Akara - chov
0 11.02.2008 14:11 hilsner urquell – akara hnědá
a co akaru hnědou? Křížily by se taky?
0 11.02.2008 13:54 RAP – Re: hilsner urquell
Apistogramy ne, modrý by je rychle odrovnaly. Akary potoční se s modrýma kříží a samec dorůstá až 30cm-nebrat. Mohl bys zkusit Kančík nikaragujský, elliotův, salvinův apod. Vzhledem k velikosti akva bych to viděl na 2ks sumců obrněných nebo kropenatých.
0 11.02.2008 13:10 hilsner urquell – re:
Kančíky červenohrdlé jsem už jednou měl, chtěl jsem je spárovat, ale byli to čtyři samci
Takže když se začali rvát, taky šli z domu. Ty akary mám asi tři čtvrtě roku - on má tak 8-9 cm, ona kolem pěti, a to mým malým akvárku už asi moc neporostou. Chtěl bych spíš nějakej menší druh, ale ne zas tak malej, aby je akary sežraly...
To si nejsem jistý...kakadu se dorusta 8-10cm a akara modra az 19cm....ale mozna ze jo, nemam s nema zkusenosti. Co treba kancik cervenohrdlý...?
Kazdopadne hlavne akvarium neprerybnit aby meli ryby dost prostoru pro plavani a zaroven dostatek ukrytu...
0 11.02.2008 12:45 hilsner urquell – re:
Kančík perleťovej je moc velkej a příčnopruhej na mě málo barevnej
Vydržely by s nima třeba cichlidky kakadu?
Pokud chcete opet nějaký cichlidy tak bych doporucil kančíky. Bud přícnopruhý nebo perleťový. Konkretně u pricnopruheho neni s odchovem poteru zadny problem, trou se celkem pravidelne ale musis pocitat s tim ze samci jsou v obdobi treni a pece o mlade vzdy hodne agresivni - to jsou proste cichlidy. Ale ber v uvahu velikost akavaria, nemuzes tam pustit stado kanouru - abys nemel z akvarka kulnicku na drivi
0 11.02.2008 12:27 hilsner urquell Možná bych teda znovu přidal jiný ryby, protože dokud tam byly, bylo všechno v pohodě.Jakej druh by se asi tak hodil?
Americké cichlidy jsou párové ryby...! Tozn. že ze skupinky mladých jedinců se v průběhu dospívání utvoří páry, které spolu dále žijí. Americké cichlidy se málokdy rodělí z páru. Myslím si že vpustěním další samice se vubec nic nevyřesi...pravděpodobně ji bude samec utlacovat taky.
0 11.02.2008 12:17 hilsner urquell a pomohla by ta druhá samice, nebo by se krčily v koutě obě?
u amerických cichlid (konkretne u akar) se o mlade stara vzdy samice. Samci techto cichlid jsou schopni pozrat cele hejno poteru
0 11.02.2008 12:02 hilsner urquell – re: dahak
To ne, protože se k nim vůbec nemá šanci přiblížit. Jakmile ji samec vidí, hned útočí
0 11.02.2008 12:00 hilsner urquell Problém je v tom, že se třou každejch čtrnáct dní, takže chudák holka nemá nikdy klid. Napřed ji nahání, aby se vytřeli, a potom ji odhání od jiker a mladejch. Nepomohlo by třeba přidat druhou samici?
Otazka je jestli poter nezere samice a prave proto samec samici odhani.
Tohle chování je u nekterých druhů cichlid celkem bezna vec ze samec po vytreni prohani samici...Mel jsem paru kanciku cervenookych a samec se choval hodne pododbne, podle me je 105litru pro par s mladymi hodne malo...Samice nema moznost mlade uhlidat. Jedine reseni ktere me napada je samce na nejaky cas odlovit do jine nadrze dokud mlade trochu nevyrostou
0 11.02.2008 11:44 hilsner urquell – Bláznivej akarák
Mám ve 105litrovým akvárku pár akar modrých. Ostatní ryby jsem rozdal, protože se akary porád třely a tak jsem chtěl, aby si samy odchovaly mláďata. Akarák ale potom začal úplně bláznit. Stal se lekavým, když přijdu k akvárku, tak ho celý přelítne na druhou stranu, div, že nevyskočí. Samici pořád honí a kouše, což dřív nedělal vůbec. Mláďata si přivlastnil, a samici k nim vůbec nepouští. Zřejmě je i žere, protože rychle ubejvaj. Nevíte, čím by to mohlo bejt?
Starší reakce
0 25.09.2007 19:45 Zemi Wladysi mám ta 4 Akary již dospělé a s Akarkama hnědýma se snášejí perfektně. Cichlidky agassi a kakadu taky bez problémů, ale každé akvárium je unikát. Mimochodem známí je má taky ( dospělé)a s Ramirézkama a taky bez problémů.
0 25.09.2007 11:48 RAP V zoo v Praze mají hejno. Bohužel pouze 3samice(1 ode mne) a zbytek samci. Podle toho vypadají, orvané ploutve a neustálými souboji rozhryzané tlamy. Až je jich člověku líto.
..na tvé akvárko jsem koukal.Pulcherky jsou podle fotek ještě malinké a myslím,že až budou dospívat a začnou se třít budou ty akary hnědé chudáci.
0 24.09.2007 20:25 Zemi Mám 8 ks těchto nádherných ryb a není s nimi sebemenší problém. Navzájem se sem tam proženou po akváriu, ale jinak se tolerují. Větší problém je s ostatním osazenstvem. Já s nimi chovám cichlidy a nemám žádné problémy, ale nedoporučuji ryby malého vrůstu nebo skaláry apod. Spíše další akary, cichlidy např. kakadu atd..
0 24.09.2007 19:44 Mrosko12 to uz jako proc?asi to bude male pro ne co?ale ja zas necem aby mali 15 cm porad co s tym please?
0 24.09.2007 19:22 Mrosko12 môžem dat párik akar modrych ku 2 zavojnatkam?
Starší reakce
0 18.08.2007 13:10 RAP Potěru trvá cca 2-3dny než se vykulí(záleží na teplotě). Teprve po ztrávení žloutkového váčku se rozplavávají.
0 18.08.2007 09:23 hardy – araka modra
muzete nekdo poradit???mam parek akar a uz podruhe meli jikry.jikry byli na kameni a zamecek je ovival ploutvemi.asi druhy den zmizeli a byla udelana jamka do pisku.ale proste rybky stale nikde cim to je??nemam jeste zadne zkusenosti
Starší reakce
0 19.05.2007 10:19 Mája [40] Jsou ještě malinké, aby se to dalo poznat...jak říkáš, ale pokud je máš ale z akvaristiky, může to být tím-to že je jedna větší-že je starší než ty dvě, ale taky to může být samec...je to moc těžké poznat, pozná se to taky podle špičatějších ploutví u samců a celkovou větší velikostí, ale jak říkám, já mám dvě už docela dost velké Akary hnědé a nevím či je to pár, nebo holky či kluci...teď si ale myslím, že je to pár, který si nesedl
Měj se!
0 19.05.2007 10:14 Aneta Aha,děkuji.A nevíš jak se pozná pohlaví u větších jedniců?Už jsem si je koupila,mají kolem 3 cm.
Moc jsem chtěla pár ale prý se to ještě nedalo poznat.Četla jsem,že sameček bývá větší a jednu větší mám tak nevím.Taky plavou pořád spolu.Nevím,uvidím,až vyrostou.Zatím ahoj.
0 18.05.2007 18:56 Aneta Díky.
0 17.05.2007 23:48 miro03 ja akari hnedé chovám a myslím si že je to dost mierumilovná ryba a ty máš velké akvárium čo je pre ne idál.Ja mám medzi nimi perlovky,kančíky a znášaju sa v pohode.Pesrence som mal tiež a boli v pohode s inými cichlidami.
0 17.05.2007 22:27 Aneta Jo a ještě prosím při jaké velikosti je akara hnědá pohlavně dospělá?Děkuji.
0 17.05.2007 18:14 Aneta No to právě že ti pestřenci a akarky už tam jsou,ale přemýšlela jsem o těch akarách hnědých.Tak já ještě uvidím.Děkuji.
0 17.05.2007 15:28 Aneta – Akara hnědá
Ahoj,prosím Vás snesou se mi v akvárku tyto rybičky?
- pár, akarka zelená
- pár, pestřenec červený
- pár, akara hnědá
Moc děkuji za odpověď.
Starší reakce
Pohlaví podle vzhledu prostě nerozeznáš....dneska jsem zase na ně koukal jak blbej a rozdíl fakt nevidím.....kdybych je viděl každou zvlášť a nevěděl,že má moje samička drobnou jizvu na ocase....nepoznal bych nic.I samice má protažené ploutve.Nejjistější je jim omrknout "papily"....samice ji má širokou a tupou a samec tenkou a špičatou.
0 12.04.2007 22:01 Caleb – akara hnědá
Dneska jsem se na ně byl kouknout do akvaristiky a jsou kouzelný
Začínám o nich vážně uvažovat
Podle mě je to tím, že Marcello fotil s bleskem ...
Nedávno jsem pořídil 6 kousků (akvárium cca 400 litrů). O odchov nemám zájem.
Otázka zní: Budou se (jakožto cichlidy) v dospělosti vzájemně řezat stejně jako skaláry?
Přidat reakci
1 ...... ...... [10] 11
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9254x