Akara - chov
Jak se pozná sameček od samičky?
0 11.04.2007 09:54 Marccello
Ahoj, chystám se pořídit si párek těchto ryb. Jenže budou ještě moc mladé na to, aby se dalo určit pohlaví. Co když si náhodou vezmu dvě samice nebo dva samce?-Budou se snášet? Jaké s nimi máte zkušenosti?
Za odpovědi díky.
Starší reakce
0 06.04.2007 16:42 gamel – Akarky
Ahoj
,včera jsem si koupila akary modré
zkoušela jsem je krmit normalně vločkovym krmivem ,ale někdy to vyplivnou přitom už dlouho nejedli
.Mám je tedy krmit nitěnkami nebo něčim jiným prosim poraďte
budu moc ráda .
Starší reakce
0 27.03.2007 18:34 Grepík Děkuju za rady. Jenže nijaká změna neproběhla. Aspoň mě nic nenapadá. Snad na to někdy přijdu. Dokonce jsme jim pořídili skalu na schovku a některé tam jsou zalezlé.
0 27.03.2007 06:36 Knak Já mám Akary ve dvou nádržích. Jedno akva má 200 l, a druhé ve kterém mám zrovna mladé 130 l. Tady jsem četl o akarách které se ukrývají a mají skvrny ve vybarvení. Je to přesně tak jak píše tady kolega Wladys. Buďto jim vadí jiná ryba která je napadá třeba z důvodu tření nebo na ně něco leze. Těm mím někdy stačí cizý člověk u akva a třeba celí den pak jsou ostražité a nervozní.
Mám zrovna zhruba 40 mladých který mají tak 3 až 3.5 cm a rodiče jsem odlovil až nyní. Všiml jsem si že rodiče začínají mladý trochu prohánět tak jsem je dal jinam. Mladých mohlo být mnohem víc ale když byli v jamce po vylíhnutí tak mi do nich zajel pancéřníček, holt hlad je hlad.
Pravděpodobně je něco stresuje...někdo jim nedá pokoj.chce to trochu sledovat....druhou možností může být začínající nemoc...žerou?
0 26.03.2007 17:04 Mája [40] 0 26.03.2007 13:30 Grepík – akary
Máme akary hnědé už rok v klasickým společenským akva a pohodička. Jsou děsně hodný. I když poslední měsíc se divně chovají - jsou furt schovaný (ani o nich nevím) a flekatý (vyděšený). Netuším proč.
Proč, když založím téma, dostanu dvě, tři nebo dokonce jen jednu odpověď?
Tobě až tolik ne?
0 24.03.2007 19:49 Mája [40] Ahoj, moc děkuju
Ať to těm Tvým plave...
Ahoj všichni!
Chci se zeptat, v jak velkém akva může být Akara hnědá?
Starší reakce
0 14.03.2007 21:12 miro03 ja ich mam v 350l akva a kančici perletový su 20cm samec,16cm samica a akari hnede 6cm a neubližia im.Len ich dostatočne krm ja krmim hovedzim srdcom.
0 14.03.2007 16:22 bublajs Mel sem akary hnede a jsou agresivni vuci stejne velkym a mensim rybam v dobe treni a odchovu . Mel sem 2 pary a 2 kanciku pricnopruhych ve 200L nadrzi a kancici se v tom stresu nikdy nevytreli stacilo je dat na tyden zvlast a bylo. Akary nejvic milujou delani jamek na potomstvo
, takze fauna muze prijit k lehci uhone dokud si nevyberou par oblibenych mist coz muze byt v male nadrzi problem
Pokud se najde vhodny par tak je schopen i ve spolecenske odchovat mlade
ja mel 2 samicky a teprv ta druha byla vzorna matka
0 13.03.2007 21:17 miro03 akari su vo všeobecnosti klidné ryby až na akaru potočnu ja chovam akari spolu s kančíkmi pozri moje foto
Ahoj, mám 112l akva, poměrně zarostlé, v něm 3kančíky zelenooké(samec + 2 samice), pár mečovek,..(viz. má prezentace) a ráda bych si do akva pořídila ještě párek akar hnědých. Máte někdo zkušenosti s tím, jak by se tyhle ryby snášeli?
Za odpovědi díky.
Starší reakce
Starší reakce
0 27.02.2007 20:13 JARDA – AKARA MODRÁ
JAK ASI VYROSTE MAXIMÁLNĚ AKARA MODRÁ A JAKÉ S NÍ MÁTE SKUŠENOSTI.
0 27.02.2007 20:08 Štěpán Pláčeš nad tím oběmem? ;)
Přidat reakci
1 ...... ...... [11]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9255x