nadrzi. A dale uz jen udrzet kvalitu vody v akvariu a nenakazit si je nejakym nevhodnym ci nekvalitnim krmivem, specialne zivym.
Akvaristika je krasna, ale dokaze cloveka i pekne rozhodit, treba kdyz se nedari odchov, hure kdyz ryby onemocni a ne a ne to vylecit. Zacatecnikum se doporucuji mene narocne (a odolnejsi) ryby, ale nemyslim si, ze je to z nejakych ohledu k tem rybam, ale spise k budoucimu akvaristovi. Ony totiz narocnejsi ryby mohou odejit uplne komukoli, ani se casto nedozvi proc, zkusenemu sice v mene pripadech, ale taky, ani za to nemusi moct, zatimco zacatecnik ktery chce (a leckdy staci jen umet cist), si s tim muze poradit. Problem je ale v tom, ze ten zkuseny kvuli jednomu neuspechu akvaristiku na hrebik nepovesi. Zacatecnik potrebuje nejaky uspech a proto jim vetsina z nas radi ryby, se kterymi ten uspech nejspis budou mit, a bude je to pak bavit jeste mnohem vic.
0 18.01.2011 12:09 RAP – Re: Tomiino
Oba druhy ti udělají v akva paseku, zejména při tření.
Prosim te nemas zkusenost s kancikem zelenookym nebo cervenohrdlym?nemuzu najit odkazy kdy se o tom bavi...
Diky za reakci.Tak ted nevim.Ja o nich cetl ze jsou nachylne na nemoci vic nez ostatni ryby,nechci si tam nic zavlect.Chci prave do akva nejakou roztomilou rybku hezkych barev a aby se snesla s ostatnima v nadrzi.Kdyz ona je tak pekna,chci nejakou aby tam vynikala...kdyz se podivas na me akva,pridal by jsi tam nejakou peknou??
U Ramirezek doporucuji nepodcenit karantenu a vyber ryb. Ackoli v prodejne vypadaji zdrave, jsou choulostive na vodu a snadno se u nich za par dni po prineseni neco rozjede. Rozhodne u techto rybek nepodcenit pri nakupu prohlednout celou prodejni nadrz, a kdyz nekde bude nejaky kousek, ktery stoji v neprirozene pozici, nektere kusy maji vylozene slepene ocasy, nedejbuh trci zpod skrele ruzova bublina a nebo ma kterykoli kus v nadrzi povlak na tele, nebrat! Je to dost rozsirena rybka, koupit se da na mnoha mistech, takze neni treba brat hned jak je vidim, nejsou v prodejnach vzacne. Dokonce ani to, ze se par tre v prodejni nadrzi neni zarukou zdravi (vlastni zkusenost). Zdravotni stav techto ryb se umi zmenit ze dne na den. Netrpi nejak vzacnymi a druhove specifickymi chorobami, trpi tim co bezne jine ryby, ale mam pocit, ze mnohem snaze a mnohem casteji. Ja osobne uz mam po opakovane zkusenosti z techto ryb skoro strach. Mozna u mne jen blba smula, co ja vim, ale mozna taky ne...
jasny jeste vymyslim par ukrytu a objedu vsechny akvaristiky,ale chtel bych zacit ramirezkama...pak se uvidi.V nedeli jsem pridal mensi koren,ruzne zkroucenej a jeste mozna udelam jeden kokos
ale nechci to mit preplacany....tak kytky se rozrustaj ji pomuzou jaky ukryty take ne?
Velmi důležité je mít dostatek míst jako úkryty, tak aby si mohli obhajovat svá teritoria. Nedávat tam více jak jeden pár od každýho druhu a mělo by to fungovat.
Jasně, to se dá do určitý míry paušalizovat, ale když bude dostatek místa se schovávačkama a zároveň místo na plavání, tak je to O.K. Alespoň udržují ostatní osádku ve střehu a třeba ty neonky seženou pěkně do hejna.
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 12 13
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10578x