Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Divné chování ryb

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Divné chování ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.03.2024 16:34 Muž vlka [3444] Re: Elektronikar
Ocásek má nepřirozený tvar, podle mě se to paví očko trápí, osobně bych ho utratil...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2024 16:16 Muž Elektronikar [131] - živorodky, Platy, Mečúňe a Rastliny
Všimol som si že gupka v strednom akváriu sa správa čudne, stále je na tom istom mieste (počas kŕmenia len občas odíde), pláva nezvyčajne, schováva sa pri filtre.
Je to choroba?
Video: youtu.be/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2023 08:13 Žena Starka [241] Re: vlka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Na jednom akva byly původní objímky velké, tak jsem z každé strany nalepila těsnění, ab,ch zvětšila průměr a drží to tam. :-D

Na druhém akva mám objímky, které byly u světla, nalepené v krytu a taky to drží fest.

Mimochodem jak dostat původní osvětlení, konkrétně startér apod, z krytu, tak to mám popsané na profilu nebo někde tady v diskuzi.

Prostě já v tom osvětlení nevidím problém. :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.06.2023 22:02 Muž vlka [3444] Re: Erebia
Fotka k příspěvku Kup si dvě koncovky - objímky - na trubice, nalep do krytu a přidej další Led trubici...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.06.2023 21:22 Žena Starka [241] Re: Erebia
Na drzacek kašli. :-D Světla od invitalu (nevím jak jiná, s tím zkušenost nemám) chodí s prisavkami. Jelikož přísavky nedrží, tak ty stačí zahodit a pouzit jen objímky a ty přilepit do krytu. ;-) Ulehčí Ti to opravdu dost vymýšlení, jak světlo upevnit a nebo že bys musela vybírat jen z určitých typu, které by Ti vešly do krytu. :-) Nebo se může stát, že zrovna seženeš světlo, které do krytu vejde. :-)

Vsak promysli, pocti. Ozvat se můžeš kdykoli. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2023 20:22 Žena Erebia [0] Re: Starka
Moc díky za všechny rady i za nabídku! Světlo opravdu regulovat nejde, takže to zkusím všechno nastudovat a promyslet, a kdyžtak se ozvu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2023 20:17 Žena Erebia [0] Re: Daniell
Díky moc za rady. V krytu je držáček jenom na jedno světlo. Jak tak koukám co píšou ostatní ohledně filtru, tak možná opravdu zkusím sehnat nějaký jiný... Co se týče údržby, do dna jsme nějak nevrtali ani doteď, ono to přes ty rostliny ani moc nejde. Každopádně ostatní věci zkusíme zlepšit, moc díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2023 12:52 Žena Starka [241] Re: Erebia
Každý akvarista zkouší a hleda to nejlepší pro jeho akvarium. Začátečníci obzvlášť dělají mnoho chyb a porizuji pak vhodnou techniku. A o tom akvaristika i je - hledat, učit se a bohužel i dávat do toho peníze.

Procti si zde diskuze jak ohledně filtru, světla a pak se rozhodneš, zda necháš setove vybavení nebo jej vymenis. Dívala jsem se Ti znovu na prezentaci.
Ohledně světla - dá se na něm regulovat intenzita? Pokud ne, tak bych jej vyměnila. Např za něco takového
www.rostlinna-akvaria.cz/…
Invital prodává i 80 cm dlouhé světlo, ovšem nevím, zda by se Vám vešlo do 80 cm krytu. Protze mám pocit, že ted ho prezentují jako 74 cm dlouhé světlo.
Každopádně na toto světlo se da připojit stmivac z Číny, který se dá do 100 Kč pořídit.
m.pl.aliexpress.com/…
Je to super, protože pomocí aplikace přes mobil si nastavujes intenzitu světla a hlavně i režim rozednivani a stmívání. Takže moje akvarko má světlo od 6:45 do 11:3o, pak světlo svítí na 5% q pak od 13:00 jede na 1oo% a kolem 19:3o zhasne. Samozřejmě, že světlo se postupně rozedniva a stmívá. Zatím s tímto režimem se to zdá být pro akva prospěšné. Možná, že by Vám třeba takový režim taky prospěl.
Jediné, co neporadím je síla světla. Já mám akvarko 8ox3ox3o, tudíž mi to konkrétní světlo stačí, jenže Ty máš vyšší akvarko a o cca 4o litrů víc vody, tudíž možná, že by to chtelo opravdu silnější světlo.

A ten filtr co mas, tak je v podstatě honič vody. Nemá tam moc filtrační hmoty, tedy molitanu. Lepší je čerpací hlava a molitan. Toto je nejtissi řešení, protože by šel i kompresor a molitan, jenže na Tvé akvarko by se špatně sháněl opravdu tichý kompresor. Jelikož jsem to řešila, tak vím. ;-)

Klidně se koukni na mou prezentaci, ať víš, jak to vypadá nebo mi napiš soukromou zprávu, pokud potřebuješ vysvětlit, co je co a co a jak funguje. Taky jsem nevěděla a musela vše nastudovat, takže Ti to ráda zodpovím. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.06.2023 09:00 R Muž vaclav [14593] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Erebia
Ten filtr vyhoď a kup si něco většího třeba jen čerpadlo s kusem molitanu. Rozstřikovací rampa se nedává nad hladinu ale pod ní s nařízenými tryskami mírně k hladině. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.06.2023 23:29 R Muž Anthrax [4755] Re: Daniell
Daniell napsal:... nečisti filtr Souhlasím s tím, co píšeš. Jen bych chtěl poznamenat, že u tohoto filtru bude jedno zda ho vyčistí nebo ne. Spotřeba sice 22 W ( hmm ) ale objem filtrační hmoty pár deci. Tady povede cesta k úspěchu spíš přes stabilní zaběhlé dno a co nejvíce rostlin. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.06.2023 23:12 Muž Daniell [38] Re: Erebia
Ahoj, zkusím konkrétní rady pro tvoje akvárium ať se někam pohneme :-) :-)

Filtr .. máš claro 1000 .. roztřikovací rampa je od toho aby vodu roztřikovala na hladinu .. takže tělo filtru dej pod hladinu a rampu nad hladinu aby čeřila vodu. Nastav ho tak na 3/4 vykonu ( je regulovatelný )

Osvětlení .. tvých 16W je žalostně málo na 100 litrů potřebuješ alespoň 30W .. v krytu by měly být dvě pozice pro led světlo .. pokud jsou, tak si dokup ještě jedno do páru .. třeba na Invitalu

Údržba .. Jednou týdně výměna vody 1/3 vody, neodkluj a nečisti filtr, jemně očistit od řasy. Ryby nepřekrmuj, max to co snědí do 5 minut. Pokud máš, po výměně přidej "užitečné" bakterie.

- dolej vodu po vrch akvária
- sežeň čistící obsádku ( neritina, zubovec, krevetky, apod. )
- moc do toho nevrtej, do dna nevrtej vůbec ( dno odkaluj jen povrchově )
- trpělivost .. ono se to opraví .. potřebuje to čas
- povinně nastudovat všechny informace o zakládání akvária zde na foru :-)

Pa a hodně zdaru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2023 22:49 Žena Erebia [0] Re: Rovano
Úplně nevím, jak je to myšleno. Filtr je pod hladinou na boční stěně akvária a proud jde jednak směrem od něj na druhou stranu, jednak je k tomu přidělaná rozstřikovací rampa - pod hladinou, natočená směrem nahoru. Takto jsem to našla jako návod jak zmírnit proud, protože mi přišel docela silný. To je špatně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2023 22:38 Žena Erebia [0] Re: Starka
No, taky už jsem si říkala, že by asi bývalo lepší si od někoho nechat poradit a sestavit akvárko zvlášť, než kupovat set... Každopádně teda ten přípravek proti řasám už používat dál nebudeme a budem jen pravidelně měnit vodu a snad se to tedy stabilizuje... díky všem za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2023 22:07 Muž Rovano [235] - RostlinyRe: Erebia
Filtr. Takový se dávají těsně vývodem pod hladinu a směřuje se proud vody pryč od filtru.
Nejde to lépe natočit? Předělat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2023 17:37 Žena Starka [241] Re: Erebia
Sety jsou za mě na nic. Když jsem měla 25 l akva, tak v setu byl silný filtr, který nejen, že dělal zbytečný proud, ale byl 1o x predimenzivaný. Topitko, které bylo součástí setu bylo zbytečné, spíš to chtělo "chladítko". :-D Absence vzduchování. Světlo bylo tak silné, že nejen, že se dělala hustá řasa, ale i ryby byly vystresované z přílišného svetla. Navíc setové světlo mělo absenci nastavení intenzity. Nakonec to skončilo tak, že jsem si nechala akvarko a kryt a celou techniku jsem musela vyměnit.

Jinak super vodičky sice píší, že rybám jsou neškodné, ovšem už nepíši, že můžou rozhodit stabilitu akva a parametry vody.

Jo a vodičky proti řase mi řasu akorát zhoršily. Navíc nevím, zda je vhodné kombinovat spolu různé přípravky. Nejen, že si davate do akva zbytečnou chemii, ale hlavně akva si nedovede samo vytvořit stabilitu, když mu to neustále narušujete chemií. Když budete měnit třetinu vodu, tak tím dodáte to potřebné akvarku víc, než kouzelnou vodickou. Výměna vody dělá opravdu hodně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2023 16:27 Muž Daniell [38] Re: Erebia
Doporučuji odkaz vhodná témata pro začátečníky zde na fóru .. klik fórum .. červený odkaz. Je tam spousta informací které vám určitě pomohou. Hezký den
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2023 13:51 Žena Erebia [0] Re: Daniell
Díky moc za radu. Co se týče těch řas: vím, že se po založení mohou objevit a pak zas zmizí, takže původně jsme to ani nějak víc řešit nechtěli. Jenže se jich tam dělá hrozně moc a je to úplně na všem, porostlé listy rostlin dlouhými vlákny atd. Zkusili jsme změnit proudění filtru, ale tím se nic nezměnilo. Svítíme 8 hod., takže spíš míň (první týden jsme svítili 6, pak 7). Napadlo nás, zda to světlo není moc silné, ale bylo součástí toho setu, co jsme koupili (a k setům jsem se zas dočetla, že mívají světla spíš slabší, tak fakt nevím). Takže jsme si říkali, že zkusíme použít ten přípravek, po ujištění, že se rybkám nic nestane.

Výměna vody - kýble jsou 12l, takže 24 l celkem, 1/4 objemu vody. Vím, že se doporučuje 1/3, ale myslela jsem, že pokud mi za ten týden nevylezou nahoru dusičnany, tak že nevadí, když se vody vymění o něco méně. Jinak po založení akvária jsme vodu neměnili vůbec, až před přidáním prvních ryb. To jsem se dočetla zde na fóru, že není potřeba.

Snažila jsem se o péči o akvárium toho načíst a nakoukat na Youtube předem co nejvíc, abychom pak právě nedělali takovéhle chyby. Nicméně přiznám se, že těch informací pro mě jako člověka, který s tím nikdy dřív nepřišel do kontaktu, bylo hrozně moc, navíc jsem narazila na spoustu protichůdných rad a postupů. (Což je asi z příspěvku výše dost znát.)

Každopádně teda filtr teď už čistit nebudeme, řasy zkusíme vyřešit nějak jinak a moc do toho nebudeme zasahovat kromě pravidelné výměny vody. Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.06.2023 12:58 Muž Daniell [38] Re: Erebia
Ahoj,podle prezentace a všeho co děláte mi příjde, že v akváriu prostě chybí stabilita. Řasy, které se vyskytují po založení akvária bych vůbec neodstraňoval a když tak jemně otřít a potom výměna vody ať se spory nešíří. Už vůbec bych tam první tři měsíce nelil žádnou chemii na potlačení řas. Stejně ty "vodičky" v lepším případě odstraní jen důsledek ale vy musíte najít příčinu. Akvárium se musí stabilizovat samo a prvotní řasy po stabilizaci odezní také samy. Podle mně to máte celé "uspěchané" a zbytečně tu stabilitu rozhazujete zásahy, které jsou nepromyšlené a zbytečně chemické. Potom ryby samozřejmě trpí. Základem je přece trpělivost a promyšlené údržby. Nevím ale třeba vůbec v prezentaci nevidím, že by jste řešili světlo .. u nového akvária svítit max 6 hodin a postupně zvyšovat .. dva kýble vody ( cca 20 litrů ) při údržbě ? .. to je dost málo na 100 litrové akvárium .. taky nevidím, že by jste první týden nebo dva od založení akva měnili vodu častěji například obden třetinu aby se odstranily dus. a jiné látky které vznikají při procesu založení .. prostě to akva není stabilní.

Edit : filtr a náplně při novém akva vůbec nečištěte ( vydrží i půl roku ) zbytečně další zásah, který ovlivňuje stabilitu a přicházíte tím o "dobré" bakterie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2023 11:26 Žena Erebia [0] Re: Anthrax
Fotka k příspěvku Zkusím ještě doma přímo otestovat a uvidíme, díky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2023 11:18 Žena Erebia [0] Re: Starka
Díky moc za radu. Při nákupu toho přípravku na řasy jsem se ptala, zda to nějak může rybám vadit, bylo mi řečeno, že ne a že se může přidávat i preventivně, v příbalové informaci to psali taky. Jako chápu že říkat můžou co chtějí a stejnak to efekt mít může, takže už to přidávat znovu nemusíme. Nicméně pak teda nevím, co s těma řasama mám dělat (pokud tedy tohle nezabere), ale to je tedy zas asi na příspěvek do jiné sekce fóra. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2023 10:54 Žena Starka [241] Re: Erebia
Jelikož bojujete s řasami a neustále do akva přidáváte zázračné vodičky, nebudete mít v akva stabilní parametry vody.

Navíc pokud rybky byly dosud v nějakém akvarku se stabilními parametry vody a Vy jste je dali do vody, kde ty parametry stabilni nejsou, nemusí to rybky zvládnout.

Moje takové pravidlo je, že pokud akvárium léčím, ať už likvidují šneky, řasy nebo jsou rybky nemocné apod., nepřidávám žádné další rybky či jiné živočichy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2023 10:54 R Muž Anthrax [4755] Re: Erebia
Ohledně dusíkatých látek by stálo za to zjistit si, co vám teče doma z kohoutku a podle toho se zařídit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2023 10:50 Žena Erebia [0] Re: Anthrax
Moc díky za radu, zkusíme tedy ještě vyměnit část vody.

Na testování mám jen takové ty papírky Tetra 6v1 a na vyhodnocení používám tu jejich aplikaci, takže nevím, jak moc se na to spoléhat. Teplota 26 °C (chtěli jsme to dát na 25, ale nějak zlobí topítko a nevypíná se, tak jsme ho teď úplně vypnuli). U filtru máme rozstřikovací rampu kousek pod hladinou, tam se to čeří, ale možná jsme po čištění dali moc dolů, zkusila jsem to posunout kousek výš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.06.2023 10:26 R Muž Anthrax [4755] Re: Erebia
Ahoj. Možná v tom čištění? To je širokej pojem. Pokud bylo čištění moc důsledné, tak je možné, že byla rozhozena prozatím křehká rovnováha v akva. Dusíkaté látky tam podle prezentace lítají nahoru a dolu. Že 27. 5. je NO3 na 5 mg/l a dnes na 42 mg/l je dost divný i u nepřesného testu.
Vyměnil bych půlku vody a sledoval, zda se ryby zlepší. Zároveň bych dolil do plna. Není důvod ochuzovat se o litry vody. :-)
Jaká je v akváriu teplota? Filtřík čeří hladinu? Podle fotek moc ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2023 09:49 Žena Erebia [0] – Razbory - dýchání u hladiny
Fotka k příspěvku Ahoj, v neděli jsme koupili 6 razbor klínoskvrnných, ve středu vyměnili část vody a vyčistili akvárium, včera večer jedna z nich začala dýchat u hladiny, dnes ráno už to dělají dvě. Ostatní ryby zatím vypadají v pořádku. V čem by prosím mohl být problém?
Moc díky za rady.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   11.04.2023 05:18 R Muž afc1886 [14681] Re: Filip5151
Všechny tvé problémy jsou stále o těch nevhodných podmínkách v akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2023 22:21 Filip5151
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, u pavích očkek se včera zpozoroval bílé tečky na těle šel sem tedy do akvaristiky kde sem se dozvěděl že se jedná o krupičku, dal sem do akvária esha exit a 2000, které mělo prý pomoct, přijde mi že se vše naopak zhoršilo. Také rybám začali odumírat ploutve, jediné bojovnice vypadají v celku v pořádku. Nejvíce se zhoršil stav ancistrise který podle mě brzy pojde a chěl bych se zeptat jestli je ho možné ještě zachránit, chudák je už dost starý cca 12 let.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2023 09:14 Muž Rybar [-29] Re: Filip5151
Z toho cos napsal a vyfotil se těžko radí. Teplota vody od 22c . Živá potrava ? Jinak běžné , že odpočívají u dna nebo na rostlinách ve sloupci vody . Vliv má i počasí na chování ryb v dobrých podmínkách .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.04.2023 08:32 R Muž afc1886 [14681] Re: Filip5151
Rozhodně je to špatně zvolená osádka do tak malého akvária. Ty rybky jsou k sobě velmi nevhodné a z toho jsou ty problémy. Chtělo by to vytvořit prezentaci akvária, aby šlo lépe poradit. Ale určitě to bude chtít buď větší akvárium, nebo změnit osádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.04.2023 21:50 Muž janesik1xjakep [63] Re: Filip5151
Řekl bych, že tam máš docela prasátka rybky na to, že máš akvarko 40 litrů. A samozřejmě hodně tam toho máš.
Edit: U bojovnic vlivem toho může být například nějaký rozpad ploutví, i když úplně přesně to z těch fotek nevidím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2023 21:27 Muž vlka [3444] Re: Filip5151
Vzduch, který vdechují nad hladinou by měl být teplejší než voda, nic jiného mě zatím nenapadá. Snad se ozve někdo zkušenější...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2023 20:23 Filip5151 – Divné chování bojovnic
Fotka k příspěvku Ahoj, pozoruji od včera divné chování bojovnic, všechny(5) jsou skoro celou dobu zalezlé mezi rostlinami v rohu akvária. Nehybně leží u dna, některé leží i na sobě, vždy se jen vyplavou nadechnout na hladinu a někdy po cestě naráží do skla nebo kamenů a pak hned vplavou zpět mezi rostliny. V akváriu mám ještě samce paví očka(8) a ancistruse, jejich chování je normální. Akvárium je dobře ozdušněné, má 40l, teplota 26-27°C, vodu měním jednou týdně cca 3/5
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.04.2022 05:58 R Muž ctibum [6897] Re: EMKSN
Založ prezentaci nádrže...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2022 04:37 EMKSN – Jedna závojnatka spává, druhá ne
Ahoj, nechci to podcenit, tak píšu. Stalo se vám někomu, že by se jedna ryba každou chvíli schovávala pod listy bez hnutí, takže asi spala, ale jindy zase byla úplně v pohodě? Mám dvě závojnatky a poslední dny ve většině případů najdu tu jednu "spící", druhá si spokojeně plave dál.
Dávala jsem nějaký nový kytky. To byla jediná změna...
spim

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2022 19:26 Muž RAP [1553] Re: Dukrum
Ryba je dost vyhublá, takže nemoc nebo pokud je samců víc, tak podřízená ryba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.03.2022 10:53 Muž Jozef [311] Re: Dukrum
Bez podrobných info o nádrži ti tu neporadia (najlepšie spraviť podrobnú prezentáciu a dozvieš sa aj čo nechceš :) ). Podľa fotky mi príde ako nová.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2022 09:55 Dukrum – Mečovka
Fotka k příspěvku Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda někdo neví, proč plave mečovka pořád takhle u hladiny - viz. foto. Co to může být za problém? Děkuji za informace.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2022 09:13 Muž RAP [1553] Re: Pablo KNM
Z té fotky toho moc poznat není a prezentace není, aby se daly odvodit podmínky chovu.
Buď může jít o napadení bakterií nebo plísní nebo zvýšenou tvorbu slizu na ochranu.
Jinak každá manipulace s rybou je pro ní stresující faktor. Pokud jí dáte do holé porodničky bez možnosti úkrytu, tak se nedivte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2022 08:46 Muž Pablo KNM [1]
Fotka k příspěvku Zdravým , trapi sa u mňa mečunka pretým bola jedna dal som ju do karanteny a porodila predčasneTáto vyzerá že k tomu nema daleko.Vedeli by ste poradiť čo s nou ?Pláva trhavo a začala odmietať krmivo .Ake liečivo nasadiť.Na tele vidno že povrch tela chytil taký jemne mliečny nádych.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2022 10:09 Muž Jenda91 [-3] – Cichly
Fotka k příspěvku Zdravim chovam mlade cichlidy orinocke cca 8-12 cm a zniceho nic přestaly jist….nejake nápady jak je prechytracit ?s dospělýma cichlosama jsem problem nikdy nemel …
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2021 20:54 Muž jakaf [92] - Xify a paví očkaRe: RaMa86
Nechyběj mu úkryty,na které byl zvyklý?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2021 20:52 R Muž ctibum [6897] Re: RaMa86
Třeba se mu u tebe přestalo líbit...
Viz atlas:
***
Dop.počet ryb: Hejnová ryba, chovat 6 a více kusů.
Min.vel.n.: 80 litrů a délka minimálně 80 cm.
***
Máš 45 litrů čistý objem, délka nádrže 60 cm, jen dva kusy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2021 20:41 Muž RaMa86 [0] – Sumeček skleněný
Dobrý den, nedávno jsem čistil a upravoval akvárium. Mám v osazenstvu dva sumečky skleněné, další budu přidávat. Ale spíš mě zajímá důvod, proč se jeden z nich najednou začal po čištění zdržovat na jednom místě a vyplave pouze během krmení. Dřív jsem tohle chování neregistroval. Sumeček je neustále schovaný za rostlinkou u zadní stěny akvária. Děkuji za případné odpovědi ????

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.02.2021 12:44 R Muž Anthrax [4755] Re: Mikota Vladimír
Ahoj, co je to za ryby? Co to CO2 vysadit a uvidí se jestli to má vliv?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2021 12:40 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Mikota Vladimír
Překrmené?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2021 12:27 Mikota Vladimír – Ryby hlavou dolů
Zdravím, ryby mi začaly plavat hlavou dolů, jakoby je něco vynáší k hladině ocasní ploutví k hladině.Začal jsem přidávat CO2, ale v dropcheckeru to vypadá dobře.
Můžete poradit ?
Děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.01.2021 22:18 Brodys Re: Kawasaki
A to je přesně správný směr palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   14.01.2021 21:18 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: vlka
Ja bych šel opačným směrem. Prodloužil bych ji po celé délce zadní strany. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2021 21:11 Muž vlka [3444] Re: Lucasino
Tak bych ji zkrátil na druhém konci, to nemůže být problém. Ale jsme ,,mimo mísu,,...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2021 21:05 Muž Lucasino [0] Re: vlka
Věř mi, že bych tam tu rampu moc rád dal, ale já mám to akvárko 92cm dlouhý a jenom 31cm široký. Tudíž tam tu 30cm rampu prostě nenarvu (zkoušel jsem to, ale to rameno ze kterýho ta rampa vychází se tam prostě nevleze). :) :-)

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 18 19

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 16710x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2931-divne-chovani-ryb