Živé krmivo
Poradi mi niekto, ako vyzera vyliahnuta artemia, kupil som vajicka (Sera Artemia-mix), mam ich uz cez 26hodin vo vode podla navodu, vzduchujem a stale nic.
dik.
0 22.03.2009 17:20 Dusyk – Re: vaclav
Tu je nejaký link s popisom chovu živej potravy pokiaľ ti nevadí slovenčina.
www.sozo.sk/…
Autor však podotýka, že odchov živej potravy je náročnejší než chov väčšiny rýb. lepšie keď si nejakú nazbieraš.
0 22.03.2009 17:06 Usine – Re: kiwik22
To ti potom nezbývá než si nalovit. Počítám že chov roupic "Grindal" žížal a podobné havěti včetně octomilek tě asi nezajímá.
artemie chovam,myslel som na nejaku inu potravu ako na spestenie a zmenu aby nejedli stale to iste...
viete mi niekto poradit ako dochovat doma,nejake to zive krmeni,hlavne pre poter????
Starší reakce
abych nezakládal nové téma,dám to sem,dneska jsem byl na rybniku a celkem pohodička,viz osobni fota
rybicky.net/profil/447&akce=osobnifoto takže i v těchto mrazech se dá pohodově nalovit koretra+blechy,jen dafnie ani jedna,což je divný,ale asi jsou v blátě
ale bylo už dost hodin,možná přes den,když slunce trochu hřeje,uvidime v týdnu
Starší reakce
0 21.09.2008 13:02 hanka – pomozte
moje vodní konova želva se odřela a napuchlo jí to vydezinfikovali jsme jí to.napuchlo jí to.co s tím?
Starší reakce
0 22.07.2008 17:29 KORY – DonJuanKarlos
Ještě že máme to globální oteplovaní
každým rokem jich bude víc
Počasí těd komárům moc nepřeje, ale to nemůže trvat věčně. Myslím že je to jedno z nejkvalitnějších živých krmiv, navíc komářími larvy se živí rybičky i v přírodě.
Záleží na teplotě, když je tepleji delší dobu, jsou i vyšší počty komárů a larev. Vlastní zkušenost
0 21.07.2008 11:45 motýlek - jarda :-) – Re: Srandista
černé komáří larvy se při vyrušení ponoří do hlubší vody - dá se tedy tohle využít: nalov i s plovoucími nečistotami, přes sítko přecedit do vyšší nádoby s čistou vodou a po uklidnění je vyruš, sjedou dolů a mezitím než se vrátí nahoru tak odlov nečistotu s hladiny
0 20.07.2008 13:08 Usine – Re: Srandista
Je to jako z každým živým krmením. Musíš si udělat soustavu sítek z různě velkými oky a pak krmení přes ně promýváš vodou.
0 20.07.2008 12:32 Srandista – Komari larvy
Nazdar damy a panove...mam takovy problemecek...Kdyz lovim larvy komara v sudu tak nalovim i dost bordelu jak s tou sitkou mavam...jak potom oddelim ty larvy od spiny???Zdalo se mi to jednoduchy,ale kdyz sem se o to pokousel,moc mi to neslo a mel sem tam stale nejakou spinu..:((Diky....
Starší reakce
To si piš, že žijí. Nemysli si, že existují jen tropické a subtropické druhy...
Má, taky patří do řádu Ensifera spolu s kobylkami...
A co takovej cvrček, ten má taky dlouhá tykadla
.
Velikost není zrovna tím nejlepším poznávacím znakem, protože pokud zrovna potkáte nymfu kobylky (tedy vývojové stádium), tak ta nebude velká jako dospělec, pokud to zrovna nebude jeden z posledních instarů. Kobylky mají dlouhá tykadla a dlouhá kladélka, sarančata mají tykadla a kladélka krátká. Na první pohled se ten rozdíl fakt pozná podle tykadel.
Kobylky jsou velké zelené masožravé, samice mají kladélko. Sarančata jsou menší a jsou býložravé. Když jdeš v létě trávou, tak to co skáče jsou sarančata. Na kobylku natrefíš málokdy.
Starší reakce
0 12.05.2008 13:45 jdobry [13] Bohuzel jsem se na foceni nedostal ale snad to jeste napravim. Ale alespon jsem nasel nejake fotky. Vypada to ze jde o znakoplavku
Znakoplavka (mlada):
outdoors.webshots.com/…
Znakoplavka (starsi):
www.naturfoto.cz/…
Tak toto není brouk, ale "ploštice" a ta na fotce má asi 1,5mm. Je spousta druhů a jsou si podobní. No, počkám na foto
.
Znakoplavka nebo klešťanka
(když to plave na znak, je to znakoplavka)
1 12.05.2008 00:37 jdobry [13] 1 11.05.2008 23:55 jdobry [13] arowany nejsou cichlidy
já jim dávám hlavně ty velký zelený kobylky.
hlavně arowany,občas i vrubozubce.
0 11.05.2008 20:15 sokar když jsou a nachytám,tak s nima krmím
dalo by sa krmit rybi mladimi sarancami,su to kobilky,ked sa viliahnu su malicke akurat pre skalare.obsahuju bielkoviny.ma stym niekdo skusenosti.
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... ...... [12] 13
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 20970x