Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Čichavec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 43 Žádná další stránka   1  
Čichavec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2006 18:30 Heavyk1 – čichavci
O tomto bych napsala svou zkušenost. Jsou nádherní, měla jsem pár, nikdy se nepouštěli do konfliktů s ostatními rybami, občas sameček zaútočil na samičku, ale to byly šarvátky jen naoko. Dokonce mezi nimi plavali malinkatý gupky, kdyby čichavci chtěli, slupnou je jak malinu. Nestalo se tak, absolutně nekonfliktní, až mě to zaráželo. Najednou mi samice onemocněla viz www.volny.cz/… (novinky), hned poté samec, kterého ještě držím při životě, je to jen otázka času. Teplota stabilní, parametry taky, nevím, jak se to stalo, zkrátka onemocněli (asi vodnatelnost spojená s jinou bakterií), přes snahy vyléčit je samička umřela a kluka to čeká taky, i když se drží. Koukni tam, mám tam fotky obou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2006 17:58 vojta – čichavec zakrslý
jsou spíše náročný na výkyvy teploty ,jinak který čichavec není tak trochu agresivní,snad perletový,někdo má zkušenost že jsou klidný jinýmu prohání dominantnín samec ostatní čichavce někomu i ostatní ryby,ale pokud ti můžu radit pokud nemáš vyřešený biotop tak si je nepořizuj ,jsou náchylný i na různá infekční onemocnění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2006 15:24 Kryštof – čichavec zakrslý
Zdarec,lidi.Chci si pořídit čichavce zakrslý.Pročetl sem tu všechny důležitý info z fóra,ale ještě mi neni jasný pár věcí:někdo píše,že sou agresivní,ale já se všude v literatuře dočet,že sou to klidný,mírumilovný ryby ke svýmu druhu i k jinym klidným druhům.Mohl bych mít 2 páry pohromadě??Taky prej nejsou náročný na parametry vody,jen na teplotu,vzduchování neni nutný(labyrintky) a filtr prej považujou za rušivej element(nemaj rádi proudící vodu)Je to pravda???Fakt dík za rady,nerad bych je utrápil k smrti ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 42 ...... [43]

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33714x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2787?od=2101